Forum Culinar: Bilute de pîine si pecorino cu sos de rosii - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Bilute de pîine si pecorino cu sos de rosii

#1 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 12 October 2010 - 04:21 PM

Reteta am vazut-o ieri la TV pe programul Rai 1 la emisiunea "La prova del cuoco"

Polpette di pane

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-5-128689296169.jpg

Pentru sos avem nevoie de:
(eu va dau cantitatile folosite de mine)

• 6 rosii
  • 1 tija de telina
  • 1 ceapa
  • frunze de busuioc (fac.)
  • sare
  • ulei de masline

Reteta originala:

Se taie rosiile bucati,ceapa în patru,tija de telina în 2-3 bucati.
Se pun toate într-o tigaie în ceva ulei de masline,
si se lasa pîna se înmoaie bine,apoi se trec prin sita de pasat.
Ceapa,telina si pielitele se separa.Rezultatul - un sos fin.Se sareaza putin.

Eu am curatat rosiile,ceapa si tija de coaja,
le-am taiat bucati mari si le-am preparat exact ca în reteta.
În plus am adaugat cîteva frunze de busuioc.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-5-128689280613.jpg

Cînd legumele s-au înmuiat,am îndepartat ceapa,telina si busuiocul,
dupa care am facut din rosii un pireu fin cu mixerul vertical.Am sarat.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-5-128689285153.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-5-128689286321.jpg

Pentru chiftelute avem nevoie de:
(eu va dau cantitatile folosite de mine)

• 3 felii mari/groase pîine
  • 3 linguri cu vîrf pecorino romano
  • 1 ou
  • lapte,pentru înmuiat pîinea
  • putin usturoi pisat
  • ulei pentru prajit
  • patrunjel tocat(l-am omis din cauza Denisei)

Am rupt pîinea bucati groabe,peste care am turnat cîte putin lapte,
apoi am framîntat usor cu degetele.Bucatile de pîine nu trebuie sa fie înmuiate bine,
doar umezite si maruntite cu degetele.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-5-128689289324.jpg

Am adaugat oul,usturoiul si pecorino razuit,am framîntat putin,
apoi am format bile pe care le-am prajit în ulei.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-5-128689290588.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-5-128759257531.jpg

Le-am servit cu sosul de rosii.Delicios! :D

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-5-128689294248.jpg

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 12 October 2010 - 04:32 PM

Cred, arata delicios, poate puteai sa faci unele bilute cu patrunjel, unele fara!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#3 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 12 October 2010 - 04:35 PM

Vezi postareazerda, la 12 October 2010 - 04:32 PM, a spus:

Cred, arata delicios, poate puteai sa faci unele bilute cu patrunjel, unele fara!

Data viitoare,cînd fac pentru toti...mai multe :D
Acum le-am facut pentru prima data(de proba,sa vad daca ne plac),si cum eram doar noi doua acasa,am facut cum îi place Denisei.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#4 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 12 October 2010 - 05:23 PM

Eu nu mancam marar cand eram de varsta Denisei, si acum mananc, ca mai o data, mai de doua ori, pana la urma am ajuns sa-mi imi pun singura in toate mancarurile :)

#5 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 12 October 2010 - 05:27 PM

Vezi postareazerda, la 12 October 2010 - 05:23 PM, a spus:

Eu nu mancam marar cand eram de varsta Denisei, si acum mananc, ca mai o data, mai de doua ori, pana la urma am ajuns sa-mi imi pun singura in toate mancarurile :)

Denise îl suporta înainte...si acum de-o vreme nu-l mai vrea si pace! :)
Nci dupa marar nu se da în vînt,dar îl accepta :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#6 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 12 October 2010 - 05:29 PM

O sa-i treaca, toti avem diverse faze din astea.

#7 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 12 October 2010 - 05:39 PM

Maya ti-au iesit de revista,mai faine ca la tv... :)

#8 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,769
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 13 October 2010 - 11:47 AM

Vezi postareaMaya, la 12 October 2010 - 05:27 PM, a spus:

Vezi postareazerda, la 12 October 2010 - 05:23 PM, a spus:

Eu nu mancam marar cand eram de varsta Denisei, si acum mananc, ca mai o data, mai de doua ori, pana la urma am ajuns sa-mi imi pun singura in toate mancarurile :(

Denise îl suporta înainte...si acum de-o vreme nu-l mai vrea si pace! :)
Nci dupa marar nu se da în vînt,dar îl accepta :(

Vezi postareazerda, la 12 October 2010 - 05:29 PM, a spus:

s-ar putea sa nu ii treaca :( eu nu am suportat niciodata patrunjelul. acum il accept pentru ca stiu ca e sanatos, dar tot nu imi place...

referitor la reteta, cred ca am sa o incerc cu marar :(
arata, ca de obicei, minunat

#9 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 October 2010 - 01:11 PM

Ca si inlocuitor la patrunjel,se poate pune busuioc verde,vazand ca oricum se regaseste si in sos,sau cimbrisor proaspat,sau codite de ceapa verde,iarba ciorii,sau o sa radeti dar eu in ele vad stand bine si mac,da' mac ati auzit bine,sau chimen,si pe vf. degetelor daca ne indepartam de reteta originala,asi mai vedea cuburele de ardei rosu,si ceva de bacon sau kaiser,in mijloc pus un cub de branza astfel fiecare biluta ar avea in mijloc o surpriza filanta...Hoo ca iar zburd pe campii virgine,puneti-mi o frana bre... =))

#10 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 14 October 2010 - 04:54 PM

Vezi postareazerda, la 12 October 2010 - 05:29 PM, a spus:

Da,asta e adevarat.Ma bucur ca a început sa manînce broccoli...era ultima leguma pe care ar fi mîncat-o,daca nu mai era altceva nimic de mîncare pe lume...si acum tot pe ultimul loc este,dar cica "parca e bun... " :notworthy:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#11 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 14 October 2010 - 04:55 PM

Vezi postareaGeany, la 12 October 2010 - 05:39 PM, a spus:

Maya ti-au iesit de revista,mai faine ca la tv... :notworthy:

Da,au iesit dragutele,si tare-s bune de la pecorino.I love pecorino :biggrin:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#12 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 14 October 2010 - 05:00 PM

Vezi postareaboni, la 13 October 2010 - 11:47 AM, a spus:

s-ar putea sa nu ii treaca :notworthy: eu nu am suportat niciodata patrunjelul. acum il accept pentru ca stiu ca e sanatos, dar tot nu imi place...

referitor la reteta, cred ca am sa o incerc cu marar :biggrin:
arata, ca de obicei, minunat

Si mama e la fel cu patrunjelul.De copil lega bunica o legatura de patrunjel cu ata,sa o poata sacoate din oala,ca mama facea urît la verdeata asta.Si în ziua de azi e la fel.Pune la supa doar radacina/eventual legatura de frunze întregi,si scoate tot afara.Deasupra nu pune,dar toaca pentru restul,sa-si puna fiecare direct în farfurie.

Sa stii ca vor fi bune si cu marar,si cu orice.Eu nu am pretentii.Ador verdeturile! :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#13 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 14 October 2010 - 05:03 PM

Vezi postareaGeany, la 13 October 2010 - 01:11 PM, a spus:

Ca si inlocuitor la patrunjel,se poate pune busuioc verde,vazand ca oricum se regaseste si in sos,sau cimbrisor proaspat,sau codite de ceapa verde,iarba ciorii,sau o sa radeti dar eu in ele vad stand bine si mac,da' mac ati auzit bine,sau chimen,si pe vf. degetelor daca ne indepartam de reteta originala,asi mai vedea cuburele de ardei rosu,si ceva de bacon sau kaiser,in mijloc pus un cub de branza astfel fiecare biluta ar avea in mijloc o surpriza filanta...Hoo ca iar zburd pe campii virgine,puneti-mi o frana bre... :notworthy:

Geany,cum spuneam si mai sus...merge orice verdeata/în functie de gust.
În rest,clar ca poti baga ce vrei în ele,kaiser,mac,chimen...etc ,dar mie îmi place reteta asta pentru simplitatea ei.Consider ca pecorino da destula aroma,asta pentru papila mea.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#14 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 October 2010 - 05:41 PM

Eii draga Maya,nu vreau sa jicnesc pe nimeni in afara de mua'da' moldovenii mei cel putin,nu inteleg niste galuste de paine in sos de rosii nici sa-i bati,sincer mie mi-ar place da',cu ai mei e jale nene... :notworthy:

#15 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 14 October 2010 - 06:09 PM

Vezi postareaGeany, la 14 October 2010 - 05:41 PM, a spus:

Eii draga Maya,nu vreau sa jicnesc pe nimeni in afara de mua'da' moldovenii mei cel putin,nu inteleg niste galuste de paine in sos de rosii nici sa-i bati,sincer mie mi-ar place da',cu ai mei e jale nene... :notworthy:

E normal! Despre gusturi nici nu se discuta.Eu vorbeam doar de papila mea.Ma refer ca într-o chestie asa clara,cînd aroma principala e pecorino,eu vreau s-o simt.Amestecata cu chimion sau kaizer...nu mai gasesc pecorino.Si tu stii ca eu fara pecorino...nu-s eu :biggrin:

Sînt adepta retetelor simple,bine definite/clare(adica nu cu foarte multe condimente/arome amestecate),cu ingrediente putine,neaparat de calitate...si mie îmi ajunge.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#16 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 October 2010 - 06:23 PM

Vezi postareaMaya, la 14 October 2010 - 06:09 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 14 October 2010 - 05:41 PM, a spus:

Eii draga Maya,nu vreau sa jicnesc pe nimeni in afara de mua'da' moldovenii mei cel putin,nu inteleg niste galuste de paine in sos de rosii nici sa-i bati,sincer mie mi-ar place da',cu ai mei e jale nene... :biggrin:

E normal! Despre gusturi nici nu se discuta.Eu vorbeam doar de papila mea.Ma refer ca într-o chestie asa clara,cînd aroma principala e pecorino,eu vreau s-o simt.Amestecata cu chimion sau kaizer...nu mai gasesc pecorino.Si tu stii ca eu fara pecorino...nu-s eu :D

Sînt adepta retetelor simple,bine definite/clare(adica nu cu foarte multe condimente/arome amestecate),cu ingrediente putine,neaparat de calitate...si mie îmi ajunge.

Deci o sa va fac sa radeti si cu..''fundu'' :notworthy: scuze,dar o doamna f. in varsta din Italia (are 90 de ani),care tine f. mult la mine si pt. care am lucrat si care ne face mereu cadouri, mici pachete,implorand sa ma intorc la ea,o doamna din inalta societate(vechea garda),zicea ca astea sunt :adevaratul ''gust'',trebuie sa-ti formezi ''palatul''adica papilele,cu ai mei nu-i loc, dar vreau sa zic,si concluzie:''gustul se educa'' e vb. ei, nu a mea,ca sa fii rafinat nu poti din prima,e nevoie si aici de educatie,cine vrea sa priceapa bine,cine nu ,intram in polemici, noi nu suntem educati in a avea gusturi rafinate,dar e clar ca odata ce prinzi gustul si ideea unei diete sanatoase (rafinate e partea 2)nu ai decat de castigat,deci concluzie de concluzie,draga Maya:ai inca o data dreptate 100/100 cel putin parerea mea...

#17 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 14 October 2010 - 07:02 PM

Geany,io cre'ca noi vorbim una pe lînga ai'lalta :D Polemica? Whyyyy?Pai ce,nu mai are voie omu' sa-si exprime parerea la liber?

Eu sînt de parere ca despre gusturi nu se discuta,si fiecare poa' sa-si manînce mamaliga cu ce brînza-i place.Rafinat sau nu?Cine zice de fapt asta?Sau cine hoatarste?Eu nu traiesc dupa regula nimanui,si nu ma inteseaza "ce cu ce" combina cineva în oala personala.Stai linistita,nu te simti vizata,ca nu faceam nici o aluzie.Eu vorbeam doar de gustul meu,si asta nu înseamna ca e rafinat,nici ca e bun sau ca asa trebuie...ci doar ca asa îmi place mie.Atît tot :biggrin:

Pe mine nu ma înmoaie nici marii bucatari cu tot cu regulile lor,si nici doamnele fine din societatea înalta.Ca sînt în pozitiile alea,asta nu-i face atotstiutori,sau ca ei detin adevarul aromelor :notworthy:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#18 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 October 2010 - 07:37 PM

Vezi postareaMaya, la 14 October 2010 - 07:02 PM, a spus:

Geany,io cre'ca noi vorbim una pe lînga ai'lalta :D Polemica? Whyyyy?Pai ce,nu mai are voie omu' sa-si exprime parerea la liber?

Eu sînt de parere ca despre gusturi nu se discuta,si fiecare poa' sa-si manînce mamaliga cu ce brînza-i place.Rafinat sau nu?Cine zice de fapt asta?Sau cine hoatarste?Eu nu traiesc dupa regula nimanui,si nu ma inteseaza "ce cu ce" combina cineva în oala personala.Stai linistita,nu te simti vizata,ca nu faceam nici o aluzie.Eu vorbeam doar de gustul meu,si asta nu înseamna ca e rafinat,nici ca e bun sau ca asa trebuie...ci doar ca asa îmi place mie.Atît tot :biggrin:

Pe mine nu ma înmoaie nici marii bucatari cu tot cu regulile lor,si nici doamnele fine din societatea înalta.Ca sînt în pozitiile alea,asta nu-i face atotstiutori,sau ca ei detin adevarul aromelor :notworthy:

Eii o fi draga Maya dar un adevar pe acolo chiar e ,cred eu,nu degeaba dieta mediteraneana are rezultate,in sanatate ma refer,atat de recunoscute in intreaga lume,noi(si aici ma refer la ai mei,nu vreau sa generalizez)suntem gurmanzi,dar dieta noastra(din nou,vb. despre ai mei)nu e sanatoasa,avem tabieturi si obiceiuri de pe vremea copilariei ce manacau bunicii ce mergeau la camp si la coasa,ceea ce era extraordinar,problema e ca noi suntem la oras,stam la bloc,si avem o viata sedentara dar ca si gusturi urmam aceleasi traditii ca si bunii nostri muncitori la camp,aici nu se mai pupa chestiile,nu ne vom schimba, dar tu si voi ,dati un exemplu de ceea ce ar trebui sa devenim cu totii,incet ,incet sper sa-i fac si pe ai mei sa guste si felurile de mancare mai simple si sanatoase,chiar daca uneori o sa mai facem cate un pacat de dragul amintirilor...Asta e intentia mea si incet incet sper sa reusesc,nu e usor (ai mei sunt reticenti rau) si avand in vedere si mediul in care traim si traditiile noastre, dar speranta moare ultima,eu o sa incerc...

Concluzi de concluzie mi-ar place ca si ai mei sa guste asa feluri simple si sanatoase...

#19 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 14 October 2010 - 07:53 PM

Eh,Genino,da ce au gusturile cu sanatatea? Noi vorbeam de ce ne place,nu ce e sanatos :occasion15:
Si te rog nu ma da pe mine exemplu,ca nu-i indicat.Tu crezi ca tot ce manînc eu e sanatos? :D Eu aici spuneam de fapt ca nu-mi plac chestiile care contin multe arome,vreau ca gustul unei mincari sa mearga într-o directie...dar aia nu are de a face cu sanatatea.Numai cînd ma gîndesc cît ador tot ce este prajit...nici nu mai are rost sa vorbim de sanatate :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#20 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 October 2010 - 07:58 PM

Vezi postareaMaya, la 14 October 2010 - 07:53 PM, a spus:

Eh,Genino,da ce au gusturile cu sanatatea? Noi vorbeam de ce ne place,nu ce e sanatos :occasion15:
Si te rog nu ma da pe mine exemplu,ca nu-i indicat.Tu crezi ca tot ce manînc eu e sanatos? :D Eu aici spuneam de fapt ca nu-mi plac chestiile care contin multe arome,vreau ca gustul unei mincari sa mearga într-o directie...dar aia nu are de a face cu sanatatea.Numai cînd ma gîndesc cît ador tot ce este prajit...nici nu mai are rost sa vorbim de sanatate :D

Si noi ,si o talpa da sa fie prajita...

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi