Finger Food ...de toate felurile
Postat 03 June 2011 - 07:35 PM
Eataly, la 03 June 2011 - 06:29 PM, a spus:

Uite cum arata pachetelele cu bastonase de urechi

Postat 03 June 2011 - 09:46 PM
Am citit si eu despre ele,dar nu am îndraznit sa le cumpar.Cica japonejii le cultiva de foarte mult timp,si-s în top pe locul 2 dupa Shiitake.
Se pot servi proaspete în salate,în wraps,sau tocate si presarate peste supe.De gatit,se pare ca se pun doar în mîncaruri care se gatesc rapid,ca altfel îsi pierd aroma-în pachetele de primavara,supe,putin trase în wok,coapte scurt...
În Asia-Shop-ul de unde mai cumpar eu cîte ceva,am vazut,dar nu am întrebat niciodata cît costa.
Pe net însa am vazut ca o punguta ca a ta/cu exact 100 g,costa 7 euro!!!(Enoki Pilze, frisch, 100g ( vacuum ) - (Grundpreis: 100g = 6,99 €]

Acum ca le vad aici probate de tine,îmi dai curaj sa le încerc.Sper ca în Asiashopul în care merg eu,sa nu coste ca si alea ce le-am vazut din shopul de pe net,ca 6,99 eu nu dau pe 100 g!
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
Postat 03 June 2011 - 11:41 PM
Maya, la 03 June 2011 - 09:46 PM, a spus:
Am citit si eu despre ele,dar nu am îndraznit sa le cumpar.Cica japonejii le cultiva de foarte mult timp,si-s în top pe locul 2 dupa Shiitake.
Se pot servi proaspete în salate,în wraps,sau tocate si presarate peste supe.De gatit,se pare ca se pun doar în mîncaruri care se gatesc rapid,ca altfel îsi pierd aroma-în pachetele de primavara,supe,putin trase în wok,coapte scurt...
În Asia-Shop-ul de unde mai cumpar eu cîte ceva,am vazut,dar nu am întrebat niciodata cît costa.
Pe net însa am vazut ca o punguta ca a ta/cu exact 100 g,costa 7 euro!!!(Enoki Pilze, frisch, 100g ( vacuum ) - (Grundpreis: 100g = 6,99 €]

Acum ca le vad aici probate de tine,îmi dai curaj sa le încerc.Sper ca în Asiashopul în care merg eu,sa nu coste ca si alea ce le-am vazut din shopul de pe net,ca 6,99 eu nu dau pe 100 g!
Wow, cam scumpe pe la voi pe acolo. Eu nu am vrut sa par chiar asa zgarcioaba si n-am precizat din prima ca le-am luat de fapt in sale 2 pungi la 1$.

Sunt foarte interesante la textura, coditele alea subtiri nu se rup chiar asa usor, adica a trebuit sa tai rulourile in doua cu cutitul. Sunt gustoase iar combinatia mi-a placut foarte mult. Cred ca se poate adauga si branza rasa daca vrei sa-ti faci mai mult de lucru.

Postat 04 June 2011 - 09:48 AM

Postat 21 September 2011 - 12:16 PM

Am luat o vanata, am taiat-o felii.

Le-am pus pe gratar.

Cand s-au racit, le-am uns cu concentrat de rosii.

Am luat reteta de prajitura turnata si-am masacrat-o.

Am inlocuit o lingura de lapte cu o lingurita de concentrat de rosii.Si bineinteles am survolat peste zahar.

Peste vinete am presarat o mana generoasa de parmigiano.Daca nu uitam de busuioc il aruncam peste vinete.Nextaim

Buna si rece si calda.
Postat 21 September 2011 - 12:20 PM

Postat 21 September 2011 - 12:26 PM
Adriana, la 21 September 2011 - 12:20 PM, a spus:

Cazul meu e "desperados"!
Fac si eu ca Maya, cand nu dorm ma gandesc la retete noi, transformate, pocite sau masacrate!
Stii ce mi-a placut: la gust e o parmigiana de melanzane!
Multumesc

Postat 21 September 2011 - 02:06 PM

Postat 21 September 2011 - 02:38 PM
Eataly, la 21 September 2011 - 12:16 PM, a spus:
Arata zuber totul! le-ai mai pus si in hartiutele alea de bombonici, sau placintici! esti fantastica! te rog sa te duci la un concurs ceva cu asta si ...cu restul ... !

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 21 September 2011 - 03:23 PM
Postat 21 September 2011 - 03:25 PM
Daniella, la 21 September 2011 - 02:38 PM, a spus:
Eataly, la 21 September 2011 - 12:16 PM, a spus:
Arata zuber totul! le-ai mai pus si in hartiutele alea de bombonici, sau placintici! esti fantastica! te rog sa te duci la un concurs ceva cu asta si ...cu restul ... !

Daniella daca esti tu in juriu, da, ma duc.Altfel n-am nici o sansa.Nici aia de la Foodgawker nu-mi iau pozele.

Multumesc!

Postat 21 September 2011 - 03:40 PM
Eataly, la 21 September 2011 - 03:25 PM, a spus:

Multumesc!

Mie cand imi faci pofta, inseamna ca sunt bune pozele si preparatele! nu-mi pasa de foodgawker, cine or fi ei, dar de ce sa nu-ti ia aia pozele

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 14 November 2011 - 08:07 PM

Poate sa stea si aici tarta asta, zic eu http://artaculinara....hine-si-morcov/
E buna de tot si se poate face cu o zi inainte

Postat 23 December 2011 - 10:07 PM

Postat 11 February 2012 - 12:38 AM
Stiu ca tota lumea a petrecut si petrece asa ca o sa mai readuc topicul asta la lumina ca sa mai ne veselim oleaca dupa atat detox

Sper ca dex-echipa sa nu se supere pe mine, studiez detoxul cu multa curiozitate si respect si nu imi propun sa boicotez topicul si nici nu vreau sa abat pe nimeni de la cauza, insa tinand cont ca se apropie Valentines Day

HORS D'EOUVRES CU ANDIVE

Ideea de baza a acestui aperitiv cu frunze de andive ramane intodeauna aceeasi,
ingredientele pot varia, desigur. La baza fiecarei frunze se adauga o lingurita cu o pasta,
crema sau cam asa ceva peste care se poate adauga dupa preferinta o felie subtire de prosciutto,
somon afumat sau orice pastrama, creveti sau pur si simplu cateva frunze delicate de marar,
arpagic, oregano ori ce aveti la indemana si credeti ca vor face aceste "barcute" cat mai atractive si delicioase in acelasi timp.

Una dintre variante poate fi cu putina branza albastra sfaramata (crumble blue cheese) peste care se presara miez de nuca si se prelinge deasupra putina miere, o alta varianta ar putea fi o pasta de avocado/ guacamole cu felii de somon afumat si bucatele de grapefruit sau multe alte combinatii. In varianta mea am folosit, alternat, branza de capra simpla sau cu miere, felii de prosciutto si coaja de lamaie si lime rasa deasupra.

INGREDIENTE: - 2-3 andive - branza de capra - cateva felii prosciutto - 1 lamaie - 1 limeta

Am desfacut frunzele de andive, le-am spalat si am ales frunzele DE marime medie, mai dinspre mijloc si am pastrat frunzele mai mari pentru o salata cu ton pe care am prezenta-o aici.

Am umplut baza fiecarei frunze cu cate o lingurita de branza, am asezat cate o felie de prosciutto proaspat si am ras deasupra coaja de lamaie/ limeta. Sunt delicioase si un aperitiv usor de facut dar foarte atractiv.

Un pahar de martini sau un cognac bun si voilà! petrecerea a inceput. : )