PS-eu :de la tine as incerca orice reteta ca ai un dar de a le prezenta
Gogosari marinati...Geany Nu da gresh niciodata
#21
Postat 16 October 2010 - 04:43 PM
PS-eu :de la tine as incerca orice reteta ca ai un dar de a le prezenta
#22
Postat 16 October 2010 - 04:50 PM
#23
Postat 13 October 2011 - 10:00 PM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#24
Postat 13 October 2011 - 10:21 PM
#25
Postat 15 October 2011 - 09:35 PM
#27
Postat 15 October 2011 - 09:50 PM
imi raman pe maine sa.i pun, azi nu am reusit sa dovedesc din cauza de bebelusa
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#28
Postat 15 October 2011 - 09:51 PM
#29
Postat 15 October 2011 - 09:54 PM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#30
Postat 15 October 2011 - 09:55 PM
Daniella, la 15 October 2011 - 09:50 PM, a spus:
imi raman pe maine sa.i pun, azi nu am reusit sa dovedesc din cauza de bebelusa
1/2 kg. zahar e cantitatea pt. reteta ,daca vrei sa pui si miere,se cantareste 1/2 kg. zahar adica 500 de gr. se ia din aceasta cantitate 4 linguri pline,vf. si se inlocuiesc cu 4 linguri de miere,asta e obtional,daca nu ai si nu vrei miere nu pui.Am observat cand pun miere ca face un pic de spuma la opareala dar apoi se retrage ,nui problema.
#31
Postat 15 October 2011 - 09:59 PM
Geany, la 15 October 2011 - 09:55 PM, a spus:
Daniella, la 15 October 2011 - 09:50 PM, a spus:
imi raman pe maine sa.i pun, azi nu am reusit sa dovedesc din cauza de bebelusa
1/2 kg. zahar e cantitatea pt. reteta ,daca vrei sa pui si miere,se cantareste 1/2 kg. zahar adica 500 de gr. se ia din aceasta cantitate 4 linguri pline,vf. si se inlocuiesc cu 4 linguri de miere,asta e obtional,daca nu ai si nu vrei miere nu pui.Am observat cand pun miere ca face un pic de spuma la opareala dar apoi se retrage ,nui problema.
pfuuu era sa zic o vorba dulce: n-am luat zahar si nu tin in casa. Nu pot sa pun doar miere? dar nu stiu cata ...
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#32
Postat 15 October 2011 - 10:03 PM
Daniella, la 15 October 2011 - 09:59 PM, a spus:
Geany, la 15 October 2011 - 09:55 PM, a spus:
Daniella, la 15 October 2011 - 09:50 PM, a spus:
imi raman pe maine sa.i pun, azi nu am reusit sa dovedesc din cauza de bebelusa
1/2 kg. zahar e cantitatea pt. reteta ,daca vrei sa pui si miere,se cantareste 1/2 kg. zahar adica 500 de gr. se ia din aceasta cantitate 4 linguri pline,vf. si se inlocuiesc cu 4 linguri de miere,asta e obtional,daca nu ai si nu vrei miere nu pui.Am observat cand pun miere ca face un pic de spuma la opareala dar apoi se retrage ,nui problema.
pfuuu era sa zic o vorba dulce: n-am luat zahar si nu tin in casa. Nu pot sa pun doar miere? dar nu stiu cata ...
Stau sa ma gandesc daca se merita.... Mierea am impresia ca mai schimba din gust. S-ar putea sa iasa ceva mai ciudat. Nu dau cu paru', zic si io!
Ca idee: o lingura varfoiata de zahar duce pe la 40 g. Bine, depinde si de marimea lingurii si de granulatie si de cat de tare iti tremura laboanta.....
#33
Postat 15 October 2011 - 10:06 PM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#34
Postat 15 October 2011 - 10:08 PM
Foxyy, la 15 October 2011 - 09:51 PM, a spus:
Fox bunica atata facea sos pt. cantitatea asta dar avea stilul ei de ai indesa bine in borcane,chiar deasupra borcanului punea in cruce 2 tije de lemn ca s-i tina bine presati.Deci daca-i vrei mai in sos fa 1 si 1,2 de cantitate,de sos.
Matusa mea face aceeasi reteta dar pune si un 1l de apa.eu nu pun si m-am tinut de reteta bunicii asa cum mi-a zis ea.
Deci matusa mea face asa: 1 l de apa ,1l de otet de 9 grade de vin alb,500 ml. de ulei si 500 de gr. de zahar,orice lingura plina vf. de zahar (ca-i 1-2-3-4 cat vrei )o inlocuieste cu miere obtional,2 linguri de sare mare de muraturi neiodata.
Acum se poate pune si bulion,eu nu am pus niciodata,ca mi-e frica ,ca nu va tine,ca nu am beci sau alte alea...
Gust f. bun dau tijele de radacina de hrean, cateva rondele de radacina de telina si de morcov,in rest bobite de piper,mustar ,ienibahar,foi de dafin.
Eu sper sa fiti multumite,mie imi plac f. mult si eu asa fac.
Se trec feliile de gogosar prin opareala ,pana isi schimba ele culoarea si devin corai ca sa zic asa,cateva minute ,apoi cu o paleta se scot si se pun in strecuratoare la scurs.Atentie ca o sa faceti un miros puternic de otet ,asa ca usa la bucatarie inchisa ,geam deschis.
Moo!Ce emotii am sper sa fiti multumite ...
#35
Postat 15 October 2011 - 10:12 PM
Geany, la 15 October 2011 - 10:08 PM, a spus:
Foxyy, la 15 October 2011 - 09:51 PM, a spus:
Fox bunica atata facea sos pt. cantitatea asta dar avea stilul ei de ai indesa bine in borcane,chiar deasupra borcanului punea in cruce 2 tije de lemn ca s-i tina bine presati.Deci daca-i vrei mai in sos fa 1 si 1,2 de cantitate,de sos.
Matusa mea face aceeasi reteta dar pune si un 1l de apa.eu nu pun si m-am tinut de reteta bunicii asa cum mi-a zis ea.
Deci matusa mea face asa: 1 l de apa ,1l de otet de 9 grade de vin alb,500 ml. de ulei si 500 de gr. de zahar,orice lingura plina vf. de zahar (ca-i 1-2-3-4 cat vrei )o inlocuieste cu miere obtional,2 linguri de sare mare de muraturi neiodata.
Acum se poate pune si bulion,eu nu am pus niciodata,ca mi-e frica ,ca nu va tine,ca nu am beci sau alte alea...
Gust f. bun dau tijele de radacina de hrean, cateva rondele de radacina de telina si de morcov,in rest bobite de piper,mustar ,ienibahar,foi de dafin.
Eu sper sa fiti multumite,mie imi plac f. mult si eu asa fac.
Se trec feliile de gogosar prin opareala ,pana isi schimba ele culoarea si devin corai ca sa zic asa,cateva minute ,apoi cu o paleta se scot si se pun in strecuratoare la scurs.Atentie ca o sa faceti un miros puternic de otet ,asa ca usa la bucatarie inchisa ,geam deschis.
Moo!Ce emotii am sper sa fiti multumite ...
Telina n-am, da' poate ies dimineata pan' la piata si iau. Daca nu, ghinion!
Porcovei am, hrean am, dafin am, ienibahar parca aveam.... Sa ma duc sa caut piperul boabe. Daca nu, sa-l trec pe lista.
Sar'na de informatii! Ne auzim peste vreo 2 saptamani (cand oi desface un borcan), cu impresii!
#36
Postat 15 October 2011 - 10:12 PM
Daniella, la 15 October 2011 - 09:59 PM, a spus:
Geany, la 15 October 2011 - 09:55 PM, a spus:
Daniella, la 15 October 2011 - 09:50 PM, a spus:
imi raman pe maine sa.i pun, azi nu am reusit sa dovedesc din cauza de bebelusa
1/2 kg. zahar e cantitatea pt. reteta ,daca vrei sa pui si miere,se cantareste 1/2 kg. zahar adica 500 de gr. se ia din aceasta cantitate 4 linguri pline,vf. si se inlocuiesc cu 4 linguri de miere,asta e obtional,daca nu ai si nu vrei miere nu pui.Am observat cand pun miere ca face un pic de spuma la opareala dar apoi se retrage ,nui problema.
pfuuu era sa zic o vorba dulce: n-am luat zahar si nu tin in casa. Nu pot sa pun doar miere? dar nu stiu cata ...
Daniela nu se poate,e numa otet vrei sa-ti sara caciula cum se zice?! poti inlocui din zahar cu ceva miere daca vrei ,da in rest trebe' zahar la greu...Deaia eu ti-am mai zis ca pe tina la cum mananci tu nu te coafeaza reteta asta crede-ma.
Uleiul 500 de ml. si 500 de gr. de zahar contribuie mult ,nu poti sa-i fierbi asa doar in otet,poti sa mai diluiezi asa cum face matusa mea si sa pui si 1 l de apa...Nu stiu ce sa spun,dar daca tu modifici,eu nu cred ca o sa-ti iasa bine...
#37
Postat 15 October 2011 - 10:14 PM
Daniella, la 15 October 2011 - 10:06 PM, a spus:
Iti zic io ce faci: te duci dis-de-morning la magazin si iei 1 kil de zahar. Pun o parte zahar si-o parte miere. Cat are chef muschiu' tau. Ne auzim la raport mai incolo, cand desfaci un borcan!
#38
Postat 15 October 2011 - 10:15 PM
Foxyy, la 15 October 2011 - 10:12 PM, a spus:
Geany, la 15 October 2011 - 10:08 PM, a spus:
Foxyy, la 15 October 2011 - 09:51 PM, a spus:
Fox bunica atata facea sos pt. cantitatea asta dar avea stilul ei de ai indesa bine in borcane,chiar deasupra borcanului punea in cruce 2 tije de lemn ca s-i tina bine presati.Deci daca-i vrei mai in sos fa 1 si 1,2 de cantitate,de sos.
Matusa mea face aceeasi reteta dar pune si un 1l de apa.eu nu pun si m-am tinut de reteta bunicii asa cum mi-a zis ea.
Deci matusa mea face asa: 1 l de apa ,1l de otet de 9 grade de vin alb,500 ml. de ulei si 500 de gr. de zahar,orice lingura plina vf. de zahar (ca-i 1-2-3-4 cat vrei )o inlocuieste cu miere obtional,2 linguri de sare mare de muraturi neiodata.
Acum se poate pune si bulion,eu nu am pus niciodata,ca mi-e frica ,ca nu va tine,ca nu am beci sau alte alea...
Gust f. bun dau tijele de radacina de hrean, cateva rondele de radacina de telina si de morcov,in rest bobite de piper,mustar ,ienibahar,foi de dafin.
Eu sper sa fiti multumite,mie imi plac f. mult si eu asa fac.
Se trec feliile de gogosar prin opareala ,pana isi schimba ele culoarea si devin corai ca sa zic asa,cateva minute ,apoi cu o paleta se scot si se pun in strecuratoare la scurs.Atentie ca o sa faceti un miros puternic de otet ,asa ca usa la bucatarie inchisa ,geam deschis.
Moo!Ce emotii am sper sa fiti multumite ...
Telina n-am, da' poate ies dimineata pan' la piata si iau. Daca nu, ghinion!
Porcovei am, hrean am, dafin am, ienibahar parca aveam.... Sa ma duc sa caut piperul boabe. Daca nu, sa-l trec pe lista.
Sar'na de informatii! Ne auzim peste vreo 2 saptamani (cand oi desface un borcan), cu impresii!
Nici nu-i nevoie de 2 sapt.,astia is buni aproape imediat,chiar cand ii pui sa gusti o felie,sa-ti faci pofta sa vezi ca sunt f. buni.
Nu-i nimik daca nu ai telina sau altcceva ca asta e obtional ,e chestie de detaliu de gust....
#39
Postat 15 October 2011 - 10:19 PM
Geany, la 15 October 2011 - 10:15 PM, a spus:
Nu-i nimik daca nu ai telina sau altcceva ca asta e obtional ,e chestie de detaliu de gust....
Stiu ca-i optional, da' parfumeaza frumos telina si as cam vrea sa pun. Poate scap si-un usturoi pe-acolo. Ma mai gandesc.
Io ziceam ca mai vorbim peste vreo 2 saptamani, ca vreau sa intru in iarna cu ceva provizii de gogo. Daca desfac unu', nu scap pana nu-s golite toate!
#40
Postat 15 October 2011 - 10:43 PM
Foxyy, la 15 October 2011 - 10:19 PM, a spus:
Geany, la 15 October 2011 - 10:15 PM, a spus:
Nu-i nimik daca nu ai telina sau altcceva ca asta e obtional ,e chestie de detaliu de gust....
Stiu ca-i optional, da' parfumeaza frumos telina si as cam vrea sa pun. Poate scap si-un usturoi pe-acolo. Ma mai gandesc.
Io ziceam ca mai vorbim peste vreo 2 saptamani, ca vreau sa intru in iarna cu ceva provizii de gogo. Daca desfac unu', nu scap pana nu-s golite toate!
Ce tare iesti',eu am dat iama in ultimul borcan ala mai mare
Fox eu fac mereu 1 cantitate + 1/2 de sos sa fiu sigura ca nu am surprize si imi ajunge,mereu in cazul asta imi ramane (imi avanseaza) dar au fost ani cand am facut cantitatea justa de sos si nu mi-a ajuns,ca oi fi dat eu focul prea tare si s-a evaporat mai mult,ca or fi fost gogosarii atunci mai putin grosi si au lasat ei mai putina zeama,ca i-oi fi fiert eu prea mult ca sunt atatea ''relative '' aici ca deaia eu sfatuiesc sa faci mai mult sos decat prevede reteta chit ca ti-o avansa si-l pastrezi tu asa simplu in sticla borcan ce-o fi si-ti pui la salata sau la gogosari ,ardei copti.
Nee acu' am emotii pana ma ve-ti tine la corent' cu ce ati crosetat

Ajutor





