Forum Culinar: EDUCATIA - PAS CU PAS DE LA 0+ - Forum Culinar

Salt la continut

• 34 Pagini +
  • « Prima
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

EDUCATIA - PAS CU PAS DE LA 0+

#281 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 22 September 2010 - 09:03 PM

Eu pt mucisori fol doar ser fiziologic. Pana acum de fiecare data s-a desfundat instant. Pun 1 ml in fiecare nara si apoi uneori ies ei cand respira si cu un tifon ii prind si scot. Alteori nu ies, cand probabil e ceva minor, se inmoaie si ea stranuta si desfunda, sau se duc cu lapticul cand suge.

Asa mi.au spus dr asa procedez :)
Abia astept sa ne vina randul la programarea de pe 1 oct sa vad daca imi place pediatra la care vreau sa ne arondam si sa vad cu ce idei vine ea :) .

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#282 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 22 September 2010 - 09:05 PM

Vezi postareaDaniella, la 22 September 2010 - 08:59 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 22 September 2010 - 08:39 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 22 September 2010 - 07:56 PM, a spus:

Geany sa-ti traiasca bubuletul sa fie sanatos si sa va aduca numai bucurii, dragul de el! nu'sh cu cine seamana, dar tare-i scump!

Spune.mi de la cate luni ai inceput sa folosesti suportul din cadita? Cum reusesti sa il speli pe spate, la fundulet si pe cap, asezat fiind in suport?
merci! te pupa fata!

Imediat ce l-am gasit,pana in 40 de zile si cum am zis de sapunel e nevoie doar putin la gatut(ca ei mai balesc,vomita)dupa urechiute si fundulet,se ajunge usor cu mana,in rest pielea copilului are ph. ei si nutrientii''ei care nu trebuie indepartati,invaziv'',nu stiu cum sa ma esplic''mai bine dar io' asa stiu iubita... :)

Eram sigura ca-ti vor place pozele,nu te mai agita atata si mai lasa si lucrurile sa decurga de la sine,daca o zi esti obosita sau cocuta, si nu te simti in stare,sterge-o unde ti-am zis cu servetele umede(gatut dupa urechi si fundulet cu servetele umede)si nu-i nici o tragedie,garantez... :D

Pozele is faine rau. Eu nu i.am facut ca asa un stres avem la baita ... cred ca de-aia plange si fata ...eu una is repezita si impiedicata toata la baie, lui tati ii aluneca din maini cateodata si se incordeaza si el.
Iarta-ma dar imi trebuie lamuriri suplimentare. Pai si pe capsor nu trebe spalat si mai ales limpezit bine? Sa stii ca am luat si eu suportul ala ca ni l-ai mai aratat o data si ai zis ca ti.a prins bine, dar nu l-am folosit inca pt ca nu mi-i clar cum o spal pe la fundulet si pe capsor... presupunand ca pe spate nu ar trebui. Si inca ceva ca sa nu.i intre apita sau sapun in ochisori eu o limpezesc pe capsor cand o tin cu fata in jos, atunci dau cu apita multa sa se duca tot samponul.

Vroiam sa va intreb daca a folosit careva uleiul pus direct in apa din cadita, ca este si asta o procedura si mai simpla si mai buna de a unge pilea bebeului si ii poti face masaj chiar in cadita apoi (si eu pt mine asa obisnuiesc), am citit pe un prospect, nu mai stiu la care, la Mustela parca, si ei recomanda procedeul pt cazul uleiului. Doar ca mie in cazul asta mi-e tare teama ca iti aluneca bebitzul din maini. :D Deci a practicat careva procedura?

Deci cand este ea binedispusa si calma pune-o fara apa in scaunel,imbracata si imagineaza-ti ca-i in apa cum ai proceda?!!,te faci ca-i dai pe cap cu sampo',un strop,si ca ai clati-o cu mana ca in poza mea cu tati,etc,noi asa ne-am descurcat super,ai si dovada pozele...eu il masam cu uleiut acolo pe prosop dupa ce-l scoteam din apa... :)

#283 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 September 2010 - 09:07 PM

P.s fa-i poze musai ca fazele aste trec repede si o sa-ti,para rau,organizeaza-te din timp si nu mai fi stresata,ca se transmite si la bebe,dupa ce te-ai organizat bine de 2-3 ori dupaia devine rutina...

#284 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 September 2010 - 09:08 PM

a mea nu ca nu a stat in sacul de dormit, dar cand sa o bag am vazut ca are capatul fermoarului de fier sus sub barbita, cum se misca ea poate ii vine in nas, in ochi... nu imi inspira siguranta, nu cred ca e bine facut. Patura nu o suporta, dar acum de ieri dim i.am pus-o cand adoarme ca mi-e sa nu raceasca.
Nu am infofolit-o deloc, pana acum mi.a stat in body scurt si alalteieri cand a fost mai frig 17-18 grade i.am da peste body o salopetica de catifea subtire. Dar o controlez mereu la manute si picioruse sa fie calda.
Si eu am ajuns la concl ca salopetica aia cu picior cu totul si cu maneca lunga, din bbc, cu capse de sus pana jos pe ambele picioare e cea mai buna optiune de imbracaminte la bebei! Pacat ca nu am stiut inainte, am luat body cu capse doar intre picioare si mi-e greu sa o imbrac, plus tre sa'i dau pantalonasi care au elastic si mi-e ca o strang la burtica.
Deci pentru cine inca mai are de facut cumapraturi: floare albastra iti recomand salopeta cu piciorus cu tot, neaparat sa fie bbc 100% si sa aiba capse de sus pana jos si pe ambele picioare. La body la fel sa se deschida in capse de sus pana jos.

#285 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 September 2010 - 09:14 PM

Vezi postareaGeany, la 22 September 2010 - 09:05 PM, a spus:

Deci cand este ea binedispusa si calma pune-o fara apa in scaunel,imbracata si imagineaza-ti ca-i in apa cum ai proceda?!!,te faci ca-i dai pe cap cu sampo',un strop,si ca ai clati-o cu mana ca in poza mea cu tati,etc,noi asa ne-am descurcat super,ai si dovada pozele...eu il masam cu uleiut acolo pe prosop dupa ce-l scoteam din apa... :)

O sa incerc, dar e bine sa stea ei in poponeata asa mici?
Si eu acum tot pe prosop o ung cu ulei. La inceput (chiar in maternitate) o ungeam si de cateva (2-3) ori pe zi, deja pielicica de pe manute si picioruse e bine de la 1 saptamana -doua, desi cand s-a nascut era asa de uscata si asa avea niste santuri pe manute si picioruse, chiar cu picatura de sange la gleznuta. Tot le interbam pe cele de la neonato: ce are la pielicica e normal asa? funduletul e normal asa? pasa e normala asa ? :)

#286 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 September 2010 - 09:32 PM

Vezi postareasissi, la 22 September 2010 - 02:37 PM, a spus:

Daniella si al meu plinge la schimbat pampersul, da el plinge de foame, plinge de zici ca nu maninca cu zilele si el primeste titi cam din ora in ora, are si momente cind nu plinge si se uita pe pereti cind il schimb da astea sunt rare, plinge si dupa ce il scot din apa si ii fac masaj rapid cu ulei, da e normal, cu timpul se vor invata, stiu ca si eu la primul ma umpleam de nervi ca nu reuseam sa il imbrac repede si vai plinge copilul , da acum il las sa plinga ,il imbrac cu calm si ii vb tot timpul apoi ii dau titi si suntem din nou cumintei :)
Cind ies cu el afara si e soare ii dau un bodi cu mineca scurta, o bluza cu mineca lunga si depinde ori salopeta ori pantaloni normali si sosete ,aaa si o gecuta si noi tre sa luam hainute de toamna la amindoi baietii, adica gecute .Ce am avut de la dennis de toamna se pare ca le-am dat , oricum nu s-ar fi potrivit ca dennis e nascut la sf lu iunie si patrick la sf lui august.
Daniella tre sa mai faci o "schopinguiala" :D

sa stii ca si eu cred ca plange de foame... ca ea nu prea plange decat de foame si cand o pun la titi e asa de lacoma, v.am spus se aude gal gal gal zici ca e om mare care bea din damigeana. Mi-e si frica tot timpul ca se ineaca ...asa icneste gata gata sa se inece tot timpul si e cu gurita plina de lapte.

