Daniella, la 19 April 2011 - 02:21 AM, a spus:
da, ai dreptate: porumbul nu are gluten! m-am zapacit era vorba de gris
La noi se face control lunar pana la 1 an. in fiecare luna se fac masuratori + control plamani, gat, urechi, organe genitale, fontanela. In plus te anunta in fiecare luna ce poti introduce nou in alimentatie.
Luna asta a luat bine in greutate, in 6 saptamani aproape 500g (si mananca circa 100 g la o masa!)
eu o pun in tarc, am un tarc mare! de ce preferi sa o pui pe jos?
aaa, altceva mi-a mai spus: nu trebuie pus copilul in picioare deloc pana nu se ridica singur pe marginea patutului si asta e dupa 8-9, poate chiar 10 luni!
mai copilul meu de 1 saptamana urla cat il tine gura cand vreau sa o pun in patut! nu stiu ce are?!!! inclusiv noaptea! copilul nu a plans pana acum niciodata noaptea de cand s-a nascut!!! acum suge, cand a terminat de supt si e aproape adormita, in rutina din fiecare noapte dau sa o bag in patut! cand o pun in pozitia orizontala sa o asez urla de zici ca o taie cineva!!! nu stiu ce sa ma mai fac ... in fiecare noapte acelasi concert 1 ora-2 de-mi sare si mie si ei tot somnul!
si ziua aceleasi urlete (de se invineteste de plans) daca vreau sa o pun la orizontala in patut!!! daca o iau in brate tace imediat si se uita triumfatoare de sus la patut! va rog ajutati-ma cu vreo experienta, sfat, parere ca sunt moarta de oboseala!
si seara, trebuie mare grija ca daca se trezeste cand sa o asez in patut: concert! (adoarme la san, sau in scoica, nicidecum in patut)
doar a dormit in patut din prima zi de cand ne-am intors in spital! nu inteleg ce e cu aversiunea asta fata de patut de 10 zile incoace??? si-n toiul noptii!

ce mah? sa nu pui copilu' in doo labe pina la 8,9 poate 10 luni? asta tz-a zis dofturu'?

andrei la 9 luni incepea sa mearga, la 10 luni mergea 50-100 de metri fara sa se plinga. io am citit pe madam miriam stoppard (da, regret, nu e asa o dofturita grozava) care zice ca cupilului ii place-n doo labe. pe matei il ridic in doo labe si e fuarte fericit. ce e drept, el se ridica nu in pat, da' in ... caditza. ala e locu' lui, preferat, ratzoiu' lu' tata. btw, ieri a zis prima data "mama" si tata". asta a zis intii "mama", spre deosebire de andrei care a zis intii "tata". mdeh! amuzant e ca incearca sa zica "andrei" si ce iese ... te spargi de ris.
copilu' tau de 7-8 luni este fuarte destept, si te fenteaza teribil.

pai bine fumee, tu compari botzu' ala de 3 zile cu copil de 7-8 luni? normal ca la 3 zile copilu' doarme, ca altceva nu stie. la 8 luni copila e jmekera. si vrea in brate la muma-sa, in particular vrea la tzitza. a descoperit ca esti santajabila si te santajeaza. da' crezi ca al meu n-a facut la fel? pardon, crezi ca AI MEI n-au facut la fel? ba cum nu!! remediul e simplu.
1. se pune copil in pat la orizontala, la 8 seara. inchis lumina, spus naninani copil incepe sa urle
2. se lasa copil sa urle 5 min, nu mai mult.
3. se vine la copil, se ia in brate (cu lumina stinsa) si se leagana otzira (nu mai mult de 1 minut). se pune inapoi. copil incepe sa urle.
4. se lasa copil sa urle 7 minute
5. se vine la copil, se ia in brate (cu lumina stinsa) si se leagana otzira (nu mai mult de 1 minut). se pune inapoi. copil incepe sa urle.
6. - ... se mareste timpul de "lasat copil sa urle" progresiv cu 3, 4, 5 minute samd
un copil dificil (ca ai mei) adoarme in prima zi de tratament si dupa o ora jumate de proteste. p-orma timpu' scade exponential. daca te tii de treaba, in 2 stamini adoarme singura dupa max 5 min de urlat. ce e mai important, invata ca zbieretele n-o sa-i aduca nimic.
daca ai sa spui ca ori tu ori taxu n-avetz curaj sa ascultatz cupilu' cum urla ... va recomand un film pentru distragerea atentiei. iar daca aveti "principii" gen "sa nu chinuim cupilu" apoi atunci bafta mare la nedormit. si baftamare si cu un copil care o sa urle din orice ca stie ca-i merge.
ah, btw ... ca sa mearga mai repede ... incepind din a sasea zi de tratament pune-l pe taxu sa execute operatiile. sau faceti-le cu rindu'. din iesperenta itz zic ca cupiii adorm mai repede daca-i culca taxu. sau, ma rog, ai mei adorm mai repede daca-i culc eu. daca taxu zice ca io nu ma ocup de copii, pune-l la facut mincare, curatenie, etc. o sa descopere ce misto e sa te ocupi de cupil.