Forum Culinar: Finger Food - Forum Culinar

Salt la continut

  • 19 Pagini +
  • « Prima
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Finger Food ...de toate felurile

#321 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 11 May 2016 - 10:21 PM

Deci sambata am nunta(se marita vara-mea) asa ca matusa Marlena m-a rugat sa o ajut vineri la aperitivele pt. acasa (impodobitul miresei),abar' n-am unde sa ma desfasor ,asa ca incarc topicul aici :occasion15:

Am batonase de la scoala de la Ale' ,asa ma gandesc sa le tai feliute ,sa le fac bruschete(prajite feliutele,frecate cu usturoi,un fir de ulei maslinos,presarate cu oregano uscat )la decoruri mi-ar place cateva macar cu gargarite din rosii cery asa..

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-405-14629980280805.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-405-14629980199127.jpg

Sa nu scrieti inca,ca mai am mult de bla,bla :floare:

#322 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 11 May 2016 - 10:24 PM

si ciupercutele imi plac mult

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-405-14629982343311.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-405-14629982469222.jpg

#323 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 11 May 2016 - 10:28 PM

Mie imi plac mult si platourile buchete dar trebuie sa tin cont ca nu e o cina unde toti stau la masa si se servesc,mie imi trebuie finger food,dar ca si idee...,ador modelul cale

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-405-14629984842837.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-405-14629984943271.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-405-14629985005697.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-405-14629985080303.jpg

#324 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 11 May 2016 - 10:36 PM

Dar mie acum imi trebuie mai practic ,pe scobitori, merge asa...

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-405-14629987268299.jpg


Imagine atasata: monthly_05_2016/post-405-14629987790123.jpg

si cu boaba de strugure e interesant..

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-405-14629988488789.jpg

mai banal dar practic..

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-405-14629989388387.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-405-14629989493006.jpg

#325 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 11 May 2016 - 10:47 PM

cu rosii

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-405-14629991361496.jpg

si iar buchet din rosii umplute ,lalele

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-405-14629991252487.jpg

ingenioasa asta cu codita de ardei iute scobit si jambon

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-405-14629992722895.jpg

Si barcuta de castraveciur scobit,si capacelul pliat prins cu scobitoare facut barcuta,merge umplut cu orice,acum sunt ieftini castravetii 2 lei asta cu castraveciori mici e super..imi place mult

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-405-1462999340995.jpg

practic,usor,ieftin etc..

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-405-14629994268758.jpg

decor interesant oarecum

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-405-14629995320441.jpg

cu ridiche m-am jucat si eu iese usor floare(eu le crestez si le pun in apa rece ,crestaturile se infloresc

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-405-14629995529985.jpg

#326 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 11 May 2016 - 10:55 PM

acum ,maine ce o sa-i fac eu din partea mea ,vor fi trandafiri din foietaj si sarati

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-405-14629998691625.jpg

si dulci cu mere

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-405-14629998642664.jpg

Si ceva in genul..http://artaculinara....iupercutegeany/dar cum nu am ciupercute o sa fac la fel dar din carne tocata umpluta cu maslina fara sambure(maslinele o sa le desarez si oparesc usor sa le iau din sare si date chiftelutele mici prin faina ou pesmet si iar ou pesmet...

Sa arate cam asa

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-405-14630000805285.jpg

Un fel de ascolane reinterpretate in loc de masline umplute cu carne ,carne umpluta cu masline... :occasion15:

#327 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 11 May 2016 - 10:56 PM

Cam asta bantuie prin bibilica mea acum..daca aveti alte idei frumoase :occasion15:

#328 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 12 May 2016 - 07:52 AM

Vezi postareaGeany, la 11 May 2016 - 10:56 PM, a spus:

Cam asta bantuie prin bibilica mea acum..daca aveti alte idei frumoase :)

Geany, ti-am mutat aici postarile. Cred ca se potrivesc mai bine, zic eu.. In plus, ai si surse de inspiratie tot aici.. :occasion15:
Spor la treaba si distractie placuta iti doresc! :floare: Mirilor - casa de piatra! :)

#329 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 12 May 2016 - 09:26 AM

Merci Fox'! doar ca toate pozele(mai putin buletele care sunt singurele ale mele) sunt poze de pe net,ca sa nu fie confuzii,acum ma lupt cu buletele umplute cu masline,foietajul pt. trandafiri e inca congelat bocna...

Momentan sunt in punctul asta,revin..

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-405-14630376551195.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-405-14630376611712.jpg

Carnea tocata de vita(de la lidl,ca e fin tocata acolo) am condimentato cu ceapa,,1 catel de usturoi zdrobit,doar un damf' sa fie,marar uscat de la plic,oregano,piper,boia dulce boia iute,maslinele le-am lasat la desarat,am gustat nu-s sarate daca erau ocna,le-asi fi dat o opareala rapida dar nu-i nevoie,am luat 2 plicuri de masline in saramura a cate 70 gr. masa neata ,cu 1 leu si oleaca (1,30 cred)bucata,mi-au placut ca nu-s mari ezact ce voiam eu...urmeaza sa le dau prin ou,pesmet,ou pesmet si prajite ca pe gogosi,frunzuca in cap si cam asta e...pesmetul vreau sa-l amestec si pe el cu piper,oregano uscat,boia dulce boia iute...


La trandafirii cu mere m-am gandit sa pun si cate o feliuta de portocala cu tot cu coaja taiate super fine,...tre sa le trag intai la tigaie cu niste zahar sa inmoaie putin,nu?!

#330 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 12 May 2016 - 10:22 AM

Geany, eu te știu maestră și sînt convinsă că or să îți iasă toate, dar ți-aş recomanda să nu încerci acum chestii complicate, pe care nu le-ai mai încercat și altă dată, cum ar fi trandafirii ăia. În poze și filmulețe arată bine, dar sînt convinsă că trebuie ceva exercițiu și noroc ca să iasă ca "pe net". La fel și cu preparatele în diverse "ikebane", dau bine dacă ai exact materia primă potrivită, altfel mie mi se par, cu tot respectul pentru chinul oamenilor, kitschoase rău, mai ales dacă se prezintă numai sub forme de-astea. Un accent pe o masă festivă cu cîteva decoruri de-astea mi se pare ok, prea multe nu. Alea simplu tăiate, pe scobitori, mi se par mult mai frumoase. Eu am mai făcut caprese pe frigărui, arată excelent, stropite cu o reducție de balsamico alb. Hai că dacă am timp vin și cu idei utile, nu numai cu "nu așa!". A, îmi plac mult măslinele în aluat, aluatul făcut cu vin alb sec și ulei de măsline, o nebunie!

#331 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 12 May 2016 - 10:40 AM

Merci draga Carmella(acum prajesc la bulete) astea le-am mai facut cu ciuperci si-mi ies bine,exact ca in poza de o pusei,o sa fac si eu masline in aluat cu vin cand o sa am musafiri...cu siguranta nu o sa fac tot ce am pus in pozele alea,doar cate una pe ici pe colo,in functie de ce oi avea la dispozitie....acum m-ai facut sa am emotii cu trandafirii,inca nu m-am apucat de ei,stiu ca ii vazusem la gela la Cerra,si Zoaza i-a facut si tare frumos i-au iesit,sper sa-mi iasa :toothy9;

#332 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 12 May 2016 - 11:15 AM

Vezi postareaGeany, la 12 May 2016 - 10:40 AM, a spus:

Merci draga Carmella(acum prajesc la bulete) astea le-am mai facut cu ciuperci si-mi ies bine,exact ca in poza de o pusei,o sa fac si eu masline in aluat cu vin cand o sa am musafiri...cu siguranta nu o sa fac tot ce am pus in pozele alea,doar cate una pe ici pe colo,in functie de ce oi avea la dispozitie....acum m-ai facut sa am emotii cu trandafirii,inca nu m-am apucat de ei,stiu ca ii vazusem la gela la Cerra,si Zoaza i-a facut si tare frumos i-au iesit,sper sa-mi iasa :toothy9;


Nu-s grei, da-s migalosi! NU pune portocala, ca-i amarasti! Merele tre' sa fie rosii-rosii, si nu de-alea Bot de iepure. Daca-s malaiete, se fac piure la copt.
Eu am desfacut foaia, am presarat-o cu zahar si cu scortisoara, apoi am taiat fasiile.
Merele le-am descotorat, le-am taiat felute cat mai fine, le-am pus in apa rece cu zahar si zeama de lamaie si le-am clocotit 5 minute. (cu asta incepi, ca tre' sa se scurga si sa se raceasca)
Apoi am facut montajul.Ca sa n-ai emotii, coace trandafirii in formele de mufine, alea teflonate.Ungi gaoacea cu putin ulei, bagi trandafirul si-i coci asa, sa nu se desfaca.Sarati, ii faci cu salam mai umed, (de casa, parizer) sa nu aiba multa grasime si sa nu fie tare, ca le rupi dintii alora!
Topicul Gelei cu trandafirii:
http://artaculinara....i-aluat-fraged/

Uite, Geanny, mere de-astea!


Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#333 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 12 May 2016 - 01:57 PM

Merci Zoazo',eu am facut dupa capul meu si sunt multumita de rezultat(din pacate nu sunt maestra la poznat',dar zau ca in realitate arata mult mai bine....

In fine,sa va arat intai buletele 50 la nr...

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-405-14630536810781.jpg


Imagine atasata: monthly_05_2016/post-405-14630536861094.jpg

Maine le pun frunzuca in cap(patrunjel sau vad eu)

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-405-14630536935121.jpg

Trec la ''trandafiri''am luat foietaj de la lidl,2 lei si ceva pachetul,am luat 2,salam de asta feliat 3 lei si ceva,e umed felii mari le-am taiat cu foarfecul in 4...

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-405-14630536985373.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-405-14630537051716.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-405-14630537118001.jpg

Un mar rosu l-am taiat feliute si o portocala cu tot cu coaja,si le-am tras la tigaie cu mult zahar(eu am vrut fasiuta aia de portocala amaruie,cu zahar asa iese ca cea confiata),au fiert in zeama lor pana s-au inmuiat...

Taiat fasii de aluat cu ruleta ondulata,pus feliile,presarat cu zahar si scortisoara rulat...

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-405-14630537176154.jpg

am tras putin de colturi ca sa le desfac si am mai presarat cu zahar si floarea...

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-405-14630537239567.jpg

Cele sarate cu salam

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-405-14630537304287.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-405-14630537353174.jpg

Zau ca arata mai bine ca in poze...

Si cu mar si portocala

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-405-14630537496301.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-405-14630537549152.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-405-14630537419402.jpg

Daca matusa o vrea sa le pudreze cu zahar o vedea ea,poate le indes in mijloc o boaba de strugure ,mai vad eu ,si la trandafiri sarati o maslina neagra fara sambure,o sa incerc cu una la matusa si sa vada daca i-o palce sau nu...

#334 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 12 May 2016 - 03:59 PM

In afara de aspectul ca te lasi exploatata miseleste, arata foarte ok, cu lumina si decor erau de belea! daca-mi permiti o sugestie, cred ca maslinele verzi ar fi mai de impact vizual la cele sarate, la dulci nu ma bag, poate fi orice sa constrasteze!
Edit ca ma chinuie : buletele pune-le pe o scobitoare cu o rosie cherry! Pun pariu la impactul vizual, dar nici ca gust nu ma dau in laturi sa pariez!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#335 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 12 May 2016 - 06:06 PM

Te-ai descurcat, bravo! :toothy9;

#336 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 12 May 2016 - 06:13 PM

Merci fetelor :D merci Ioana (zerda),f. bune sugestiile asa o sa fac!

In rest ce sa spun?! o fac,cu drag :toothy9;

#337 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 13 May 2016 - 04:55 PM

Buna ,dragelor :D vin cu rezultatele (scuze daca am acaparat topicul,eu pusesem la decoratii,dar Fox a mutat aici,daca deranjeaza mutati iar... :toothy9; )

Bineinteles ca nu am avut timp de poze,am pozat initial numai tentativele,probele,apoi doar la sf. platoaiele,7 de nr. lor...ma rog sper sa intelegeti ceva sau poate inspir si eu pe cineva asa cum m-au inspirat si altii pe mine :D ..vb. mult nu?!(am si bocit olea' azi...ci' sa-i faci emotiunile'sunt maretze :P )

In fine..

Ioana(Zerda,multumesc :D )

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-405-14631505479456.jpg

Carmella ,multumesc si tie,nu am facut tot platoul numai nebunii am mai pus si doar felii simple sau rulate,chiar am specificat cuiva deacolo ca nu e frumos chiar toate ghighilite,mai bine da doar asa intercalate cum ai zis tu ,sa vezi detaliile de la platouri eu sper sa-ti placa :P

Alte incercari doar..

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-405-1463150745733.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-405-14631507555296.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-405-14631507631202.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-405-14631507693566.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-405-14631507753277.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-405-14631507810885.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-405-14631507900326.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-405-14631507979722.jpg

Pe masura ce faceam imi intram in mana,dar poze nu am mai facut acum detalii platouri..

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-405-14631508082973.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-405-1463150814503.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-405-14631508208402.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-405-14631508263947.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-405-14631508319608.jpg


Imagine atasata: monthly_05_2016/post-405-1463150836912.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-405-14631508431482.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-405-14631508482671.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-405-14631508554784.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-405-14631508624531.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-405-1463150868287.jpg


Si off topic buchetul care l-am luat eu pt. doamna ''nireasa'' am ales sa-i dau asa pe culoarea asta ca asta e tematica nuntii,mov,argintiu,cucu'noris,nu i-o placea,hasta ie' :P da are un parfum ca miroase toata casa...

Imagine atasata: monthly_05_2016/post-405-14631508738881.jpg

#338 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 13 May 2016 - 05:30 PM

Bravo! :toothy9; foarte frumos prezentat totul! sigur or să se sature invitații cu gustările tale, n-or să mai mănînce la nuntă :D

#339 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 13 May 2016 - 05:42 PM

Vezi postareaCarmella, la 13 May 2016 - 05:30 PM, a spus:

Bravo! :toothy9; foarte frumos prezentat totul! sigur or să se sature invitații cu gustările tale, n-or să mai mănînce la nuntă :D

:D :D Merci draga Carmella!..nici o grija,noi suntem o familie de petrecareti rau,si mancaciosi si mai si,imi dispareau tartinutele si decoarele'' de sub nas una doua a trebuit sa ma ratzoiesc de cateva ori pe la pofticiosi :P noroc,ca nu are matusa loc in frigider si a mai dus prin vecini ,ca altfel stateam cu emotii pana maine...daca o ramane ceva (doamne' ajuta,desi nu cred) a doa zi duminica iar e paranghelie mare ca e ziua de nastere a unchiuletului(socrul mic) care a venit din Anglia special,a promis ca va eclipsa nunta lui fica-sa,asa ca sa te tii nenicule,tre' sa-mi iau o punga la mine in loc de ficat :P :P

#340 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 14 May 2016 - 12:41 PM

Felicitari, felicitari, felicitari, Giany! Totul arata foarte apetisant si estetic! :D :toothy9; Si felicitari si pt ca-ti ajuti familia cu ceea ce iubesti!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

Arata acest topic


  • 19 Pagini +
  • « Prima
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi