Forum Culinar: Finger Food - Forum Culinar

Salt la continut

  • 19 Pagini +
  • « Prima
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Finger Food ...de toate felurile

#281 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 28 October 2013 - 12:28 PM

Imagine atasata: monthly_10_2013/post-9-13829560771986.jpg

Chiftelute de ton si ricotta, reteta aici!

Imagine atasata: monthly_10_2013/post-9-13829560580814.jpg

#282 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 14 November 2013 - 10:08 AM

Vezi postareaMaya, la 05 October 2010 - 02:09 PM, a spus:

Azi am facut niste chiftelute cu ciupercute :P

Le-am facut saptamana trecuta. Buuuuuuuuune-rau! Au iesit 19 sau 20 (nu le-am numarat initial), eu am mancat 2, iar in frigider au ajuns 8........ :love7: Si eram doar cu jupanu' la masa. Si mancasem cate ceva inainte.. :hug:
O sa mai fac, sunt taaaare bune! :P

#283 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 14 November 2013 - 10:09 AM

Vezi postareaMaya, la 06 October 2010 - 04:20 PM, a spus:

O reteta mai veche,simpla si delicioasa.

Am facut-o si pe asta. Am servit-o cu ardei gras (rosu). Buuuuuuuuuun-bun. Trebuie sa mai fac! :love7:

#284 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 14 November 2013 - 10:17 AM

Vezi postareaPARADIS, la 07 October 2010 - 12:54 AM, a spus:

Crema de spanac.

Cand i-am adus jupanului farfuria cu aperitive, a capatat si crema de spanac pe feliute de bagheta. 3 felii, ca sa fiu mai exacta. Plus inca alte cateva aperitive.
Imediat ma si-ntreaba: ce-i asta?
Io-i zic: crema de spanac.
El de colo: ia sa vedem cum e.
N-apuca sa mestece bine prima gura, ca-mi si aud mormaieli: e buna, e buna rau! :hug:
Dupa ce-a terminat de mancat, mai sta putin si-mi zice: nu-mi mai aduci crema de spanac? Inca 3 felii, te rog.... :love7:
Iar copilotul a balotat si el 2 felii (mari) de paine cu crema de spanac..... :P
Concluzia? E buuuuuuunaaaaaaa! :P

#285 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,075
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 May 2014 - 11:11 PM

Am vazut ideea asta pe forumul italian, speck, castraveciori si hrean, doar ca eu hrean n-am si nici nu ma omor dupa el asa ca mi-a venit ideea sa il inlocuiesc cu mustar.
Asa ca feliuta de speck unsa cu un pic de mustar, bucatica de castravecior (ai mei sunt cei de la Lidl care sunt ca cei de pe vremuri bulgaresti cred), infasurati si gata, pentru cind avem musafiri e mai frumos si cu o scobitoare sa fie mai usor de luat.
Mi-au placut
Imagine atasata: monthly_05_2014/post-4-14008794618807.jpg

#286 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 04 September 2014 - 06:56 PM

Quiche in aluat de wonton.

Imagine atasata: monthly_09_2014/post-341-14098497486107.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#287 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 04 September 2014 - 07:06 PM

Frumos si rapid Aura!

#288 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,075
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 September 2014 - 08:28 PM

Vezi postareaaura, la 04 September 2014 - 06:56 PM, a spus:

Quiche in aluat de wonton..jpg]

what's aluat de wonton? e cumparat gata sau il faci?

#289 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 04 September 2014 - 08:59 PM

Vezi postareaAdriana, la 04 September 2014 - 08:28 PM, a spus:

Vezi postareaaura, la 04 September 2014 - 06:56 PM, a spus:

Quiche in aluat de wonton..jpg]

what's aluat de wonton? e cumparat gata sau il faci?

Adriana, l-am cumparat. Sunt patratele de aluat pentru coltunasii asiatici, gen ghioze.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#290 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,075
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 September 2014 - 10:05 PM

aha, am inteles, mersi

#291 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,075
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 September 2014 - 09:57 PM

Tartine cu ciuperci
Ingrediente:
- 300 gr champignon feliute
- 20 gr de ciuperci uscate (porcini)
- 18 felli de baguette
- sare, piper, usturoi, patrunjel, ulei
- fontina, e un tip de brinza, poate merge orice alta brinza care in cuptor se topeste
Am prajit citeva secunte usturoiul felii cu patrunjelul intr-un strop de ulei, am adaugat champignon-ii feliute si ciupercile uscate inmuiate in apa fierbinte, am lasat sa fiarba la foc mare adaugind cite un pic din apa de la inmuiat pina cind au fost gata. Am mixat grosolan, nu crema si pus pe feliile de piine cu un cub de brinza deasupra, 10 minute in cuptoras la 200°C si gata, terminate in citeva minute, tare bune :-*
Imagine atasata: monthly_09_2014/post-4-14099470512152.jpg

