Finger Food ...de toate felurile
#321
Postat 11 May 2016 - 10:21 PM
Am batonase de la scoala de la Ale' ,asa ma gandesc sa le tai feliute ,sa le fac bruschete(prajite feliutele,frecate cu usturoi,un fir de ulei maslinos,presarate cu oregano uscat )la decoruri mi-ar place cateva macar cu gargarite din rosii cery asa..
Sa nu scrieti inca,ca mai am mult de bla,bla
#323
Postat 11 May 2016 - 10:28 PM
#324
Postat 11 May 2016 - 10:36 PM
si cu boaba de strugure e interesant..
mai banal dar practic..
#325
Postat 11 May 2016 - 10:47 PM
si iar buchet din rosii umplute ,lalele
ingenioasa asta cu codita de ardei iute scobit si jambon
Si barcuta de castraveciur scobit,si capacelul pliat prins cu scobitoare facut barcuta,merge umplut cu orice,acum sunt ieftini castravetii 2 lei asta cu castraveciori mici e super..imi place mult
practic,usor,ieftin etc..
decor interesant oarecum
cu ridiche m-am jucat si eu iese usor floare(eu le crestez si le pun in apa rece ,crestaturile se infloresc
#326
Postat 11 May 2016 - 10:55 PM
si dulci cu mere
Si ceva in genul..http://artaculinara....iupercutegeany/dar cum nu am ciupercute o sa fac la fel dar din carne tocata umpluta cu maslina fara sambure(maslinele o sa le desarez si oparesc usor sa le iau din sare si date chiftelutele mici prin faina ou pesmet si iar ou pesmet...
Sa arate cam asa
Un fel de ascolane reinterpretate in loc de masline umplute cu carne ,carne umpluta cu masline...
#327
Postat 11 May 2016 - 10:56 PM
#328
Postat 12 May 2016 - 07:52 AM
Geany, la 11 May 2016 - 10:56 PM, a spus:
Geany, ti-am mutat aici postarile. Cred ca se potrivesc mai bine, zic eu.. In plus, ai si surse de inspiratie tot aici..
Spor la treaba si distractie placuta iti doresc! Mirilor - casa de piatra!
#329
Postat 12 May 2016 - 09:26 AM
Momentan sunt in punctul asta,revin..
Carnea tocata de vita(de la lidl,ca e fin tocata acolo) am condimentato cu ceapa,,1 catel de usturoi zdrobit,doar un damf' sa fie,marar uscat de la plic,oregano,piper,boia dulce boia iute,maslinele le-am lasat la desarat,am gustat nu-s sarate daca erau ocna,le-asi fi dat o opareala rapida dar nu-i nevoie,am luat 2 plicuri de masline in saramura a cate 70 gr. masa neata ,cu 1 leu si oleaca (1,30 cred)bucata,mi-au placut ca nu-s mari ezact ce voiam eu...urmeaza sa le dau prin ou,pesmet,ou pesmet si prajite ca pe gogosi,frunzuca in cap si cam asta e...pesmetul vreau sa-l amestec si pe el cu piper,oregano uscat,boia dulce boia iute...
La trandafirii cu mere m-am gandit sa pun si cate o feliuta de portocala cu tot cu coaja taiate super fine,...tre sa le trag intai la tigaie cu niste zahar sa inmoaie putin,nu?!
#330
Postat 12 May 2016 - 10:22 AM
#331
Postat 12 May 2016 - 10:40 AM
#332
Postat 12 May 2016 - 11:15 AM
Geany, la 12 May 2016 - 10:40 AM, a spus:
Nu-s grei, da-s migalosi! NU pune portocala, ca-i amarasti! Merele tre' sa fie rosii-rosii, si nu de-alea Bot de iepure. Daca-s malaiete, se fac piure la copt.
Eu am desfacut foaia, am presarat-o cu zahar si cu scortisoara, apoi am taiat fasiile.
Merele le-am descotorat, le-am taiat felute cat mai fine, le-am pus in apa rece cu zahar si zeama de lamaie si le-am clocotit 5 minute. (cu asta incepi, ca tre' sa se scurga si sa se raceasca)
Apoi am facut montajul.Ca sa n-ai emotii, coace trandafirii in formele de mufine, alea teflonate.Ungi gaoacea cu putin ulei, bagi trandafirul si-i coci asa, sa nu se desfaca.Sarati, ii faci cu salam mai umed, (de casa, parizer) sa nu aiba multa grasime si sa nu fie tare, ca le rupi dintii alora!
Topicul Gelei cu trandafirii:
http://artaculinara....i-aluat-fraged/
Uite, Geanny, mere de-astea!
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#333
Postat 12 May 2016 - 01:57 PM
In fine,sa va arat intai buletele 50 la nr...
Maine le pun frunzuca in cap(patrunjel sau vad eu)
Trec la ''trandafiri''am luat foietaj de la lidl,2 lei si ceva pachetul,am luat 2,salam de asta feliat 3 lei si ceva,e umed felii mari le-am taiat cu foarfecul in 4...
Un mar rosu l-am taiat feliute si o portocala cu tot cu coaja,si le-am tras la tigaie cu mult zahar(eu am vrut fasiuta aia de portocala amaruie,cu zahar asa iese ca cea confiata),au fiert in zeama lor pana s-au inmuiat...
Taiat fasii de aluat cu ruleta ondulata,pus feliile,presarat cu zahar si scortisoara rulat...
am tras putin de colturi ca sa le desfac si am mai presarat cu zahar si floarea...
Cele sarate cu salam
Zau ca arata mai bine ca in poze...
Si cu mar si portocala
Daca matusa o vrea sa le pudreze cu zahar o vedea ea,poate le indes in mijloc o boaba de strugure ,mai vad eu ,si la trandafiri sarati o maslina neagra fara sambure,o sa incerc cu una la matusa si sa vada daca i-o palce sau nu...
#334
Postat 12 May 2016 - 03:59 PM
Edit ca ma chinuie : buletele pune-le pe o scobitoare cu o rosie cherry! Pun pariu la impactul vizual, dar nici ca gust nu ma dau in laturi sa pariez!
#336
Postat 12 May 2016 - 06:13 PM
In rest ce sa spun?! o fac,cu drag
#337
Postat 13 May 2016 - 04:55 PM
Bineinteles ca nu am avut timp de poze,am pozat initial numai tentativele,probele,apoi doar la sf. platoaiele,7 de nr. lor...ma rog sper sa intelegeti ceva sau poate inspir si eu pe cineva asa cum m-au inspirat si altii pe mine ..vb. mult nu?!(am si bocit olea' azi...ci' sa-i faci emotiunile'sunt maretze )
In fine..
Ioana(Zerda,multumesc )
Carmella ,multumesc si tie,nu am facut tot platoul numai nebunii am mai pus si doar felii simple sau rulate,chiar am specificat cuiva deacolo ca nu e frumos chiar toate ghighilite,mai bine da doar asa intercalate cum ai zis tu ,sa vezi detaliile de la platouri eu sper sa-ti placa
Alte incercari doar..
Pe masura ce faceam imi intram in mana,dar poze nu am mai facut acum detalii platouri..
Si off topic buchetul care l-am luat eu pt. doamna ''nireasa'' am ales sa-i dau asa pe culoarea asta ca asta e tematica nuntii,mov,argintiu,cucu'noris,nu i-o placea,hasta ie' da are un parfum ca miroase toata casa...
#338
Postat 13 May 2016 - 05:30 PM
#339
Postat 13 May 2016 - 05:42 PM
Carmella, la 13 May 2016 - 05:30 PM, a spus:
Merci draga Carmella!..nici o grija,noi suntem o familie de petrecareti rau,si mancaciosi si mai si,imi dispareau tartinutele si decoarele'' de sub nas una doua a trebuit sa ma ratzoiesc de cateva ori pe la pofticiosi noroc,ca nu are matusa loc in frigider si a mai dus prin vecini ,ca altfel stateam cu emotii pana maine...daca o ramane ceva (doamne' ajuta,desi nu cred) a doa zi duminica iar e paranghelie mare ca e ziua de nastere a unchiuletului(socrul mic) care a venit din Anglia special,a promis ca va eclipsa nunta lui fica-sa,asa ca sa te tii nenicule,tre' sa-mi iau o punga la mine in loc de ficat
#340
Postat 14 May 2016 - 12:41 PM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!