Forum Culinar: Shopping alimentar - Forum Culinar

Salt la continut

  • 9 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Shopping alimentar :D

#101 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 06 April 2013 - 11:08 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 28 March 2013 - 10:46 AM, a spus:

Si dac-ai sti ce se cumpara, Any! In special cei cu venituri peste cele medii cumpara aproape numai calitatea asta. Am din cercul de cunostinte care nu se mai ating de produsele de supermarket. La fel, am foaaaaarte multi elevi care provin din familii instarite si doar asa ceva mananca.
Aici preturile bio sunt ceva de speriat! Cand imi iau si eu doua pulpe de pui bio, cu spata, dau intre 12 si 15 euro. Ieri am luat insa un pui din supermarket, de 5 euro :) L-am facut la gratar...una din cele mai otravitoare chestii cica...pui de supermarket facut la gratar. Bagash-mi-.ash ca o sa ma apuc sa mananc radacini bai nene!!!:-*


aoleu unde traiesti tu mami?eu am luat de la tanti care creste vite si porci carne de vita cu 7€/kg, egal care parte din corpul vacutzei Milka :floare: .
Rate , gaste, iarasi pretul cred ca cu vreo 2€ mai mult ca in magazine.

La mine in zona stiu ca totul e cam bio, apropo de ce spunea Foxy si o simt pe narile mele, cum am geamurile deschise cum miroase a baleguta :)
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#102 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 07 April 2013 - 03:40 PM

La noi in urbe s-a deschis un magazinas minuscul chiar in buricul targului cu produse maghyare.
L-am vizitat pentru o specialitate despre care mi-au vorbit colegii.
Carnati de cal. 30 Lei / kg
Bine afumati, inchisi la culoare si gustosi.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#103 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 08 April 2013 - 03:21 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 07 April 2013 - 03:40 PM, a spus:

Carnati de cal. 30 Lei / kg
Bine afumati, inchisi la culoare si gustosi.



Istoria poporului nostru este cu precadere una crestina.
De-a lungul timpului taranul roman si-a inhamat calul si sub semnul crucii si-a arat pamantul dadator de roade sau s-a pornit la drumuri lungi si anevoiase bizuindu-se pe forta,agerimea, blandetea si docilitatea cailor.
Cu ajutorul lor s-au cucerit razboaie...
Si tot bietul cal a ajuns hrana preaplinului de sine....:appl:
Pacat,domnule Paparotti....

#104 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 08 April 2013 - 03:28 PM

Si cu boul a arat, pe el de ce sa-l manince? Si mielul, si puiul, toate merita sa traiasca, de ce le mincam si pe ele?
Eu zic ca un site culinar nu e locul tocmai bun sa ne criticam pentru alegerile pe care le facem. Fiecare avem principiile noastre, dar asta cu sensibilizarea si simbolismul cabalin nu cade prea bine.

#105 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 08 April 2013 - 03:45 PM

Carmella, dincolo de dragoastea mea fata de cai am vrut de fapt sa subliniez ca, prin traditie nu suntem un popor de mancatori de cabaline.
Sunt popoare in care cainele si pisica sunt considerate delicatese si totusi nu ne macelarim pet-urile din ograda.
Atat.

#106 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 08 April 2013 - 04:36 PM

Daca n-am fost, sa ne facem. Ar trebui sa aruncam carnea de cal atunci cind calul nu mai e bun de calarit sau de tras la caruta? Nu e o risipa si-un pacat si mai mare?
Ca aia cu lasagna cu carne de cal care ziceau ca s-o arunce, s-o incinereze sau mai stiu eu ce, cind jumatate de mapamond moare de foame :appl:

#107 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 23 May 2013 - 05:49 PM

În ideea că poate interesa pe cineva vă scriu ce am aflat citind ceva etichete.
Îmi trebuiau caise uscate, bineînțeles fără zahăr, și cum nu le-am găsit de unde mi le cumpăr de obicei am trecut la căutat prin Auchan, că acolo eram.
Am găsit fără probleme doar că mi-a cam stat inima când am văzut prețurile. Exagerate!
Așa că încep să citesc eticheta produsului casei. Nu vă spun cam cum am rămas cu gura căscată. Caisele uscate marca Auchan (in Italia, cel puțin) sunt preparate și ambalate de Noberasco.
Auchan-ul are la vânzare punga de caise uscate (marca lor) de 250g cu 2,50 euro și aceeași punguțe de la Noberasco cu 4 sau 5 euro.
M-am amuzat teribil.
Sorina

#108 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,072
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 May 2013 - 05:54 PM

Trebuie sa inveti sa citesti etichetele si tot nu e de ajuns, ar trebui sa avem si o lista a tuturor fabricilor alimentare :snorting: pentru ca pe unele scrie asa cum ai gasit tu si de acolo intelegi ca Noberasco produce si pentru Auchan fructele uscate. Dar pe unele etichete e scris ca e produs in fabrica de la adresa xxxx si daca noi nu stim ce marca se produce in fabrica aceea nu putem afla cine i le produce.
Citeste aici, e foarte interesant si o sa descoperi multe, plus ca e actualizat permanent si sunt si pe facebook
http://ioleggoletich...ory/alimentari/

#109 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 23 May 2013 - 06:49 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 23 May 2013 - 05:49 PM, a spus:


Auchan-ul are la vânzare punga de caise uscate (marca lor) de 250g cu 2,50 euro și aceeași punguțe de la Noberasco cu 4 sau 5 euro.
M-am amuzat teribil.


Stiam de treaba asta, in aceeasi situatie se gasesc si alte marci de produse care produc pentru marile firme.
Acum eu ma intreb, nu e bataie de joc fata de consumator? La pret ma refer.
Fiind aceeasi calitate, acelasi produs, de ce unu' il vinde cu un pret si altul cu un alt pret? Am inteles ca ambii trebuie sa castige (tot de pe urma noastra), dar ar trebui sa fie ilegala chestia asta. Daca tu Auchan vinzi punguta aia la 2,50, doar cu adaosul marcii Noberasco tre' s-o cumpar la 4 sau 5 euro??

Acum apropos de carnea de cal, etc.
Nu credeti ca la fel ar trebui sa zicem de toate celelalte vietati pe care le mancam? De pui, de porc, de vitel, de iepure, de rata, gasca, prepelita, etc etc etc,??? De miel nu mai zic, cati miei se omoara in fiecare an de Pasti si nu zice nimeni vai saracul, asa cum zic unii la vederea unui iepure gatit. De caprioara, de cerb, de urs, etc, ce ziceti? Nu sunt tot vietati?
Sau porcul care se sacrifica an de an inainte de Craciun, intr-un mod de care nu mai zic si in plus, nefiind multumiti doar cu operatiunea asta, ii mai adunam si sangele sa facem sangerete :snorting: !

Iulia, e doar o opinie de-a mea, nu am nimic cu tine :71:.

#110 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,072
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 May 2013 - 06:59 PM

Any, probabil la chestia cu marcile, cei 2 euro de diferenta ai lui Noberasco sunt ca sa-si recupereze ce cheltuiesc pe publicitate.
Eu mi-am facut lista cu echivalentele de pe siteul pe care l-am pus si o am mereu la mine, pentru produsele care ma intereseaza.

#111 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 23 May 2013 - 07:05 PM

Vezi postareaAdriana, la 23 May 2013 - 06:59 PM, a spus:

Any, probabil la chestia cu marcile, in cei 2 euro de diferenta ai lui Noberasco isi cistiga publicitatea pe care o fac.
Eu mi-am facut listuta cu chestiile care ma intereseaza de pe siteul pe care l-am pus si o am mereu la mine.


Da, asta-i clar, tre' sa castige.
Eu stiam de site-ul asta, l-am consultat acum ceva vreme. Tin minte ca la Conad am vrut sa pun in practica ce citisem si am consultat etichetele la tortellini, dar in loc sa ma uit la "Rana", m-am uitat la "Buitoni" :snorting: si zic ia uite domle si site-ul asta minte :71: !

#112 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 23 May 2013 - 07:36 PM

Vezi postareaany_annette, la 23 May 2013 - 06:49 PM, a spus:

Iulia, e doar o opinie de-a mea, nu am nimic cu tine :snorting:.

Any, stai linistita nici eu nu am nimic cu tine si nici cu nimeni !
Nu e intentia mea sa intru pe forum si sa starnesc polemici !
Stiu ca s-a mai discutat si rasdiscutat. Probabil ca fiecare are o limita. Pentru mine sa mananc carne de cal ar fi echivalent cu a manca carnea cainelui din curte.
Pentru mine calul reprezinta cu mult mai mult decat un animal de curte ! De-a lungul vremii am invatat si vazut la el calitati si atitudini pe care cu greu le mai gasesti la oameni. In spatele unui trup masiv am intalnit eleganta in pas, blandete in privire, curaj si noblete, respect fata de stapan, devotament ...
mi-e imposibil sa mi-l imaginez in farfurie !
Referitor la consumul carnii de miel, desi nu sunt consumatoare decat ocazional, sa stii ca totusi exista si un considerent economic. Cand parintii nostri erau mai tineri au avut oi. Cand iti fata 10-15 miei (nu mioare), nu prea ai alternative decat sacrificarea.

Iar referitor la carnea de vanat, gen urs, caprioara, cerb, n-am cumparat, n-am mancat. In calitate de copil crescut la sat aproape de munte nu pot incuraja sacrificarea lor. Mi s-ar parea un gest egoist al meu fata de copii mei si fata de generatiile viitoare. Imi povestea mama cum, copil fiind, asculta in septembrie-octombrie cum boncaneau cerbii in padure de pe prispa casei matusii sale. Acum cu greu mai ai parte de un asemenea spectacol. Doar daca stai pitit vreo zi prin mijlocul padurii. Cica vanam legal 300 de ursi, dar la Metro gasesti la discretie laba de urs. Si generatiilor viitoare ce la mai ramane? Padurile le defrisam, animalele de vanam...
Scuzati, mi-am spus si eu oful ! :71:

#113 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 23 May 2013 - 07:54 PM

Nu, cum sa facem polemica, se discuta, atata tot.
Cred ca depinde si de istoricul fiecaruia dintre noi.
Uite, eu de ex, in ultima perioada am observat ca multa lume nu mananca iepure.
La mine acasa s-a mancat dintotdeauna, tata a crescut mereu iepuri la tara la bunici si n-am avut niciodata probleme sa mananc carne de iepure.
Eu de exemplu nu pot sa vad iepurele ca pe un pet (mai...nu sticla de plastic, da :snorting: ?). No offence pentru nimeni.
Da' zic drept mai degraba mananc o carne buna de iepure crescut ca lumea, decat sa mananc pangasius pescuit din apele acelea murdare din Vietnam sau mai stiu eu de pe unde, in care arunca deseuri. Nu stiu de ce mi-a venit in minte pangasiusul acum, dar mi-a venit :71: .

Cai n-am avut in batatura, deci nu pot sa ma exprim cu aceleasi cuvinte frumoase ca si tine.

#114 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 23 May 2013 - 08:05 PM

Cu rusine in suflet recunosc ca nici eu nu inteleg de ce nu mananca lumea iepuri mai des! De cand am avut iepuri de la verisoara de la tara, am mancat si sunt deliciosi! De 10 ori mai buni ca puiul! A, sa nu ma pui sa-l asasinez eu, dar la capitolul asta sunt repetenta la orice depaseste molii, tantari si gandaci!

Probabil ca n-as putea manca pisici.... asa-mi spune instinctul.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#115 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 27 May 2013 - 10:08 AM

Vezi postareazerda, la 23 May 2013 - 08:05 PM, a spus:

Cu rusine in suflet recunosc ca nici eu nu inteleg de ce nu mananca lumea iepuri mai des!


Pai daca s-ar gasi cu usurinta in galantare si-ar avea si-un pret decent, io zic c-ar manca.Ultimul iepure pe care l-am luat din Carrefour - si la mine-n sat se gasesc rar si congelati - avea un pret descurajant.
In schimb, la pret acceptabil se gasesc in talcioc :angryfire: dar vii. Care stie ce si cum sa-i faca? Ca sa nu zic cat de dragalasi sunt...hm, Grigutza.

Altfel, am luat oua de curca. Prima data cand am vazut si cumparat. Au niste pete iesite in afara, un fel de depozite calcaroase de alta culoare asa ca le-a spalat omu' bine cu detergent si-apoi, nestiind ce-a facut el, le-am luat si eu la frecat :crying: Sper sa fie bune, ati consumat vreodata? Am de gand sa dau si canarilor niste galbenus fiert.
Si-am achizitionat niste branza de oi tare si bine scursa, am s-o portionez sa pun in congelator ca-i cam multa.

#116 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 27 May 2013 - 10:19 AM

Oua de curca nu am mancat, dar pe sistemul ca daca curcan mancam, oua de curca de ce nu si ca exista si omleta din oua de strut... eu zic ca sunt ok!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#117 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 27 May 2013 - 10:24 AM

De strut am mancat omleta si-am facut si kekuri dintr-unul.

Ce ironie pe canarii mei cand or manca, intr-un ou de curca ar incapea toti puii si parintii.

#118 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,613
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 27 May 2013 - 01:06 PM

Vezi postareamoatza, la 27 May 2013 - 10:08 AM, a spus:

Altfel, am luat oua de curca. Prima data cand am vazut si cumparat. Au niste pete iesite in afara, un fel de depozite calcaroase de alta culoare asa ca le-a spalat omu' bine cu detergent si-apoi, nestiind ce-a facut el, le-am luat si eu la frecat :thumleft: Sper sa fie bune, ati consumat vreodata?

Mananca Moatzo cu incredere ca-s bune.
La noi in piata se gasesc mai mereu.
Eu inca n-am murit de ele si le-am mancat in toate felurile, nici pe canari nu-i va durea capul.

#119 Useril este offline   Lizura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 866
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationcrywolf

Postat 26 October 2013 - 07:18 PM

Achizitia mea - deocamdata ma declar multumita.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_10_2013/post-125-13828079032813.jpg

Imagine postata
Imagine postata

#120 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 27 October 2013 - 10:08 PM

Lizura, felicitari si sa folosesti cu placere masina de cafea espresso ! :thumleft:

si eu am fost pe la cumparaturi de toamna intorcindu-ma cu desaga plina :D

daca nu mai stau maidanezii cu covrigi in coada, iaca de ce ... =))

Imagine postata

apoi mi-a mai fost pofta de ceva preparate traditionale din carne, o brinza de capra si dulceata de nuci verzi :wub: (pe drum s-au imprietenit la Viena cu un lichior de caise :D )

Imagine postata

si bineinteles nelipsitele dulciuri :71:

Imagine postata


Imagine postata



Arata acest topic


  • 9 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi