Forum Culinar: Finger Food - Forum Culinar

Salt la continut

  • 19 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Finger Food ...de toate felurile

#21 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 04 October 2010 - 04:25 PM

La-Chef-A,ma intereseaza ruladele alea mai din spate dreapta sus in imagine.Eu ma dau în vînt rau dupa rulade de alea! :occasion14:
Pun si eu imediat o rulada picanta :bounce:




Rulada de cascaval cu crema de masline


Imagine atasata: monthly_10_2010/post-5-128620424347.jpg


Pentru a umple o foaie de cascaval de 27 x 22 cm avem nevoie :

  • 130 g cascaval razuit(Bergkäse)
  • 50 g masline(kalamata)
  • 70 g crema de brînza(Philadelphia)
  • 120 g sunca (prosciutto cotto)
  • 120 g castravete



Am razuit cacavalul,l-am presarat pe hîrtie de copt într-o tavita de 27 x 22 cm
si l-am dat în cuptorum preîncalzit la 100 °C pentru cîteva minute(putine).
Se scoate din cuptor si se lasa la racorit.


Imagine atasata: monthly_10_2010/post-5-128620401734.jpg


Între timp am facut crema de brînza cu masline.
Am scos sîmburii din masline(50 g cîntarite fara sîmburi/masa neto).
Le-am strivit,


Imagine atasata: monthly_10_2010/post-5-128620406567.jpg


si le-am amestecat cu brînza cremoasa.


Imagine atasata: monthly_10_2010/post-5-128620408023.jpg


Am întins un strat de creme peste foaia de cascaval racorita.


Imagine atasata: monthly_10_2010/post-5-128620409241.jpg


Am asezat prosciutto deasupra
(feliile mele arata asa ciopîrtite pentru ca au avut
ceva grasime pe margini,pe care am îndepartat-o),
apoi am mai întins un strat subtire din crema de masline si brînza ramasa.


Imagine atasata: monthly_10_2010/post-5-128620413894.jpg


Imagine atasata: monthly_10_2010/post-5-128620415143.jpg


Castravetele l-am spalat bine,l-am sters ,
apoi am taiat felii subtiri cu curatatorul (pt.curatat cartofii,morcovii,etc).
Am taiat felii doar din margine,pîna sa ajung la partea cu sîmburii.Aia lasa zeama.
Le-am asezat peste crema si am rulat.


Imagine atasata: monthly_10_2010/post-5-128620417071.jpg


Rulada se împacheteaza în floie alimentara,si se da la rece pentru cîteva ore.


Imagine atasata: monthly_10_2010/post-5-12862041888.jpg


Este picanta si foarte gustoasa.Cei care adora maslinele...o s-o iubeasca :bounce:
(Nu condimentati cu sare,piper si nici alte condimente.)


Imagine atasata: monthly_10_2010/post-5-128620422354.jpg




-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#22 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 04 October 2010 - 06:19 PM

Imi place topicul Miha, iar ultima rulada e dragoste la prima vedere...
raluca elena

#23 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 04 October 2010 - 06:22 PM

Maya, superba rulada ta. am citit o reteta buuna pentru noi :occasion14:
prune uscate , umplute cu o crema facuta din roquefort , nuci zdrobite grob, cognac si un piiiic de smantana.
deasupra se mai presara cateva nuci

#24 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 04 October 2010 - 07:10 PM

Maya rulada arata de inebunesti...e la fel ca cea(tot a ta) cu spanac parca.

Stella cand spui de branza si nuci deja visez....cand ai o poza cu asemenea aperitiv sa o pui pls.

Pentru ca acest topic e o nebunie de ideii, culori, imagini, savoare...etc declar ca acesta este topicul meu favorit!

#25 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 04 October 2010 - 07:26 PM

Vezi postareaMaya, la 04 October 2010 - 04:25 PM, a spus:

La-Chef-A,ma intereseaza ruladele alea mai din spate dreapta sus in imagine.Eu ma dau în vînt rau dupa rulade de alea! :occasion14:



Maya, ruladele mele nu au fost asa de elaborate. Se numesc Tortilla Pinwheels si sunt colorate pentru ca am folosit tortilla wraps cu spanac si ierburi si altele cu rosii si busuioc. Reteta inspirata de pe food network, poza le apartine tot lor am pus link-ul direct pe poza, eu nu gasesc acum un primplan cu ale mele, insa pentru umplutura imi folosesc de obicei imaginatia si ce gasesc la indemana prin frigider.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-701-128621312633.jpg

#26 Useril este offline   PARADIS 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 55
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationOakland

Postat 05 October 2010 - 05:01 AM

Toate arata minunat.Am furat si eu citeva ideei.Merci frumos.
Va trimit si eu citeva fotografi.

#27 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 05 October 2010 - 09:33 AM

Vezi postareaMaya, la 04 October 2010 - 04:25 PM, a spus:



Mie si lui Patrick sigur ne-ar place.

Si eu am farfurie ca a ta(anul trecut mi-am luat-o),asa ca musai sa fac si rulada :tongue3:
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#28 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,734
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 05 October 2010 - 11:15 AM

Vezi postareastella, la 03 October 2010 - 08:24 PM, a spus:

Daca e cu poze de exemplu e mai greu, dar chestii pe scobitoare care-mi plac , sunt:
cuburi de telemea si boaba de strugure ( alternat alb si negru)
cuburi de gruyere cu ghimbir confiat
diverse cake-uri sarate taiate felii sau cuburi
clasica mozarellina cu rosioara, si o frunzulita de busuioc.


o alta varianta: cuburi de ananas cu cascaval mai picant.

imi place subiectul tare de tot :tongue3:

#29 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 05 October 2010 - 11:43 AM

Paradis sa pui te rog si retetele pls la ce bunanati-uri ne arati!

#30 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 05 October 2010 - 11:44 AM

Vezi postareaboni, la 05 October 2010 - 11:15 AM, a spus:

Vezi postareastella, la 03 October 2010 - 08:24 PM, a spus:

cuburi de telemea si boaba de strugure[/color] [/b]( alternat alb si negru)
cuburi de gruyere cu ghimbir confiat


o alta varianta: cuburi de ananas cu cascaval mai picant.
imi place subiectul tare de tot :tongue3:


alta varianta verificata :tongue3: cuburi de parmezan cu kumquat confiat ....bun rau :D

#31 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 05 October 2010 - 11:51 AM

Vezi postareayoyo, la 05 October 2010 - 11:43 AM, a spus:

Paradis sa pui te rog si retetele pls la ce bunanati-uri ne arati!



Pana vine Paradis.... la semnatura are blogul ei.....

http://bucatariapara...n-paturica.html

http://bucatariapara...ci-cu-baby.html

http://bucatariapara...mini-pizza.html

#32 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 05 October 2010 - 02:09 PM

Chef-A,multumesc,o sa fac si eu! Merci de idee! :pupic:

Petu,mie mi-s tare dragi farfuriile astea.Am si platou mare cu rosii.Mi le-am luat acu vreo 3 ani.

PARADIS,numai bunatati,dar scrie-ne si cîte o reteta :P


Azi am facut niste chiftelute cu ciupercute :P
Merg bine pe un platou printre alte maruntisuri de astea :D

  • amestec de carne tocata(porc si vita)
  • ceapa,tocata fin
  • usturoi,dat pe razatoare fina
  • o chifla înmuiata si stoarsa
  • 2 linguri de ulei de susan
  • sare
  • piper
  • ciuperci mici



Am framîntat un maglavais de chiftele.
În mijlocul fiecarei chiftelute am ascuns o ciupercuta.


Imagine atasata: monthly_10_2010/post-5-128627959494.jpg


Le-am dat la cuptor la 200 °C,pîna sau rumenit.


Imagine atasata: monthly_10_2010/post-5-128627980751.jpg


Imagine atasata: monthly_10_2010/post-5-128627988619.jpg


Imagine atasata: monthly_10_2010/post-5-128627989754.jpg




Si pentru ca aveam cele necesare pentru prunele Adrianei,
le-am facut colege de cuptor cu chiftelutele de mai sus.

Adriana :pupic:
Lecker tare!

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-5-128628036015.jpg


Imagine atasata: monthly_10_2010/post-5-128628037264.jpg


Imagine atasata: monthly_10_2010/post-5-128628039021.jpg

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#33 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 05 October 2010 - 02:40 PM

Minunate chiftelutele, Maya!Si-s si la cuptor.

#34 Useril este offline   Bunny 

  • Iepure Sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 470
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 05 October 2010 - 09:02 PM

Mini-tarte a la Adriana (aluatul acela grozav cu ulei si vin, o nebunie). Cred ca am mai ratacit pozele astea pe aici pe undeva pe forum, dar cred ca sunt binevenite ca idee de finger food: practic, cojitele de tarta le puteti umple cu ce vreti, iar efectul vizual este deosebit.
Eu le-am facut pentru niste prieteni, umplute cu ton frecat cu lamaie si unt, crema de branza cu ierburi si pateu de ficat cu oua de prepelita:

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-6-128630525064.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-6-128630526303.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-6-128630527262.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-6-128630528379.jpg

Am mai repetat experienta pentru ziua unui prieten unde am facut vreo 80 de cojite (se lucreaza minunat cu acest aluat) umplute cu toate minunatiile, de la salata de icre pana la crema de branza. Poze de atunci n-am, ca intre timp m-am lasat de pozat...

Aicilinkul catre reteta originala :hug:
Imperfecta by design

Blogul meu imperfect

#35 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,063
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 October 2010 - 11:34 PM

Subiectul asta devine din ce in ce mai frumos, interesant si pretios. :hug:

#36 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 06 October 2010 - 07:44 AM

Vaii Buny ce-mi plac minitartele alea,de cand spun si inca nu am incercat aluatul Adrianei,sa-mi fie rusine.... :hug:

#37 Useril este offline   Bunny 

  • Iepure Sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 470
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 06 October 2010 - 09:05 AM

Vezi postareaGeany, la 06 October 2010 - 07:44 AM, a spus:

Vaii Buny ce-mi plac minitartele alea,de cand spun si inca nu am incercat aluatul Adrianei,sa-mi fie rusine.... :hug:


Geany, este un aluat foarte bun, si mai ales sanatos (fata de cel clasic cu unt care omoara vasele de sange). Incearca-l si ai sa vezi :-*

Aici linkul catre reteta originala =))

Aceasta postare a fost editata de Bunny: 06 October 2010 - 09:44 AM
Motiv editare: Adaugare link

Imperfecta by design

Blogul meu imperfect

#38 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 06 October 2010 - 09:08 AM

Vezi postareaBunny, la 06 October 2010 - 09:05 AM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 06 October 2010 - 07:44 AM, a spus:

Vaii Buny ce-mi plac minitartele alea,de cand spun si inca nu am incercat aluatul Adrianei,sa-mi fie rusine.... :-*


Geany, este un aluat foarte bun, si mai ales sanatos (fata de cel clasic cu unt care omoara vasele de sange). Incearca-l si ai sa vezi ;)


Iepuras, pune si tu un link la reteta de aluat , te rog. =)) :hug:

#39 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 06 October 2010 - 09:28 AM

Am facut o incercare cu cosuletele cu cascaval ale Laurei Laurentiu.
Aveam pâte feuilleté /aluat frantzuzesc, am mixat putin kaiser( de fat muschi filé) afumat de porc cu un pic de cottage cheese , si 3 masline mari.
am intins peste aluat acest maglavais, am rulat totul, am reintins cu sucitorul, rerulat, taiat segmente , pe care le-am "ciupit cu foarfeca" asa ca sa dea ideea de cosulet, si la cuptor.
ideea e ok, doar ca trebuie date cu ou, ca sa iasa mai "fatzoase" si eventual presarat un pic de parmezan.

ps. cred ca am incurcat ordinea la poze :hug:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_10_2010/post-16-128634998015.jpg
  • Imagine atasata: monthly_10_2010/post-16-128634998958.jpg
  • Imagine atasata: monthly_10_2010/post-16-128635000283.jpg
  • Imagine atasata: monthly_10_2010/post-16-128635002392.jpg
  • Imagine atasata: monthly_10_2010/post-16-128635004982.jpg
  • Imagine atasata: monthly_10_2010/post-16-128635006682.jpg


#40 Useril este offline   Bunny 

  • Iepure Sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 470
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 06 October 2010 - 09:45 AM

Vezi postareastella, la 06 October 2010 - 09:08 AM, a spus:


Iepuras, pune si tu un link la reteta de aluat , te rog. =)) :hug:


Done! Scuze, trebuia sa il pun de prima data, dar m-a luat uitarea :-*
Imperfecta by design

Blogul meu imperfect

Arata acest topic


  • 19 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi