Forum Culinar: Dieta Montignac - Alte retete prezente pe forum... - Forum Culinar

Salt la continut

  • 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dieta Montignac - Alte retete prezente pe forum...

#41 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 06 August 2010 - 05:28 PM

Vezi postareaLuminis, la 01 July 2010 - 01:17 PM, a spus:

Tot monti este si reteta mea de salata Panzanella, numai ca eliminam crutoanele; telina deja este cruda:
Salata Panzanella





Luminis, am si eu o rugaminte la tine... poti sa-mi spui si mie mai multe despre otetul balsamic si monti, nu de alta dar eu nu am gasit nimic... poate nu am cautat unde trebuia... Merge, nu merge? Iti multumesc mult! Sorina
Sorina

#42 Useril este offline   M_rules 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 06 August 2010 - 05:33 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 06 August 2010 - 05:28 PM, a spus:

Vezi postareaLuminis, la 01 July 2010 - 01:17 PM, a spus:

Tot monti este si reteta mea de salata Panzanella, numai ca eliminam crutoanele; telina deja este cruda:
Salata Panzanella





Luminis, am si eu o rugaminte la tine... poti sa-mi spui si mie mai multe despre otetul balsamic si monti, nu de alta dar eu nu am gasit nimic... poate nu am cautat unde trebuia... Merge, nu merge? Iti multumesc mult! Sorina

Ti s a spus si dincolo :) e monti daca e conform, adica fara zahar. Daca cautai dincolo gaseai ca s a mai discutat. Daca tu gasesti otet balsamic fara zahar sau orice altceva care nu e monti, e perfect si il poti folosi linistita. Exista si conform, dar trebuie sa cauti, se gaseste mai rar si sa citesti bine ingredientele. :hug:
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#43 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 09 August 2010 - 10:55 PM

Stiu, M_rules, am citit si am bagat la capatana... doar, ca eu am pus intrebarea in acelasi timp in amandoua partile...
La mine conteaza raspunsul... Iti multumesc pt raspuns! Sorina
Sorina

#44 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,734
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 17 September 2010 - 05:00 PM

de mult nu am mai cules retete de pe forum :pupic:

dar dovleceii cusot al brusc nu au voie sa lipseasca.

#45 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,734
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 12 October 2010 - 08:48 AM

Chec-ul de vinete al lui Eataly este perfect aici

#46 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 15 January 2011 - 12:01 PM

My link aici sunt 'polosii'(fursecuri) postati de sissi.
Daca inlocuim faina cu faina de migdale cred ca nu ar fi probleme, nu? Ce ziceti?
Sorina

#47 Useril este offline   M_rules 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 15 January 2011 - 12:05 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 15 January 2011 - 12:01 PM, a spus:

My link aici sunt 'polosii'(fursecuri) postati de sissi.
Daca inlocuim faina cu faina de migdale cred ca nu ar fi probleme, nu? Ce ziceti?

Cred ca merge cu faina de migdale, fructoza, ciocolata peste 70% cat si esenta de vanilie. :pupic:
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#48 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 29 January 2011 - 04:21 PM

Am gasit aici http://artaculinara....-si-nuci-geany/ ceva ce-mi va place cu siguranta.

150 gr. de nuci - ok (sau migdale)
275 gr. de unt - ok
250 gr. de zahar - 150g fructoza
2 pliculete de zahar vanilat - vanilina
1 vf. cutit sare
coaja rasa de lamaie si portocala
4 oua
40 gr. de amidon alimentar - cacao (eu)
250 gr. de faina - de migdale sau faina monti
1 si 1/2 pliculet praf de copt
3 pere (700 gr) - sau chiar mere dupa cum zicea Geany


De abia astept sa o fac.
Sorina

#49 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 15 March 2011 - 07:49 PM

Oua Gloria reteta prezentata de Adriana... buna, reteta deja incercata...
Sorina

#50 Useril este offline   M_rules 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 15 March 2011 - 08:00 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 15 March 2011 - 07:49 PM, a spus:

Oua Gloria reteta prezentata de Adriana... buna, reteta deja incercata...

Mie nu mi merge linkul, nu se deschide. Sunt curioasa daca asa merge:
http://artaculinara....ia/page__st__20

Vad ca merge, direct la pagina 2.
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#51 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,069
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 March 2011 - 08:02 PM

Am corectat linkul Sorinei, deschide prima pagina, e bine?

#52 Useril este offline   M_rules 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 15 March 2011 - 08:04 PM

Vezi postareaAdriana, la 15 March 2011 - 08:02 PM, a spus:

Am corectat linkul Sorinei, deschide prima pagina, e bine?

Acum merge :hug:
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#53 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,069
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 May 2011 - 08:04 AM

A mai verificat vreuna dintre voi ce alte retete care se incadreaza aici mai sunt prezente pe forum? Inafara de acea lista facuta de Boni anul trecut?

#54 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,734
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 19 May 2011 - 09:04 AM

nu =)) spre rusinea mea am uitat de subiectul asta. bine ca l-ai adus sus.
ma duc acum sa dau o raita pe la vegetariene, cred ca s-au adunat deja muuulte retete conforme acolo.

#55 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,734
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 19 May 2011 - 10:12 AM

Retete vegetariene

Ridichii confit - se inlocuieste zaharul brun cu fructoza sau alt indulcitor monti
Tian provensal cu dovlecei si rosii - exact asa
Chiftele de conopida - se inlocuieste pesmetul cu tarate sau faina de linte,naut, etc.
Vinete cu sos de branza feta - se inlocuiesc stafidele cu coacaze negre sau se elimina, laptele se inlocuieste cu smantana
Vinete impanate cu usturoi - fara zahar, sau inlocuit cu fructoza sau alt indulcitor monti
Mancarica de praz, masline si rosii - pentru strictete se poate renunta la vin
Conopida tandoori - exact asa cum este
Castraveti cu maioneza de avocado - grija la mustar, sa nu fie cu zahar sau altele
Caponata- zaharul se inlocuieste cu indulcitor conform, otetul balsamic (daca nu e curat) se inlocuieste cu otet normal
Ceapa rosie cu otet balsamic - idem ca mai sus, cu zaharul si otetul balsamic
Aperitiv grecesc cu ardei si branza - exact asa
Pate de ciuperci - trebuie avut grija ce tip de fasole se foloseste
Tofu - facut in casa
Chec de vinete - exact asa
Quinoa cu legume - exact asa
Rosii umplute in stil piemontez - exact asa
Coleslaw - se inlocuieste laptele cu smantana sau iaurt, iar zaharul cu indulcitor monti
Cusot la brusc - grija la otetul balsamic sa fie curat
Vinete umplute - exact asa
Crema de avocado cu nuca - exact asa
Crema simpla de avocado - nu stiu ce este jalapeno, dar in afara de asta totul este conform
Mancarica de ardei copti - nu servit cu mamaliga
Ciupercute cu otet balsamic - grija la otet sa fie curat. se poate inlocui si cu un otet normal, nu foarte tare
Fenicul la cuptor - exact asa
Ciuperci umplute cu legume - se elimina telina (sau orice alta radacinoasa)
Dovlecei marinati - exact asa
Vinete grilate in ulei aromat - grija la otetul balsamic
Feta cu rosii uscate, in ulei - grija la rosiile uscate, sa fie curate (fara zahar, etc.)
Salata cu branza feta si ardei copti - exact asa
Salsa cruda - exact asa
Ciuperci cu verdeata si masline la cuptor - pentru strictete se poate renunta la vin
Ghem de branza in haina de ardei copti - exact asa
Rosii umplute cu branza - exact asa



#56 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,069
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 May 2011 - 11:17 AM

Mamma mia. Mai mult decit perfect. Mersi :lol:

#57 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 19 May 2011 - 11:26 AM

boni esti o draguta si jumatate!

jalapeno din cate au mais cris fetele pe la alte retete sunt niste ardeiasi, eventual usor picanti

bine ca ai scris asa imi dau seama ce trebuie eliminat si daca se poate inlocui, doar citind lista ta :lol:

deci e voie smantana (cu legume, fructe, oleaginoase)? dar mascarpone?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#58 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,734
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 07 June 2011 - 11:36 AM

Fructe de mare:
- Calamari
Chiftelute de calamari - Eataly - se inlocuieste pesmetul cu tarate, amestec 50%-50% faina integrala + tarate, sau faina de linte/naut/soia (soia nu e sanatoasa)
Inele de calamari - Eataly - pentru strictete se renunta la vinul alb
Inele de calamari in sos de soia - Eataly - zaharul brun se inlocuieste cu indulcitori monti. e de F2 daca se serveste cu orez (basmati sau in amestec cu salbatic). daca se serveste cu ceva cu IG<35 e F1. si sosul de soia sa fie curat.
Calamari "Bellavista" - Eataly

- Caracatita
Caracatita in ulei - Eataly - servita langa ceva conform (in reteta originala e cu cartofi)
Salam de caracatita - Eataly
Caracatita MEA - redivivus - pentru strictete se renunta la vin
Caracatita in suc de rosii - Eataly
Caracatita pe uscat - Eataly - servita langa ceva conform (in reteta originala e cu cartofi)
Caracatita cu masline - Adriana

- Creveti
Creveti cu vermut - Adriana - F2 din cauza vermutului
Tarte cu creveţi - uptown girl - se inlocuieste pesmetul cu tarate, amestec 50%-50% faina integrala + tarate, sau faina de linte/naut/soia (soia nu e sanatoasa)
Creveti cu usturoi si parmezan - Eataly - se inlocuieste pesmetul cu tarate, amestec 50%-50% faina integrala + tarate, sau faina de linte/naut/soia (soia nu e sanatoasa)

- Sepii
Sepie cu mazare si rosii - kira

- Midii
Zuppa di cozze - Adriana - pentru strictete se renunta la vin (dar atunci nu stiu ce mai iese :) )

- Alte fructe de mare
Coquille Saint-Jacques cu sparanghel in sos de vin - raluca elena - pentru strictete se renunta la vin
Scoici Saint Jacques gratinate - Eataly - se inlocuieste pesmetul cu tarate, amestec 50%-50% faina integrala + tarate, sau faina de linte/naut/soia (soia nu e sanatoasa)
Greieri de mare cu lime - Eataly

- Peste:

- Somon
Somon gravlax - Alexandru - daca va tine buzunarul sa inlocuiti zaharul (1 kg) cu indulcitori monti
Somon salbatic cu crusta de brînza aromata - Maya - se inlocuieste pesmetul cu tarate, amestec 50%-50% faina integrala + tarate, sau faina de linte/naut/soia (soia nu e sanatoasa), mustarul sa fie curat. nu se serveste cu cartofi si morcovi
Terina de somon - Alexandru - se renunta la mocovul din supa
Mini rulada de somon cu branza - Eataly
Somon cu sparanghel - kira - se inlocuieste amidonul cu tarate, amestec 50%-50% faina integrala + tarate, sau faina de linte/naut/soia (soia nu e sanatoasa). nu mai iese asa frumos sosul, se coloreaza de la "faina". poate se poate renunta la el de tot, e doar o lingurita.
Salmonel in pachetel - Nico-Vya - se inlocuieste amidonul cu tarate, amestec 50%-50% faina integrala + tarate, sau faina de linte/naut/soia (soia nu e sanatoasa)
Gustare cu avocado, somon si branza - kira
Somon afumat pe scandura de cedru - La-Chef-A - se inlocuieste zaharul brun cu indulcitori monti
Somon la cuptor cu sos alb - La-Chef-A - pentru strictete se renunta la vin. nu se serveste cu orez alb ci cu orez salbatic sau alta garnitura cu IG<35
Mousse de somon - Eataly
Somon cu pesto mayo sos - La-Chef-A - se inlocuieste pesmetul din crutoane cu tarate, amestec 50%-50% faina integrala + tarate, sau faina de linte/naut/soia (soia nu e sanatoasa)
Somon la cuptor - uptown girl - la "marinata" pentru castraveti nu se foloseste zahar. se renunta la garnitura de cartofi.

- Macrou
Conserva de macrou in sos tomat - Adriana
Macrou marinat - MIMI - morcovii din reteta sunt permisi pentru ca sunt cruzi/negatiti
Macrou afumat - Issis

- Ton
Salata de ton cu maioneza - pansy - maioneza sa fie curata
Aperitiv cu ton si masline - laura_lala - maioneza si mustarul sa fie curate
Black Ton - Eataly

- Cod
Cod prajit cu sos pesto de castraveti - La-Chef-A - se inlocuieste pesmetul din crutoane cu tarate, amestec 50%-50% faina integrala + tarate, sau faina de linte/naut/soia (soia nu e sanatoasa)
Cod in sos de vin cu sofran - uptown girl


- Alte feluri de peste
Sprot marinat - Eataly - se renunta la morcov, sau se adauga la sfarsit in marinata, adica sa nu se fiarba
Salau cu maioneza - Carmella
Crap la cuptor (pe gratar) - Foxyy - nu se serveste cu mamaliga
PASTRAV IN FOLIE, LA CUPTOR - moatza
Plachie de crap - pansy
Saramura mea de crap - raluca elena
Dorada in sare la cuptor - any_annette
Hamsii marinate - kira
Zuppa di pesce - Adriana - se serveste cu paine cu tarate (IG<35) sau paine integrala la F2
Rana pescatrice - Adriana - garnitura sa fie conforma (in reteta sunt cartofi si morcovi)
Remoulade (cu hamsii) - Maya



#59 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,069
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 June 2011 - 11:51 AM

Vezi postareaboni, la 07 June 2011 - 11:36 AM, a spus:

Zuppa di cozze - Adriana - pentru strictete se renunta la vin (dar atunci nu stiu ce mai iese :) )

Nici o problema daca se renunta la vin, iese la fel de buna

Vezi postareaboni, la 07 June 2011 - 11:36 AM, a spus:

Zuppa di pesce - Adriana - se serveste cu paine cu tarate (IG<35) sau paine integrala la F2

Se poate si renunta la piine, nu e musai

Multumesc pentru timpul si munca depusa :)

#60 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 13 June 2011 - 10:46 AM

Vad ca pesmetul e o problema pentru voi.Dar daca dati prin masina de tocat sau la robot, feliile de paine Wasa obtineti un pesmet legal Monty, nu?

Arata acest topic


  • 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi