Forum Culinar: Discutii On si Of topic despre si pentru cei mici - Forum Culinar

Salt la continut

• 49 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Discutii On si Of topic despre si pentru cei mici

#101 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 07 October 2010 - 06:38 PM

jucarii si carusel? a mea nu a bagat de seama pana acum ca are asa ceva deasupra patutului, sau la salteluta de activitati ... nu o doare nici la palarie ...

poate sa-i pui o caciulita sa auda mai putin zgomotele, sau (nu stiu asta cat merge la un copil urlator de 4 ani) sa ii faci un dar deosebit si sa il rogi frumos pe nepotel sa aiba grija de verisoara lui in aceasta zi in care ea a vrut sa fie alaturi de el cand implineste 4 anisori. Si sa-i explici ce presupune sa aiba grija de el. Cu cea mica ... insa nu e nimic de explicat ...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#102 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 07 October 2010 - 07:12 PM

Bravo Danielo :appl: excelenta ideea sa-i faci un dar frumos la nepotel(ce stii ca-i place,la unii masinute,trenulete avioane,tablite de colorat,etc...)poate va sta mai potolit fiind distras de noutate...Sa ne povestesti cum a fost... :floare:

#103 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 October 2010 - 10:25 PM

si cadoul, dar si sa-l responsabilizeze: este de datoria lui de baiat de 4 ani sa aiba grija ca verisoarele mai mici sa se simta bine la ziua lui, ca el nu mai e bebe, e baietel mare care intelege .. blabla...

#104 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 08 October 2010 - 08:37 AM

Vezi postareaDaniella, la 07 October 2010 - 06:38 PM, a spus:

jucarii si carusel? a mea nu a bagat de seama pana acum ca are asa ceva deasupra patutului sau la salteluta de activitati ... o doare nici la palarie ...

poate sa-i pui o caciulita sa auda mai putin zgomotele, sau (nu stiu asta cat merge la un copil urlator de 4 ani) sa ii faci un dar deosebit si sa il rogi frumos pe nepotel sa aiba grija de verisoara lui in aceasta zi in care ea a vrut sa fie alaturi de el cand implineste 4 anisori. Si sa-i explici ce presupune sa aiba grija de el. Cu cea mica ... insa nu e nimic de explicat ...

Iubito , exact asta am facut data trecuta , dar ala URLAAAAAAAAAAAAAA cand vrea el , intzelegetzi??? Maica-mea l-a potolit o vreme , l-a combinat sa-si adune jucariile ( a fost invatzatoare o viata-ntrega , are stofa :) ) dar de urlat a tot urlat.

#105 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Locationfar far away

Postat 08 October 2010 - 11:55 AM

io, din experienta de mama, spun ca nepotul tau ar trebuie 'pedepsit' nitel, sa invete ce inseamna limite la 4 ani. nu mai e de tzatza. nu spun cu rautate...a mea e de varsta apropiata, nu e sfanta, da nici nu o lasam sa se manifeste in halul asta.

nepotul ar trebui dus de fiecare daca cand se manifesta asa la el in camera(sau alta camera, inchisa usa si lasat sa iasa doar cand e calm. o sa faca de vreo 2-3 ori si n-o sa mai urle. chestie experimentata.
sara la fel face cand o apuca, nu cand avem musafiri ca sant f socialbile amandoua :), cand ii vine parul pe ochi :)
dusa la ea in camera si urlaaaaaaaaaaa si cand e gata vine si zice, gata sant happy acum.
stiu ca au si ei nervi si personalitate da nici sa ni se suie in cap.

al doilea lucru, nu iti invata copila cu liniste deplina si nici un fel de zgomot ca ai pus-o mai tarziu. e bun si zgomot mai mare, televizor nu foarte incet, o sa o invete sa adoarma in orice conditii si indiferent de zgomot.
e greu tare daca o inveti asa, pt tine nu pt ea..:)

#106 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 October 2010 - 03:50 PM

Darky ai dreptate cu invatatul cu zgomote. Si la mine au venit nepotii si au tipat pe aici si ea dormea, iar duminica in vizita a dormit si in camera cu bebele prietenei mele care plangea non stop.

Si cu pedeapsa, doar ca nu poate Simona sa pedepseasca alt copil si mai ales fiind in vizita la el de ziua lui... si probabil nici cumnata nu are urechi pentru sfaturi...

#107 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Locationfar far away

Postat 08 October 2010 - 04:12 PM

eu nu zic de simona sa-l educe, e treaba parintilor...ar putea sa le sugereze :wub:

#108 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 09 October 2010 - 10:59 PM

Darky , fata aude radio toata ziua , seara adoarme cu muzica....daca aude galagie si se trezeste adoarme la loc , ziua imi fac treaba si ea e pe aproape :tongue3: , dar tzipetele o sperie.

Ieri am fost la tati la servici , a dormit pe o lada cu acte in Maxi-Cosi , apoi s-a trezit , s-a imputzit , am schimbat-o pe masa sefului :floare: ( el a vrut-o ) si a papat si apoi s-a uitat vreo ora la oameni dupa care iar nani. Apoi cat am adunat eu pe acolo , iar a dormit!!! Nu s-a speriat nici o secunda.

#109 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 October 2010 - 11:49 PM

Ramane sa incerci sa-l responsabilizezi: Elena e mai mica, e musafira ta si trebuie sa o faci sa se simta bine, pentru ca a venit sa fiti impreuna de ziua ta. E datoria ta de baiat sa ai grija de verisoarele tale si sa nu le sperii etc

#110 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 10 October 2010 - 10:30 AM

Cum spuneam , vineri am fost la tati la servici :) . Le-am dus la colegi si ceva papa. Poze am facut iute acasa ca acolo cica nu e voie....:)

(n-am stiut unde sa pun pozele , sper ca e OK aici...)

rulouri cu parizer ( aluat cu branza)-faina integrala
cosuletze cu carne- faina integrala
zacusca
ketchup de casa
chiftelutze de curcan
spuma de leco ( pasta de ardei)
maioneza cu patrunjel
placinta apertiv ( cu branza, carne si ciuperci)

Fisiere atasate

#111 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 10 October 2010 - 10:33 AM

platouri cu cruditatzi:

Fisiere atasate

#112 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 10 October 2010 - 10:35 AM

salata de morcov si tzelina:

Fisiere atasate

#113 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 10 October 2010 - 10:36 AM

Prajitura 'Latte Machiatto' -cu dulce de leche si cafea

Fisiere atasate

#114 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 10 October 2010 - 10:37 AM

si o oala de sarmale care ramasera nepozate :)

#115 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 October 2010 - 09:43 PM

woaaaw!
araat f bine totul! multe felicitari!
maica precista cand ai avut timp? te lasa cea mica sa bucataresti?

#116 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 11 October 2010 - 08:37 AM

Vezi postareaDaniella, la 10 October 2010 - 09:43 PM, a spus:

woaaaw!
araat f bine totul! multe felicitari!
maica precista cand ai avut timp? te lasa cea mica sa bucataresti?

io tz-am zas cu luatu' in bratze....:)

lasand gluma la o parte ,e cumintzica , inca. Seara face o leaca de atmosfera in sensul ca vreo ora se chinuie sa adoarma....dar daca nu plange o las sa se joace cu ursii si-mi fac treaba. Si am muzica pt BB , am pus un CD ca aparatele alea cantatoare se opresc dupa 2 minute si apoi sa vezi ce se agita!!!!

Doctorul mi-a zis- asa cum ai zis si tu :) - ca seara tre' sa prelucreze creierasul ei tot ce a vazut ziua....si d-aia e asa.

Ziua tre sa iesim cateva ore la plimbare , ca daca nu , e prapad!!!

#117 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 11 October 2010 - 08:41 AM

Fusaram ieri la ziua lu' nepotu'miu. Ma'sa l-o culcat de amiaza asa ca o fost cat de cat linistit. Bun ca tzipa exact cand era mai rau..... de ex. chiar cand manca aia mica el se juca cu nush ce masinutze , alalalt epot de 1 an era langa el si-l mananca undeva pe socru-miu sa mearga sa-i spuna ca tre' luate masinutzele de acolo ca-s in drum.....atat o putut urla!!!!!!!!! la urechea lu' alalalt!!! Al mic dupa 3 secunde dai si el...ca se speriase...apoi tresare a mea , scuipa sticla....abia o mai mancat. Dar , in mare a fost cuminte. Pe la 6.00 o inceput sa maraie , e ora ei de somn si acolo era o galagie ca toata familia vorbeste tare . Am plecat la 6.30 acasa. Trei ore au fost destul.

#118 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 11 October 2010 - 08:56 AM

Bravo Simo' bine ca o trecut cu bine,chiar eram curioasa cum a fost si ma gandeam la tina,or sa creasca ei marisori si sa vezi ce fain or sa se joace impreuna.... :)

#119 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 11 October 2010 - 09:33 AM

Am balit pe tastatura :P reteta de la prajitura unde o gasim sau daca nu posteaz-o la prajituri ca arata tare bine.
Am fost simbata la cumparaturi si am luat la copii ceva hainute, i-am luat lui patrick o salopeta plusata sa pot sa il imbrac repede dimineata cind il duc la gradi si azi dimi cind l-am imbracat ,era fixa e marimea 62 :) miine merg sa o schimb si tre sa schimb si geaca lui dennis ca nu a vrut in magazin sa o probeze si acasa cind a probat-o e si aia fixa, marimea 104, am copii uriasi :)
A venit frigul si pe la noi azi dimineata erau 2,5grade, acum vad ca e soare si au anuntat 16 grade azi-noapte au fost 0grade

#120 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 October 2010 - 06:41 PM

Vezi postareasissi, la 11 October 2010 - 09:33 AM, a spus:

Am balit pe tastatura :D reteta de la prajitura unde o gasim sau daca nu posteaz-o la prajituri ca arata tare bine.
Am fost simbata la cumparaturi si am luat la copii ceva hainute, i-am luat lui patrick o salopeta plusata sa pot sa il imbrac repede dimineata cind il duc la gradi si azi dimi cind l-am imbracat ,era fixa e marimea 62 :biggrin: miine merg sa o schimb si tre sa schimb si geaca lui dennis ca nu a vrut in magazin sa o probeze si acasa cind a probat-o e si aia fixa, marimea 104, am copii uriasi :D
A venit frigul si pe la noi azi dimineata erau 2,5grade, acum vad ca e soare si au anuntat 16 grade azi-noapte au fost 0grade

deci acum cum imbraci bebelusul in casa si cum afara?
cand se trezeste si il scoateti din pat, ii mai dati ceva pe el?
cu ce il invelesti acum?

Dupa ce s-a infundat bebelusa la nasuc, i-am cumparat o pilota usoara si subtire. Am dat-o pe din doua, pe jumatate doarme, cu jumatea cealalta o acoper, deci e ca intr-un sac. Acum da, doarme si ea acoperita si nu mai e cu piciorusele reci cand o iau noaptea in brate. Si o infasor in pilota si cand iesim din baie pana suge, ca mereu are manutele reci reci dupa baie ... asa se incalzeste mai repede.
Noi nu am dat inca drumul la centrala, pentru ca sunt 20-23 de grade in casa. Intr-o singura noapte a scazut la 19 grade. Mie mi se pare oricum frig, pentru ca eu sunt friguroasa. Mai ales noaptea cand ies de sub pilota, ca sunt prea adormita sa mai pun ceva pe mine. Ziua m-am invatat sa stau mai incotosmanata: tricou de bbc cu maneca lunga plus hanorac si pant lung de bbc. Inainte stateam in ceva mai subtire ... si nu era frig cand ieseai de sub patura sa te duci la baie, dar deh .. nu aveam copil.
Tati doarme ca si fica-sa dezvelit, daca sunt 22-23 grade.

Am luat acum pentru ea si doua paturi groase din catifea/polar, una o sa i-o pun in carucior si una o sa o tin pentru iesitul din baita si pentru cand nu sta in patut si sta pe la noi prin pat.

Am vrut sa o mut azi in camera ei, dar iar nu a vrut tati, a zis sa o mai lasam ca e mica si o sa fie greu cu plimbatul intre camere, mai ales noaptea. Am acceptat sa o mai las pana vin nasii la botez, peste 2 saptamani, ca atunci o sa dormim noi incamera ei cu ea si ii lasam pe ei in dormitorul nostru, ca nu mai avem alt dormitor de oaspeti :notworthy: .
Asa daca o sa dormim noi cam 3 nopti cu ea acolo, ma gandesc ca s-o obisnui.

Arata acest topic

• 49 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic