Discutii On si Of topic despre si pentru cei mici
Postat 28 April 2011 - 06:04 PM
Postat 28 April 2011 - 08:37 PM
Mutti, la 28 April 2011 - 06:03 PM, a spus:
Tot maraie astea 20 de min si ma tot face sa urc

odata pusa pe urlat, daca tu urci si te vede, se opreste din plans si poti pleca iar?
Bea cand ma vede mai tare urla, pana nu o iau in brate nu tace

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 28 April 2011 - 09:32 PM
Simona ,sa plictisit fata de suzeta, las-o daca nu mai vrea, mai tirziu o sa fie mai greu sa o dezveti, sunt copii care si la 4-5 ani stau cu suzeta in gura

Daniella, eram cu baietii in parc si tot timpul ii iau lui dennis ceva biscuiti ,un mar taiat si cum minca dennis mar in fata lui patrick , acesta din urma incerca sa ii ia bucata de mar, si i-am dat si lui o felie de mar fara coja , a mozolit , a rontait si sa incecat un pic da nu a fost cine stie ce , cred ca sa inecat cu saliva.
Edit:Am mincat din litere

Postat 28 April 2011 - 10:17 PM
si seara?
ce cant mananca la o masa? Bea tot putiiiin si isi asteapta lapticul de seara ...sau daca sunt eu acs nu mananca ...asteapta laptic ... si miorlaie cu mainile intinse catre mine ....
Postat 29 April 2011 - 08:50 AM
Daniella, la 28 April 2011 - 08:37 PM, a spus:
Mutti, la 28 April 2011 - 06:03 PM, a spus:
Tot maraie astea 20 de min si ma tot face sa urc

odata pusa pe urlat, daca tu urci si te vede, se opreste din plans si poti pleca iar?
Bea cand ma vede mai tare urla, pana nu o iau in brate nu tace

mi se pare normal

oricum, daca incepe sa se patrulabeasca, toate incep sa se indrepte: pentru ca face mai mult efort consuma mai mult, deci maninca mai bine, doarme mai multe. win/win situation. mare atentie insa la suprasolicitarea informationala. nu e mare jmakerie, doar ca urla nuaptea si boceste. asa a facut andrei cind i-am aratat prima data (de pe iutiub) cum decoleaza racheta.
btw, matei s-a luat si la bataie prima data in viata lui, ieri. vecinii mei coreeni au 2 buietz ala mare cam de 4 ani, alamic cam de 9 luni. cum alamic nu merge, l-am pus cu matei in playpen si le-am dat ceva jucarii. ei s-au "jucat" acolo unu' pe linga altu' pina cind coreeanu' a luat sa se joace cu ceva ce voia matei. asta al meu s-a intins si i-a luat jucarica, dupa care i-a dat sh-un brinci. si l-a admonestat si verbal. nu inteleg de unde si pina unde, andrei nu-i face lui asa ceva.
Postat 29 April 2011 - 09:15 AM
Postat 29 April 2011 - 09:42 AM
Postat 29 April 2011 - 09:52 AM
Bunnnnnnnnnn , mergem pe la 6 jumate in camera la ea , o schimb , o pun in pat....se intoare iute pe b teurta si apoi se pune capra si incepe sa se hatzaie. Plec. Ajung jos , urlete. Mai stau , merg, ii dau ceai...iar pe burta , iar in 4 labe , iar hatzaiala.....ma pun in patul de la ea din camera....cand ma vede mai tare urla , ma pandeste!!!!!!!!!!!!!!
Intind plapuma pe jos , si incepem sa ne jucam , mai tare s-a obosit , ce sa mai doarma? Iar in pat , iar scandal. Pe la 8 fara un sfert o pun pe masa se schimbat sa-i iau tempaeratura: la mine in bratze luniste!!! Febra n-avea asa ca o impachetez la loc , ceai , piticutz si plec. Venise si tat'su acasa si era socat ca fata nu doarme la ora asta!!!! O mai urlat 10 min si o cazut pt patrie!!!!
Si asta de cand nu mai vrea suzeta !!!!! Oare de ce nu o vrea? o dor dintzii? Astia din fatza au iesit dar nu-s crescutzi de tot , acum cresc. Unul nu e decat o linie alba , celalalt mai marisor.
Postat 29 April 2011 - 10:03 AM
stella, la 29 April 2011 - 09:06 AM, a spus:

daca zici tu ...
Postat 29 April 2011 - 10:04 AM
Angel, la 29 April 2011 - 09:42 AM, a spus:
momentan andrei e cam odata si jumate cit matei. daca s-ar pune ala sa-l pocneasca p-al mic ar iesi cam nasol.
Postat 29 April 2011 - 12:15 PM
Mutti, la 29 April 2011 - 09:52 AM, a spus:
Bunnnnnnnnnn , mergem pe la 6 jumate in camera la ea , o schimb , o pun in pat....se intoare iute pe b teurta si apoi se pune capra si incepe sa se hatzaie. Plec. Ajung jos , urlete. Mai stau , merg, ii dau ceai...iar pe burta , iar in 4 labe , iar hatzaiala.....ma pun in patul de la ea din camera....cand ma vede mai tare urla , ma pandeste!!!!!!!!!!!!!!
Intind plapuma pe jos , si incepem sa ne jucam , mai tare s-a obosit , ce sa mai doarma? Iar in pat , iar scandal. Pe la 8 fara un sfert o pun pe masa se schimbat sa-i iau tempaeratura: la mine in bratze luniste!!! Febra n-avea asa ca o impachetez la loc , ceai , piticutz si plec. Venise si tat'su acasa si era socat ca fata nu doarme la ora asta!!!! O mai urlat 10 min si o cazut pt patrie!!!!
Si asta de cand nu mai vrea suzeta !!!!! Oare de ce nu o vrea? o dor dintzii? Astia din fatza au iesit dar nu-s crescutzi de tot , acum cresc. Unul nu e decat o linie alba , celalalt mai marisor.
Mutti, copila creste si poate nu mai are nevoie de atata somn. Eu de fel am mers pe programul copilului (adica program de voie) si am observat ca-si modifica nevoia de somn odata la 2-4 saptamani. Se poate sa aiba dureri de dinti, dar daca la tine in brate se linisteste, as zice ca nu are legatura, adica la momentul ala nu dintii o deranjau.
Postat 29 April 2011 - 12:21 PM
Dar se freca la ochi de nu mai putea , serios!!!! Adica nu-i era somn?
Postat 29 April 2011 - 02:19 PM
Postat 29 April 2011 - 05:07 PM
sissi, la 29 April 2011 - 09:15 AM, a spus:
cam 100 la o masa mananca si Bea. Cu exceptia iaurtului care mananca si cate 125g-150g si inca ar mai vrea. Doar ca Bea pe timpul zilei nu mai suge, doar seara si dimineata. De aceea eu raman tare nedumerita/ingrijorata cand aud ca Elena papa 300g la o masa, de 3 ori pe zi
Noaptea nu se mai trezeste draga de ea! Si unde mai pui ca Bea are de abia 6,800 kg ... nu-i asa optimista situatia. Macar Patrick e in grafic cu greutatea. Bine si voi suneteti inalti si banuiesc eu mai voinici.
Vaxile, a mica nu urla noaptea, doar de 2 ori s-a intamplat. In schimb ziua nu e chip sa o pui la nani in patut: se pune pe un urlat de se invineteste. Nu vrea sa adoarma decat plimbata in carut. Dar daca ploua si e furtuna?
Seara nu e problem ca adoarme la san, cand e franta de oboseala de la joaca. Daca insa nu ar avea tzitzi seara, cred ca ar fi aceeasi poveste cu adormitul, pentru ca nu accepta sa o duc in patut (Am incercat schimbata si mancata ... pana nu primeste tzitzi urla!). De cele mai multe ori nu se trezeste peste noapte.
Cand ajung seara acasa, daca nu a luat cina, nu mai vrea sa manance cerealele, isi asteapta portia de tzitzi.
Ce gris faceti voi? Cel normal de adulti? Cu lapte pasteurizat de vaca? Ce reteta, cum se face?
Mutti, Bea a schimbat ora de culcare de la 8 la 10 seara. Acum doarme toata noaptea de cand se culca la 10. Cu toate astea de la 8 sta in patul mare si o astept sa vrea sa suga si sa doarma, dar ea incanu vrea ... vrea joaca! Fereasca sfantul sa incerc sa o duc in patut!

Daca se culca de la ora 20 mi se trezeste peste noapte. Asa ca prefer sa o mai tin un pic si sa doarma pana la 8 dimineata si se trezeste si voioasa si cu chef de vorba!
Postat 29 April 2011 - 07:26 PM
Se poate face si cu LP , se fierbe apa apoi se pune pulberea de LP si grisul , se invarteste bine si gata.
Gris nu-i mai decat maxim 250-260. Oricum , azi a dormit 3 ore !!!!!!!!!! la amiaza si nu s-a trezit sa mance , a mancat tarziu si seara nu prea i-a fost foame , a mancat 190 gr. Treaba ei.
Facuram baie , frate , ce-o chiuit! Am mai cumparat o minge azi si tare incantata o fost de ea. Asta e mai mare si abia o prinde cu mainile.
O plans in pat vreo 5 minute apoi o cazut pt patrie. La ora 19.00.
Sunt curioasa ce face maine , mergem la prieteni si dormim acolo.
Postat 30 April 2011 - 12:28 AM
Postat 30 April 2011 - 07:44 AM
Postat 01 May 2011 - 06:52 PM
cu ce altceva decat crema de galbelnele sa dau? Acum la ultimul schimbat, cand au aparut si punctele alea cu sange, nici nu m-a lasat sa o sterg ...cred ca o ustura, asa ca a strans piciorusele si plangea ...

Aveti sfaturi?
Postat 02 May 2011 - 02:29 PM
se face in farmecie o crema cu zinc pt bebi , speciala.