Finger Food ...de toate felurile
#342
Postat 14 May 2016 - 03:09 PM
Daniella, la 14 May 2016 - 12:41 PM, a spus:
Multumesc mult dargilor (eu,ma cunoasteti f. bine de atatia si atatia ani,nu pun ca sa ma laud sau ceva de genul,ci ca sa cer o parere/opinie si poate sa inspir si eu la randul meu asa cum m-am inspirat si eu de la voi de-a lungul timpului,mai trebuie sa dai si inapoi nu numai sa iei,cel putin asa gandesc eu )platorile au fost f. laudate si apreciate,am fost intrebata de ce nu-mi deschid o firma de catering
Acum tragem pe dreapta un pic la nani,ca noaptea e lunga
#344
Postat 14 May 2016 - 05:13 PM
Ma inspir si eu de la tine, ca duminica urmatoare vreau sa fac, un bufet cu famelionul extins. Am adus dun Calabria cateva specialitati (ceapa rosie de Tropea, pateu de masline, masline, tot felul de carnati si salamuri speciale de ale lor uscate dulci/picante numite supresata calabreze, cateva feluri de branzeturi calabreze, dulceata de ardei iuti, rosii uscate) si cu astea alaturi de ceva rosioare, salate mixte, vreau sa fac un bufet simplu asa ca la ei la wine bar, dar ma gandesc ca nu e prea spornic cat sa satur eu 14 adulti infometati pe post de masa de pranz. Va trebui sa mai inventez ceva, tot rapid de facut...
Maine o sa mi fac un inventar la debara sa vedem oferta totala intai de toate.
Ma tem ca nu e topicul potrivit subiectului atacat de mine...
Daca aveti sugestii, va raman indatorata. ... We frumos!
Imagini atasate
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#345
Postat 15 May 2016 - 06:58 AM
O sa fac si eu masline ca ale tale!
#347
Postat 16 May 2016 - 12:04 AM
#348
Postat 17 May 2016 - 09:28 AM
Arata totul super fain.
Dana, eu as face si cate ceva necalabrez pe langa cele aduse, ca daca sunteti 14 adulti , genul asta de aperitive se toprsc rapid.
Ceva foetaj facut cornulete cu jambon ( eu mixez suncade praga, cu albus deou, un strop de mustar , piper si putina smantana..optional un pic de parmezan ras fin sauorice alta branza, doar cat sa "lege un pic" nu sa predomine, ) facute cornuletele unse cu galbenus si smantana ( eu presar susan sau mac) dar sunt perfect si simple. altele le fac cu branzeturi amestecate cu ou. si pun za'atar sau alte mirodenii
pateuri cu sos de rosii si parmezan etc etc etc
poti face 1-2 boluricu mousse de pastrav afumat si philladelphia, sau jambon de praga si philly, sau pateu de ficat depui...alaturi crutoane de paine prajita sau nu...
oua umplute ( clasicele) etc etc tc....si mai ales daca ai timp maslinele lui Eataly in aluat
#349
Postat 17 May 2016 - 09:39 AM
#350
Postat 17 May 2016 - 10:08 AM
In Italia imi placeau mult vinetele griliate,feliute subtiri trase doar la tigaie antiaderenta fara nimic,sau pe tigaia cu riduri,la fel dovlecelul merge
ca sa nu fie seci/uscate mie imi placea sa le stropesc cu ulei de masline,putin balsamic,sare si oregano uscat de la plic http://artaculinara....8-niste-vinete/ ,apoi te joci cu ele cum vrei...
Le ungi cu crema de branza,poti pune jambon/proschuto sau salam feliat subtire sa se poata rula...etc
Cu rosiile uscate,poti pune la macerat intr-un borcan cu uleiul lor,cu cuburi de branza feta sau chiar telemea ce ai si ce vrei ,cu ceapa,masline ,catei de usturoi si balsamic(ceapa se inmoaie si devine ceva f. bun),alor mei le-a placut f. mult,asta e facuta de mine
Deasemeni bruschete pe bagheta,aici poti folosi si dulceata de ardei iute http://deliriocalabr...-calabrese.html
Si pateul de masline(tai felii de bagheta oblice,le prajesti la cuptor,le freci cu sectiunea unui catel de usturoi,si presari cu oregano uscat de la plic,)le ungi cu unt si apoi cu pateul de masline(doamna din Italia pt. care am lucrat eu asa facea pt. musafiri)...un alt aperitiv preferat de ea era: punea in blender o cutie de tonno,cu un ou fiert tare intreg,si putin unt moale,putina zeama de lamaie si mixa sa devina totul o pasta,cu asta umplea rosii scobite...altul,felie subtire de ''bue afumicatto,asa ii spunea ea dar e i se mai spune manzo afumicato)tot un fel de jambon,banuiesc ca poti folosi ceva asemanator,punea in mijloc o salatica facuta din cuburele fine de mar verde,merge si para,tije de telina feliute, ulei de masline,zeama de lamaie si fulgi de parmezan,bucatele de miez de nuca si putina maioneza desfacuta cu putin iaurt,sa fie ca un sosulet alb ashea'.strans bocceluta,si fie legat cu iarba ciorii,fie cu scobitoare f. bun si ala... http://cookinaround....890289306640625
Ceva in variata descompusa ca sa spun asa la ce ti-am povestit..
Si,bocceluta,cum facea ea...
P.S Ca mi-am amintit ca mai facea si tije de telina umplute cu gorgonzola si nuca..
Sau pe frunza de andiva
(Daca nu ai merge pe felie de ardei gras )
Cu foietaj,poti face ochelari'' asa in care sa pui,rosii uscate tocate,branza,jambon ce ai si ce vrei..
Deasemeni,poti strecura si delicatese de ale noastre,gen salam de sibiu,branza in coaja de brad sau nasal sau chiar cash bun de-al nostru sau ,cabanos,plescoi etc ...
#351
Postat 17 May 2016 - 10:32 AM
#353
Postat 17 May 2016 - 09:15 PM
Minunate idei, Giany! Deci tu chiar ai fantezie!
Eu zic ca pe langa branzeturi, salamuri si carnati musai trebuie sa fac multe salate si variate legume + fructe ..., sa se degreseze omul si sa stea mai lejer pana la sfarsitul mesei. O sa fac si niste paine calda la masinuta.
Geany, Chiar am juma' de borcan maricel de rosii uscate. As putea sa ii adaug cuburi de feta pe care o am, singura chestie care ma retine inca (pe langa conservanti si uleiul de floare) este ca rosiile sunt extrem de sarate (banuiesc ca si uleiul o fi sarat), feta e si ea, deci mi-e sa nu iasa vreo ocna in saramura.... Insa ideea imi place. Tu le-ai bagat la borcan asa amestecate? Cred ca cel mai bine, rosiile alea uscate sarate merg pe frigaruie alaturi de biluta de mozzarella (n-am mai vazut combinatia pana acum), care e complet nesarata, cu pepperoncino rasnit si eventual un cub de ananas dulce
Imi plac tare si ideile cu dovlecel grillat, pregeratul meu! Si boccelutele arata super, pare un prosciuto crudo sau similar. D-asta n-am de data asta in cantitati suficiente si .... par bibilicioase.
Trebuie sa fac si ceva cu ton, din ala am cumparat cantitati suficiente! Vreau Altceva decat clasica: ton cu porumb si optional fasole rosie.
Am o intrebare: voi, bruschettele le faceti inainte? Nu se inmoaie painea? Eu nu le fac decat pe. Loc. Dar la atatia oameni si atatea feluri de bruschete inseamna sa uit de mine prin bucatarie....
Insa cel mai blocant este ca pt moment m-au sunat sefiii sa plec de urgenta intr-un control in tara vecina si nu mai pot tine party duminica. Pana peste 2 we nici nu s sigura daca mai tin produsele! offf ce grea e emisiunea asta...
La maslinele acelea in carne macinata ai pus efectiv maslina intr-o chifteluta clasica? Se pot perpeli oare si la cuptor? Scriai ceva si de masline cu ciuperci...dar cred ca nu am avut timo sa citesc pe indelete si n-am mai gasit apoi maslinele ciupercate.
Uite aici o idee cu branza in hamburger ...stiu ca e veche...dar poate are cineva chef sa o probeze:
http://federicaincuc...re-filante.html
Am si eu o reteta tare buna de chifteloi, de la cursul de cooking La care am fost anul trecut in Puglia, tot am zis ca o sa va povestesc si sa va pun preparatele, dar uite ca niciodata nu gasesc destul timp. Poate la pensie...
Eu am un chef enorm si extra-mare placere sa pregatesc toate minunile din lume, cu ideile agatate de pe unde am mai fost sau ce am mai vazut aici si dincolo, si sa aranjez platourile, decorurile etc etc . Ceea ce ma termina e sa stau dupa aia inca zece ore pe langa musafiri, cum ziceai: sa servesc, sa debarasez, sa spal vase ....ca-mi place sa se simta toti bine, sa aiba tot ce le trebuie, sa ii surpind, sa ii incant... daca ar putea cineva sa vina sa faca onorurile de gazda. Desi, cand merg la mama, care face adesea mese festive, fac la fel ca tine:
Gatesc, servesc, debarasez, spal vase...
Geany poate stii: la un moment dat, acum vreo 15 ani, am prins si eu pt un f scurt timp Prova del cuoco (in jurul anului 2000). Am luat de acolo o reteta delicioasa de foccacia cu cartof fiert in compozitie. Oare stii tu ceva de ea? 2 din alea mi-ar face mare onor pe bufet. Daca nu sa caut foccacele alea cu rosii cherry si rozmarin ale Mayei daca nu ma insel... Nu ai sa fie usor de facut...
Am o gramada de idei cu barcute din zucchini/dovlecel sau vanata la cuptor gratinate cu diverse....am intalnit zilele trecute si mi-au ramas in cap sa le fac...
Scuzati topaiala de idei
Cred ca cineva ar trebui sa mute discutia de aici daca nu se potriveste cu topicul. Ma scuzati.
Va multumesc, dragele mele. Sper sa apuc sa fac bufetul we celalalt, dar nu am nic o siguranta, pt ca era deja altceva in plan....in fine...
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#354
Postat 17 May 2016 - 10:30 PM
La capitolul focacia poti sa o faci la tava mare de aragaz,si o compartimentezi,un sfert o faci de exemplu,cu ulei de masline rosmarin si sare mare,un sfert cu sos de rosii capere si ansoa oregano,un sfert cu feliute subtiri transparente de cartofi cu rosmarin,un sfert cu ceapa(asta cu ceapa e bestiala)....sau numai cu masline in fine...
Poate te inspira..
http://www.youtube.c...h?v=F8kEpPfna6w
Despre bruschete faci painea dinainte si apoi in ziua in care iti trebuiesc le montezi(se inmoaie repede cele doar cu rosii taiate cuburi si busuioc,alea trebuie chiar in ultimull moment montate,daca faci cu pateu de masline e ok)
La salata cu ton,vezi daca te inspira ceva pe aici..https://www.google.r...alata+con+tonno
http://artaculinara....e-paste-cu-ton/
Pt. celelalte salate nu cu ton,sunt multe aici la topic,preferata mea e aici a doua postare,o facea des doamna din Italia ,dresingul e bestial in opinia mea...http://artaculinara....zi/page__st__80
Daca am omis sa-ti raspund la ceva trage-ma de manecuta..
#355
Postat 17 May 2016 - 10:48 PM
Retete de focaccie as mai gasi eu dar aia cu cartofi fierti imi ramane vesnic ca cea mai buna... . O sa o rog pe mama sa caute in retetar..., ca in tinerete eu le faceam si ea le trecea la catastif sa nu le uite.
Zici ca untul protejeaza bruschetta sa nu se inmoaie..., in cazul celor cu unt. Nu ma gandeam sa prajesc painicile cu o zi inainte.
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#356
Postat 17 May 2016 - 11:05 PM
Despre focacia cu cartof fiert,la prova del cuoco s-au facut de multe ori,diverse,cel mai tare acum e Bonci...un exemplu...http://lericettedell...vadelcuoco.html
Mai multe cauta si tu,vezi daca gasesti ce doresti pe aici...https://www.google.r...va+del+cuoco%27
Sau aici:
https://www.google.r...nMAh7xOCHuWM%3A
#357
Postat 18 May 2016 - 11:06 AM
Fac si muffins , dar e altceva.
#358
Postat 18 May 2016 - 03:41 PM
ai inteles ceva din ce am reusit sa scriu de pe smartphone?
spor la ce ti-ai propus sa faci si distractie max
#359
Postat 19 May 2016 - 12:39 AM
geany, premiul întâi cu coroniță pentru pregătirile matale