Forum Culinar: Inghetata cu capsune - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Inghetata cu capsune Cea mai simpla si mai organica,prfumata si racoroasa

#1 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 07 June 2010 - 07:27 PM

Rascolind ieri printre cartile de bucate, am dat de-un caiet foarte vechi, cu retete scrise da mama pe cand era eleva la Liceul Sanitar.Cu emotie, recunosc, l-am deschis si, fiind cald (a venit varaaa! Yupiii! Imagine postata ), am gasit cea mai simpla reteta de inghetata posibila.
Voi deja ma stiti ca nu ma bag la complicaraie si n-am rabdare sa bughilesc retete, asa ca am incercat-o si v-o daruiesc si voua din tot sufletul meu.
E prea simplu de facut ca sa n-o-ncercati!

Ne trebuie:
3 albusuri
300 g zahar (chiar mai putin, daca nu va place dulce)
500 g smantana (de care vreti)
500 g capsune (merg si visine , cirese, fructe de padure, fructe moi, in general)



Cum facem? Cum scria si-am facut si eu:
Albusurile se bat spuma tare, ca pentru bezea, cu zaharul si-un strop de zeama de lamaie, apoi de pune smantana.



Se mai mixeaza putin si-apoi se pun fructele scurse .


Gata Se da la congelator.



Mie mi-au iesit doua galetuse de-alea de smantana, nu pline, cam 1 kg 700g / 1kg 800g
Nimic chimic, dulce-acrisoara, racoroasa si parfumata!
Numai buna pentru o incepatoare ca mine pentru zilele de vara!
Pentru voi!

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_06_2010/post-73-12759313419.jpg
  • Imagine atasata: monthly_06_2010/post-73-127593135454.jpg
  • Imagine atasata: monthly_06_2010/post-73-12759313618.jpg
  • Imagine atasata: monthly_06_2010/post-73-127593137524.jpg
  • Imagine atasata: monthly_06_2010/post-73-12759313826.jpg

Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#2 Useril este offline   kira 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 07-March 10

Postat 07 June 2010 - 08:39 PM

Zoazorel, arata asa de bine!!! n-am de niciunele ca sa o fac dar o sa mi le cumpar...abea astept sa o gust :D

tu ai pus 300 gr de zahar? cat de dulce a iesit? mie imi place dulce dar oricum mi se pare cam mult...

#3 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 07 June 2010 - 09:11 PM

Kira, in caiet scria 2 pahare cu zahar, eu am pus 300g ! cam dulce si asa, dar mi-a placut. Daca n-o vrei prea dulce, baga doar 200 g.Oricum, gusta crema inainte de-a o congela si vezi daca mai pui sau nu zahar. As incerca cu iaurt in loc de smantana, dar acum mai am Imagine postata si nu m-as risca!
Incearc-o, merita! E acrisoara si parfumata! Cred ca cu mure sau cu alte fructe de padure ar iesi si mai bine!
Am zis fructe moi, ca sa se striveasca cu mixerul, sa nu stau sa fac piure ! Oricum nu stiu ce cantitate de piure ar trebui sa pun!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#4 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 07 June 2010 - 09:14 PM

Foarte buna zozole ,asa o am si eu de la bunica(reteta)am si pus la boomba inghetata prajita,e f. versatila cand nu sunt capsuni se poate face cu vanilie sau cioco'... =))
Pt. vanilie sau cioco trebuie putin zahar,pt. fructe depinde daca sunt de sezon si cat de dulci sunt si cat de dulci place,papilei fiecaruia..
Citisem tips(am pus la tehnici)ca 2-3 stropi de zeama de lamaie face inghetata mai cremoasa,lamaia nepermitand sa se formeze cristale de ghiata..

Zozole te pupez, :P ma bucur ca ai pus-o la pas cu pas,fetelor chiar merita :D ...

#5 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 07 June 2010 - 09:15 PM

Scuze am editat de 2 ori..ce amintiri frumoase din copilarie...Din cate stiu eu bunica avea reteta din cartea SANDEI MARIN,e usor de facut ca nu necesita fierbere sau altceva,o pot face si copii...

#6 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 07 June 2010 - 09:44 PM

Pai lamaie am pus cand am batut albusurile! Si da, n-a facut "ace" de gheata!
Imi pare rau, n-am citit "bomba"! Scuze daca ti-am luat reteta Imagine postata , dar cum eu nu prea am timp, nici in cartea Sandei Marin n-am avut vreme s-o citesc!
Eu fac tot ce se poate face rapid si fara sa dichisesc prea mult!
Multam de aprecieri! Imagine postata E a doua mea reteta "pas-cu-pas"! Poate recidivez!Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#7 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 07 June 2010 - 09:52 PM

DUAMNE FERI ZOZOLE,ce luat reteta??!!hi hi hi ma faci sa rad,nu draga mea voiam sa zic ca e super reteta eu numa asa fac inghetata de cand ma stiu...Ar trebui trecuta la retete de aur''....

#8 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 08 June 2010 - 07:17 PM

Pai ce-asteptam? Hai s-o facem "de aur"!Imagine postata zic!Imagine postata
Deja sunt la a doua reteta postata pas cu pas! Incepe sa-mi placa!Imagine postata Mersi, Geany!Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#9 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 08 June 2010 - 07:24 PM

La cat mai multe Azorico' draga'... :snorting: :blink:

#10 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 09 June 2010 - 10:04 AM

Mama, mama, ce fata harnica, in ultimul timp face numai bunatati!!!
Ti-am mai spus ca mi-am luat bilet la tren, sa ma astepti la poarta, DA!!!!
Sa stii ca si mama cand eram mica tot asa facea inghetata si parca si cu iaurt, dar aia facea "ace".
GEORGIA

#11 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 09 June 2010 - 03:55 PM

Vezi postareaGiorgiana, la 09 June 2010 - 10:04 AM, a spus:

Mama, mama, ce fata harnica, in ultimul timp face numai bunatati!!!
Ti-am mai spus ca mi-am luat bilet la tren, sa ma astepti la poarta, DA!!!!
Sa stii ca si mama cand eram mica tot asa facea inghetata si parca si cu iaurt, dar aia facea "ace".

Scuze Giorgiana ca ma bag,ca musca-n lapte(sau in inghetata :scratch: ,vb. neintrebata vreau sa zic)dar eu cred ca la o inghetata de fructe e inevitabil sa se formeze si ceva ace...dar e delicioasa si asa.... :icon_fessee: :angryfire:

#12 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 22 July 2013 - 01:22 AM

La mine a fost cu afine :toothy6: Foarte buna si rapid de facut. Am sa mai fac, cu siguranta.

Imagine atasata: monthly_07_2013/post-341-13744489326971.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#13 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 22 July 2013 - 01:23 PM

Vezi postareaaura, la 22 July 2013 - 01:22 AM, a spus:

La mine a fost cu afine :toothy6: Foarte buna si rapid de facut. Am sa mai fac, cu siguranta.




Tare -mi pare bine ca ti-a placut si ca mai baga cineva in seama si retetele mele! Sa va fie de bine! Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi