Forum Culinar: Finger Food - Forum Culinar

Salt la continut

  • 19 Pagini +
  • « Prima
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Finger Food ...de toate felurile

#221 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 03 June 2011 - 06:29 PM

Ce delicate sunt, par bastonase de urechi! :)

#222 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,496
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 June 2011 - 06:41 PM

Prezentare de nota 20 ca de obicei :)

#223 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 03 June 2011 - 07:35 PM

Vezi postareaEataly, la 03 June 2011 - 06:29 PM, a spus:

Ce delicate sunt, par bastonase de urechi! :)


:) Nu m-am gandit dar acum ca mi-ai zis asa e, ai dreptate. Mi se par tare simpatice si nici macar nu sunt scumpe aici, cam $0.99/ pachetel de 100gr. Insa nu prea stiu cum sa le gatesc. Japonezii fac o supa cu ele dar in general se consuma proaspete, crude in salate. O sa le mai cumpar pentru ca mi-au placut si la gust si ca textura.
Uite cum arata pachetelele cu bastonase de urechi :D:

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-701-13071224783183.jpg

#224 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 03 June 2011 - 07:37 PM

Vezi postareaAdriana, la 03 June 2011 - 06:41 PM, a spus:

Prezentare de nota 20 ca de obicei :)


:) Multumesc frumos!

#225 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 03 June 2011 - 09:46 PM

Foarte faina reteta!
Am citit si eu despre ele,dar nu am îndraznit sa le cumpar.Cica japonejii le cultiva de foarte mult timp,si-s în top pe locul 2 dupa Shiitake.
Se pot servi proaspete în salate,în wraps,sau tocate si presarate peste supe.De gatit,se pare ca se pun doar în mîncaruri care se gatesc rapid,ca altfel îsi pierd aroma-în pachetele de primavara,supe,putin trase în wok,coapte scurt...

În Asia-Shop-ul de unde mai cumpar eu cîte ceva,am vazut,dar nu am întrebat niciodata cît costa.
Pe net însa am vazut ca o punguta ca a ta/cu exact 100 g,costa 7 euro!!!(Enoki Pilze, frisch, 100g ( vacuum ) - (Grundpreis: 100g = 6,99 €] :)
Acum ca le vad aici probate de tine,îmi dai curaj sa le încerc.Sper ca în Asiashopul în care merg eu,sa nu coste ca si alea ce le-am vazut din shopul de pe net,ca 6,99 eu nu dau pe 100 g!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#226 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 03 June 2011 - 11:41 PM

Vezi postareaMaya, la 03 June 2011 - 09:46 PM, a spus:

Foarte faina reteta!
Am citit si eu despre ele,dar nu am îndraznit sa le cumpar.Cica japonejii le cultiva de foarte mult timp,si-s în top pe locul 2 dupa Shiitake.
Se pot servi proaspete în salate,în wraps,sau tocate si presarate peste supe.De gatit,se pare ca se pun doar în mîncaruri care se gatesc rapid,ca altfel îsi pierd aroma-în pachetele de primavara,supe,putin trase în wok,coapte scurt...

În Asia-Shop-ul de unde mai cumpar eu cîte ceva,am vazut,dar nu am întrebat niciodata cît costa.
Pe net însa am vazut ca o punguta ca a ta/cu exact 100 g,costa 7 euro!!!(Enoki Pilze, frisch, 100g ( vacuum ) - (Grundpreis: 100g = 6,99 €] :D
Acum ca le vad aici probate de tine,îmi dai curaj sa le încerc.Sper ca în Asiashopul în care merg eu,sa nu coste ca si alea ce le-am vazut din shopul de pe net,ca 6,99 eu nu dau pe 100 g!


Wow, cam scumpe pe la voi pe acolo. Eu nu am vrut sa par chiar asa zgarcioaba si n-am precizat din prima ca le-am luat de fapt in sale 2 pungi la 1$. :)
Sunt foarte interesante la textura, coditele alea subtiri nu se rup chiar asa usor, adica a trebuit sa tai rulourile in doua cu cutitul. Sunt gustoase iar combinatia mi-a placut foarte mult. Cred ca se poate adauga si branza rasa daca vrei sa-ti faci mai mult de lucru. :)

#227 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 04 June 2011 - 09:48 AM

Tare interesant La-Chef, acum stiu cum sa le mai fac.Eu prima data cand le-am cumarat le-am tras doar putin in tigaie cu un graute de unt.Cand le mai gasesc stiu cum sa le fac :)
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#228 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 21 September 2011 - 12:16 PM

Placinta cu vinete.

Imagine atasata: monthly_09_2011/post-9-13165996901877.jpg

Am luat o vanata, am taiat-o felii.

Imagine atasata: monthly_09_2011/post-9-13165997171337.jpg

Le-am pus pe gratar.

Imagine atasata: monthly_09_2011/post-9-13165997419716.jpg

Cand s-au racit, le-am uns cu concentrat de rosii.

Imagine atasata: monthly_09_2011/post-9-13165997822481.jpg

Am luat reteta de prajitura turnata si-am masacrat-o. :thumleft:
Am inlocuit o lingura de lapte cu o lingurita de concentrat de rosii.Si bineinteles am survolat peste zahar. ;)

Peste vinete am presarat o mana generoasa de parmigiano.Daca nu uitam de busuioc il aruncam peste vinete.Nextaim

Imagine atasata: monthly_09_2011/post-9-13166000540722.jpg

Buna si rece si calda.

#229 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,496
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 September 2011 - 12:20 PM

Fantastica idee, poze excelente. Imi place mult ideea de a porni de la o reteta si a o transforma in ceva si mai si, ca in cazul tau. :thumleft:

#230 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 21 September 2011 - 12:26 PM

Vezi postareaAdriana, la 21 September 2011 - 12:20 PM, a spus:

Fantastica idee, poze excelente. Imi place mult ideea de a porni de la o reteta si a o transforma in ceva si mai si, ca in cazul tau. :-*


Cazul meu e "desperados"!
Fac si eu ca Maya, cand nu dorm ma gandesc la retete noi, transformate, pocite sau masacrate!

Stii ce mi-a placut: la gust e o parmigiana de melanzane!
Multumesc :floare: !

#231 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 21 September 2011 - 02:06 PM

Lilly, arata de milioane placinta ta cu vinete. Haideti sa-i dam multa cafea lui Lilly ca sa nu mai doarma ca uite ce minuni face cand are insomnii!!!!!!! :floare:

#232 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 21 September 2011 - 02:38 PM

Vezi postareaEataly, la 21 September 2011 - 12:16 PM, a spus:

Placinta cu vinete. Buna si rece si calda.


Arata zuber totul! le-ai mai pus si in hartiutele alea de bombonici, sau placintici! esti fantastica! te rog sa te duci la un concurs ceva cu asta si ...cu restul ... ! :floare: Pozele sunt de-i fac pofta si celui mai anorexic om!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#233 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 21 September 2011 - 03:23 PM

Vezi postareaLa-Chef-A, la 21 September 2011 - 02:06 PM, a spus:

Lilly, arata de milioane placinta ta cu vinete. Haideti sa-i dam multa cafea lui Lilly ca sa nu mai doarma ca uite ce minuni face cand are insomnii!!!!!!! :-*


Deja beau multa cafea, daca-mi mai dati si voi... :floare:
Multam Gaby!

#234 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 21 September 2011 - 03:25 PM

Vezi postareaDaniella, la 21 September 2011 - 02:38 PM, a spus:

Vezi postareaEataly, la 21 September 2011 - 12:16 PM, a spus:

Placinta cu vinete. Buna si rece si calda.


Arata zuber totul! le-ai mai pus si in hartiutele alea de bombonici, sau placintici! esti fantastica! te rog sa te duci la un concurs ceva cu asta si ...cu restul ... ! :-* Pozele sunt de-i fac pofta si celui mai anorexic om!


Daniella daca esti tu in juriu, da, ma duc.Altfel n-am nici o sansa.Nici aia de la Foodgawker nu-mi iau pozele. :floare:
Multumesc! -_-

#235 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 21 September 2011 - 03:40 PM

Vezi postareaEataly, la 21 September 2011 - 03:25 PM, a spus:

Daniella daca esti tu in juriu, da, ma duc.Altfel n-am nici o sansa.Nici aia de la Foodgawker nu-mi iau pozele. :-*
Multumesc! :-*

Mie cand imi faci pofta, inseamna ca sunt bune pozele si preparatele! nu-mi pasa de foodgawker, cine or fi ei, dar de ce sa nu-ti ia aia pozele :floare: poate ma dau la ei -_-

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#236 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 14 November 2011 - 08:07 PM

Trag topicul sus ca acus vin sarbatorile :floare:
Poate sa stea si aici tarta asta, zic eu http://artaculinara....hine-si-morcov/

E buna de tot si se poate face cu o zi inainte

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-13-13212940082787.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-13-13212940202469.jpg

#237 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 23 December 2011 - 10:07 PM

rulouri cu somon si sparanghel din felii de paine, presate, unse cu branza crema, pus felii de somon si sparanghel.

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-341-13246704803057.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-341-13246707456888.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-341-13246707551431.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#238 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 26 December 2011 - 09:01 PM

Aperitivele de Craciun(doar pentru 2 persoane)

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-1267-13249260120339.jpg

#239 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 11 February 2012 - 12:38 AM

OMG, ce praf s-a pus pe topicul asta....
Stiu ca tota lumea a petrecut si petrece asa ca o sa mai readuc topicul asta la lumina ca sa mai ne veselim oleaca dupa atat detox :tongue3:
Sper ca dex-echipa sa nu se supere pe mine, studiez detoxul cu multa curiozitate si respect si nu imi propun sa boicotez topicul si nici nu vreau sa abat pe nimeni de la cauza, insa tinand cont ca se apropie Valentines Day :scratch: hai sa trecem direct la subiect si sa petrecem cum se cuvine.


HORS D'EOUVRES CU ANDIVE

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-701-13289128113586.jpg

Ideea de baza a acestui aperitiv cu frunze de andive ramane intodeauna aceeasi,
ingredientele pot varia, desigur. La baza fiecarei frunze se adauga o lingurita cu o pasta,
crema sau cam asa ceva peste care se poate adauga dupa preferinta o felie subtire de prosciutto,
somon afumat sau orice pastrama, creveti sau pur si simplu cateva frunze delicate de marar,
arpagic, oregano ori ce aveti la indemana si credeti ca vor face aceste "barcute" cat mai atractive si delicioase in acelasi timp.

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-701-13289128331554.jpg

Una dintre variante poate fi cu putina branza albastra sfaramata (crumble blue cheese) peste care se presara miez de nuca si se prelinge deasupra putina miere, o alta varianta ar putea fi o pasta de avocado/ guacamole cu felii de somon afumat si bucatele de grapefruit sau multe alte combinatii. In varianta mea am folosit, alternat, branza de capra simpla sau cu miere, felii de prosciutto si coaja de lamaie si lime rasa deasupra.

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-701-13289128725248.jpg

INGREDIENTE: - 2-3 andive - branza de capra - cateva felii prosciutto - 1 lamaie - 1 limeta

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-701-13289128906.jpg

Am desfacut frunzele de andive, le-am spalat si am ales frunzele DE marime medie, mai dinspre mijloc si am pastrat frunzele mai mari pentru o salata cu ton pe care am prezenta-o aici.

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-701-13289128921106.jpg

Am umplut baza fiecarei frunze cu cate o lingurita de branza, am asezat cate o felie de prosciutto proaspat si am ras deasupra coaja de lamaie/ limeta. Sunt delicioase si un aperitiv usor de facut dar foarte atractiv.

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-701-13289128928963.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-701-13289128937167.jpg

Un pahar de martini sau un cognac bun si voilà! petrecerea a inceput. : )

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-701-13289128953982.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-701-1328912894424.jpg



#240 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,496
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 February 2012 - 12:55 AM

Faine de tot.

Arata acest topic


  • 19 Pagini +
  • « Prima
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi