Daniella, la 18 November 2010 - 10:54 PM, a spus:
da, chestia gri este pentru nou nascuti si se indeparteaza cand mai creste.
nu am vazut de cumparat chestia de care spui, o sa ma uit
a mea nu are nici un program. Din cauza alaptatului suntem complet aleatori. Nu stiu ce am sa mai fac, ziceam ca dupa botez sa ma apuc sa o bag la program (macar 2,5h- 3 ore intre mese), dar nu am facut nimic (mai ales ca a luat destul de putin in greutate - dar in grila). Singura performanta notabila este ca am mutat.o si doarme singura in camera ei si adoarme devreme )pana in 8 si doarme 12 ore noaptea. Ziua insa ... nu stiu azi ce voi face maine!
Sa mai astept pana la 3 luni cu programul? Sunt zile cand sunt innebunita, nu pot sa fac mai nimic!
Uite ce mi-a zis doctorul la primul control ( U3 am facut prima data la el) :
- copilului i se face program incepand de la 3 luni
- de la 3 luni , cand plange , se lasa putzin sa planga , apoi se linisteste , azi se lasa 1 min , maine 2 , dar consecvent , intervalele trebuie sa fie din ce in ce mai mari
- copilul nu se alapteaza/ nu se hraneste in patul mamei ci in bratze , daca-i posibil pe perna de alaptat
- copilul nu se adoarme in bratze ci in patul lui
- recomandare:copilul nu trebuie adormit intr-un loc si apoi mutat in altul ca s-ar putea speria cand se trezeste
- copilul are nevoie de spatziul lui , daca se poate camera lui.
- daca vrea de mancare prea des , cand vrea papa sa-i distrag atentzia cu ceva ce-i place o vreme , ca sa o mai lungesc...
Eu am facut exact cum a zis si e OK....pana acum

Mai putzin cu perna de alaptat , am folosit-o pana tot am incercat sa alaptez primele 2 saptamani apoi am impachetat-o si acum tzin fata in bratze cand ii dau sticla.
De luat in bratze nu o iau nici rar , nici des , dar incerc sa nu o iau cand plange. O iau cand e linistita si ne jucam

sau cand plange ii atrag atentzia pana se opreste o leaca din plans si apoi o iau.
Dupa vaccin s-a schimbat fata mea cea cuminte , in sensul ca vrea sa introduca o regula , NU MA CULC PANA NU MA TZINE MAMA-N BRATZE . Cateodata urla rau si trebuie sa ascult de ea.....aseara , de ex

.....cateodata merge si fara bratze. Oricum , o tzin numai pana casca , sau duce mana la ureche , sau ofteaza....atunci e semn ca e linistita si pot sa o pun la ea in cosuletz. Asta mi se trage de la faptul ca dupa vaccin am adormit-o in bratze 2 zile una dupa alta , seara.
Cand o apuca foamea des daca nu voia sa se joace o scoteam iute afara la plimbare sau ii dadeam ceai. Afara cam uita a mea de foame. Daca ploua e si mai bine
Dar , fiecare copil e diferit.........ce merge la unul nu merge neaparat si la ceilaltzi....