Forum Culinar: Chec de vinete - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Chec de vinete

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 06 October 2010 - 03:03 PM

O bunatate, de cate ori vad o vanata, o vad chec.O bunaciune.

1 vanata marisoara
1 mana de cascaval cubulete
1 ou
patrunjel

Vanata am pus-o la copt asa intreaga in cuptorul microunde, la maxim pentru 15 minute.La cuptor normal o tineti pana devine coaja maronie, nu chiar ca pentru salata noastra de vinete.

O curatati si o lasati la racit si scurs.O taiati in bucati mai mari, nu ca pentru salata. :pupic:

O amestecam cu oul si cascavalul.Cu patrunjelul si sare, piper si ce mai vreti.Eu am ras si o bucata de cascaval mai uscat, ce-mi ramasese prin frigo.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-9-12863700121.jpg

O forma mica de chec, o ungeti cu ulei si o tapetati cu pesmet, turnati amestecul, deasupra radeti cascaval, parmezan si pesmet.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-9-128637003851.jpg

Coaceti in cuptorul incins pana se formeaza o crusta deasupra.Lasati la racit, scoateti din forma si feliati.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-9-128637012788.jpg

Seviti!

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-9-128637014789.jpg

#2 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 06 October 2010 - 04:26 PM

Nu Xplodeaza la cuptorul cu micro~ ?
Nu ar trebui intepata din loc in loc? Ma gandesc la apa din tesuturile vinetei care vaporizandu-se isi mareste volumul considerabil. Personal mi-au explodat si cartofii in coaja cand am uitat sa-i perforez, dar nu totdeauna.

Am prestat si eu reteta si confirm ca e delicioasa. Eu am taiat vanata felii, le-am sarat, lasat la scurs si apoi le-am prajit un pic fara ulei in tigaia-gratar, apoi reteta a urmat aproape intocmai.
Cand am avut busuioc am pus de acela.
Am mai scapat si cate un catel de usturoi zdrobit, de ce sa zic ca nu.
In loc de cascaval, cas de capra ca l-am avut gratis de la tata-scocru cinci luni (acum a intarcat :pupic: )
De o ţâră de chiper ai scris? Ăi hi uitat...

Varianta cu zucchini, sau dovlecei si cu mult marar e si ea epopeica.

In pregatire - cea cu dovleac.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#3 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 06 October 2010 - 07:18 PM

Imediat merg sa execut ca-mi place invidios de mult vanata:P

Shefule vanata n-am copt in coaja la micro insa cartofi da si n-au explodat never.
Eu cu castanele am avut problema exploziei ca na vroiam sa vad de pusca au ba :pupic:.

#4 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 06 October 2010 - 09:02 PM

Yoyo, pielea externa a castanelor trebuie "taiata" in cruce sau o simpla taietura/crestatura,inainte de a le pune la cuptor. chiar si in cel clasic, caci altfel fac poc.

http://www.aftouch-c...au-four-747.htm

#5 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,070
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 October 2010 - 10:39 PM

Pai daca mai am noroc sa-mi vina o vinata din gradina il incerc :wub:

#6 Useril este offline   nane 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationFrrrrrrrr!

Postat 07 October 2010 - 11:02 AM

si cu zucchini cum fac , ii prajesc pe gratar felii? :lol: , am vreo 4 zucchini si salivez langa reteta.

#7 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 07 October 2010 - 11:12 AM

Vezi postareanane, la 07 October 2010 - 11:02 AM, a spus:

si cu zucchini cum fac , ii prajesc pe gratar felii? :lol: , am vreo 4 zucchini si salivez langa reteta.



Zuchinele /dovleceii eu i-am taiat cubuletze si i-am "saltat" cu un strop de ulei si usturoi, f. al dente.
poti sa-i faci la cuptor, sau chiar la aburi, parerea mea.

#8 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 07 October 2010 - 11:14 AM

Pentru dovlecei incearca reteta asta dovlecei invizibili.Poate merge si cum zici tu, eu n-am incercat.

Mie dupa primele 2 minute vanata mi-a crapat, nu a explodat. Daca vreti, crestati-o eu n-am nimic impotriva.A iesit zeama din ea, dupa care am scurs-o bine.Eventual o taiati in doua si o coaceti la cuptor normal, pana devine moale.Scobiti miezul si continuati cu reteta.

#9 Useril este offline   nane 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationFrrrrrrrr!

Postat 07 October 2010 - 02:43 PM

Ok fac dovleceii invizibili, stiu reteta, dar mi-era teama ca voi avea o balta in farfurie, aici sunt tare aposi .De aceea nici tarta cu dovlecei nu prea mai fac ca-mi ramane aluatul umed dedesubt.
Scuzati off-ul, on :se face checul duminica , in legea lui cu vinete :occasion14:

#10 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 08 March 2013 - 01:10 AM

Chiar ca a fost o bunatate. Eu am facut checul cu 2 oua pentru ca am avut 2 vinete, dar am mai adugat o jumatate de ceapa, un catel de uisturoi si o mana de quinoa ramasa de la salata de ieri.

Merci Eataly, ca toate retetele tale si checul asta a fost superb.

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-341-13626978246098.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#11 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 08 March 2013 - 11:09 AM

Mi-a scapat reteta asta, dar o tin minte pe viitor!

#12 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 08 March 2013 - 11:39 AM

Mama ce buna era reteta asta cand ma luptam cu un calup mare de vinete coapte din congelator, numai bun sa anesteziezi un hot pana vine politia! Dar mi-a scapat!
Acum nu-mi mai scapa!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#13 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 13 March 2013 - 10:43 PM

L-am facut si eu aseara cu doua vinete mai slabanoage. Eu le-am facut la cuptor.
Marea majoritate s-au transformat in salata de vinete si doua din ele ne-au onorat cu prezenta in domnul chec.
Cum aveam doua albusuri ramase de la maioneza, le-am folosit in locul oului.
Am inlocuit pesmetul cu tarate de ovaz si gata, checul e monti.

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-133-1363207410511.jpg

Multumesc pt asa o bunatate! :)
Sorina

#14 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 14 March 2013 - 12:38 PM

Ma bucur ca va place fetele.Eu am uitat de el. :(
Maine ma duc dupa o vanata, 'daia violeta cum zice Maya de Firenze.
Aia-i dulce, carnoasa si fara seminte.

#15 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 14 March 2013 - 01:45 PM

Eu am scos de la congelator un pachet de vinete facute asta vara pe gratar, asa ca maine il fac! Le las la decongelat, apoi toata noaptea in frigider la scurs.
Am luat tavi mici, am luat branza, am luat patrunjel, am tot.

#16 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 15 March 2013 - 07:50 PM

Lili, l-am facut. Iti spun diseara ce si cum.
Deocamdata parfumul ma satisface, ca de altfel si sectiunea. I-am facut deja poze, chiar daca e intuneric. Cand le descarc, micsorez, etc, le pun.

------------------

Mi s-a spus ca-i delicios, asa ca se mai face sigur, vinete la congelator sunt :rolleyes: .
Merci Lili :-* !

#17 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 16 March 2013 - 10:40 PM

Pozele de azi dimineata, cu soare

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_03_2013/post-13-13634666912512.jpg


#18 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 16 March 2013 - 11:54 PM

Ce frumoasa poza!! Ti-a iesit foarte fain checul.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#19 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 17 March 2013 - 02:11 AM

Multumesc Aura, datorita voua l-am facut ca l-ati scos la lumina :rolleyes: !

#20 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,415
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 17 March 2013 - 10:21 PM

Nu stiu cum ati facut voi din 1 sau 2 vinete si ati avut ce manca, eu am facut din 3 (ditamai prajitura!) si parca tot n-a fost destul!
Eu am taiat curatat vinetele, le-am taiat cubulete si le-am am oparit (cred ca tot de pe forum am gasit o reteta de chiftelute de vinete si se fierbeau, cred ca ingredientele erau cam la fel), in rest am pus ce zice reteta.

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi