Forum Culinar: Finger Food - Forum Culinar

Salt la continut

  • 19 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Finger Food ...de toate felurile

#41 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 06 October 2010 - 10:06 AM

Vezi postareaBunny, la 06 October 2010 - 09:05 AM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 06 October 2010 - 07:44 AM, a spus:

Vaii Buny ce-mi plac minitartele alea,de cand spun si inca nu am incercat aluatul Adrianei,sa-mi fie rusine.... =))


Geany, este un aluat foarte bun, si mai ales sanatos (fata de cel clasic cu unt care omoara vasele de sange). Incearca-l si ai sa vezi :-*

Aici linkul catre reteta originala :-*

Multumesc mult Buny,dar eu toate retetele Adrianei i le gasesc pe blog,care e blog de blog.... :hug:

#42 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 06 October 2010 - 10:17 AM

Stella multumesc de ajutor.
Maya traiasca-ti chiftelele la cuptor. S-au notat si sigur le fac doar acolo de acum incolo pentru ca sunt mai dietetice.

O sa ziceti ca deja intind coarda insa vreau sa va propun tuturor celor care postam o idee legat de adaugarea retelor in acest topic.

Nu ar fi mai bine oare sa punem la imaginile puse: ingredientele si modul de executie pe scurt (nu intra in discutie acele poze pas cu pas) si atasat link-ul de trimitere la blog sau topic.

E mai usor pt printarea retetelor si mai ales pentru salvarea lor si anume: pagina 1 din topicul Finger Food o salvam ca: "Web Archive, sigle file (*.mht)" care e de fapt o imagine (poza) la pagina vizionata. Alta data cand veti dori sa vizualizati topicul FF sau reteta x de la pagina 1 sau 2 sau cine stie cat doar veti deschide aceasta imagine care nu are nevoie de conexiune la interenet pentru vizualizare.Salvarea sub acest format e aproape identic ca unui jpg. Pe cand unele blog-uri nu le poti salva si se incarca foarte greu.

Astfel suntem castigati zic eu de 2 ori.Reteta o vedem si daca nu suntem conectate la internet, o salvam unde dorim, sub ce denumire o dorim (unele nume de topice sincer cateodata nu-mi aduc aminte cum se numesc si stau la search pana imi vine a plange asta daca nu am noroc cu n cuvinte puse la cautare de topic evident ca ramane in cautarea postarilor). Evident personalizez astfel modalitatea de cautare si gasire a retetelor.

:hug: Va rog daca am zis prea multe si nu la locul lor sa ma ignorati.

#43 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 06 October 2010 - 04:20 PM

O reteta mai veche, simpla si delicioasa.

  • 180 g somon afumat
  • 200 g brînza cremoasa(Philadelphia)
  • 2 lingurite zeama de lamîie
  • 1 lingura marar tocat


  • castravete, crackers, etc



Se macina totul în blender sau cu mixerul vertical.
Se serveste pe crackers, felii de castraveti...etc.



Imagine atasata: monthly_10_2010/post-5-128637478955.jpg


Imagine atasata: monthly_10_2010/post-5-128637480277.jpg


-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#44 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 06 October 2010 - 08:03 PM

Scuzati ca intervin, dar sa fiu cinstita eu n-am inteles deloc problema lui yoyo si sper sa se ajunga la alta solutie tehnica, ca deja m-a luat durerea de cap numai citind cearceaful de explicatii.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#45 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 06 October 2010 - 08:47 PM

Sa stii ca nu am nici o problema. Era doar o sugestie ca sa se puna si reteta cu ingrediente si felul cum executi acea reteta langa pozele atasate nu numai link cu trimitere la blog sau in alta parte.

Altfel spus daca doresti sa printezi cap coada topicul Finger Food sa ai reteta langa pozele puse putand astfel face si tu reteta aceea fara a mai deschide alte pagini. E mai simplu sa ai totul cap coada intr-un loc (eu asa consider, acum poate nu consider eu bine si astfel imi cer scuze pt modul de gandire).

Sper ca ti-am luat durerea de cap :wub:

#46 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 06 October 2010 - 08:58 PM

Am inteles ideea dar dupa 4 ani de forumuri am dezvoltat un simt al memoriei personale destul de complicat si le gasesc cam de cate eori vreau. Problema asta a aparut pentru ca multe forumiste apucasera deja sa faca FF si nu au timp sa le posteze din nou integral. Banuiesc ca de acum inainte or sa le scrie direct aici, cu tot cu poze, deci vor fi la indemana.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#47 Useril este offline   PARADIS 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 55
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationOakland

Postat 07 October 2010 - 12:44 AM

Vezi postareayoyo, la 05 October 2010 - 11:43 AM, a spus:

Paradis sa pui te rog si retetele pls la ce bunanati-uri ne arati!

Yoyo,am sa pun si retetele.Mersi fain.

#48 Useril este offline   PARADIS 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 55
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationOakland

Postat 07 October 2010 - 12:54 AM

Crema de spanac.

INGREDIETELE
3 cuti spanac congelat(se poate si proaspat)
1 ceapa mica
praf de usturoi,praf de chilli
1 cup maioneza
1 cup smantina
50 grame creamchesse philadelphia
piper,sare si putina paprika.
Fierbe spanacul in apa clocotita circa 5-8 minute,
dupa care il pune intr-o sita sa se scurga bine de apa
Dupa ce s-a scurs bine,l-am pus in mixer cu ceapa intreaga,
si l-am macinat foarte fin .
Rezulta o pasta foarte groasa.Maioneza,smantina,cream chesse,praf de usturoi,paprika,chilli,sarea,piperul,le-am amestecat foarte bine si-am adaugat sosul peste spanacul+ceapa.
Se amesteca bine si se da la rece pentru circa 3 ore

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-176-1286405284.jpg
si aici cu spanac taiat putin mai mare.
Imagine atasata: monthly_10_2010/post-176-128640552056.jpg


#49 Useril este offline   PARADIS 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 55
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationOakland

Postat 07 October 2010 - 01:10 AM

Cosulete umplute
Imagine atasata: monthly_10_2010/post-176-128640601069.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-176-128640598722.jpg

Aluat simplu de:cornuri,tarte,croissant...(al meu este PILLSBURG CRESCENTS)
UMPLUTURA:
ardei rosu
cascaval galben cheder cheese
mozzarella
broccoli
sunca de curca
ceapa dulce
bacon(slaninuta crocanta),
usturoi
2 oua
Se amesteca toate dupa care se umple cosuletele.
Imagine atasata: monthly_10_2010/post-176-128640590862.jpg
Se aseaza in forme mici de muffins
Imagine atasata: monthly_10_2010/post-176-128640591851.jpg
Imagine atasata: monthly_10_2010/post-176-128640593181.jpg
Se da la cuptor 20 minute
Imagine atasata: monthly_10_2010/post-176-128640594214.jpg

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_10_2010/post-176-12864059589.jpg


#50 Useril este offline   PARADIS 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 55
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationOakland

Postat 07 October 2010 - 01:27 AM

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-176-128640717652.jpg
Nu ma criticati de ce am împuns bebei cu sabia(ei sint paziti de un îngeras :wub:)
INGREDIENTE

Aluat de foietaj(aluat de care doriti)
crenwusti mititei(cirnaciori ,cabanos..etc)
galbenus de ou(pentru uns deasupra)
seminte de mac(sunan,chimin...etc
Taiem cu rola zimtzata aluatul in dreptunghiuri.
Imagine atasata: monthly_10_2010/post-176-128640711645.jpg

Asezam cirnaciorul pe o jumatate de aluat,iar cu cealalta parte invelim bebe :)
Imagine atasata: monthly_10_2010/post-176-128640712587.jpg
asezam in tava si ungem cu ou batut pe toata suprafata.
Presaram mac sau chimin
Imagine atasata: monthly_10_2010/post-176-128640713494.jpg
simplu si usor.
Imagine atasata: monthly_10_2010/post-176-128640714652.jpg
Imagine atasata: monthly_10_2010/post-176-128640715936.jpg


#51 Useril este offline   PARADIS 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 55
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationOakland

Postat 07 October 2010 - 01:37 AM

Vezi postareaMaya, la 05 October 2010 - 02:09 PM, a spus:



PARADIS,numai bunatati,dar scrie-ne si cîte o reteta :)

center][/b]

Scriu numai sa-mi fac timp.
Multumesc la fel si tu :wub: bunatati peste bunatati.

#52 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 07 October 2010 - 09:17 AM

Zerda ma bucur pentru ceea ce ai reusit sa dezvolti de-a lungul celor 4 ani.

Eu din nefericire daca are un nume mai neromanesc (ex: kara age - nu am nimic cu reteta, am luat primul exemplu cazul in mana)pot sa o dau la cautare ca no sa-mi dau seama never cum se numeste si sincer mie imi faciliteaza cautarea prin salvarea pe pc-ul meu si le am chiar la munte toate retele fara sa am internet si mai mult nu mai folosesc copy-paste in .doc :-*.

Scuzati off-topicul!

Multumesc Paradis! :lol:

#53 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 07 October 2010 - 10:54 AM

Daca tot iti place sa iti incarci memoria la calculator, nu vad care e problema sa le salvezi cu ce nume ti se pare tie inspirator.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#54 Useril este offline   Liliana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 123
  • Inregistrat: 09-April 10
  • LocationDej

Postat 07 October 2010 - 01:20 PM

superr!!! o groaza de idei pe aici.... :occasion14:

#55 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 07 October 2010 - 05:00 PM

POLENTA STACKERS

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-701-128646302078.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-701-128646301372.jpg

INGREDIENTE:


- feliute de mamaliga (veche de o zi)
- marinara sos
- bucatele de branza cu mucegai
- masline sau rosii sau ceapa murata
- frunze proaspete de menta
- ulei

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-701-128646298796.jpg

Se incinge cuptorul la 400F. Intr-un vas termorezistent stropit cu putin ulei se aseaza feliutele de mamaliga unse si ele cu ulei. Se pune vasul la cuptor pentru 10 minute.
Se scoate si se pune cate o lingurita de marinara pe fiecare fielie de mamaliga aoi se adauga branza si se din nou la cuptor la 450F inca 5 minute.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-701-128646299375.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-701-128646300016.jpg

Se lasa putin sa se raceasca si se decoreaza cu jumatati de ceapa marinata, masline sau rosii la alegere si o frunzulita de menta.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-701-128646300674.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-701-128646302763.jpg






#56 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,065
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 October 2010 - 05:51 PM

Superbe, io si asa fac mai multa mamaliga intentionat ca sa o refolosesc apoi in alte moduri.

#57 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 07 October 2010 - 09:41 PM

SALATA DE SFECLA GARNISITA CU CREVETI

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-701-128648004347.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-701-1286480051.jpg

INGREDIENTE:
- Salata de sfecla rosie
- crema de branza Philadelphia cu verdeturi
- smantana
- sare, piper
- marar
- creveti semi-preparati
- frunzulite verzi de marar sau menta pentru ornat

Salata de sfecla am facut-o simplu, am copt radacinile de sfecla apoi le-am curatat, dat pe razatoare si amestecat cu sare, otet, ulei si putin hrean. Am amestecat crema de branza cu smantana, marar tocat si am condimentat. Un pahar mic de sticla sau de cocktail, l-am umplut pe trei sferturi cu salata de sfecla, am adaugat crema de branza cu smatana, am presarat marar (eu am avut doar uscat) si am adaugat un crevete crud semi-preparat. Am decorat cu frunze verzi de menta (azi nu am decat menta verde in casa:P dar se poate folosi marar verde sau orice aveti la indemana) si felii de portocale sau lamaie/ lime.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-701-128648005647.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-701-128648006174.jpg



#58 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 07 October 2010 - 09:42 PM

Vezi postareaAdriana, la 07 October 2010 - 05:51 PM, a spus:

Superbe, io si asa fac mai multa mamaliga intentionat ca sa o refolosesc apoi in alte moduri.


Si mie imi ramane mereu mamaliga rece dar nu se arunca niciodata :floare:
Se pot face si mai mari, sau rotunde. Eu nu am avut prea multa mamaliga la dispozitie de data asta. :appl:

#59 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,065
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 October 2010 - 09:57 PM

Vai ce-mi plac si astea, sfecla rosie si crevetii imi plac mult. Ai idei foarte faine.

#60 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 07 October 2010 - 10:09 PM

Vezi postareaAdriana, la 07 October 2010 - 09:57 PM, a spus:

Vai ce-mi plac si astea, sfecla rosie si crevetii imi plac mult. Ai idei foarte faine.


Multumesc Adriana. Imi place sa pregatesc gustari rapide care chiar se pregatesc rapid dar care arata frumos si sunt de efect. Ce-i drept azi am avut in casa si mamaliga si salata de sfecla, deci nu am avut decat de ornat. Mai am o gramada de idei si in functie de timp voi incerca sa postez cit mai multe. Eu sunt "fun party" :appl: asa ca ma bucur nespus ca Maya s-a gandit sa deschida topicul asta. :floare:

Arata acest topic


  • 19 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi