
Voi deja ma stiti ca nu ma bag la complicaraie si n-am rabdare sa bughilesc retete, asa ca am incercat-o si v-o daruiesc si voua din tot sufletul meu.
E prea simplu de facut ca sa n-o-ncercati!
Ne trebuie:
3 albusuri
300 g zahar (chiar mai putin, daca nu va place dulce)
500 g smantana (de care vreti)
500 g capsune (merg si visine , cirese, fructe de padure, fructe moi, in general)
Cum facem? Cum scria si-am facut si eu:
Albusurile se bat spuma tare, ca pentru bezea, cu zaharul si-un strop de zeama de lamaie, apoi de pune smantana.
Se mai mixeaza putin si-apoi se pun fructele scurse .
Gata Se da la congelator.
Mie mi-au iesit doua galetuse de-alea de smantana, nu pline, cam 1 kg 700g / 1kg 800g
Nimic chimic, dulce-acrisoara, racoroasa si parfumata!
Numai buna pentru o incepatoare ca mine pentru zilele de vara!
Pentru voi!