Aseara dupa baie a racnit pana a obosit si apoi la san a papat numai un san si nu a mai vrut la al doilea si a si adormit.
Asa ca m.am pus pe muls ca aveam sanii doldora. Nu apuc sa termin bine si sa bag bibe la frigi ca se trezeste si isi aduce aminte ca ii e foame ... na de mai dai, daca amai ai ce!!! Ma duc si incalzesc biberonul cu productia proaspata. Ce credeti ? Refuza biberonul! Cand il vede se pune pe o jale (si nu e prima oara- si in seara precedenta la fel). Deci numai cand simte tetina aia in gura, intai o impinge cu limba, dupa care urlaaaa. Cum o pun insa la san trage ca si cum nu ar fi mancat de cine stie cand!

deci tu: body, bluza maneca lunga, salopeta si geaca? plus caciula?
salopeta din bbc?

da, nu cred ca am cu ce o imbraca de vreme rece, am doar de bbc si am luat si o salopeta sac gros de iarna. Insa de acusi si pana or veni frigurile de salopeta de iarna, cred ca ne mai trebuie ceva intermediar peste salopeticile de bbc (eu cred ca zic salopeta la ce zici tu Maya pijamaulta cu picior cu tot) :)

#287 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 September 2010 - 06:44 AM

Vezi postareaDaniella, la 22 September 2010 - 09:14 PM, a spus:

Si eu acum tot pe prosop o ung cu ulei. La inceput (chiar in maternitate) o ungeam si de cateva (2-3) ori pe zi, deja pielicica de pe manute si picioruse e bine de la 1 saptamana -doua, desi cand s-a nascut era asa de uscata si asa avea niste santuri pe manute si picioruse, chiar cu picatura de sange la gleznuta. Tot le interbam pe cele de la neonato: ce are la pielicica e normal asa? funduletul e normal asa? pasa e normala asa ? :)

Uita-te mai atent in poza si ai sa vezi ca bebe e perfect intins in scaunel,ii sustine doar capul deasupra apei ca sa ai tu 2 maini libere...

Si bebe meu a avut aceasi probleme cu pielea si i-am facut baita cu infuzie de musetel,tarate si altele,1ou crud si s-a vindecat tare frumos,dupa baita ii faceam masaj cu uleiut special pt. bebey...
Pt ochisori si nasuc eu am folosit ser fiziologic si apoi cu betisorul pt. urechi curatat,eventual o batistuta curata...

#288 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 23 September 2010 - 08:18 AM

Vezi postareaDaniella, la 22 September 2010 - 09:14 PM, a spus:

si a mea a fost cam la fel .....la mine e explicabil ca a stat prea mult in apa , la tine cine stie de ce....

eu o dau pe a mea cu ulei de masline si a aproape curata. Dar cu altceva nu o dau... Si pielea aia uscata se dúce la baie , ca se uda bine , se inmoaie, se ia si cu manusa de baie .... si la sters se duce aproape de tot.

#289 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 23 September 2010 - 08:22 AM

apropos de educatzie....a mea a inceput sa se trezeasca mai des noaptea....nu prea vrea sa bea mai mult o data si i se face foame. Asa ca azi noapte la 4.00 a primit apa caldutza in loc de lapte ca sa se dezvetze. Mama....dar ce urlete!!!!
Sa vedem maine noapte cum va fi..........

PS. sorry ca scriu de multe ori cu litere mici , dar e smecheria la mine-n bratze....si scriu cu o mana.

#290 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 September 2010 - 10:27 AM

Vezi postareasimonaro29, la 23 September 2010 - 08:22 AM, a spus:

apropos de educatzie....a mea a inceput sa se trezeasca mai des noaptea....nu prea vrea sa bea mai mult o data si i se face foame. Asa ca azi noapte la 4.00 a primit apa caldutza in loc de lapte ca sa se dezvetze. Mama....dar ce urlete!!!!

PS. sorry ca scriu de multe ori cu litere mici , dar e smecheria la mine-n bratze....si scriu cu o mana.

Nashpa Simo si al meu se trezea des noaptea ii dadam sa suga si asa a ramas si acum se trezeste peste noapte fara sa vrea nik. i-a intrat in reflex... :)

#291 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 23 September 2010 - 11:16 AM

Simo, incearca sa ii dai ultima masa din zi putin mai tarziu si fa laptele putin mai concentrat - o jumate de lingurita mai mult (atentie ca se poate constipa de la lapte prea concentrat). o sa ii tina mai bine de foame si se va trezi probabil putin mai tarziu. Eu totusi nu as tine copila infometata, eu am patit cu a mea sa slabeasca si nu doresc nimanui. Pe aici exista lapte pentru copii mai mancaciosi, e mai nutritiv, eu as incerca si cu ala la ultima masa din zi.

edit ca mi-am amintit: poate trece printr-un puseu de crestere si are nevoie de mai multa hrana, dar nu poate suge mult odata.

#292 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 23 September 2010 - 01:38 PM

Vezi postareaPisoi, la 23 September 2010 - 11:16 AM, a spus:

Simo, incearca sa ii dai ultima masa din zi putin mai tarziu si fa laptele putin mai concentrat - o jumate de lingurita mai mult (atentie ca se poate constipa de la lapte prea concentrat). o sa ii tina mai bine de foame si se va trezi probabil putin mai tarziu. Eu totusi nu as tine copila infometata, eu am patit cu a mea sa slabeasca si nu doresc nimanui. Pe aici exista lapte pentru copii mai mancaciosi, e mai nutritiv, eu as incerca si cu ala la ultima masa din zi.

edit ca mi-am amintit: poate trece printr-un puseu de crestere si are nevoie de mai multa hrana, dar nu poate suge mult odata.

pisoi , tu ce mai faci ?

#293 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 23 September 2010 - 01:41 PM

Vezi postareasimonaro29, la 23 September 2010 - 01:38 PM, a spus:

pisoi , tu ce mai faci ?

chiar asa! tu ce mai faci?

#294 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 September 2010 - 04:46 PM

Simona, pana acum nu se trezea deloc noaptea, iar acum s-a trezit la 4 si i-ai dat apa? Nu ii dadeai si noaptea la 3 h papa? fii un pic mai explicita, te rog

a mea se trezeste cand vrea si primeste hrana cand vrea (intr-o noapte s-a trezit din ora in ora (papa un pic si adormea), in alte nopti de 1, 2, 3 ori, iar in altele deloc). De regula papa putin in timpul zilei, insa serile, mai ales cand imi doame mai mult apoi, papa mult. In seara cand am golit sanii cu pompa, alalteieri seara si nu prea mai avea laptele debit a stat vreo ora la san, ea care de obicei sta 5 min si ga-gal-gal ... , de amortisem.
Si eu sunt cu smecheria in brate. I-am pus Motzart si s-a linistit ca plangea AIUREA-SI'N BRATE (bucatile astea i le-am pus si in burtica).

Azi m-a cam necajit pt ca a urlat la un moment dat oricum, inclusiv in brate ... si nu stiu nici acum ce dorea ... . Ma gandesc ca sunt obosita si stresata si probabil ii transmit prin lapte, la piept. Nu stiu cum sa fac sa ma relaxez. Nu dorm ziua deloc...imi gasesc de lucru...si dc imi vine somnul atunci nu vrea ea sa doarma :D

Si a mea tot de la statul in lichid avea la nastere pielicica murata si apoi se usca. Si a mea a stat 9 luni in lichid :D

#295 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 September 2010 - 08:26 PM

Vezi postareasimonaro29, la 23 September 2010 - 01:38 PM, a spus:

pisoi , tu ce mai faci ?

Vezi postareamoatza, la 23 September 2010 - 01:41 PM, a spus:

chiar asa! tu ce mai faci?

Fetelor, nu mai zic nimic... astept sa nasc si vin dupa si povestesc. De frustrare n-am nici o tragere de inima sa vb despre mine...

#296 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 September 2010 - 08:28 PM

Vezi postareaDaniella, la 23 September 2010 - 04:46 PM, a spus:

Simona, pana acum nu se trezea deloc noaptea, iar acum s-a trezit la 4 si i-ai dat apa? Nu ii dadeai si noaptea la 3 h papa? fii un pic mai explicita, te rog

a mea se trezeste cand vrea si primeste hrana cand vrea (intr-o noapte s-a trezit din ora in ora (papa un pic si adormea), in alte nopti de 1, 2, 3 ori, iar in altele deloc). De regula papa putin in timpul zilei, insa serile, mai ales cand imi doame mai mult apoi, papa mult. In seara cand am golit sanii cu pompa, alalteieri seara si nu prea mai avea laptele debit a stat vreo ora la san, ea care de obicei sta 5 min si ga-gal-gal ... , de amortisem.
Si eu sunt cu smecheria in brate. I-am pus Motzart si s-a linistit ca plangea AIUREA-SI'N BRATE (bucatile astea i le-am pus si in burtica).

Azi m-a cam necajit pt ca a urlat la un moment dat oricum, inclusiv in brate ... si nu stiu nici acum ce dorea ... . Ma gandesc ca sunt obosita si stresata si probabil ii transmit prin lapte, la piept. Nu stiu cum sa fac sa ma relaxez. Nu dorm ziua deloc...imi gasesc de lucru...si dc imi vine somnul atunci nu vrea ea sa doarma :D

Si a mea tot de la statul in lichid avea la nastere pielicica murata si apoi se usca. Si a mea a stat 9 luni in lichid :D

Daniel, nu ai revenit sa ne zici daca te-ai lamurit cu colicii sau nu. Poate are colici, i-ai dat ceva pentru colici sa vezi cum evolueaza?

Sunt bucuroasa pentru voi ca esti flezibila cu mancatul ei :P

#297 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 24 September 2010 - 08:58 AM

Daniella , nu esti deloc atenta =)) :D :D

Spuneam inaite ca se trezeste de 2 ori noaptea , nush daca am zis orele , era vb de 12-01 , si apoi 05-06. Seara manca pe la 8.00 sau 9.00. Acum smecheria se culca la 7.00 de noapte buna , la 11.00 e sus sau la 12.00 , apoi la 4.00 si apoi la 6.00. Si la 6.00 ( dupa 2 ore) nici nu mananca de treaba.....
Asa ca la 6.00 a primit apa...........sa vezi urlete..........

#298 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 24 September 2010 - 09:04 AM

Am facut ieri baie si domnisoara a marait. Si stitzi de ce? De cate ori ma simtze nesigura , voia sa maraie. Mi-a aratat moasa exact. A apucat-o tati iute si-a spalat-o el , n-a zis NIK. Am scos-o eu afara , era OK. Cand am inceput capitolul frecatul cu prosopul ( ca mai are piele d-aialalta si moasa INSISTA sa o indepartam cat de bine putem) a inceput sa faca figuri la mine. Moasa era pe scaun si ma urmarea. Am sters-o dar nu a plans , a marait. Apoi a venit moasa sa controleze ce-am facut. Unele locuri le scapasem =)) , asa ca a sters-o ea. Rezultat: URLETE ! Eu toata m-am perpelit : PLANGE FATA! Moasa zice: Stai linistita , ca te simte ca esti stresata si te educa ea pe tine!!!A luat-o in bratze in prosoape , i-a explicat frumos dar ferm ceva acolo si smecheria asta mica n-a mai plans DELOC!!!!!!!

Asa ca , Daniella , poate ca si a ta o fi din aceeasi stofa , te incearca....mai stii???

#299 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 24 September 2010 - 12:03 PM

Si al meu se trezeste de cite ori are mnealui chef, la o ora, sau dau maxim 3, de multe ori ii dau ambii sini plus completare si asa doarme 2ore si jumate.
Aseara am patit o nepatita, am fost invitati la gratar la o familie cu 5 copii, toate bune si frumoase , cind am plecat a inceput sa ma doara sinul sting rau, in masina l-am pus pe bebe la titi sa mai ia din tensiune sa se mai descarce sinul, degeba si sinul ma durea si mai tare, am ajuns acasa l-am pus iar la acelasi sin, nik nik, am pus dusul cu apa calda si apoi a inceput distractia, aveam frisoane si febra, sotul nu mai stia ce sa imi faca, vroia sa sune la salvare, eu nik si nik, am luat un paracetamol, apoi am pus pe un scutec de ala de pinza brinza de vaci si am pus-o pe sin si am incercat sa dorm, numa ca nu puteam din cauza frisoanelor,pe bebe nu l-am mai pus la sin ia dat sotul lp si a avut grija de el , la 12 noapte bebe inca nu voia sa se linisteasca si i-am dat eu sticla, i-am cintat si a adormit pe pieptul meu apoi pe la 3 dimineata, era transpirata, nu mai aveam frisoane sinul nu ma mai durea asa tare si l-am pus pe bebe la sin, la amindoi, a dormit iar pina la 6.30 i-am dat iar titi plus completare si apoi a avut sotul grija de el si eu am dormit pina la 11.Acum ma simt bine ma mai doare sinul da nu foarte tare.
Va intreb pe cele cu mai multa expierenta si nu numai , oare am facut bine la l-am pus pe bebe la sin, paracetamolul l-am luat pe la 22.30 si cit am avut febra nu am alaptat da dimineata la 3.30 i-am dat titi

#300 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 24 September 2010 - 12:10 PM

Uf , draga de tine.........

Arata acest topic

• 34 Pagini +
  • « Prima