Stella, asa e: aperitivele astea se vor topi rapid daca nu pregatesc si ceva satios alaturi gen foietaje. O sa incerc cornuletele tale... banuiesc ca pui totul la ochi. Daca inteleg bine, sunt un gen de muffins/tarta sarata fara blat, cum fac si eu: oua/branzeturi, eventual sunca&smantana si diverse condimente verzi. Doar ca la tine ies mai tari de le rulezi ca pe cornulete.
Minunate idei, Giany! Deci tu chiar ai fantezie!
Eu zic ca pe langa branzeturi, salamuri si carnati musai trebuie sa fac multe salate si variate legume + fructe ..., sa se degreseze omul si sa stea mai lejer pana la sfarsitul mesei. O sa fac si niste paine calda la masinuta.
Geany, Chiar am juma' de borcan maricel de rosii uscate. As putea sa ii adaug cuburi de feta pe care o am, singura chestie care ma retine inca (pe langa conservanti si uleiul de floare) este ca rosiile sunt extrem de sarate (banuiesc ca si uleiul o fi sarat), feta e si ea, deci mi-e sa nu iasa vreo ocna in saramura.... Insa ideea imi place. Tu le-ai bagat la borcan asa amestecate? Cred ca cel mai bine, rosiile alea uscate sarate merg pe frigaruie alaturi de biluta de mozzarella (n-am mai vazut combinatia pana acum), care e complet nesarata, cu pepperoncino rasnit si eventual un cub de ananas dulce
Imi plac tare si ideile cu dovlecel grillat, pregeratul meu! Si boccelutele arata super, pare un prosciuto crudo sau similar. D-asta n-am de data asta in cantitati suficiente si .... par bibilicioase.
Trebuie sa fac si ceva cu ton, din ala am cumparat cantitati suficiente! Vreau Altceva decat clasica: ton cu porumb si optional fasole rosie.
Am o intrebare: voi, bruschettele le faceti inainte? Nu se inmoaie painea? Eu nu le fac decat pe. Loc. Dar la atatia oameni si atatea feluri de bruschete inseamna sa uit de mine prin bucatarie....
Insa cel mai blocant este ca pt moment m-au sunat sefiii sa plec de urgenta intr-un control in tara vecina si nu mai pot tine party duminica. Pana peste 2 we nici nu s sigura daca mai tin produsele! offf ce grea e emisiunea asta...
La maslinele acelea in carne macinata ai pus efectiv maslina intr-o chifteluta clasica? Se pot perpeli oare si la cuptor? Scriai ceva si de masline cu ciuperci...dar cred ca nu am avut timo sa citesc pe indelete si n-am mai gasit apoi maslinele ciupercate.
Uite aici o idee cu branza in hamburger ...stiu ca e veche...dar poate are cineva chef sa o probeze:
http://federicaincuc...re-filante.html
Am si eu o reteta tare buna de chifteloi, de la cursul de cooking La care am fost anul trecut in Puglia, tot am zis ca o sa va povestesc si sa va pun preparatele, dar uite ca niciodata nu gasesc destul timp. Poate la pensie...
Eu am un chef enorm si extra-mare placere sa pregatesc toate minunile din lume, cu ideile agatate de pe unde am mai fost sau ce am mai vazut aici si dincolo, si sa aranjez platourile, decorurile etc etc . Ceea ce ma termina e sa stau dupa aia inca zece ore pe langa musafiri, cum ziceai: sa servesc, sa debarasez, sa spal vase ....ca-mi place sa se simta toti bine, sa aiba tot ce le trebuie, sa ii surpind, sa ii incant...

daca ar putea cineva sa vina sa faca onorurile de gazda. Desi, cand merg la mama, care face adesea mese festive, fac la fel ca tine:
Gatesc, servesc, debarasez, spal vase...
Geany poate stii: la un moment dat, acum vreo 15 ani, am prins si eu pt un f scurt timp Prova del cuoco (in jurul anului 2000). Am luat de acolo o reteta delicioasa de foccacia cu cartof fiert in compozitie. Oare stii tu ceva de ea? 2 din alea mi-ar face mare onor pe bufet. Daca nu sa caut foccacele alea cu rosii cherry si rozmarin ale Mayei daca nu ma insel... Nu ai sa fie usor de facut...
Am o gramada de idei cu barcute din zucchini/dovlecel sau vanata la cuptor gratinate cu diverse....am intalnit zilele trecute si mi-au ramas in cap sa le fac...
Scuzati topaiala de idei
Cred ca cineva ar trebui sa mute discutia de aici daca nu se potriveste cu topicul. Ma scuzati.
Va multumesc, dragele mele. Sper sa apuc sa fac bufetul we celalalt, dar nu am nic o siguranta, pt ca era deja altceva in plan....in fine...