Forum Culinar: Finger Food - Forum Culinar

Salt la continut

  • 19 Pagini +
  • « Prima
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Finger Food ...de toate felurile

#201 Useril este offline   PARADIS 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 55
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationOakland

Postat 10 February 2011 - 04:00 AM

Vezi postareaDaniella, la 09 February 2011 - 10:16 AM, a spus:

Paradis, multumim pentru retete. Cum functioneaza formele de silicon, neunse si netapetate cu nimic? Ms


Formele de silicon sau comportat foarte bine neunse.Silicoanele sint preferatele mele :D /dupa folosire le-am spalat la masina de vase,si-a ramas tot asa de frumoase :D .

Va multumesc frumos.

#202 Useril este offline   PARADIS 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 55
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationOakland

Postat 10 February 2011 - 04:16 AM

chipsuri de pui

reteta by "SIMONA B"mersi frumos.

INGREDIENTELE

3 piept de pui
3 oua
3 catei de usturoi

MOD DE PREPARARE


Se spala si se svanta de apa.Se taie bucatele mici.
cam cat o nuca mica sau cat o castana comestibila.
Se condimenteaza cu sare si piper,daca vreti chiar si cu vegeta(A la MAYA).
Dupa ce au stat un sfert de ora, sa-si traga sare, se trantesc in faina
si se despart cu grija sa nu stea lipite unele de altele si sa isi ia faina pe toate fetele.
Spargeti ouale si curatati cativa catei de usturoi si zdrobiti-i adaugandu-i apoi in ouale batute.
Scaldati bucatelele de pui in amestecul de oua cu usturoi,si le acoperiti cu pesmet
( eu am folosit pesmet italian style)

In uleiul incins bine intr-o cratita sau in fripteoza
puneti cam toate odata sau cel mult in doua ture bucatile si aveti grija sa nu se arda.
Sint foarte gustoase daca sunt prajite in timp scurt la foc mare,
oul se umfla iar carnea ramane umeda in interior
dar in acelasi timp este patrunsa datorita dimensiunilor mici.
Merg mancate simple sau cu dip-uri.

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-176-12973035311126.jpg


#203 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 12 February 2011 - 02:50 AM

Paradis, multumim de reteta! si merci de lamuririle cu silicoanele. Oare sunt durabile? :occasion14:
te rog, ce inseamna:
- le acoperiti cu pesmet?
- ( eu am folosit pesmet italian style)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#204 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 19 February 2011 - 10:18 AM

Omleta cu orez la cuptor

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-9-1298103463166.jpg

#205 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 01 March 2011 - 10:25 AM

Cornulete cu sunca, muschiulet afumat

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-64-12989678835924.jpg

Ingrediente

200 gr faina
100 gr unt
2 galbenusuri
1 dl (100 ml) smantana

150 gr sunca
50 gr unt
boia, sare

Se framnta un aluat din faina, untul rece, galbenusurile, smantana si putina sare (daca iese mai moale aluatul il introduceti vre-o 30 min la frigider).
Se intinde o patura subtire si se taie felii triunghiulare.

Se toaca marunt sunca, apoi se framnata cu unt si boia. Umplutura astfel obtinuta se imparte in mod egal pe bucatile de aluat triunghiulare, care apoi se vor rula in forma de cornulete.

Le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt. Cornuletele se ung cu ou si se pun in cuptorul fierbinte.

Aproximativ 30-40 min le lasati la copt, depinde evident de cum coace cuptorul fiecaruia.

Cornulete cu sunca

#206 Useril este offline   snej 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 539
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationMelbourne

Postat 01 March 2011 - 11:01 AM

Vezi postareayoyo, la 01 March 2011 - 10:25 AM, a spus:

Cornulete cu sunca, muschiulet afumat

Atasament CORNULETE CU SUNCA REVISTA PIC.jpg

Ingrediente

200 gr faina
100 gr unt
2 galbenusuri
1 dl (100 ml) smantana

150 gr sunca
50 gr unt
boia, sare

Se framnta un aluat din faina, untul rece, galbenusurile, smantana si putina sare (daca iese mai moale aluatul il introduceti vre-o 30 min la frigider).
Se intinde o patura subtire si se taie felii triunghiulare.

Se toaca marunt sunca, apoi se framnata cu unt si boia. Umplutura astfel obtinuta se imparte in mod egal pe bucatile de aluat triunghiulare, care apoi se vor rula in forma de cornulete.

Le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt. Cornuletele se ung cu ou si se pun in cuptorul fierbinte.

Aproximativ 30-40 min le lasati la copt, depinde evident de cum coace cuptorul fiecaruia.

Cornulete cu sunca



Vai cum pot arataaaaa :headbang: ! Sa vad ... poate le fac sambata pentru un mic dejun romantic :wub: .

#207 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 18 March 2011 - 04:58 PM

Spre rusinea mea, de cand am primit titulatura de noblete nu am mai dat deloc pe aici. :floare:
Asa ca a venit timpul sa va mai prezint un aperitiv usor de realizat, compus din 3 ingrediente de baza: castraveti verzi, orez (fiert) si file de somon afumat. Am presarat deasupra seminte de susan. Se poate servi cu sos de soia.


Imagine atasata: monthly_03_2011/post-701-13004602712473.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-701-13004602873339.jpg


#208 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,496
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 March 2011 - 01:10 AM

Simple si interesante!

#209 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 20 March 2011 - 04:22 PM

Vezi postareaDaniella, la 12 February 2011 - 02:50 AM, a spus:

Paradis, multumim de reteta! si merci de lamuririle cu silicoanele. Oare sunt durabile? :)
te rog, ce inseamna:
- le acoperiti cu pesmet?
- ( eu am folosit pesmet italian style)

Daniella,nu stiu cum e pesmetul italian style,dar eu fac asa:
amestec pesmetul pentru paneuri cu parmezan fin macinat,si dupa ce dau bucatelele de piept de pui prin ou batut(condimentat cu sare & piper),le tavalesc si prin amestecul asta.
Nu stiu daca si italienii face ceva de genul asta,dar fiind parmezan pe acolo...ar avea o tenta de stil italian :)
Ies foarte gustoase snitelele.Merge bine doar cu piept de curca sau pui pentru ca astea se fac repede.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#210 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 20 March 2011 - 07:20 PM

Vezi postareaMaya, la 20 March 2011 - 04:22 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 12 February 2011 - 02:50 AM, a spus:

Paradis, multumim de reteta! si merci de lamuririle cu silicoanele. Oare sunt durabile? :)
te rog, ce inseamna:
- le acoperiti cu pesmet?
- ( eu am folosit pesmet italian style)

Daniella,nu stiu cum e pesmetul italian style,dar eu fac asa:
amestec pesmetul pentru paneuri cu parmezan fin macinat,si dupa ce dau bucatelele de piept de pui prin ou batut(condimentat cu sare & piper),le tavalesc si prin amestecul asta.
Nu stiu daca si italienii face ceva de genul asta,dar fiind parmezan pe acolo...ar avea o tenta de stil italian :D
Ies foarte gustoase snitelele.Merge bine doar cu piept de curca sau pui pentru ca astea se fac repede.


Maya, multumesc :) ! Nu aveam habar ce e pesmetul italian style :)
Fac si eu asa bucatele mici de snitele de curcan, "nuggets".

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#211 Useril este offline   Bia 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 24
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationWN

Postat 06 April 2011 - 11:03 PM

Vin si eu cu o idee de fingerfood, snack, cum vreti voi sa-i spuneti: Hamburgeri fara paine :blob8:

E extrem de usor de preparat, felii de cartofi fierte putin si apoi prajite, chiftele din carne de vita + porc + putin usturoi, sare si piper.
Mai departe puteti servi cu ce va pofteste inimioara, eu am folosit castravete acru, rosii cherry, iarba ciorii si cateva picaturi de ketchup.

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-145-13021237696658.jpg

#212 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 06 April 2011 - 11:23 PM

Arata bine.Pîna sa citesc,credeam ca virgula cartofii sînt cerculete de ananas(cred ca nici asa nu ar fi rau :blob8: ).
Idee buna,îmi place!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#213 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 07 April 2011 - 07:31 AM

Intradevar f. frumos,eu am crezut ca e mamaliguta(rece si decupata) :blob8:

Rafinata de Maya a crezut ca-s rondele de ananas,moldoveanca de io' ca-i mamaliga =)) :-*

#214 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,496
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 April 2011 - 07:46 AM

Iar eu am crezut ca-s patratele de aluat frantuzesc :blob8:
Foarte faina idee.

#215 Useril este offline   Bia 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 24
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationWN

Postat 07 April 2011 - 09:56 AM

:)) foarte bine ca ati crezut ca e altceva, asa avem o gramada de idei in plus. ;)

#216 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 07 April 2011 - 01:42 PM

Vezi postareaBia, la 06 April 2011 - 11:03 PM, a spus:

Hamburgeri fara paine :)

E extrem de usor de preparat, felii de cartofi fierte putin si apoi prajite, chiftele din carne de vita + porc + putin


Si nici nu ne mai facem probleme ca màncam pàine si cartofi.Ca la hamburger cu cartofi prajiti.

#217 Useril este offline   julix_2007 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 07 April 2011 - 06:32 PM

Vezi postareaGeany, la 07 April 2011 - 07:31 AM, a spus:

Intradevar f. frumos,eu am crezut ca e mamaliguta(rece si decupata) =))

Rafinata de Maya a crezut ca-s rondele de ananas,moldoveanca de io' ca-i mamaliga :D :D


Cica-s umblata, cat de cat si citita. Tot mamaliga am crezut ca e. =))

#218 Useril este offline   lisa 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 62
  • Inregistrat: 10-April 11

Postat 10 April 2011 - 04:06 AM

Buna.
Pe multe dintre voi va "cunosc" de pe culi, dar imi pare bine sa va revad.
Sper sa ne primiti si pe noi.


Meniu pentru ziua Anei:
mezeluri
Imagine atasata: monthly_04_2011/post-1162-13024009460539.jpg
ciuperci umplute(sarua'mana Maya)
Imagine atasata: monthly_04_2011/post-1162-13024009711573.jpg
pateuri cu ciuperci/branza/spanac
Imagine atasata: monthly_04_2011/post-1162-13024010116122.jpg
Platouri:
Imagine atasata: monthly_04_2011/post-1162-13024010874811.jpg
turnul cu chiftelute si pasta de branza:
Imagine atasata: monthly_04_2011/post-1162-13024011192665.jpg
Rosii umplute cu vinete
Imagine atasata: monthly_04_2011/post-1162-13024011467581.jpg
Mama de strumfi blonzi

#219 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 10 April 2011 - 02:45 PM

Bine ai venit lisa! :rolleyes:

Frumoase preparatii :tongue3:
Sa-ti traiasca sarbatorita!
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#220 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 03 June 2011 - 06:15 PM

CIUPERCI ENOKI INVELITE IN BACON

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-701-13071175891553.jpg

Obisnuiesc sa fac cumparaturile la unul din magazinele cu produse de provenienta asiatica din zona.
De acolo am cumparat aceste ciuperci enoki care de multa vreme m-au atras insa nestiind exact cum sa le pregatesc am renuntat sa le cumpar de fiecare data.
Apoi am gasit aceasta reteta de hors d’oeuvres pe Food & Wine si mi s-a parut foarte atractiva.

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-701-13071175730014.jpg

INGREDIENTE:
- 2 pachetele ciuperci enoki (200 gr in total )
- 10-12 felii bacon taiate in doua
- 3 fire de ceapa verde
- piper proaspat macinat
- rosii cherry pentru decorat

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-701-13071175567284.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-701-13071180382158.jpg

Se incalzeste cuptorul la 425F (210C). Se taie feliile de bacon pe jumatate.
Se spala si se taie o parte din coditele de la ciuperci.
Se spala si ceapa verde si se taie pe lungime in 4 bucati egale.
Se aseaza pe fiecare felie de bacon cateva fire de ciuperci, o bucata de ceapa verde si se condimenteaza cu piper proaspat macinat dupa care se ruleaza si eventual se fixeaza fiecare pachetel cu cate o scobitoare.

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-701-13071175643868.jpg

Se aseaza rulourile intr-o tava si se lasa la cuptor circa 20 minute.
Se servesc calde ca aperitive acompaniate de un vin alb de tip Chardonnay.
Sunt gustoase, atractive si usor de facut.

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-701-13071175811783.jpg



Arata acest topic


  • 19 Pagini +
  • « Prima
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi