Forum Culinar: Dieta Montignac - Alte retete prezente pe forum... - Forum Culinar

Salt la continut

  • 6 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dieta Montignac - Alte retete prezente pe forum...

#81 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 22 January 2014 - 03:11 PM

Gambas al ajillo (creveti cu usturoi) furata de la Titirimundi.

Aici gasiti postarea mea.

Eu i-am avut congelati, da' nu a fost bai. Exceptionali! Si daca i-am facut eu doar cu o mana, puteti sa-i faceti si voi.
Sorina

#82 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,768
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 22 January 2014 - 03:27 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 22 January 2014 - 02:53 PM, a spus:

Branzoasa reteta furata de la Dana@.

- 3 Lg de zahar tos ...2 linguri de fructoza
- 4 oua
- 1 lg coaja de portocala rasa ... aroma de portocala
- 1 lg esenta de rom
- 250 g mascarpone ... merge mascarpone doar ca eu nu aveam asa ca am folosit branzica perline/fiocchi/cottage cheese
- 300 g quark cu aroma de vanilie... merge quark doar ca eu nu aveam in casa asa ca am folosit ceva gen Philadelphia
... eu am adaptat cantitatile de branzeturi la ochi, ceva tip 600g cottage cheese si 200-300g branza tip Philadephia
- si clatite monti F1

Sorinel, ai facut-o fără "clătite" să înţeleg? Ca un fel de interior de pască?
Prima dată când am văzut-o la Dana mi-am amintit de budinca cu foi de plăcintă, pe care tot tu ai facut-o, dar fără foi. Parcă era cu iaurt, nu cu brânză.
Mi s-a făcut poftă de ceva brânzos...

Off topic: tocmai povesteam despre tine la birou. Nu povestea asta urâtă, cu păţania ta, ci povestea frumoasă din vacanţa de sărbători. Mă mândream cu ciocolata. Încă mai am.Imagine postata

#83 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 22 January 2014 - 03:52 PM

Nu nu, cu clatite monti F1.
Am facut mai multe si le-am ascuns de mancai. Apoi, a doua zi le-am rupt bucatele si am trecut la atac.
Spre deosebire de Dan@ eu am pus un strat de clatite sifonate, cirese congelate si amestecul de branza (si tot asa).
Na, ca am inceput sa salivez.

Off... e ciocolata mea preferata, Novi. Bine-inteles si Venchi doar ca nu am reusit sa ajung la oras, la mine la tara nu are... Da' lasa, poate voi reusi data aviatoare.
Sorina

#84 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 27 January 2014 - 11:15 AM

Vezi postareasorinadaniela, la 22 January 2014 - 03:06 PM, a spus:

- 150 g faina... faina monti

Poti detalia, inca o data, pliiiiiiz? :love7: Pentru uituci si lenesi? :love7:
Eu n-am rasnita, e musai sa gasesc toate ingredientele data rasnite.... Ori le pot da la robot? (robot cu cutit, mixer cu cutit - de ala vertical, ori la blender - desi nu cred ca iese nimic). :love7:

#85 Useril este offline   alpha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,946
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 27 January 2014 - 12:53 PM

Faina Monti e 50-50 (greutate nu volum) faina integrala cu tarate (de ovaz) si nu se macina decat in rasnita. Eu am incercat cu toate cele enumerate de tine si nu mi-a mers
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#86 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 27 January 2014 - 01:12 PM

Vezi postareaalpha, la 27 January 2014 - 12:53 PM, a spus:

Faina Monti e 50-50 (greutate nu volum) faina integrala cu tarate (de ovaz) si nu se macina decat in rasnita. Eu am incercat cu toate cele enumerate de tine si nu mi-a mers

Am inteles, saru' mana..... :love7: Sa vad ce gasesc pe la plafar, poate gasesc faina macinata deja.

#87 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 27 January 2014 - 03:45 PM

Făina o găsești măcinată, cu tărâțele ai să ai de treabă.
Eu le fac făină cu mașinuța de măcinat cafea. Cum cafea nu beau, i-am dat o altă întrebuințare.
Tot cu ea macin lintea și năutul.
Sorina

#88 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 27 January 2014 - 03:49 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 27 January 2014 - 03:45 PM, a spus:

Făina o găsești măcinată, cu tărâțele ai să ai de treabă.
Eu le fac făină cu mașinuța de măcinat cafea. Cum cafea nu beau, i-am dat o altă întrebuințare.
Tot cu ea macin lintea și năutul.

Mda...... Trebuie sa fac rost de-o rasnita. Sa vad ce preturi au masinariile. Si s-o intreb pe mama daca nu mai are vreuna in plus. Nu cred, da' intreb. :love7:

#89 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 03 February 2014 - 03:20 PM

Torta alune migdale by Eataly in versiune monti.

Vezi postareaEataly, la 27 September 2010 - 03:54 PM, a spus:


Manu a botezat-o tort de toamna, ca mai mult nu m-a dus capul la decorat.Noi cand spunem tort ne gandim la ceva cu crema, in starturi.In schimb italienii cheama torta, orice e rotund si se feliaza.

100 gr alune de padure macinate fin
100 gr migdale macinate fin
100 gr ciocolata dark 80% cacao
90 gr unt
125 gr zahar pudra... 60g-75g fructoza
20 gr cacao
4 oua
jumatate paharel de rom

Am mixat bine ouale cu zaharul pana au devenit o spuma alba si pufoasa.

Am pus la topit pe baie de aburi ciocolata si untul.

Am adaugat alunele si migdalele macinate la compozitia de oua.

Am adaugat si ciocolata topita cu unt si cacao.

Nu cred ca romul este indispensabil, dar eu l-am pus. :drool:

Am turnat compozitia in forma(unsa si tapetata sau cu hartie) eu silicon, 22 cm.Am copt la 180 grade, 30 de minute.




Moatzo, asta e reteta?
Si daca e si daca nu e, va multumesc la amandoua (+ Foxy) si va :drool: apasat pt ca mi-ati adus aminte de ea.
Sorina

#90 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 03 February 2014 - 03:31 PM

Vezi postareaFoxyy, la 27 January 2014 - 03:49 PM, a spus:

Vezi postareasorinadaniela, la 27 January 2014 - 03:45 PM, a spus:

Făina o găsești măcinată, cu tărâțele ai să ai de treabă.
Eu le fac făină cu mașinuța de măcinat cafea. Cum cafea nu beau, i-am dat o altă întrebuințare.
Tot cu ea macin lintea și năutul.

Mda...... Trebuie sa fac rost de-o rasnita. Sa vad ce preturi au masinariile. Si s-o intreb pe mama daca nu mai are vreuna in plus. Nu cred, da' intreb. :drool:

Nu, mama n-are rasnita in plus. :drool: Asa ca o sa-ncep sapaturile si, candva, sa si cumpar. :drool:

#91 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 03 February 2014 - 04:04 PM

Off topic...

Foxy, pe la noi sunt intre 25 si 30 de euro. Pe a mea eu o am de ceva ani si merge ceas.
Sorina

#92 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 03 February 2014 - 04:09 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 03 February 2014 - 04:04 PM, a spus:

Off topic...

Foxy, pe la noi sunt intre 25 si 30 de euro. Pe a mea eu o am de ceva ani si merge ceas.

Am inteles, saru' mana. :drool:
Aia de la mama functioneaza de cand eram eu adolescenta...... Si a fost cumparata cu vreo 25 de ani in urma, ca sa fie in casa..... Abia cand s-a stricat precedenta, a fost asta scoasa la interval. Si merge brici!

#93 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 04 February 2014 - 04:51 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 03 February 2014 - 03:20 PM, a spus:

Torta alune migdale by Eataly in versiune monti.

Vezi postareaEataly, la 27 September 2010 - 03:54 PM, a spus:


Manu a botezat-o tort de toamna, ca mai mult nu m-a dus capul la decorat.Noi cand spunem tort ne gandim la ceva cu crema, in starturi.In schimb italienii cheama torta, orice e rotund si se feliaza.

100 gr alune de padure macinate fin
100 gr migdale macinate fin
100 gr ciocolata dark 80% cacao
90 gr unt
125 gr zahar pudra... 60g-75g fructoza
20 gr cacao
4 oua
jumatate paharel de rom

Am mixat bine ouale cu zaharul pana au devenit o spuma alba si pufoasa.

Am pus la topit pe baie de aburi ciocolata si untul.

Am adaugat alunele si migdalele macinate la compozitia de oua.

Am adaugat si ciocolata topita cu unt si cacao.

Nu cred ca romul este indispensabil, dar eu l-am pus. :lol:

Am turnat compozitia in forma(unsa si tapetata sau cu hartie) eu silicon, 22 cm.Am copt la 180 grade, 30 de minute.




Moatzo, asta e reteta?
Si daca e si daca nu e, va multumesc la amandoua (+ Foxy) si va :( apasat pt ca mi-ati adus aminte de ea.


nu, dar vad ca seamana. e una cu rich almond bla-bla. tot by Eataly.

#94 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 04 February 2014 - 05:04 PM

Gata, am gasit-o aici

Rich Chocolate and Almond Cake Fara faina

Un desert ciocolatos, dar nu foarte dulce, ramane "umed" si bun si a doua zi.
Noi ne-am certat pentru ultima bucatica.

100 gr unt
140 gr de ciocolata amaruie.Eu am pus resturile de la un ou gigant de ciocolata.
6 oua, separati albusurile de galbenusuri
140 gr faina de migdale
1 lingura cognac( sau alt lichior).Nu va speriati, se evapora alcoolul prin coacere, nu imbatati copii.Ajuta aluatul sa ramana moale, nu se usuca.
80 gr zahar... 40-50g fructoza

Incalziti cuptorul la 170 de grade.Tapetati o tava(24 cm) cu unt si faina(cacao).

Topiti ciocolata si untul pe foc mic.

Lasati 5 minute la racit, adaugati galbenusurile.

Adaugati faina de migdale si lichiorul.

Separat bateti albusurile spuma , adaugand treptat zaharul.
Adaugati "bezeaua" la amestecul ciocolatos.Amestecati mai intai jumatate din albusuri amestecand "vartos", si ultima parte amestecand lejer de sus in jos.

Turnati in tava si coaceti 30-35 de minute.Faceti proba cu scobitoarea oricum.

Lasati la racit in tava.Presarati cacao pentru decor.

Eu vi-l propun servit cu o lingurita de "crème fraiche".
Sorina

#95 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 04 February 2014 - 05:05 PM

citeste si ce-am facut eu din neatentie, ca mai salvezi niste calorii, iar gustul si textura sunt la fel.

#96 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 04 February 2014 - 05:11 PM

Am citit... deci tu ai injumatatit cantitatea de faina de migdale. E bine de stiut.
Sorina

#97 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 18 February 2014 - 02:33 PM

Prajitura cu nuci (migdale), ciocolata si visine by Redivivus

Deci am deschis cufarul meu cu amintiri si am facut o PRAJITURA CU NUCI, CIOCOLATA SI VISINE ca pe vremea primei mele tinerete.

Reteta este extrem de simpla, cum imi place mie, si se face foarte usor.

200g nuca
200 g zahar... 100-120g fructoza
2 linguri(cu varf!) de cacao(eu am pus VanHouten si din cauza asta a iesit foarte neagra si usor amaruie, dar noua asa ne place)
1 cana de apa


se pun pe foc si se fierb pana compozitia ajunge de consistenta unei smantani groase.

Cand comp[ozitia mai e abia calduta, se incorporeaza 6 galbenusuri si apoi cele 6 albusuri batute foarte tare.

Se adauga visine si fructe confiate, sau doar visine, sau doar fructe confiate :) si se da la cuptor pentru aproximativ 30 min.

Atentie!: nu se coace complet, ci trebuie sa fie usor moale


Am facut-o. Foarte buna!
Sorina

#98 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 26 February 2014 - 02:16 PM

Aici veti gasi reteta originala de fursecuri pt Mr. Eataly.

Reteta e chiar simpatica

2 banane zdrobite
1 cana fulgi de ovaz
2 linguri faina de migdale(sau cocos, sau nuci, sau alune, sau ...)

Daca vreti adaugati un pic de ciocolata rasa, taxativ cea amaruie.

Formati gogoloaie si coaceti la 180 de grade 15-20 de minute.


daca nu ar fi bananele...

V-am zis ca o iubesc pe Boni, nu?! Daca nu v-am zis, ati aflat acum.

Nu te oftica, fă un compromis şi fă-le de un aproximativ F2.
Banana coaptă are IG=60. Dacă-i necoaptă e chiar 45. Dacă în loc de fulgi de ovăz foloseşti tărâţe cred că putem conveni că scade IG-ul sub 50. Cum reţeta nu are grăsimi, e ok de F2.
Iar pentru stricteţe se poate folosi piure de avocado sau mere sau orice alt fruct cu IG mic.


Si concluzia la care am ajuns eu... de F1

Piure de mere stropit cu zeama de lamaie, tarate de ovaz, un pic de faina de in (ca sa lege), migdale (faina si/sau bucatele) si eventual ceva ciococlata min 70% cacao sau goji.

Nu stiu voi, dar eu am o pofta nebuna de dulciuri in ultimul timp.
Sorina

#99 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 27 February 2014 - 11:31 AM

Azi am in plan să-l pap pe Rilă Rilă Iepurilă. Încă nu m-am hotărât cum să-l pregătesc...

- iepure la tigaie cu ciuperci By Anny rețeta aici
- pulpe de iepure cu sos aromat by Anny rețeta aici
- rabbit Angelino by Ariel rețeta aicj

Până se decongelează mă voi decide și eu...
Sorina

#100 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 21 November 2014 - 08:21 PM

Nutella reteta Adrianei postata de Maya.

60 g alune de padure
200 g ciocolata min 74% cacao
50 g unt
40g fructoza
80 g lapte monti


Aveti grija ca e amara, puneti un pic mai multa fructoza.
Sorina

Arata acest topic


  • 6 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi