Pun si eu imediat o rulada picanta
Rulada de cascaval cu crema de masline
Pentru a umple o foaie de cascaval de 27 x 22 cm avem nevoie :
- 130 g cascaval razuit(Bergkäse)
- 50 g masline(kalamata)
- 70 g crema de brînza(Philadelphia)
- 120 g sunca (prosciutto cotto)
- 120 g castravete
Am razuit cacavalul,l-am presarat pe hîrtie de copt într-o tavita de 27 x 22 cm
si l-am dat în cuptorum preîncalzit la 100 °C pentru cîteva minute(putine).
Se scoate din cuptor si se lasa la racorit.
Între timp am facut crema de brînza cu masline.
Am scos sîmburii din masline(50 g cîntarite fara sîmburi/masa neto).
Le-am strivit,
si le-am amestecat cu brînza cremoasa.
Am întins un strat de creme peste foaia de cascaval racorita.
Am asezat prosciutto deasupra
(feliile mele arata asa ciopîrtite pentru ca au avut
ceva grasime pe margini,pe care am îndepartat-o),
apoi am mai întins un strat subtire din crema de masline si brînza ramasa.
Castravetele l-am spalat bine,l-am sters ,
apoi am taiat felii subtiri cu curatatorul (pt.curatat cartofii,morcovii,etc).
Am taiat felii doar din margine,pîna sa ajung la partea cu sîmburii.Aia lasa zeama.
Le-am asezat peste crema si am rulat.
Rulada se împacheteaza în floie alimentara,si se da la rece pentru cîteva ore.
Este picanta si foarte gustoasa.Cei care adora maslinele...o s-o iubeasca
(Nu condimentati cu sare,piper si nici alte condimente.)