Forum Culinar: Nu vi se taie respiratia? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Nu vi se taie respiratia? sau Arta Comestibila

#41 Useril este offline   Anca_B 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 11 January 2011 - 10:34 PM

Va rog sa ascuzati off-topicul,dar ii musai sa va intreb ceva:daca vreau sa fac un tort blat amandina,crema ganache de cioco cu lapte ,in varianta tort"carapace" imbract in pdz ,TREBUIE SA PUN GELATINA IN CREMA?se inatreste crema suficeint,ca sa nu curga de greutatea blatului si a pdz?
Am vazut multe "tortarese" pe aici,si de aceea va cer acest sfat!Va multumesc!

#42 Useril este offline   Luminis 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 11 January 2011 - 10:45 PM

Vezi postareaAnca_B, la 11 January 2011 - 10:34 PM, a spus:

Va rog sa ascuzati off-topicul,dar ii musai sa va intreb ceva:daca vreau sa fac un tort blat amandina,crema ganache de cioco cu lapte ,in varianta tort"carapace" imbract in pdz ,TREBUIE SA PUN GELATINA IN CREMA?se inatreste crema suficeint,ca sa nu curga de greutatea blatului si a pdz?
Am vazut multe "tortarese" pe aici,si de aceea va cer acest sfat!Va multumesc!


Din cate stiu eu la ganache nu se pune gelatina, numai la mousse de ciocolata, ca ala e mai aerat si trebuie sa se intareasca. Crema ganache este suficient de teapana si nu curge, daca respecti proportiile ingredientelor, bineinteles. Si sa folosesti o ciocolata cu lapte de calitate.
Banuiesc ca tortul e blat-crema-blat=crema, totul in carapace, nu-i asa?

Aceasta postare a fost editata de Luminis: 11 January 2011 - 10:46 PM


#43 Useril este offline   gabrenia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 492
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Locationmalul Dunarii

Postat 11 January 2011 - 10:48 PM

Vezi postareaAnca_B, la 11 January 2011 - 10:34 PM, a spus:

Va rog sa ascuzati off-topicul,dar ii musai sa va intreb ceva:daca vreau sa fac un tort blat amandina,crema ganache de cioco cu lapte ,in varianta tort"carapace" imbract in pdz ,TREBUIE SA PUN GELATINA IN CREMA?se inatreste crema suficeint,ca sa nu curga de greutatea blatului si a pdz?
Am vazut multe "tortarese" pe aici,si de aceea va cer acest sfat!Va multumesc!

Ancuto cu mare drag ti-as raspunde dar eu nu am facut niciodata crema ganache si nu stiu sa-ti spun cum se comporta dar cred ca nu are de ce sa se inmoaie.te pup!
Gabrenia "ce pot face doua maini dibace"

#44 Useril este offline   Anca_B 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 11 January 2011 - 10:52 PM

Vezi postareaLuminis, la 11 January 2011 - 10:45 PM, a spus:

Vezi postareaAnca_B, la 11 January 2011 - 10:34 PM, a spus:

Va rog sa ascuzati off-topicul,


Din cate stiu eu la ganache nu se pune gelatina, numai la mousse de ciocolata, ca ala e mai aerat si trebuie sa se intareasca. Crema ganache este suficient de teapana si nu curge, daca respecti proportiile ingredientelor, bineinteles. Si sa folosesti o ciocolata cu lapte de calitate.
Banuiesc ca tortul e blat-crema-blat=crema, totul in carapace, nu-i asa?


Lumi dragamultumesc de raspuns m-ai salvat;proportia este de 1/1,am folosit o parte cioco festina si cealalta va fi Milka(doar acuma ma vazut ca nu imi ajungea Festina,asa ca pun si Milka),si da,tortu' e blat-crema-blat-crema,6totul in carapace!

Aceasta postare a fost editata de Anca_B: 11 January 2011 - 10:54 PM


#45 Useril este offline   Anca_B 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 11 January 2011 - 10:54 PM

Vezi postareagabrenia, la 11 January 2011 - 10:48 PM, a spus:

Vezi postareaAnca_B, la 11 January 2011 - 10:34 PM, a spus:

Va rog sa ascuzati off-topicul,

Ancuto cu mare drag ti-as raspunde dar eu nu am facut niciodata crema ganache si nu stiu sa-ti spun cum se comporta dar cred ca nu are de ce sa se inmoaie.te pup!

Gabreniaintotdeauna esti o dragutza!Las' ca fac io ganche-ul si iti spun cum se comporta;eu nu-s fan prajiturilor sau torturilor cu cioco',dar poate devin!

#46 Useril este offline   mona 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 417
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 12 January 2011 - 01:57 AM

M-ati spart !
Nu stiu cum se face dar cum lipsesc putin....cum o puneti de o cearta mica :lol:
Deci in primul rand,pe mine nu m-a impresionat in mod special nici un tort de-al Donatellei :floare: Sunt frumoase,dar departe de a-mi taia respiratia !
In al 2-lea....Dana,nu e prima oara cand o acuzi pe Dora ca de fapt are ceva secrete in legatura cu RI pe care nu vrea sa la dezvaluie ! Prima data ai acuzat-o chiar in topicul meu de pe culi.
Ei si? Care-i problema de fapt? Fiecare dezvaluie ce are kef din munca ei !
Nici mie nu-mi iese royalul,dar asta nu din cauza retetei postate de Dora. Asa cum a spus si Ortansa,net-ul e plin de retete de royal,in toate limbile si toate au la baza albus,zahar si creme tartar sau lamaie.
Eu sunt convinsa ca si daca mi-ar prepara Dora (sau Donatella asta :D ) royalul,tot n-ar fi de ajuns !
Pt ca ce imi lipseste mie si poate si tie Dana,e talentul !Harul pe care-l are Dora !
Si in plus,rabdarea !

Eu m-am resemnat,daca tu nu poti si esti mai luptatoare din fire...iti doresc succesuri !

#47 Useril este offline   dani_ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 12 January 2011 - 08:09 AM

anca- nu ai de ce sa pui gelatina in crema . daca sta tortul la frigder 7-8 ore , se intareste ganache-ul ca lumea :floare: spor la treaba si vino dupa si ne zi cum a iesit pana la urma.

#48 Useril este offline   Ramo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 12 January 2011 - 09:42 AM

Hmmm, sper ca nu s-a mutat spiritul de cearta la noi pe site ... :(
Dora, eu in momentul asta nu as mai zice nimic, desi mi-ar fi placut si mie sa aud mai multe detalii mura in gura decat sa citesc ... dar spiritul in care ai fost "rugata" sa spui mai multe pe mine m-ar face sa tac .
Senj, imi pare rau ca ajung la concluzia asta , dar nu mi se pare ca esti corecta, tu stii situatia Dorei si sa o iei asa in "suturi" fix in momentele astea mi se pare putin mai mult ca esti "lipsita de sentimente" asta ca sa nu zic mai mult.
Dana, tocmai ce ti-a zis Dora ca e pe un pat de spital. In momente de astea faci orice sa-ti distragi atentia de la ce te ingrijoreaza si nu cred ca ai ajutat-o deloc sa faca lucrul asta, nu e obligata sa traduca nimic, iar faptul ca sta si ne citeste e dreptul ei, exact cum are dreptul si sa ignore unele mesaje, nu trebuie sa o tragem de mana ca noua de ce nu ne-a raspuns,nu? Fiecare raspunde, comenteaza si isi da cu parerea daca considera ca se merita, daca are chef sau daca ii place ce vede.
Hai pace fetelor, nu merita sa fim rautacioase.


P.S. Spun de acum sa nu fiu acuzata ca am aruncat niste randuri si nu mai apar, pe marginea subiectului (conflictului) nu o sa mai fac comentarii.
Imagine postata Imagine postata Imagine postata


Imagine postata


incepand din 23.03.2011

#49 Useril este offline   snej 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 537
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationMelbourne

Postat 12 January 2011 - 09:51 AM

Si eu imi dau seama de cateva chestii :( , de fapt de mai demult dar abia acu m-am convins. Dar tot e mai bine mai tarziu decat niciodata :( . Si eu am incheiat discutia aici fara alte comentarii. Salutare! :(

#50 Useril este offline   Luminis 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 12 January 2011 - 09:52 AM

Vezi postareamona, la 12 January 2011 - 01:57 AM, a spus:

M-ati spart !
Nu stiu cum se face dar cum lipsesc putin....cum o puneti de o cearta mica :(



Pai ia nu mai lipsi si vino mai des pe la noi! :(

#51 Useril este offline   Ramo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 12 January 2011 - 10:44 AM

Vezi postareasnej, la 12 January 2011 - 09:51 AM, a spus:

Si eu imi dau seama de cateva chestii :( , de fapt de mai demult dar abia acu m-am convins. Dar tot e mai bine mai tarziu decat niciodata :( . Si eu am incheiat discutia aici fara alte comentarii. Salutare! :(

Sper doar ca salutul tau e pe moment :(
Imagine postata Imagine postata Imagine postata


Imagine postata


incepand din 23.03.2011

#52 Useril este offline   dana3262 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 238
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 12 January 2011 - 03:49 PM

Dora, multumesc de raspuns! Iti doresc sanatate!

Fetelor... zici ca-s la tribunal!!!

Hai pa...ce!!!!!!!!!!!!! :floare:
dana

#53 Useril este offline   Anca_B 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 13 January 2011 - 12:56 AM

Dora multa sanatate si putere sa-ti dea Dumnezeu!Sa fie totul asa cum speri si cum iti doresti,iar echipamentul de jogging il poti scoate la aer,dar numai pt. scopuri strict "culinare" adica , remediu dupa cate-o bunatate de tort!
Snejana sper ca ai spus doar "pe curand"!Ia vin repede cu un tort,sa vedem ce-ai mai mesterit!

#54 Useril este offline   Ramo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 15 January 2011 - 05:14 PM

Snej, am asa un sentiment ca te-ai suparat pe mine. Vreau sa-mi cer scuze pentru expresia folosita, daca gandeam putin inainte sa scriu cred ca puteam formula mai frumos sa nu te jignesc. Imi cer scuze si sper din tot sufletul sa fie acceptate.
Imagine postata Imagine postata Imagine postata


Imagine postata


incepand din 23.03.2011

#55 Useril este offline   Alinus 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 85
  • Inregistrat: 22-January 11
  • LocationBg, Italy

Postat 11 February 2011 - 11:56 AM

Sa reinviem nitel acest topic care mie una mi-a taiat respiratia :floare:
Am gasit niste poze care pe mine m-au determinat sa le privesc indeluuuuuung , remarcand finetea detaliilor si "lucratura" fara cusur....

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-1066-1297417919499.jpgImagine atasata: monthly_02_2011/post-1066-12974179390476.jpgImagine atasata: monthly_02_2011/post-1066-12974179546475.jpgImagine atasata: monthly_02_2011/post-1066-1297417974455.jpg

Sunt lucrate in pdz.Ce spuneti, nu vi se taie respiratia?? :floare:

#56 Useril este offline   sce76 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 16-January 11
  • LocationGherla

Postat 11 February 2011 - 12:05 PM

Mie ...mi se taie....cheful sa mai incerc, convinsa fiind ca in vecii , vecilor amin,n-oi fi in stare de asa ceva.
Cum e, Doamne unele, asea talentate?Cu ce se spala?Ce mananca?
Adica," e femei normale" cele care fac torturi d-astea? Sau "e" specialiste cu studii in regula, acreditate? :floare:
Imagine postataImagine postata
Imagine postataImagine postata

#57 Useril este offline   dani_ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 11 February 2011 - 12:17 PM

daca nu ma insel , este un tort facut de rusoaice ... cand am timp va pun un link , sa vedeti acolo torturi unu si unu ...dar daca stati sa faceti comparatie , intre noi si ele , mai bine nu le mai vedeti :floare: noi suntem mici copii :floare:

#58 Useril este offline   Alinus 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 85
  • Inregistrat: 22-January 11
  • LocationBg, Italy

Postat 11 February 2011 - 01:47 PM

Vezi postareadani_ela, la 11 February 2011 - 12:17 PM, a spus:

daca nu ma insel , este un tort facut de rusoaice ... cand am timp va pun un link , sa vedeti acolo torturi unu si unu ...dar daca stati sa faceti comparatie , intre noi si ele , mai bine nu le mai vedeti :floare: noi suntem mici copii :floare:


Nu, e realizat de o italianca si in spatele acestor imagini perfecte se ascund ani de experienta si probabil mii de incercari...si desigur foarte mult talent. Insa daca talentul nu este cultivat cu girja degeaba il ai.

#59 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 11 February 2011 - 02:09 PM

Am gasit si eu o doamna sarboaica (am gasit-o pe pagina de prieteni ai Danielei :floare: ) care face de asemenea arta. Parerea mea este ca da, iti trebuie si talent sa realizezi asemenea torturi, si multa experienta, dar iti mai trebuie si materiale de buna calitate. Exact ce ziceai si tu Daniela, cu zaharul de la noi e greu sa faci decoratii RI, cum le face Dora de exemplu (bine asta e o consolare pentru mine ca eu nu pot sa le fac si cred ca daca as avea zaharul cel mai bun tot nu mi-ar iesi :)). Pe mine m-a inebunit push mould-ul ei acela cu gaurele pe mijloc (din primele 2 poze). Prea scump nu ar fi( http://www.shopchefr...cat=1448&page=1). M-am uitat si e vreo 23 $ in State. Dar cine mi-l aduce? :floare: . Va spun sincer ca nu am dormit bine nopatea la gandul acelui push-mould. Ma tot gandeam cum sa fac sa-l am. Am luat legatura cu o firma de la Bucuresti care se ocupa de matrite, le-am trimis poza si mi-au spus ca ma contacteaza sa-mi spuna cam cat ar face. Bun, mai e si riscul sa nu iasa la fel, desi ei m-au asigurat ca va fi la fel. Of, daca aveti vreo idee cum sa-l am, astept parerile voastre. Pana atunci pun si eu cateva poze cu ale ei creatii:

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-739-12974262605787.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-739-12974256850669.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-739-12974259755005.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-739-1297425986453.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-739-1297426000939.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-739-12974260125355.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-739-12974260220362.jpg

Uitati ce se poate face cu acel taietor de care zicea Daniela si Natasha. Mie imi place mult inimioara. Eu nu am "scula" din-asta si am colindat toate magazinele din oras. Cred ca pana la urma tot de pe net il voi comanda sau poate ajung acasa la Arad mai devreme.

#60 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 11 February 2011 - 02:14 PM

Vezi postareaAlinus, la 11 February 2011 - 11:56 AM, a spus:

Sa reinviem nitel acest topic care mie una mi-a taiat respiratia :)
Am gasit niste poze care pe mine m-au determinat sa le privesc indeluuuuuung , remarcand finetea detaliilor si "lucratura" fara cusur....

Sunt lucrate in pdz. Ce spuneti, nu vi se taie respiratia??:floare:


Alinus, da, mi s-ar taia respiratia in conditiile in care cineva m-ar obliga sa maninc pe linga felia de tort si figurinele din pdz. Ce-i prea mult dulce, strica ! Imagine postata
Apreciez munca si finetea "lucraturii". Dar, tot mai sanatos, gasesc ca e un tort ornat cu fructe proaspete. :floare:

Arata acest topic


  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi