Polpette di pane

Pentru sos avem nevoie de:
(eu va dau cantitatile folosite de mine)
- 6 rosii
- 1 tija de telina
- 1 ceapa
- frunze de busuioc (fac.)
- sare
- ulei de masline
Reteta originala:
Se taie rosiile bucati,ceapa în patru,tija de telina în 2-3 bucati.
Se pun toate într-o tigaie în ceva ulei de masline,
si se lasa pîna se înmoaie bine,apoi se trec prin sita de pasat.
Ceapa,telina si pielitele se separa.Rezultatul - un sos fin.Se sareaza putin.
Eu am curatat rosiile,ceapa si tija de coaja,
le-am taiat bucati mari si le-am preparat exact ca în reteta.
În plus am adaugat cîteva frunze de busuioc.

Cînd legumele s-au înmuiat,am îndepartat ceapa,telina si busuiocul,
dupa care am facut din rosii un pireu fin cu mixerul vertical.Am sarat.


Pentru chiftelute avem nevoie de:
(eu va dau cantitatile folosite de mine)
- 3 felii mari/groase pîine
- 3 linguri cu vîrf pecorino romano
- 1 ou
- lapte,pentru înmuiat pîinea
- putin usturoi pisat
- ulei pentru prajit
- patrunjel tocat(l-am omis din cauza Denisei)
Am rupt pîinea bucati groabe,peste care am turnat cîte putin lapte,
apoi am framîntat usor cu degetele.Bucatile de pîine nu trebuie sa fie înmuiate bine,
doar umezite si maruntite cu degetele.

Am adaugat oul,usturoiul si pecorino razuit,am framîntat putin,
apoi am format bile pe care le-am prajit în ulei.


Le-am servit cu sosul de rosii.Delicios!

