Forum Culinar: Shopping alimentar - Forum Culinar

Salt la continut

  • 9 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Shopping alimentar :D

#61 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 22 October 2012 - 10:42 AM

Vezi postareazerda, la 21 October 2012 - 10:02 PM, a spus:

Dana ai revenit cu teroarea?? Ma mirat eu ca prea ai stat cuminte o vreme!


cafeluto, pina in primavara promit sa nu mai fac nazbitii de-astea. :)
dar dupa aia ... sa te tii ! :tongue3:

#62 Useril este offline   Cristina 

  • Regina Lamâilor
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 907
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationDown Under

Postat 22 October 2012 - 11:58 AM

Dan@ ce delicatese :)

Si ca ai revenit la Dan@ - mi-am amintit ca demult, candva intr-o viata anterioara :tongue3: mi-ai dat o reteta de dovlecei in otet - o bunatate, reteta insa am ratacit-o. Tu o mai ai?

#63 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 22 October 2012 - 12:24 PM

Vezi postareaCristina, la 22 October 2012 - 11:58 AM, a spus:

Dan@ ce delicatese :drool:

Si ca ai revenit la Dan@ - mi-am amintit ca demult, candva intr-o viata anterioara :D mi-ai dat o reteta de dovlecei in otet - o bunatate, reteta insa am ratacit-o. Tu o mai ai?


orchid, tu esti ?!? :hug:

hai ca am gasit-o si (m)i-am dat un c/p :D

Citeaza

Uite reţeta, care e pt. 1 kg de dovlecei + 1 ceapă:

- 2,5 dl oţet de vin alb (7%)
- 2,5 dl apă
- 3 dl (270 g) zahăr tos
- 1 linguriţă cu seminţe de muştar
- 1/2 linguriţă cu boabe de piper alb
- 1/2 linguriţă cu praf de ghimbir (dacă n-ai, foloseşti o bucăţică de ghimbir proaspăt curăţat şi tăiat felii)

Se taie dovleceii (felii de 1,5 cm) şi ceapa în solzişori. Se fierb cca. 2' în apă puţin sărată şi se lasă la scurs într-o sită.
Între timp se fierb toate ingredientele de mai sus la foc potrivit cca. 5' (cronometrate de cînd apa dă în clocot). Se împarte cantitatea de legume în 2-3 porţii, iar fiecare porţie se fierbe pe rînd în zeama de mai sus pt. 5-10' (deci, prima porţie de legume fierte se pescuieşte cu o spumieră, se pune într-un borcan mărişor si se repetă operaţiunea). După ce ai terminat, mai laşi zeama să fiarbă încă vreo 5' şi o torni fierbinte peste dovleceii şi ceapa din borcan. Pui un capac ermetic şi ca să uiţi de aceştia vreo 5 zile, ascunzi borcanul într-o cămară răcoroasă. După aia ... poftă mare ! B)


spor la treaba si la golit borcanele mai apoi ! :hungry:

#64 Useril este offline   Cristina 

  • Regina Lamâilor
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 907
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationDown Under

Postat 22 October 2012 - 01:02 PM

Eu sunt :drool:. Mersi din nou - maine ma apuc de treaba :hungry:

#65 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 27 March 2013 - 01:18 PM

De la macelar, azi:

Pulpa de miel, 12,90€ kilu'

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-9-13643828273849.jpg

Muschi de vita, eu imi tai medalioane: 14,90 kilu'

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-9-13643828682102.jpg

si cuburi de manzat pentru gulash:6,90€kilu'

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-9-1364382918786.jpg

si preturi:

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-9-13643829413661.jpg

Gulashul diseara, pulpa de miel duminica si restul ...vad io'. :occasion15:

#66 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 28 March 2013 - 12:51 AM

Pregatiri de Pasti? Eu nu fac miel anul asta. Am facut anul trecut cotletele. Noi mîncam rar miel.
La noi carnurile sînt mult mai scumpe. Egal care parte din miel, sub 22 euro + în functie de ce fel (pulpa, filet, caree.. etc) tot mai mult pro kila.
Iar vita... Chiar ma uitam la fileurile mignon La-Chef-A cu 15-16 dolari kila. La noi sub 30 euro/kila nu gasesc.
Muschiul e si la noi la fel ca la voi, în jur de 14-15 euro kila.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#67 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 28 March 2013 - 01:04 AM

Poate e pentru ca nu se cauta miel la voi. In Anglia si SUA se mananca mai mult, si atunci oferta e mai mare, deci scade pretul.

La televizor am auzit ca la noi va fi cu 25-28 de lei pe kg. Nu m-am uitat dupa miei inca, si-n general daca ai nervi tari scoti cam 20 de lei/kg in ultima zi. Mama n-are nervi tari, ea ia scump mereu.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#68 Useril este offline   Carpatica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 164
  • Inregistrat: 02-July 10
  • LocationIn vestul vestului

Postat 28 March 2013 - 03:04 AM

Vezi postareaMaya, la 28 March 2013 - 12:51 AM, a spus:

Pregatiri de Pasti? Eu nu fac miel anul asta. Am facut anul trecut cotletele. Noi mîncam rar miel.
La noi carnurile sînt mult mai scumpe. Egal care parte din miel, sub 22 euro + în functie de ce fel (pulpa, filet, caree.. etc) tot mai mult pro kila.
Iar vita... Chiar ma uitam la fileurile mignon La-Chef-A cu 15-16 dolari kila. La noi sub 30 euro/kila nu gasesc.
Muschiul e si la noi la fel ca la voi, în jur de 14-15 euro kila.


Maya, stai linistita ca nu cred ca e $15-16 pe kila ci pe pound. Ma duc sa vad la La-Chef-A daca asa e. Daca e pe kila ii trimit comanda!!! :-)

#69 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 28 March 2013 - 03:17 AM

Vezi postareaCarpatica, la 28 March 2013 - 03:04 AM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 28 March 2013 - 12:51 AM, a spus:

Pregatiri de Pasti? Eu nu fac miel anul asta. Am facut anul trecut cotletele. Noi mîncam rar miel.
La noi carnurile sînt mult mai scumpe. Egal care parte din miel, sub 22 euro + în functie de ce fel (pulpa, filet, caree.. etc) tot mai mult pro kila.
Iar vita... Chiar ma uitam la fileurile mignon La-Chef-A cu 15-16 dolari kila. La noi sub 30 euro/kila nu gasesc.
Muschiul e si la noi la fel ca la voi, în jur de 14-15 euro kila.


Maya, stai linistita ca nu cred ca e $15-16 pe kila ci pe pound. Ma duc sa vad la La-Chef-A daca asa e. Daca e pe kila ii trimit comanda!!! :-)

Aha, asa da! ca altfel mi-era ciuda :floare:
Eu am vazut un pret, si cum la noi e pe kila, nu m-am benoclat amanuntit :pupic:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#70 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 28 March 2013 - 08:24 AM

Eu la Lilly vad ca e pe kg. Deci cam jumatate din preturile de aici. Iar 30 €/kg e vita aceea de provenienta "normala", de la carmangeria supermarketului. Vrei de la macelar local, mai pui ceva, vrei de la macelar de tara, se ridica la 40 pe muschi file. Iar daca vrei bio...apai faci economii serioase.Un muschi file de vita bio, de cam 2 kg este 180 euro.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#71 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 28 March 2013 - 10:17 AM

N-am mai luat miel de mult.Dar acum, e perioada lor.
Si macelariile au lasat din pret.

Aseara am facut gulashul, carnea moale si fara apa.
In general macelaria de unde cumpar se aprovizioneaza de la producatori din zona.Zona Torino sau Cuneo.

Nu stiu daca-i de vina "criza" dar eu vad preturi mai accesbile. :occasion14:

#72 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 28 March 2013 - 10:38 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 28 March 2013 - 08:24 AM, a spus:

Eu la Lilly vad ca e pe kg. Deci cam jumatate din preturile de aici. Iar 30 €/kg e vita aceea de provenienta "normala", de la carmangeria supermarketului. Vrei de la macelar local, mai pui ceva, vrei de la macelar de tara, se ridica la 40 pe muschi file. Iar daca vrei bio...apai faci economii serioase.Un muschi file de vita bio, de cam 2 kg este 180 euro.


De mine poa' sa stea 180 de ani acolo. As fi curioasa cine cumpara 2 kg de carne cu 180 de euro.

Lili, faina captura!

#73 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 28 March 2013 - 10:46 AM

Si dac-ai sti ce se cumpara, Any! In special cei cu venituri peste cele medii cumpara aproape numai calitatea asta. Am din cercul de cunostinte care nu se mai ating de produsele de supermarket. La fel, am foaaaaarte multi elevi care provin din familii instarite si doar asa ceva mananca.
Aici preturile bio sunt ceva de speriat! Cand imi iau si eu doua pulpe de pui bio, cu spata, dau intre 12 si 15 euro. Ieri am luat insa un pui din supermarket, de 5 euro :occasion14: L-am facut la gratar...una din cele mai otravitoare chestii cica...pui de supermarket facut la gratar. Bagash-mi-.ash ca o sa ma apuc sa mananc radacini bai nene!!!:wub:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#74 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 28 March 2013 - 10:46 AM

Lilly,

Mi-ai facut pofta de gulyas si mi-ai dat o idee pentru una din mesele de w/end.Imagine postata
De la tine gulyasul si de la Ioana gugelhupf cu mac .Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#75 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 28 March 2013 - 10:48 AM

Ia sa va pun si aici articolul citit, ca e de shopping culinar :occasion14:

http://valentinvasil...ase-de-arsenic/
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#76 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 28 March 2013 - 10:58 AM

Eu am dat comanda ptr mijlocul lui aprilie de una pulpa vitel si una pulpa porc cu 11lei/kg, producator local, din gospodaria proprie. Iar la Paste se va consuma ied, tot loco.
Deci a avut omu' grija si tura asta sa nu murim de foame :occasion14:

Mie nu mi se pare f scump pretul la voi. La noi venitul mediu net e 342euro.

#77 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 28 March 2013 - 11:28 AM

Si cat este iedul???
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#78 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 28 March 2013 - 11:52 AM

Tinad cont ca nu suntem carnivori inraiti.In medie 2 ori pe saptamana,
Prefer calitatea, dar repet, o fi criza dar au mai scazut la pret.
Si nu ma refer la supermarketuri, la astia mai mici.

Au deschis la supermarketuri in prostie in jurul meu.
Si cu noua lege sunt deschise si duminica.
Si tot tin la preturi.

Lia, eu l-am facut tot.1 kil.Am zis las ca-mi mai ramane si maine.
Nica n-a ramas.
Am avut si mamaliga, ca lui Manu ii place.

#79 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 28 March 2013 - 11:55 AM

Vezi postareazerda, la 28 March 2013 - 11:28 AM, a spus:

Si cat este iedul???


Inca nu stim, cat o merge piata atunci. Doar l-am arvunit.
De porc si vitel stiu ptr ca am luat in iarna, de sarbatori.

A aparut productia noua de babic, ptr Paste. 70lei/kg

#80 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 28 March 2013 - 11:57 AM

De ala am achizitionat!, Nu mult, dar sa fie.
Eu n-am idee cat e piata la ied ca singurele dati cand am mancat ied era de primit.... :occasion14:
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

Arata acest topic


  • 9 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi