Forum Culinar: Bibanesi-Grisine babane - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Bibanesi-Grisine babane

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 02 December 2009 - 04:04 PM

Daca considerati ca nu se incadreaza la produse de panificatie, mutati-ne. :angry:

Produsul original e acesta , si se gaseste la toate magazinele(zic eu:care se respecta :) ).

Imagine atasata: 59_d58b276fbdfa12c71c2464796da89370.jpg

Navigand in blogosfera am gasit reteta, eu, fiind mare amatoare de Bibanesi , n-am ezitat sa-i fac.
Bibanesi sunt grisine facute artizanal, la mana .Isi iau numele de la localitatea Bibano , Provincia Treviso(Veneto) in Nord Est-ul Italiei.

Din nefericire se foloseste duar faina de grau dur.
Pentru 200 gr faina grau dur
6 gr drojdie proaspata
120 ml apa calda
5 gr sare
45 ml ulei extra masline
Susan pentru decor.
Drojdia o dizolvam in putina apa calduta .Lasam 5 minute.

Imagine atasata: 59_08df401d008a8f6b8ec0e7217bf5bb5e.jpg

Adaugam treptat restul ingredientelor.

Imagine atasata: 59_70c8de390292f5582d429102d5a29bd2.jpg

Framantam bine.Secretul Bibanesilor consta si in framantatul insistent, dublu fata de un aluat normal, deci...

Imagine atasata: 59_2ad17535e1b0cb0cacde9c11f651ed5f.jpg

Si lupta , si dai.

Imagine atasata: 59_db22cb9182b38b107fa8553bd96917f8.jpg

Si dai , si lupta.

Imagine atasata: 59_7b89711debd0ca3456a73708cf5e8e56.jpg

Rezulta un aluat destul de moale dar nelipicios, din cauza continultului mare de ulei.
Lasam la crescut 30 minute la loc ferit.

Imagine atasata: 59_401800fee48f118be72969e8c268e401.jpg

Rulam suluri potrivit de groase, presaram o cantitate discreta de susan pe masa de lucru si rulam.Nu exagerati cu susanul.

Imagine atasata: 59_f13235fd47a7f7922c519875f111c69b.jpg

Imagine atasata: 59_088ff5b834dbc6a777fa64c8ca0e7ae5.jpg

Taiem bucati cam de un centrimetru jumatate , nu va straduiti sa fiti precisi si simetrici.Sunt duar facuti la mana!

Imagine atasata: 59_ea1a893f9d8fa29f02ed63283aa1fb79.jpg

Ii asezam in tava cu hartie de copt si mai lasam la crescut inca 1 ora jumatate (minim).Eu i-am bagat in cuptorul inchis si am uitat de ei pentru 2 ore.

Dupa care dam la cuptor pentru 15 minute la 180 grade.

Imagine atasata: 59_cf78039cd3a9a468c37f212b69e4eb39.jpg

Imagine atasata: 59_1aaaf770719d652344d0ff802413b8ec.jpg

Bineinteles ca nu-i mai cumpar! :DIi fac!

#2 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 02 December 2009 - 06:19 PM

Din intamplare am niste faina de grau dur...si ghici ce framanta KA acum? =))
Take a walk on the wild side...

artizan

#3 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 02 December 2009 - 06:25 PM

Eu n-am mai apelat la KA .M-am gandit ca 200 de gr de faina le pierde prin bol. =)) Astept rezultatul.

#4 Useril este offline   diamond 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 74
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 02 December 2009 - 07:10 PM

Eataly, pui te rog o sectiune :floare:

#5 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 December 2009 - 07:27 PM

Nu pot pentru ca sa cred, eu ii ador si ii gasesc numai in magazinul tau :floare: care e cam departe de casa.
Juri pe rosu ca sunt exact ca cei cumparati si ca nu devin moi?

#6 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 02 December 2009 - 08:03 PM

Na acuma stau pe ganduri.
Azi am fost la magazin sa iau pasta de rosii de buna caliate si cascaval,sa fac cealalta retzeta.
Acuma tre sa merg iar, sa iau Grau dur (in sfarsit au adus si la noi ) si susan !..... :roll:
Etaly, tu ma pui pe drumuri ! :floare:
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#7 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 02 December 2009 - 08:14 PM

Eataly a spus:

Eu n-am mai apelat la KA .M-am gandit ca 200 de gr de faina le pierde prin bol. ;) Astept rezultatul.


Pai am facut cantitate dubla :floare:
Take a walk on the wild side...

artizan

#8 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 02 December 2009 - 08:37 PM

Deci mie-mi plac la nebunie bibanesi, daca-ai desfacut punga nu te mai poti opri din mancat pana n-o termini !
Nu-mi place insa sa framant, de nici o culoare. Poate ma risc totusi :floare: .
Oricum, indiferent daca-i fac sau nu(avand in vedere ca-s si la dieta) reteta e faina de tot ;) !
Brava!

#9 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 02 December 2009 - 08:55 PM

Super tare , ... :D
esti o mare harnicuta!
dar te rog ceva, daca nu te superi fa te rog o poza , pe o suprafata neagra ,sa vad si eu cum arata faina asta =))
eu am gasit faina pt taitei si e galbioara si cam de consistenta grisului, ies niste taitei wow,
o fi buna si pentru reteta ta?
e grozava faina asta , de grau dur, daca gasesc iau 10 pungi :D
multumesc Eataly :D

#10 Useril este offline   Issis 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 170
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationTargoviste

Postat 02 December 2009 - 09:36 PM

In Ro de unde iau faina de grau dur? Mai am o reteta de fursecuri cu faina de grau dur si astept de ceva vreme sa o fac. Pune cineva o poza cu o astfel de punga de faina, va rog!?

#11 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 December 2009 - 10:14 PM

Uitati, aici sunt 2 feluri de faina de griu dur cu o punguta de gris in mijloc
Imagine atasata: 54_3a981524a08ebbdbd976d72faed51a52.jpg
si alta marca
Imagine atasata: 54_691e39bc5de9b3765a639039f178407b.jpg
si aici sunt pe farfurie, cea in din dreapta sus e gris, celelalte 2 faina de griu dur
o sa incerc acu ca am masina mai buna si poate am invatat si eu sa fac poze mai bune sa pozez una linga faina normala sa vedem daca se reuseste sa se vada diferenta
Imagine atasata: 54_8333495aebe2af78b900008e73423570.jpg

#12 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 02 December 2009 - 10:28 PM

Issis a spus:

In Ro de unde iau faina de grau dur? Mai am o reteta de fursecuri cu faina de grau dur si astept de ceva vreme sa o fac. Pune cineva o poza cu o astfel de punga de faina, va rog!?


Cica de o vreme incoace se gaseste la Real, sub marca lor de produse ;)
Take a walk on the wild side...

artizan

#13 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 02 December 2009 - 10:36 PM

Ta-da-da-da!Imagine atasata: 95_9ff081805db58cd8170aa1359482c69a.jpg

...si o sectiune calda :mrgreen:
Imagine atasata: 95_e145d015365da64ea23450bc7be97b0f.jpg
Take a walk on the wild side...

artizan

#14 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 02 December 2009 - 10:56 PM

Adriana esti o draguta. ;)
multumim!
cred ca m-am bucurat degeaba!
pe punga mea de juma de kil scrie Pasta flour. ingredient extra fine Durum wheat, nu cred ca merge pt grisine, desi la mintea mea ...eram gata de-o -` ncercare! ;)
raman cu privitu deocamdata ;)

Kiken , super ti-au iesit!
n-ai mai stat pe ganduri...! si bine ai facut ;)

#15 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 02 December 2009 - 10:57 PM

Eataly, o multime de pupici pentru reteta, ;) imi plac mult ;)

Mersi Nico ;)
Take a walk on the wild side...

artizan

#16 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 03 December 2009 - 08:45 AM

Adriana a spus:

Nu pot pentru ca sa cred, eu ii ador si ii gasesc numai in magazinul tau :D care e cam departe de casa.
Juri pe rosu ca sunt exact ca cei cumparati si ca nu devin moi?


Aseara nu erau asa crocanti. Acu la ora 7,30 sunt mult mai crocanti, i-am pus duar intr-o punga de hartie!
Multumesc Adriana pentru interventie.Ai explicat si pus deja poze cu faina de grau dur.. :angry: Eu am faina de la Barilla , au facut si ei faina de grau dur.

piscotel a spus:

Na acuma stau pe ganduri.
Azi am fost la magazin sa iau pasta de rosii de buna caliate si cascaval,sa fac cealalta retzeta.
Acuma tre sa merg iar, sa iau Grau dur (in sfarsit au adus si la noi ) si susan !..... :roll:
Etaly, tu ma pui pe drumuri ! :D


Multumesc Pisco, e pentru o cauza buna! :angry:

#17 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 03 December 2009 - 08:52 AM

any_annette a spus:

Deci mie-mi plac la nebunie bibanesi, daca-ai desfacut punga nu te mai poti opri din mancat pana n-o termini !
Nu-mi place insa sa framant, de nici o culoare. Poate ma risc totusi :D .
Oricum, indiferent daca-i fac sau nu(avand in vedere ca-s si la dieta) reteta e faina de tot :D !
Brava!


Any cred ca pregatesti terenul pentru un robotel ceva?... :angry:

Nico, eu m-as hazarda sa spun ca merge faina aia care o folosesti pentru taietei. Asa scrie si aici faina pentru paine si pasta.Eu zic ca 200 de grame de incercare ,merita.

Kiken, ce sa spun. :angry: Am avut emotii de aseara . Ma bucur ca ti-a placut.Ce frumosi sunt.Daca ti-au mai ramas ,azi sunt asa cum trebuie.Nu stiu maine. Nu cred ca mai raman.

#18 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 03 December 2009 - 08:55 AM

Issis a spus:

In Ro de unde iau faina de grau dur? Mai am o reteta de fursecuri cu faina de grau dur si astept de ceva vreme sa o fac. Pune cineva o poza cu o astfel de punga de faina, va rog!?


Poate incet incet apare in toate magazinele mai mari si la noi faina asta.E un mare pacat! :angry:

#19 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 December 2009 - 11:39 AM

Eataly a spus:

any_annette a spus:

Deci mie-mi plac la nebunie bibanesi, daca-ai desfacut punga nu te mai poti opri din mancat pana n-o termini !
Nu-mi place insa sa framant, de nici o culoare. Poate ma risc totusi :appl: .
Oricum, indiferent daca-i fac sau nu(avand in vedere ca-s si la dieta) reteta e faina de tot :appl: !
Brava!


Any cred ca pregatesti terenul pentru un robotel ceva?... :D


Eataly, il pregatesc eu cam demult :love7: insa nu stiu cand va sosi.
Cand o sa soseasca, am multe retete care asteapta :love7: !

#20 Useril este offline   Daneza13 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 72
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationMontreal

Postat 03 December 2009 - 06:13 PM

Tocmai ma delogasem, ca sa fug la treaba..Si mi-ai picat ochii pe bibanesi tai, asa ca m-am relogat ca sa-i si vad. Faina de grau dur n-am...momentan (noroc c-am magazin italienesc aproape), dar in schimb am semolina de durum, care vad ca-i fina ca o faina...Incerc cu asta mai intai, si-asa o sa vad si diferenta (dupa ce imi iau si faina). Revin cu impresii. :drool:

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi