Dieta Montignac - Alte retete prezente pe forum...
#81
Postat 22 January 2014 - 03:11 PM
Aici gasiti postarea mea.
Eu i-am avut congelati, da' nu a fost bai. Exceptionali! Si daca i-am facut eu doar cu o mana, puteti sa-i faceti si voi.
#82
Postat 22 January 2014 - 03:27 PM
sorinadaniela, la 22 January 2014 - 02:53 PM, a spus:
- 3 Lg de
- 4 oua
- 1 lg coaja de portocala rasa ... aroma de portocala
- 1 lg esenta de rom
- 250 g mascarpone ... merge mascarpone doar ca eu nu aveam asa ca am folosit branzica perline/fiocchi/cottage cheese
- 300 g quark cu aroma de vanilie... merge quark doar ca eu nu aveam in casa asa ca am folosit ceva gen Philadelphia
... eu am adaptat cantitatile de branzeturi la ochi, ceva tip 600g cottage cheese si 200-300g branza tip Philadephia
- si clatite monti F1
Sorinel, ai facut-o fără "clătite" să înţeleg? Ca un fel de interior de pască?
Prima dată când am văzut-o la Dana mi-am amintit de budinca cu foi de plăcintă, pe care tot tu ai facut-o, dar fără foi. Parcă era cu iaurt, nu cu brânză.
Mi s-a făcut poftă de ceva brânzos...
Off topic: tocmai povesteam despre tine la birou. Nu povestea asta urâtă, cu păţania ta, ci povestea frumoasă din vacanţa de sărbători. Mă mândream cu ciocolata. Încă mai am.

#83
Postat 22 January 2014 - 03:52 PM
Am facut mai multe si le-am ascuns de mancai. Apoi, a doua zi le-am rupt bucatele si am trecut la atac.
Spre deosebire de Dan@ eu am pus un strat de clatite sifonate, cirese congelate si amestecul de branza (si tot asa).
Na, ca am inceput sa salivez.
Off... e ciocolata mea preferata, Novi. Bine-inteles si Venchi doar ca nu am reusit sa ajung la oras, la mine la tara nu are... Da' lasa, poate voi reusi data aviatoare.
#84
Postat 27 January 2014 - 11:15 AM
sorinadaniela, la 22 January 2014 - 03:06 PM, a spus:
Poti detalia, inca o data, pliiiiiiz?


Eu n-am rasnita, e musai sa gasesc toate ingredientele data rasnite.... Ori le pot da la robot? (robot cu cutit, mixer cu cutit - de ala vertical, ori la blender - desi nu cred ca iese nimic).

#85
Postat 27 January 2014 - 12:53 PM

#86
Postat 27 January 2014 - 01:12 PM
alpha, la 27 January 2014 - 12:53 PM, a spus:
Am inteles, saru' mana.....

#87
Postat 27 January 2014 - 03:45 PM
Eu le fac făină cu mașinuța de măcinat cafea. Cum cafea nu beau, i-am dat o altă întrebuințare.
Tot cu ea macin lintea și năutul.
#88
Postat 27 January 2014 - 03:49 PM
sorinadaniela, la 27 January 2014 - 03:45 PM, a spus:
Eu le fac făină cu mașinuța de măcinat cafea. Cum cafea nu beau, i-am dat o altă întrebuințare.
Tot cu ea macin lintea și năutul.
Mda...... Trebuie sa fac rost de-o rasnita. Sa vad ce preturi au masinariile. Si s-o intreb pe mama daca nu mai are vreuna in plus. Nu cred, da' intreb.

#89
Postat 03 February 2014 - 03:20 PM
Eataly, la 27 September 2010 - 03:54 PM, a spus:
Manu a botezat-o tort de toamna, ca mai mult nu m-a dus capul la decorat.Noi cand spunem tort ne gandim la ceva cu crema, in starturi.In schimb italienii cheama torta, orice e rotund si se feliaza.
100 gr alune de padure macinate fin
100 gr migdale macinate fin
100 gr ciocolata dark 80% cacao
90 gr unt
125 gr
20 gr cacao
4 oua
jumatate paharel de rom
Am mixat bine ouale cu zaharul pana au devenit o spuma alba si pufoasa.
Am pus la topit pe baie de aburi ciocolata si untul.
Am adaugat alunele si migdalele macinate la compozitia de oua.
Am adaugat si ciocolata topita cu unt si cacao.
Nu cred ca romul este indispensabil, dar eu l-am pus.

Am turnat compozitia in forma(unsa si tapetata sau cu hartie) eu silicon, 22 cm.Am copt la 180 grade, 30 de minute.
Moatzo, asta e reteta?
Si daca e si daca nu e, va multumesc la amandoua (+ Foxy) si va

#90
Postat 03 February 2014 - 03:31 PM
Foxyy, la 27 January 2014 - 03:49 PM, a spus:
sorinadaniela, la 27 January 2014 - 03:45 PM, a spus:
Eu le fac făină cu mașinuța de măcinat cafea. Cum cafea nu beau, i-am dat o altă întrebuințare.
Tot cu ea macin lintea și năutul.
Mda...... Trebuie sa fac rost de-o rasnita. Sa vad ce preturi au masinariile. Si s-o intreb pe mama daca nu mai are vreuna in plus. Nu cred, da' intreb.

Nu, mama n-are rasnita in plus.


#91
Postat 03 February 2014 - 04:04 PM
Foxy, pe la noi sunt intre 25 si 30 de euro. Pe a mea eu o am de ceva ani si merge ceas.
#92
Postat 03 February 2014 - 04:09 PM
sorinadaniela, la 03 February 2014 - 04:04 PM, a spus:
Foxy, pe la noi sunt intre 25 si 30 de euro. Pe a mea eu o am de ceva ani si merge ceas.
Am inteles, saru' mana.

Aia de la mama functioneaza de cand eram eu adolescenta...... Si a fost cumparata cu vreo 25 de ani in urma, ca sa fie in casa..... Abia cand s-a stricat precedenta, a fost asta scoasa la interval. Si merge brici!
#93
Postat 04 February 2014 - 04:51 PM
sorinadaniela, la 03 February 2014 - 03:20 PM, a spus:
Eataly, la 27 September 2010 - 03:54 PM, a spus:
Manu a botezat-o tort de toamna, ca mai mult nu m-a dus capul la decorat.Noi cand spunem tort ne gandim la ceva cu crema, in starturi.In schimb italienii cheama torta, orice e rotund si se feliaza.
100 gr alune de padure macinate fin
100 gr migdale macinate fin
100 gr ciocolata dark 80% cacao
90 gr unt
125 gr
20 gr cacao
4 oua
jumatate paharel de rom
Am mixat bine ouale cu zaharul pana au devenit o spuma alba si pufoasa.
Am pus la topit pe baie de aburi ciocolata si untul.
Am adaugat alunele si migdalele macinate la compozitia de oua.
Am adaugat si ciocolata topita cu unt si cacao.
Nu cred ca romul este indispensabil, dar eu l-am pus.

Am turnat compozitia in forma(unsa si tapetata sau cu hartie) eu silicon, 22 cm.Am copt la 180 grade, 30 de minute.
Moatzo, asta e reteta?
Si daca e si daca nu e, va multumesc la amandoua (+ Foxy) si va

nu, dar vad ca seamana. e una cu rich almond bla-bla. tot by Eataly.
#94
Postat 04 February 2014 - 05:04 PM
Rich Chocolate and Almond Cake Fara faina
Un desert ciocolatos, dar nu foarte dulce, ramane "umed" si bun si a doua zi.
Noi ne-am certat pentru ultima bucatica.
100 gr unt
140 gr de ciocolata amaruie.Eu am pus resturile de la un ou gigant de ciocolata.
6 oua, separati albusurile de galbenusuri
140 gr faina de migdale
1 lingura cognac( sau alt lichior).Nu va speriati, se evapora alcoolul prin coacere, nu imbatati copii.Ajuta aluatul sa ramana moale, nu se usuca.
80 gr
Incalziti cuptorul la 170 de grade.Tapetati o tava(24 cm) cu unt si faina(cacao).
Topiti ciocolata si untul pe foc mic.
Lasati 5 minute la racit, adaugati galbenusurile.
Adaugati faina de migdale si lichiorul.
Separat bateti albusurile spuma , adaugand treptat zaharul.
Adaugati "bezeaua" la amestecul ciocolatos.Amestecati mai intai jumatate din albusuri amestecand "vartos", si ultima parte amestecand lejer de sus in jos.
Turnati in tava si coaceti 30-35 de minute.Faceti proba cu scobitoarea oricum.
Lasati la racit in tava.Presarati cacao pentru decor.
Eu vi-l propun servit cu o lingurita de "crème fraiche".
#95
Postat 04 February 2014 - 05:05 PM
#96
Postat 04 February 2014 - 05:11 PM
#97
Postat 18 February 2014 - 02:33 PM
Deci am deschis cufarul meu cu amintiri si am facut o PRAJITURA CU NUCI, CIOCOLATA SI VISINE ca pe vremea primei mele tinerete.
Reteta este extrem de simpla, cum imi place mie, si se face foarte usor.
200g nuca
200 g
2 linguri(cu varf!) de cacao(eu am pus VanHouten si din cauza asta a iesit foarte neagra si usor amaruie, dar noua asa ne place)
1 cana de apa
se pun pe foc si se fierb pana compozitia ajunge de consistenta unei smantani groase.
Cand comp[ozitia mai e abia calduta, se incorporeaza 6 galbenusuri si apoi cele 6 albusuri batute foarte tare.
Se adauga visine si fructe confiate, sau doar visine, sau doar fructe confiate

Atentie!: nu se coace complet, ci trebuie sa fie usor moale
Am facut-o. Foarte buna!
#98
Postat 26 February 2014 - 02:16 PM
Reteta e chiar simpatica
2 banane zdrobite
1 cana fulgi de ovaz
2 linguri faina de migdale(sau cocos, sau nuci, sau alune, sau ...)
Daca vreti adaugati un pic de ciocolata rasa, taxativ cea amaruie.
Formati gogoloaie si coaceti la 180 de grade 15-20 de minute.
daca nu ar fi bananele...
V-am zis ca o iubesc pe Boni, nu?! Daca nu v-am zis, ati aflat acum.
Nu te oftica, fă un compromis şi fă-le de un aproximativ F2.
Banana coaptă are IG=60. Dacă-i necoaptă e chiar 45. Dacă în loc de fulgi de ovăz foloseşti tărâţe cred că putem conveni că scade IG-ul sub 50. Cum reţeta nu are grăsimi, e ok de F2.
Iar pentru stricteţe se poate folosi piure de avocado sau mere sau orice alt fruct cu IG mic.
Si concluzia la care am ajuns eu... de F1
Piure de mere stropit cu zeama de lamaie, tarate de ovaz, un pic de faina de in (ca sa lege), migdale (faina si/sau bucatele) si eventual ceva ciococlata min 70% cacao sau goji.
Nu stiu voi, dar eu am o pofta nebuna de dulciuri in ultimul timp.
#99
Postat 27 February 2014 - 11:31 AM
- iepure la tigaie cu ciuperci By Anny rețeta aici
- pulpe de iepure cu sos aromat by Anny rețeta aici
- rabbit Angelino by Ariel rețeta aicj
Până se decongelează mă voi decide și eu...