Forum Culinar: Bibanesi-Grisine babane - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Bibanesi-Grisine babane

#21 Useril este offline   giuli74 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 03-December 09

Postat 05 December 2009 - 10:42 AM

Poate sa imi spuna cineva unde gasesc faina de grau dur in USA si sub ce denumire .Multumesc mult
Imagine postata

#22 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 05 December 2009 - 07:32 PM

giuli74 a spus:

Poate sa imi spuna cineva unde gasesc faina de grau dur in USA si sub ce denumire .Multumesc mult


Daca nu ma insel, cum spune si Daneza : durum wheat!

Daneza13 a spus:

Tocmai ma delogasem, ca sa fug la treaba..Si mi-ai picat ochii pe bibanesi tai, asa ca m-am relogat ca sa-i si vad. Faina de grau dur n-am...momentan (noroc c-am magazin italienesc aproape), dar in schimb am semolina de durum, care vad ca-i fina ca o faina...Incerc cu asta mai intai, si-asa o sa vad si diferenta (dupa ce imi iau si faina). Revin cu impresii. :tongue3:


Eu cred ca-i buna semolina durum , cel putin asa am gasit-o tradusa!

#23 Useril este offline   giuli74 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 03-December 09

Postat 05 December 2009 - 10:22 PM

Eataly a spus:

giuli74 a spus:

Poate sa imi spuna cineva unde gasesc faina de grau dur in USA si sub ce denumire .Multumesc mult


Daca nu ma insel, cum spune si Daneza : durum wheat!

Daneza13 a spus:

Tocmai ma delogasem, ca sa fug la treaba..Si mi-ai picat ochii pe bibanesi tai, asa ca m-am relogat ca sa-i si vad. Faina de grau dur n-am...momentan (noroc c-am magazin italienesc aproape), dar in schimb am semolina de durum, care vad ca-i fina ca o faina...Incerc cu asta mai intai, si-asa o sa vad si diferenta (dupa ce imi iau si faina). Revin cu impresii. :D


Eu cred ca-i buna semolina durum , cel putin asa am gasit-o tradusa!

Multumesc ,am sa merg sa vad ce gasesc la store vreau neaparat sa fac grisinele .
Imagine postata

#24 Useril este offline   giuli74 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 03-December 09

Postat 08 December 2009 - 12:35 AM

Am gasit si am facut grisinele ,sunt bune si foarte rapid de facut mersi de reteta >: da intrebarea mea e cum pun eu pozele??????????????????
Imagine postata

#25 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 08 December 2009 - 09:38 AM

Uite Giuli , se explica aici.Daca ai nevoie de ajutor intreaba.viewtopic.php?f=11&t=33

Ma bucur ca ti-au placut grisinele. :angry:

#26 Useril este offline   giuli74 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 03-December 09

Postat 08 December 2009 - 10:12 AM

Multumesc ca mai luminat,ia si pozele care au trebuit micsorate, dar se vad bine, cred eu

Imagini atasate

  • Imagine atasata: 385_2b7b5aa43e92a17c87defc1ec695c46c.jpg
  • Imagine atasata: 385_d4c4d57aacea47a997696540693257b5.jpg

Imagine postata

#27 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 08 December 2009 - 10:47 AM

Se vad perfect! Si mai ales arata foarte bine!Vad ca ai folosit mac!Si imi place si platoul. :angry:

#28 Useril este offline   Georgy-Anna 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 143
  • Inregistrat: 11-December 09

Postat 12 December 2009 - 03:19 PM

Arata superb grisinele!!! Vreau si eeeeu, dar din pacate nu gasesc grau dur pe aici :?:

#29 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 12 December 2009 - 03:25 PM

La Polul Nord? :?:
Daca esti in Ro, la Real o gasesti, daca ai unul prin apropiere.

#30 Useril este offline   Georgy-Anna 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 143
  • Inregistrat: 11-December 09

Postat 12 December 2009 - 03:34 PM

Multumesc pt. raspuns :?: , e un magazin Real la vreo 60 de km., cu prima ocazie o sa trec pe acolo pt. ca am ochit mai multe retete pt. care am nevoie de grau dur.
"Polul Nord" = Intorsura Buzaului :?:

#31 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 12 December 2009 - 04:01 PM

Atunci Real-ul e la Brasov?Frumos loc Intorsura!La voi e bine vara! :?:

#32 Useril este offline   Georgy-Anna 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 143
  • Inregistrat: 11-December 09

Postat 12 December 2009 - 06:53 PM

Da, la Brasov! Vara e bine, dar iarna... brrrrrrrr! :|

#33 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 14 February 2012 - 12:10 PM

Si pentru ca n-am vrut sa ma-ncurc cu 200 gr de faina, am facut direct din 400 gr de faina.
Foarte buni :floare: !

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-13-1329214218816.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-13-13292142505726.jpg

#34 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 14 February 2012 - 03:44 PM

M-am uitat mai sus si-am vazut ca am vorbit de Ka. :floare:
Stiam eu ca 200 gr de faina la tine e putin. :floare:

#35 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 14 February 2012 - 04:09 PM

Vezi postareaEataly, la 14 February 2012 - 03:44 PM, a spus:

M-am uitat mai sus si-am vazut ca am vorbit de Ka. :lol:
Stiam eu ca 200 gr de faina la tine e putin. :rolleyes:


Da,am citit si eu ieri :lol: !

Pai ca sa pun in functiune KA-ul, am facut portie dubla, nu vroiam sa pierd prin bol 200 de gr de faina =)) si sa framant la mana!

Edit mie mi-a intrat putin mai multa faina, in afara de cele 400 de gr(portie dubla) am mai pus asa la ochi pana ce aluatul a rezulatat compact, nelipicios.
La cuptor i-am tinut mai mult, 30 de minute, pana ce au devenit aurii.

#36 Useril este offline   carmenb62 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10
  • Inregistrat: 03-December 09

Postat 27 February 2012 - 01:11 PM

le-am facut si eu, dar nu m-au incantat peste masura
sunt aspectuase, nimic de zis, dar gustul, nu m-a dat pe spate.
au fost usor amare (probabil de la uleiul de masline)
daca le-as repeta as mai pune ceva in aluat, probabil ierburi sau seminte de chimen

#37 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 27 February 2012 - 01:21 PM

Daca erau amare e clar ca ai avut un ulei de masline de calitate inferioara.Altfel nu am nici o explicatie. :angry:
In compozitie au faina, drojdie, ulei si apa.Reteta clasica de grisine, uscaciuni.Imi pare rau ca rezultatul final nu a fost pe masura asteptarilor. :floare:

#38 Useril este offline   carmenb62 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10
  • Inregistrat: 03-December 09

Postat 27 February 2012 - 02:55 PM

sa spun drept, nu postam parerea mea, dar ma enerveaza fetele care incep sa lingueasca si posteaza repede: vai ce bune, vai ce gustoase, vai ce nu mai stiu cum.
in fond, sunt asa cum spui - niste uscaciuni, nimic deosebit.
as vrea o explicatie daca se poate la ce inseamna ulei de masline prost, caci pe sticla mea scria - extravirgin, presat la rece. (adica, ce ar trebui sa mai scrie pe eticheta?)

#39 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 27 February 2012 - 02:59 PM

Intr-adevar eticheta trebuie foarte bine citita, dar lasand-o la o parte, mie mi s-a intamplat sa iau la aceeasi calitate doua uleiuri de masline si unul era amar. Si nu m-am plans numai eu... asa ca acum stiu ca acel ulei e amar de felul lui, iar eu il ocolesc.
Sorina

#40 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 February 2012 - 04:18 PM

Vezi postareacarmenb62, la 27 February 2012 - 02:55 PM, a spus:

sa spun drept, nu postam parerea mea, dar ma enerveaza fetele care incep sa lingueasca si posteaza repede: vai ce bune, vai ce gustoase, vai ce nu mai stiu cum.
in fond, sunt asa cum spui - niste uscaciuni, nimic deosebit.
as vrea o explicatie daca se poate la ce inseamna ulei de masline prost, caci pe sticla mea scria - extravirgin, presat la rece. (adica, ce ar trebui sa mai scrie pe eticheta?)


Bine-ai venit pe Artaculinara!
Imi pare rau ca nu ti-au iesit bibanesii.
Din ceea ce afirmi mai sus, ma simt chemata-n cauza.
Linguseala nu cred ca-si are loc aici. Suntem pe un forum culinar si fiecare avem de invatat unul de la altul. Si ce-i mai important e ca gusturile nu se discuta.

Cred si eu ca mai mult ca sigur uleiul a fost de vina.

Sedere placuta pe Arta!

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi