Blanoasele noastre, care ne fac viata SI mai frumoasa
Postat 17 October 2013 - 09:34 AM
Postat 17 October 2013 - 01:18 PM
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
Postat 18 October 2013 - 03:27 AM
clau_ash, la 17 October 2013 - 10:16 PM, a spus:
E cumplit. 10 de cand am pierdut-o pe Luluca si tot am lacrimi in ochii cand vorbesc de ea. Cand pleaca, iau o bucata din sufletul nostru cu ei...
Postat 26 October 2013 - 02:03 AM
Eu saptamana asta am tras o sperietura zdravana cu Mihaita. I-am pus zgarda cu elastic care chipurile ii ajuta pe pisoi daca se prind pe undeva, iar el incercand sa o dea jos, sa prins elasticul intr-un canin.Incheietoarea aia era drept la el in gura si nu aveam cum sa o desfac,decat daca ii bagam mana in gura,ceea ce am facut eventual. Totul a durat maxim un minut dar am fost amandoi terorizari,am crezu ca raman fara aer,iar el mititelul dupa ce I-am dat-o jos sa lipit tot de mine si a stat asa cateva min.
Vrem sa ne mutam la casa si am zis sa ii punem zgardita sa se obijnuiasca pentru ca eventual va trebui sa aibe numele/nr.tel dar se pare ca nu avem nici o sansa.stiu cel mai bine e cu chip, dar nu toata lumea care gaseste pisici alearga cu ele la vet sa fie scanate...
Postat 26 October 2013 - 10:51 AM
Rain, la 26 October 2013 - 02:03 AM, a spus:
Eu saptamana asta am tras o sperietura zdravana cu Mihaita. I-am pus zgarda cu elastic care chipurile ii ajuta pe pisoi daca se prind pe undeva, iar el incercand sa o dea jos, sa prins elasticul intr-un canin.Incheietoarea aia era drept la el in gura si nu aveam cum sa o desfac,decat daca ii bagam mana in gura,ceea ce am facut eventual. Totul a durat maxim un minut dar am fost amandoi terorizari,am crezu ca raman fara aer,iar el mititelul dupa ce I-am dat-o jos sa lipit tot de mine si a stat asa cateva min.
Vrem sa ne mutam la casa si am zis sa ii punem zgardita sa se obijnuiasca pentru ca eventual va trebui sa aibe numele/nr.tel dar se pare ca nu avem nici o sansa.stiu cel mai bine e cu chip, dar nu toata lumea care gaseste pisici alearga cu ele la vet sa fie scanate...
Incearca varianta cu tatuaj sau chiar tatuaj +chip. Ia ceva timp sa e obisnuisaca si fac ca toate alea cand simt ceva "care nu tre sa fie acolo".
Toate matele mele - ma refer la fete, cand le-am sterilizat, din cauza camasutei au mers cu spatele cateva zile
Adriana, Perla e o scumpa
Postat 26 October 2013 - 11:50 AM
In orice caz, eu nu as risca. Felix a purtat curelusa anti pureci la început, pentru ca în urma cu 12-13 ani nici nu stiam de altele. Dar a avut mereu cureluse "bune". Cu bune ma refer doar la simplul fapt ca erau din cele cu slitzuri, care în caz de agatare, la prima zmuncitura ceda unu din slitzuri si se rupea cureaua imediat. Am avut odata si una cu guma. Lui nu i s-a întîmplat nimic, dar pisica vecinilor era mereu cu un picior bagat dupa gît /dupa curea sau ramînea agatata prin tufisurile vecinilor. Avea din aia cu elastic, plus ca mai avea si una cocheta cu clopotel. Spre norocul ei a fost mereu gasita. Ba suspendata în copac, ba sucita toata si aproape zugrumata în crengile tufisurilor taiate scurt. Cîndva au renuntat oamenii ei la curele. Doamne ajuta
Cu cipul, e cel mai bine fiind cel mai simplu pentru felina, dar e adevarat, nu multi se sinchisesc sa duca mîta la scanat. Unii cred ca sînt pisici abandonate si le pastreaza sau pur si sipmlu le gonesc.. ca sînt si de astia, sau mai rau, dar nu vreau sa ma gîndesc!
Ai mei sînt tatuati din adapost. Nu i-am mai cipuit, ca sincer nu vad rostul. Cu tatuajul sansa e mai mare ca vreun binevoitor sa duca felinele însemnate la vet sau adapost, pentru ca fiind tatuate, stiu vizual ca apartin cuiva.
Cipul e bun daca felina va circula printr-o usita electronica, în rest nu face nimic deosebit fata de un tatuaj. Adica la scanat arata numarul prin care se identifica cui îi apartine pisica.
Costurile tatuajului, la noi, la un vet care nu e nebun, costa în jur de 6 euro pro ureche, iar implantarea chipului tot 5-6 euro + chipul care costa între 20-25 euro maxim. Operatiunea dureaza doua secunde, acel chip fiind injectat cu un ac cu canula (oare asa îi spune, ca eu am luat-o de la ger. Kanüle
-D'ale pisicilor-☀
― Jorge Luis Borges
Postat 26 October 2013 - 12:00 PM
Maya, aici daca voiajezi cu martzanul ( ceea ce noi facem des)este obligatoriu sa aiba chip. si costul este ...saratel bine
Postat 26 October 2013 - 12:02 PM
stella, la 26 October 2013 - 12:00 PM, a spus:
Maya, aici daca voiajezi cu martzanul ( ceea ce noi facem des)este obligatoriu sa aiba chip. si costul este ...saratel bine
Aaa, da, normal. La voiaj nici nu merge fara, e lege!
Eu nu calatoresc cu ai mei si de aia uit mereu acest aspect.
-D'ale pisicilor-☀
― Jorge Luis Borges
Postat 26 October 2013 - 12:19 PM
Mama ii tine curelusa Dorei pentru ca "vecinii" sa vada ca e pisica "domestica".
Si sa nu-i puna gand rau.
Dar a obisnuit-o de mica.
IMG_5235.JPG (123.08K)
Number of downloads: 0
Si acum o mai cauta pe Manu prin casa.
IMG_5243.JPG (128.51K)
Postat 26 October 2013 - 01:13 PM
Lili, cum spuneam, unii n-au treaba, iar alții mereu se agata. Felix a purtat cu succes si fara incidente, pe cind Mike si Sam s-ar da de pămînt.
-D'ale pisicilor-☀
― Jorge Luis Borges
Postat 26 October 2013 - 05:59 PM
Eu sunt terorizata de ideea ca Perla s-ar putea pierde si din prima zi i-am pus curelusa cu numarul meu de telefon si numele ei, desi i-am pus si cipul la veterinara. Dar e din cea care se deschide imediat, la cel mai mic efort sau cum sa-i zic, sau daca se agata pe undeva, a pierdut-o de citeva ori pe aici si una chiar a pierdut-o de tot, dar avem alte 2 de rezerva. Cind am luat-o n-avea nimic ca statea mereu in casa dar n-a dat nici un semn ca ar deranja-o, a acceptat-o imediat.
Postat 04 November 2013 - 12:39 PM
clau_ash, la 16 October 2013 - 10:47 PM, a spus:
Of, imi pare tare rau, despartirea este grea, pentru ca ajungem sa-i consideram membri importanti in familie!
Postat 04 November 2013 - 12:43 PM
Dora i-o duce dorul lui Manu, dar parerea mea este ca mai mult ii duce dorul Manu lui Dora! Pana la vara mai este.....
Postat 04 November 2013 - 12:46 PM
IMG_0213.JPG (62.99K)
Si locul preferat a lui Fifi de cand s-a racit vremea:
IMG_0210.JPG (55.49K)
Postat 04 November 2013 - 01:05 PM

Ajutor