Chec de vinete
#1
Postat 06 October 2010 - 03:03 PM
1 vanata marisoara
1 mana de cascaval cubulete
1 ou
patrunjel
Vanata am pus-o la copt asa intreaga in cuptorul microunde, la maxim pentru 15 minute.La cuptor normal o tineti pana devine coaja maronie, nu chiar ca pentru salata noastra de vinete.
O curatati si o lasati la racit si scurs.O taiati in bucati mai mari, nu ca pentru salata.
O amestecam cu oul si cascavalul.Cu patrunjelul si sare, piper si ce mai vreti.Eu am ras si o bucata de cascaval mai uscat, ce-mi ramasese prin frigo.
O forma mica de chec, o ungeti cu ulei si o tapetati cu pesmet, turnati amestecul, deasupra radeti cascaval, parmezan si pesmet.
Coaceti in cuptorul incins pana se formeaza o crusta deasupra.Lasati la racit, scoateti din forma si feliati.
Seviti!
#2
Postat 06 October 2010 - 04:26 PM
Nu ar trebui intepata din loc in loc? Ma gandesc la apa din tesuturile vinetei care vaporizandu-se isi mareste volumul considerabil. Personal mi-au explodat si cartofii in coaja cand am uitat sa-i perforez, dar nu totdeauna.
Am prestat si eu reteta si confirm ca e delicioasa. Eu am taiat vanata felii, le-am sarat, lasat la scurs si apoi le-am prajit un pic fara ulei in tigaia-gratar, apoi reteta a urmat aproape intocmai.
Cand am avut busuioc am pus de acela.
Am mai scapat si cate un catel de usturoi zdrobit, de ce sa zic ca nu.
In loc de cascaval, cas de capra ca l-am avut gratis de la tata-scocru cinci luni (acum a intarcat )
De o ţâră de chiper ai scris? Ăi hi uitat...
Varianta cu zucchini, sau dovlecei si cu mult marar e si ea epopeica.
In pregatire - cea cu dovleac.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#3
Postat 06 October 2010 - 07:18 PM
Shefule vanata n-am copt in coaja la micro insa cartofi da si n-au explodat never.
Eu cu castanele am avut problema exploziei ca na vroiam sa vad de pusca au ba .
#4
Postat 06 October 2010 - 09:02 PM
http://www.aftouch-c...au-four-747.htm
#5
Postat 06 October 2010 - 10:39 PM
#6
Postat 07 October 2010 - 11:02 AM
#7
Postat 07 October 2010 - 11:12 AM
nane, la 07 October 2010 - 11:02 AM, a spus:
Zuchinele /dovleceii eu i-am taiat cubuletze si i-am "saltat" cu un strop de ulei si usturoi, f. al dente.
poti sa-i faci la cuptor, sau chiar la aburi, parerea mea.
#8
Postat 07 October 2010 - 11:14 AM
Mie dupa primele 2 minute vanata mi-a crapat, nu a explodat. Daca vreti, crestati-o eu n-am nimic impotriva.A iesit zeama din ea, dupa care am scurs-o bine.Eventual o taiati in doua si o coaceti la cuptor normal, pana devine moale.Scobiti miezul si continuati cu reteta.
#9
Postat 07 October 2010 - 02:43 PM
Scuzati off-ul, on :se face checul duminica , in legea lui cu vinete
#10
Postat 08 March 2013 - 01:10 AM
Merci Eataly, ca toate retetele tale si checul asta a fost superb.
#12
Postat 08 March 2013 - 11:39 AM
Acum nu-mi mai scapa!
#13
Postat 13 March 2013 - 10:43 PM
Marea majoritate s-au transformat in salata de vinete si doua din ele ne-au onorat cu prezenta in domnul chec.
Cum aveam doua albusuri ramase de la maioneza, le-am folosit in locul oului.
Am inlocuit pesmetul cu tarate de ovaz si gata, checul e monti.
Multumesc pt asa o bunatate!
#14
Postat 14 March 2013 - 12:38 PM
Maine ma duc dupa o vanata, 'daia violeta cum zice Maya de Firenze.
Aia-i dulce, carnoasa si fara seminte.
#15
Postat 14 March 2013 - 01:45 PM
Am luat tavi mici, am luat branza, am luat patrunjel, am tot.
#16
Postat 15 March 2013 - 07:50 PM
Deocamdata parfumul ma satisface, ca de altfel si sectiunea. I-am facut deja poze, chiar daca e intuneric. Cand le descarc, micsorez, etc, le pun.
------------------
Mi s-a spus ca-i delicios, asa ca se mai face sigur, vinete la congelator sunt .
Merci Lili !
#18
Postat 16 March 2013 - 11:54 PM
#19
Postat 17 March 2013 - 02:11 AM
#20
Postat 17 March 2013 - 10:21 PM
Eu am taiat curatat vinetele, le-am taiat cubulete si le-am am oparit (cred ca tot de pe forum am gasit o reteta de chiftelute de vinete si se fierbeau, cred ca ingredientele erau cam la fel), in rest am pus ce zice reteta.