#292 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 07 September 2014 - 08:42 PM

Da' ciupercile uscate de ce le-ai pus, voiai musai sa le folosesti sau chiar se simt distinct ca aroma si gust?
Champinioanele de la noi lasa atata apa incat ar fi fost suficienta in tigaie ca sa hidrateze ciupercile uscate, s-ar fi rehidratat porcinii cu zeama naturala de champignon :P , zic.
Mi se pare interesanta reteta, in simplitatea ei chiar ma atrage.
Painea se face suficient de crocanta?
Merci de idee :love7:

#293 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,075
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 September 2014 - 09:14 PM

Am pus uscatele pentru ca asa era reteta si am respectat-o. Banuiesc ca e pentru ca sa fie amestecul mai gustos pentru ca champignonii nu-s cine stie ce, am mai vazut retete in care se adauga cei uscati, banuiesc pentru acelasi motiv.
Mie mi s-a intimplat sa-mi lase apa doar daca sunt congelati daca sunt proaspeti poate doar la foc mic si cu capac sa nu fie nevoie de lichid.
Repet eu reteta am facut-o exact cum am vazut-o, am decis eu doar cantitatea ingredientelor.
Piinea s-a crocantit surprinzator de placut, chiar am remarcat ca era crocanta si dedesubt, inainte de a pune amestecul pe felii chiar ma gindeam daca n-ar fi fost cazul sa o grillez inainte, dar n-a fost, a iesit foarte bine.

#294 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 07 September 2014 - 09:25 PM

Vezi postareaAdriana, la 07 September 2014 - 09:14 PM, a spus:

Mie mi s-a intimplat sa-mi lase apa doar daca sunt congelati daca sunt proaspeti poate doar la foc mic si cu capac sa nu fie nevoie de lichid.



ooo, la astia autohtoni, daca le dai un praf de sare, poti sa-i faci ciorba fara sa adaugi lichid.
de multe ori eu scurg zeama lasata, fiindca s-ar gati prea tare daca as lasa=o sa scada in legea ei.

m-am lamurit asupra cauzei :love7: aia cu folosirea porcinilor uscati, da' tu stii ca io nu-mi imaginez vreo reteta batuta in cuie decat la modul propriu...

#295 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 13 April 2015 - 03:30 AM

Cosulete din foietaj, umplute cu camembert, lasate in cuptor sa se inmoaie branza, un strop de miere, un salam si o maslina :lol:

Imagine atasata: monthly_04_2015/post-341-14288885249087.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#296 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,075
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 September 2015 - 12:54 AM

Facuta de o prietena aseara si mi-a placut tare.
Bucatele de piadina cu prosciutto crudo dar cred ca se poate pune si speck si bucatele de smochine proaspete.
Eu as fi incalzit piadina ca sa fie tare si crocanta, o sa incerc sa le refac asa.
Imagine atasata: monthly_09_2015/post-4-14420984574618.jpg

#297 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 13 September 2015 - 11:50 AM

Buna idee Adriana! :rolleyes:

#298 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 26 November 2015 - 07:39 PM

Si pentru ca mai am spanac in gradina,si chiar daca nu a venit inca Craciunul,dar eu fac probe,am facut bradut din 2 foi de patiserie(pasta sfoglia) si cu umplutura de ricotta si spanac.

Umplutura de spanac si ricotta.
Imagine atasata: monthly_11_2015/post-162-14485589787919.jpg


Imagine atasata: monthly_11_2015/post-162-14485590021821.jpg

Am rasucit de 2 ori "crengile"
Imagine atasata: monthly_11_2015/post-162-14485590203366.jpg

Am decorat bradul cam saracut cu fasii de ardei si cabanos.
Imagine atasata: monthly_11_2015/post-162-14485590517289.jpg

Uns cu ou.
Imagine atasata: monthly_11_2015/post-162-1448559069336.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2015/post-162-14485590951375.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2015/post-162-14485591115905.jpg

#299 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 26 November 2015 - 07:46 PM

Si o poza de anul trecut cu pasta de patiserie cu umplutura de ricotta si spanac dar in forma de floarea soarelui sau margareta,cum vreti.

Imagine atasata: monthly_11_2015/post-162-14485599643359.jpg

#300 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,422
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 26 November 2015 - 09:07 PM

WOW!!! Ce ingenios!!! Bradutul il fac obligatoriu de Craciun!
:thumleft: :rolleyes: =((

Arata acest topic


  • 19 Pagini +
  • « Prima
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi