Finger Food ...de toate felurile
#282
Postat 14 November 2013 - 10:08 AM
Maya, la 05 October 2010 - 02:09 PM, a spus:
Le-am facut saptamana trecuta. Buuuuuuuuune-rau! Au iesit 19 sau 20 (nu le-am numarat initial), eu am mancat 2, iar in frigider au ajuns 8........ Si eram doar cu jupanu' la masa. Si mancasem cate ceva inainte..
O sa mai fac, sunt taaaare bune!
#283
Postat 14 November 2013 - 10:09 AM
#284
Postat 14 November 2013 - 10:17 AM
PARADIS, la 07 October 2010 - 12:54 AM, a spus:
Cand i-am adus jupanului farfuria cu aperitive, a capatat si crema de spanac pe feliute de bagheta. 3 felii, ca sa fiu mai exacta. Plus inca alte cateva aperitive.
Imediat ma si-ntreaba: ce-i asta?
Io-i zic: crema de spanac.
El de colo: ia sa vedem cum e.
N-apuca sa mestece bine prima gura, ca-mi si aud mormaieli: e buna, e buna rau!
Dupa ce-a terminat de mancat, mai sta putin si-mi zice: nu-mi mai aduci crema de spanac? Inca 3 felii, te rog....
Iar copilotul a balotat si el 2 felii (mari) de paine cu crema de spanac.....
Concluzia? E buuuuuuunaaaaaaa!
#285
Postat 23 May 2014 - 11:11 PM
Asa ca feliuta de speck unsa cu un pic de mustar, bucatica de castravecior (ai mei sunt cei de la Lidl care sunt ca cei de pe vremuri bulgaresti cred), infasurati si gata, pentru cind avem musafiri e mai frumos si cu o scobitoare sa fie mai usor de luat.
Mi-au placut
#286
Postat 04 September 2014 - 06:56 PM
#288
Postat 04 September 2014 - 08:28 PM
#289
Postat 04 September 2014 - 08:59 PM
Adriana, la 04 September 2014 - 08:28 PM, a spus:
Adriana, l-am cumparat. Sunt patratele de aluat pentru coltunasii asiatici, gen ghioze.
#291
Postat 05 September 2014 - 09:57 PM
Ingrediente:
- 300 gr champignon feliute
- 20 gr de ciuperci uscate (porcini)
- 18 felli de baguette
- sare, piper, usturoi, patrunjel, ulei
- fontina, e un tip de brinza, poate merge orice alta brinza care in cuptor se topeste
Am prajit citeva secunte usturoiul felii cu patrunjelul intr-un strop de ulei, am adaugat champignon-ii feliute si ciupercile uscate inmuiate in apa fierbinte, am lasat sa fiarba la foc mare adaugind cite un pic din apa de la inmuiat pina cind au fost gata. Am mixat grosolan, nu crema si pus pe feliile de piine cu un cub de brinza deasupra, 10 minute in cuptoras la 200°C si gata, terminate in citeva minute, tare bune
#292
Postat 07 September 2014 - 08:42 PM
Champinioanele de la noi lasa atata apa incat ar fi fost suficienta in tigaie ca sa hidrateze ciupercile uscate, s-ar fi rehidratat porcinii cu zeama naturala de champignon , zic.
Mi se pare interesanta reteta, in simplitatea ei chiar ma atrage.
Painea se face suficient de crocanta?
Merci de idee
#293
Postat 07 September 2014 - 09:14 PM
Mie mi s-a intimplat sa-mi lase apa doar daca sunt congelati daca sunt proaspeti poate doar la foc mic si cu capac sa nu fie nevoie de lichid.
Repet eu reteta am facut-o exact cum am vazut-o, am decis eu doar cantitatea ingredientelor.
Piinea s-a crocantit surprinzator de placut, chiar am remarcat ca era crocanta si dedesubt, inainte de a pune amestecul pe felii chiar ma gindeam daca n-ar fi fost cazul sa o grillez inainte, dar n-a fost, a iesit foarte bine.
#294
Postat 07 September 2014 - 09:25 PM
Adriana, la 07 September 2014 - 09:14 PM, a spus:
ooo, la astia autohtoni, daca le dai un praf de sare, poti sa-i faci ciorba fara sa adaugi lichid.
de multe ori eu scurg zeama lasata, fiindca s-ar gati prea tare daca as lasa=o sa scada in legea ei.
m-am lamurit asupra cauzei aia cu folosirea porcinilor uscati, da' tu stii ca io nu-mi imaginez vreo reteta batuta in cuie decat la modul propriu...
#295
Postat 13 April 2015 - 03:30 AM
#296
Postat 13 September 2015 - 12:54 AM
Bucatele de piadina cu prosciutto crudo dar cred ca se poate pune si speck si bucatele de smochine proaspete.
Eu as fi incalzit piadina ca sa fie tare si crocanta, o sa incerc sa le refac asa.
#298
Postat 26 November 2015 - 07:39 PM
Umplutura de spanac si ricotta.
Am rasucit de 2 ori "crengile"
Am decorat bradul cam saracut cu fasii de ardei si cabanos.
Uns cu ou.
#299
Postat 26 November 2015 - 07:46 PM
#300
Postat 26 November 2015 - 09:07 PM