Dieta Montignac - Alte retete prezente pe forum...
#1
Postat 10 June 2010 - 09:01 PM
E de ajuns sa nu punem albituri (telina radacina) si gata am facut-o monti... am dreptate sau gresesc?
Oricine mai gaseste pe forum retete care sunt monti sau pot fi modificate e bine venit...
#2
Postat 10 June 2010 - 09:14 PM
sorinadaniela, la 10 June 2010 - 09:01 PM, a spus:
E de ajuns sa nu punem albituri (telina radacina) si gata am facut-o monti... am dreptate sau gresesc?
Oricine mai gaseste pe forum retete care sunt monti sau pot fi modificate e bine venit...
Deci am facut io ceva Monti si habar n-am?


#4
Postat 11 June 2010 - 12:09 PM
dar fiind cu branza de vaci nu o recomand la inceputul dietei.
#5
Postat 11 June 2010 - 01:16 PM
Chec de carne - Bunny
Caviar de vinete - Maya
Gratin de conopida, broccoli cu sos de branza si ardei - Eataly
Mancarica de ciuperci - sorinadaniela (fara mamaliga)
Medalion de vinete - Piscotel (pane-ul cu tarate sau faina de naut sau linte)
Mousse de ficat de pui - Lapona Enigel (fara vin si lichior)
Oua umplute - Foxyy
Oua umplute cu pasta de sunca afumata - Narnia si Maya (sunca sa fie conforma, mustarul la fel)
Piept de pui cu smantana si ciuperci - Narnia
Pasta de masline - anaiordan
Panna cotta sarata - Adriana
Rulada de omleta - taylor (grija la umplutura, daca se folosesc mezeluri sa fie "curate")
Salata de fasole cu ton - Maya
Salata greceasca si salata tiganeasca cu hering marinat - julix_2007 (la cea greceasca grija la mustarul din maioneza. la cea tiganeasca incurca ketcup-ul. se poate inlocui cu sos de rosi curat)
Salata Caesar - moatza (fara crutoane si grija la mustar)
Salata de telina si morcovi - Foxyy (grija la mustarul din maioneza)
Salata de ton cu ardei gras - Pisoi (nu cu maioneza cumparata, sau, varianta lui Maya cu branza Philadelphia)
Parmigiana di melanzane - Maya
#6
Postat 11 June 2010 - 05:16 PM
Iti multumesc mult!

Foxyy, ti-am furat reteta si am si uitat sa-ti spun... Scuze!

#7
Postat 11 June 2010 - 07:28 PM
#8
Postat 11 June 2010 - 09:28 PM


Apoi, un alt topic, pentru faza I - ce presupune faza asta, cum se incepe, cat dureaza si ce anume se consuma, in ce cantitati, la ce intervale orare. Adicatelea, cam tot ce se poate spune. Pe masura ce apar noi persoane interesate de acest regim, posteaza aici pentru inceput. Ce au mancat, cum au preparat, etc...
Regim Montignac - Faza a II-a - la fel ca faza I - ce inseamna aceasta faza, cat tine, ce se intampla daca calca lumea-n strachini, fel si fel de retete si meniuri.
Ce ziceti? E careva dispusa sa faca acest lucru? Sincer, pe mine m-ar interesa sa incep un astfel de regim, mai ales ca e vara, e cald si mi-ar placea sa halim mai chibzuit si sa traim mai bine.

#9
Postat 11 June 2010 - 09:37 PM
#10
Postat 12 June 2010 - 08:49 AM
Foxyy, la 11 June 2010 - 09:28 PM, a spus:


Apoi, un alt topic, pentru faza I - ce presupune faza asta, cum se incepe, cat dureaza si ce anume se consuma, in ce cantitati, la ce intervale orare. Adicatelea, cam tot ce se poate spune. Pe masura ce apar noi persoane interesate de acest regim, posteaza aici pentru inceput. Ce au mancat, cum au preparat, etc...
Regim Montignac - Faza a II-a - la fel ca faza I - ce inseamna aceasta faza, cat tine, ce se intampla daca calca lumea-n strachini, fel si fel de retete si meniuri.
Ce ziceti? E careva dispusa sa faca acest lucru? Sincer, pe mine m-ar interesa sa incep un astfel de regim, mai ales ca e vara, e cald si mi-ar placea sa halim mai chibzuit si sa traim mai bine.

Eu sunt la inceputuri, am inceput de fff putin timp sa ma hranesc in stil monti, asa ca la capitolul sfaturi nu stiu cat de bine stau... inca mai fac greseli...
Boni e experta, doar ca nu stiu cat timp liber are...
A, si exista un inceput de explicatie despre ce inseamna aceasta 'dieta', se gaseste aici http://artaculinara....a-montignac/...
#11
Postat 12 June 2010 - 09:54 AM
Foxyy, la 11 June 2010 - 09:37 PM, a spus:

merci foxulino

nu ma supar, chiar ma bucur. asa am vrut si eu sa le scriu initial, dar stau foarte prost cu timpul

cand apuc am sa scriu despre dieta, asa cum o vad si inteleg eu. este un subiect deja dar nu se afla in subforumul asta.
uite-l: http://artaculinara....ieta-montignac/
daca esti sefa pe la butoane

#12
Postat 12 June 2010 - 03:46 PM
boni, la 12 June 2010 - 09:54 AM, a spus:
Foxyy, la 11 June 2010 - 09:37 PM, a spus:

merci foxulino

nu ma supar, chiar ma bucur. asa am vrut si eu sa le scriu initial, dar stau foarte prost cu timpul

cand apuc am sa scriu despre dieta, asa cum o vad si inteleg eu. este un subiect deja dar nu se afla in subforumul asta.
uite-l: http://artaculinara....ieta-montignac/
daca esti sefa pe la butoane

Gata, l-am mutat!
Boni, eu as prefera, de e posibil, sa avem 2 topice cu fazele dietei Montignac. Faza 1 sa fie un topic si faza 2 altul. De ce? Ca sa ne vina tuturor mai usor. Daca le punem pe toate la un loc, cine incepe acest regim se trezeste ca trebuie sa caute cine stie cat pana gaseste ceva legat de Faza 1. Cel putin, eu asa cred.
#13
Postat 13 June 2010 - 11:10 PM
Evitand pesmetul sau inlocuindu-l cu altceva devine o reteta monti, nu?
#14
Postat 14 June 2010 - 09:02 AM
#15
Postat 14 June 2010 - 11:13 AM
Faina de soia... sincer, daca seamana la gust cu laptele de soia, nici nu ma chinui sa caut... Am gustat pt prima data laptele de soia vinerea trecuta... oribil.
Editez... faina de naut, linte se face pur si simplu rasnind nautul/lintea, nu? Imi aduc aminte ca as fi citit ceva de acest gen, dar nu sunt sigura... ma duc sa caut...
#16
Postat 14 June 2010 - 12:57 PM
sorinadaniela, la 14 June 2010 - 11:13 AM, a spus:
se poate face si cu rasnita. eu cumpar de-a gata de la un magazin naturist/plafar.
#17
Postat 15 June 2010 - 08:52 AM
Daca o mai intreb si de astea cred ca ma bate... asa ca mai bien mi le fac eu. Stii de ce te-am intrebat mai mult de faina de naut, pt ca stiu ca atunci cand am facut falafel (mai de mult) a trebuit sa le las la inmuiat cu apa si bicarbonat (sper sa nu fi gresit), asa ca vroiam sa stiu daca faina o fac direct din nautul cumparat sau intai il supun la vreun proces de genul acesta? Cam asta era nelamurirea mea...
Si ca sa nu fiu complet off topic, am mai gasit o reteta monti (zic eu) postata de diamond care se cheama ostropel de pui si se gaseste aici http://artaculinara....stropel-de-pui/ ... ce zici, am dreptate?
#18
Postat 15 June 2010 - 10:16 AM

in general orice tocanita, friptura sau alta mancare pe baza de carne, care nu contine radacioase sau faina in reteta, este monti. de aceea nici nu am selectat din astea in lista mea de mai sus. am selectat doar ce este mai deosebit.
#19
Postat 16 June 2010 - 06:04 PM
Ar merge de minune intinsa pe feliuta de castravete, sau ca rosii umplute. Intrebare pt tine: stiu ca painea integrala cu tarate merge cu aproape orice, merge si cu aceasta crema?
Acum la inceput am sa o mananc cu castravete si cu rosii, dar mai incolo cand voi introduce si painea, as vrea sa stiu daca merge sau nu...
Multumesc mult, Boni! Sorina
#20
Postat 16 June 2010 - 09:20 PM
sorinadaniela, la 16 June 2010 - 06:04 PM, a spus:
Ar merge de minune intinsa pe feliuta de castravete, sau ca rosii umplute. Intrebare pt tine: stiu ca painea integrala cu tarate merge cu aproape orice, merge si cu aceasta crema?
Acum la inceput am sa o mananc cu castravete si cu rosii, dar mai incolo cand voi introduce si painea, as vrea sa stiu daca merge sau nu...
Multumesc mult, Boni! Sorina
acum am vazut-o si vroiam sa o trec aici. ai gasit-o inaintea mea

comentariile mele:
- asa cum este prezentata acolo (cu ricotta si ulei de masline) merge cu painea cu tarate (50-50) pentru ca paine cu tarate merge cu orice, nu cu aproape orice
- fara uleiul de masline si cu branza cu 0% (<0.5%) grasime merge si cu paine integrala (adica fara tarate)