Forum Culinar: Finger Food - Forum Culinar

Salt la continut

  • 19 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Finger Food ...de toate felurile

#141 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 01 January 2011 - 02:45 PM

revenind la tortillici, am incercat anul trecut (adik aseara :love7: ) citeva cu guacamole si somon afumat - bune si astea ! :occasion15:

Imagine postata



#142 Useril este offline   julix_2007 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 01 January 2011 - 03:13 PM

Ma scoateti din minti cu tortilicile voastre, ca aici nu gasesc. Am gasit la Mega Image in Constanta, care e la exact 550 de km de tarania mea, dar atunci nu stiam reteta asta. Am facut ceva de genul asta prin mai dar cu lipie, cu urda+unt+ceapa verde foi+masline si somon fumee.

#143 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 01 January 2011 - 03:33 PM

Vezi postareajulix_2007, la 01 January 2011 - 03:13 PM, a spus:

Ma scoateti din minti cu tortilicile voastre, ca aici nu gasesc. Am gasit la Mega Image in Constanta, care e la exact 550 de km de tarania mea, dar atunci nu stiam reteta asta. Am facut ceva de genul asta prin mai dar cu lipie, cu urda+unt+ceapa verde foi+masline si somon fumee.



Julix, daca nu gasesti tortilici prin Moldova, nu-i bai ! Reteta doar nu-i batuta in cuie ! :occasion14:

Daca n-as gasi tortilla de cumparat si nici nu m-ar incerca o lene :occasion15: , m-as hazarda sa le substitui cu niste clatite fara zahar.

Apropos, cum se comporta lipia la rulat ? :occasion15:

#144 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,496
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 January 2011 - 05:31 PM

Cred ca virgula clatita e o alternativa foarte buna pentru ca e moale deci mai usor de rulat, cu proxima ocazie incerc si eu folosind clatite.

#145 Useril este offline   julix_2007 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 01 January 2011 - 06:39 PM

Vezi postareauptown girl, la 01 January 2011 - 03:33 PM, a spus:

Vezi postareajulix_2007, la 01 January 2011 - 03:13 PM, a spus:

Ma scoateti din minti cu tortilicile voastre, ca aici nu gasesc. Am gasit la Mega Image in Constanta, care e la exact 550 de km de tarania mea, dar atunci nu stiam reteta asta. Am facut ceva de genul asta prin mai dar cu lipie, cu urda+unt+ceapa verde foi+masline si somon fumee.



Julix, daca nu gasesti tortilici prin Moldova, nu-i bai ! Reteta doar nu-i batuta in cuie ! :occasion14:

Daca n-as gasi tortilla de cumparat si nici nu m-ar incerca o lene :occasion15: , m-as hazarda sa le substitui cu niste clatite fara zahar.

Apropos, cum se comporta lipia la rulat ? :occasion15:


Se comporta bine, cu conditia ca lipia sa fie sectionata in doua pe diagonala, asa iese mai subtire. Eu o umplu, o rulez, apoi o pun in folie alimentara la frigider pana la momentul servirii. Nu e nevoie sa stea prea mult la rece, doar cat sa se intareasaca untul. Merg si foile de brick, dar nici alea nu sunt pe toate drumurile aici.

#146 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 01 January 2011 - 07:24 PM

La multi ani!

Up-town girl frumoase tortilici, sa va fie de bine!

Julix, ce sunt foile de brick?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#147 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 01 January 2011 - 08:35 PM

Vezi postareaAdriana, la 01 January 2011 - 05:31 PM, a spus:

Cred ca virgula clatita e o alternativa foarte buna pentru ca e moale deci mai usor de rulat, cu proxima ocazie incerc si eu folosind clatite.


Pai asa am facut eu aici: http://artaculinara....6-rosh-hashana/

LA MULTI ANI! tuturor artaculinara-eselor :occasion15:

#148 Useril este offline   julix_2007 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 01 January 2011 - 09:23 PM

Vezi postareaDaniella, la 01 January 2011 - 07:24 PM, a spus:

La multi ani!

Up-town girl frumoase tortilici, sa va fie de bine!

Julix, ce sunt foile de brick?

Uite aici http://artaculinara....__1 ai si reteta si poza si o explicatie asa cum m-am priceput eu. Din astea nu am gasit decat in Franta.

#149 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 01 January 2011 - 10:01 PM

Vezi postareajulix_2007, la 01 January 2011 - 03:13 PM, a spus:

Ma scoateti din minti cu tortilicile voastre, ca aici nu gasesc.


Nici Kaufland nu ai? Ca am vazut la raionul cu paine, 6 la pachet -14.5lei. Si erau mici in diametru, cam 15cm. Mi s-au parut prea scumpe.

#150 Useril este offline   julix_2007 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 01 January 2011 - 10:05 PM

Vezi postareamoatza, la 01 January 2011 - 10:01 PM, a spus:

Vezi postareajulix_2007, la 01 January 2011 - 03:13 PM, a spus:

Ma scoateti din minti cu tortilicile voastre, ca aici nu gasesc.


Nici Kaufland nu ai? Ca am vazut la raionul cu paine, 6 la pachet -14.5lei. Si erau mici in diametru, cam 15cm. Mi s-au parut prea scumpe.

Ba da, Kaufland este, dar nu am vazut, ca eu nu prea trec pe la paine. O sa caut neaparat. Moatza, sa traiesti pentru pont.

#151 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 02 January 2011 - 09:17 PM

Vezi postareauptown girl, la 01 January 2011 - 02:40 PM, a spus:

Vezi postareaMutti, la 30 December 2010 - 06:37 PM, a spus:

Io nici nu stiu la ce raion sa le caut , serios!!!!


(... esti de groaaaaza, in nici intr-un caz la alea cu pantofi sau cosmetice ! =)) in supermarket-urile de la voi sar alimentele singure in rafturi ? :D )

Cind nu gasesc ce caut, eu intreb frumos managerul sau vinzatoarele daca au, sau nu, produsul respectiv in magazin. Pina acum nu m-a muscat niciunul ! :D



asa am si facut , ma gandeam ca nici nu sunt daca nu le-am vazut:) , ca asa-s io , daca nu vad , zic NU-I ! N-au avut mare sortiment la Edeka , dar au fost OK. Pun poza cu masa de Rev cat de curand. Au avut mare success. Le-am suit pe felii de castravete , si io. Merci Dana , de idee.

#152 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,774
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 07 January 2011 - 02:49 PM

pun si eu aici ce am facut de revelion. am fost doar noi 3. aproape totul e pe baza de peste :toothy9;
- tartine (paine alba si integrala) cu unt si somon afumat
- tartine cu unt si icre rosii si negre
- oua umplute cu galbenusul + ton + maioneza (la astea aveam si sos de tarhon sau hrean, puse separat in sosiere)
- "bete" de cascaval cu ananas

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-84-12944040560848.jpg


anul asta am cumparat prima data icre negre. sunt constienta ca nu erau chiar "adevarate", dar tot nu au fost ieftine. nu m-au dat pe spate. in shimb cele rosii, de fapt portocalii :lol: imi plac foarte tare. tare de tot Imagine postata

#153 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 07 January 2011 - 03:18 PM

Vezi postareaboni, la 07 January 2011 - 02:49 PM, a spus:



anul asta am cumparat prima data icre negre. sunt constienta ca nu erau chiar "adevarate", dar tot nu au fost ieftine. nu m-au dat pe spate. in shimb cele rosii, de fapt portocalii :tongue3: imi plac foarte tare. tare de tot Imagine postata


Si eu le prefer pe cele rosii! :rolleyes:

#154 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 07 January 2011 - 03:31 PM

bravo boni pentru pregatiri!
si eu tot pe cele rosii de somon, mai ales alea maaaari, le prefer .... buneeee

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#155 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 07 January 2011 - 04:20 PM

Vezi postareaboni, la 07 January 2011 - 02:49 PM, a spus:

anul asta am cumparat prima data icre negre. sunt constienta ca nu erau chiar "adevarate", dar tot nu au fost ieftine. nu m-au dat pe spate. in shimb cele rosii, de fapt portocalii :blush: imi plac foarte tare. tare de tot Imagine postata


Niciodata n-am mancat ,nici rosii ,nici negre,ce gust au?,de ce nu pot fi pregatite ca icrele de crap de ex,ce ai pus peste ele,sau ma rog,sub ele,sunt curioasa ,pentru ca am vazut ,m-am uitat si-atat :rolleyes:
Ai pregatit din toate cate un pic :tongue3:

#156 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,774
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 07 January 2011 - 06:33 PM

Vezi postareaNico, la 07 January 2011 - 04:20 PM, a spus:

Vezi postareaboni, la 07 January 2011 - 02:49 PM, a spus:

anul asta am cumparat prima data icre negre. sunt constienta ca nu erau chiar "adevarate", dar tot nu au fost ieftine. nu m-au dat pe spate. in shimb cele rosii, de fapt portocalii :) imi plac foarte tare. tare de tot Imagine postata


Niciodata n-am mancat ,nici rosii ,nici negre,ce gust au?,de ce nu pot fi pregatite ca icrele de crap de ex,ce ai pus peste ele,sau ma rog,sub ele,sunt curioasa ,pentru ca am vazut ,m-am uitat si-atat :scratch:
Ai pregatit din toate cate un pic :floare:


nu stiu sa iti spun de ce nu se pot pregati ca si cele clasice :) asa am auzit si asa am facut: am uns paine cu un si am "presarat" deasupra boabele, adica icrele :)
cele negre sunt convinsa ca erau proaste, de fapt contrafacute, de "plastic" :)
in schimb cele rosii sunt minunate Imagine postata au "bobul" mare, moale, gelatinos in sensul placut, si cu un puternic gust de peste. nu mai povestesc ca ma ia cu pofte Imagine postata

#157 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 07 January 2011 - 07:26 PM

Vezi postareaNico, la 07 January 2011 - 04:20 PM, a spus:

de ce nu pot fi pregatite ca icrele de crap de ex



Pentru mai multe motive (pareri personale): unul fizico-chimic :scratch: - continutul lor e mai lichid decit al celor de crap, de stiuca sau a altor icre care "se freaca". Apoi motivul social, sau "de statut": se merge pe ideea ca frecarea icrelor se face pentru inmultire, deci ar fi culmea sa vrei sa inmultesti cu ulei un produs atit de exclusivist. Pescarii si cei care dispun din belsug de icre de crap, de stiuca etc, le maninca doar foarte putin frecate cu ulei, cu explicatia, foarte plauzibila, ca vor sa manince icre si nu ulei. Sau le freaca pina se albesc destul de tare si la sfirsit mai adauga o lingura de icre nefrecate pentru mai mult gust.

#158 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 07 January 2011 - 08:21 PM

personal nu sunt deloc fan salata de icre crap, stiuca etc...mi se par uleioase , dar
adoooooor pe cele rosii zise de manciuria. caviar foarte bun am mancat din cel iranian e super,
dar muuuuuult prea scump sa-ti poti permite o " orgie" culinara de caviar ,
si asa ca sa mananc 3 icre pe paine cu unt, prefer sa iau doar pe cele de somon ( manciuria)

ps , ma refer la adevaratul caviar si la adevaratele icre de manciuria,
nu la icrisoarele alea mici negre si rosii, care-s faine la decorat.

#159 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 07 January 2011 - 10:18 PM

Stella, nici mie nu-mi plac icrele "albe" ... nu-mi place gustul, mirosul, mi se par gretoase.
cu astealalte ...sunt alte oua de ...peste ... :scratch: nu seamana deloc intre ele

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#160 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 10 January 2011 - 07:37 PM

Vezi postareaboni, la 07 January 2011 - 02:49 PM, a spus:

pun si eu aici ce am facut de revelion. am fost doar noi 3. aproape totul e pe baza de peste :rolleyes:
- tartine (paine alba si integrala) cu unt si somon afumat
- tartine cu unt si icre rosii si negre
- oua umplute cu galbenusul + ton + maioneza (la astea aveam si sos de tarhon sau hrean, puse separat in sosiere)
- "bete" de cascaval cu ananas


anul asta am cumparat prima data icre negre. sunt constienta ca nu erau chiar "adevarate", dar tot nu au fost ieftine. nu m-au dat pe spate. in shimb cele rosii, de fapt portocalii :floare: imi plac foarte tare. tare de tot Imagine postata


Frumos, Boni! Imi place!
Eu nu am cumparat niciodata icre negre pana acum asa ca nu-mi pot da cu parerea...
Sorina

Arata acest topic


  • 19 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi