Forum Culinar: Ce am mai cumparat pentru bucataria noastra - Forum Culinar

Salt la continut

• 105 Pagini +
  • « Prima
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce am mai cumparat pentru bucataria noastra

#1281 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 01 February 2013 - 07:33 PM

Vezi postareaDexter, la 01 February 2013 - 07:19 PM, a spus:

nenea de la magazin spunea că toate oalele de inox de "firmă", LC, Lagostina, Zwilling Henckels, All clad, Jamie Oliver etc, toate-s făcute in China :occasion14:

Ca s-or face, ok... Dar nu toate. La noi nu am vazut niciodata marcile astea/ o parte din ele, ca nu le stiu pe toate, made in China. Magazinele de profil, astea mici din zona unde locuiesc, nici nu si-ar permite treaba asta, ca le-ar fugi clientela.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#1282 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 February 2013 - 07:40 PM

De acord cu sorella mea si confirm si eu ca Le Creuseta mea e made in France

#1283 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 01 February 2013 - 07:46 PM

Vezi postareaAdriana, la 22 January 2013 - 10:12 PM, a spus:

Sablon pentru taiat aluatul
patrat
Imagine postata

asta vroiam sa fac cu sablonul asta
aluat frantuzesc si cirnat afumat
Imagine atasata: monthly_02_2013/post-4-13597407843045.jpg

#1284 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 01 February 2013 - 07:58 PM

Adriana, ai le creuzet de inox, de aia ai zis că nu-i bun? alea de fontă, da, se fac in Franţa, alea de inox, nu.

aşa o fi moda la mine în sat ... foarte greu găseşti ceva făcut la mama lui :occasion14:

#1285 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 01 February 2013 - 08:40 PM

Nu, a mea e ca a Mayei si a lui Any din fonta emailata.
Dar n-am zis niciodata ca nu e buna, eu sint indragostita de ea :occasion14:

Nu numa la tine si aici 99% din lucruri sunt made in China, inclusiv de firma, dar din fericire se mai gasesc si facute in Europa.

#1286 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 01 February 2013 - 08:59 PM

Imi plac foarte mult sabloanele astea, vad ca au functionat perfect.

#1287 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 01 February 2013 - 09:12 PM

Vezi postareaAdriana, la 01 February 2013 - 08:40 PM, a spus:

Nu, a mea e ca a Mayei si a lui Any din fonta emailata.
Dar n-am zis niciodata ca nu e buna, eu sint indragostita de ea

abia acum ne-am lămurit. prima mea intrebare era despre LC de inox, am crezut că ai şi nu sunt bune şi de aia ai zis să nu cumpăr, dar de fapt ziceai să nu le iau din pricină că-s made in China.
alea de fontă ştiu că-s bune :tongue3:

#1288 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 01 February 2013 - 09:51 PM

Vezi postareaMaya, la 31 January 2013 - 04:34 PM, a spus:

Kiva, la tine m-am gîndit cînd am luat cutitele astea colorate de la WMF. Am mai vorbit noi odate de cutite colorate, alta marca. O sa un azi poza cu cumparaturile, dar ce vreau sa-ti zic ca si astia au cutite diferite ca forma si marime, colorate, si tin! Deci eu am avut pîna acum doar pe cel negru, acum mi-am luat si unu rosu. Daca nu as avea asa multe cutite acasa, mi-as lua set dintr-astea, ca nu doar ca-s colorate, sînt si super bune. Taie brici dupa un an si nu s-a "belit" absolut deloc!

În ce sens s-au nasolit tigaile? Erau din din silargan - emailate, teflonate, sau de inox?
Fara intentia de a dojeni pe cineva, în general vasele bune (egal ce marca) se distrug din cauza "tratamentului" necorespunzator.

Cratita/Tigaia - Ieri am pregatit-o. Adica am fiert în vas apa si otet 10 minute, asa cum cere carticica, apoi spalat si sters. Azi am facut o mîncarica din felii de carne cu sos de ciuperci. Asa de toate într-una, pentru ca e încapatoare :71:

Am încins 2 linguri ulei, am asezat feliile de carne condimentate.

- se încinge nu rapid, ci foaaarte rapid
- materialul conduce foarte bine caldura pe tot fundul tigaii, chiar si pe ochi mic (tigaia e de 28 cm)
- în prima faza, adica primele secunde, contactul carnii reci cu tigaia încinsa da senzatia ca se lipeste carnea, dar dupa ce ajung la aceeasi temperatura (ceea ce se întîmpla rapid), chiar si fara a fi carnea rumenita tare se poate întoarce fara probleme. Nu se lipeste deloc.
- e foarte încapatoare. E gradata pîna la 3 l , iar plina pîna la gura intra chiar peste 4 l apa.

Deci e super. Mai ramîne de vazut cum se comporta cu timpul, desi dupa cum arata calitativ, sînt aproape sigura ca va ramine la fel de frumoasa ani buni. De altfel au garantie 10 ani - Silargan made in Germany :P

Maya, au astia de la WMF reduceri, ca vad ca ai achizitionat ceva :tongue3:. Un cutit negru de la ei am si eu, dar e primit. O sa ma uit de astea colorate, ti-am zis ca imi place sa imi inveseleasca bucataria. Dupa ce mi-ai spus atunci ca nu sunt bune, nici nu m-am mai uitat dupa ele, dar o sa re-investighez.
Zic ca s-au nasolit in sensul ca au inceput sa lipeasca. Tigaile sunt din inox, ea le pastreaza bine, are set de 3-4 de diverse marimi, le tine una in alta, cu separatoare de fetru sa nu se zgarie, are grija de ele. Ma rog...
Asta a ta arata bine si o sa tin cont de comentariile tale cand ma duc sa imi cumpar. Sa o stapanesti mult si bine :toothy6:

#1289 Useril este offline   Ellani 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 01 February 2013 - 10:24 PM

Sa va folositi cu placere toate care v-ati innoit,adica Kiva,Maya ,Adriana si Any,daca mi-a scapat cineva,sa ma scuzati.

Eu am boala la cratite (in special la Creusete,dar nici la aia a Mayei n-as zice nu :tongue3: ) dar n-am ajuns deocamdata la nivel inalt.Folosesc chestii mai ieftine si da,nici eu nu sunt incantata de inox,mai degraba ceva teflonat cu exteriorul emailat.Amu' sa videm cand mi s-or 'lipi' si din astea pe la casa mea.Acuma se 'lipeste' ce tine de electrocasnice :toothy6:

#1290 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 01 February 2013 - 10:29 PM

Vezi postareaany_annette, la 01 February 2013 - 08:59 PM, a spus:

Imi plac foarte mult sabloanele astea, vad ca au functionat perfect.

da, si pe aluatul frantuzesc s-au comportat foarte bine
sunt foarte incintata de ele

Vezi postareaDexter, la 01 February 2013 - 09:12 PM, a spus:

abia acum ne-am lămurit. prima mea intrebare era despre LC de inox, am crezut că ai şi nu sunt bune şi de aia ai zis să nu cumpăr, dar de fapt ziceai să nu le iau din pricină că-s made in China.
alea de fontă ştiu că-s bune :tongue3:

exact, iarta-ma daca nu m-am exprimat clar

Vezi postareaEllani, la 01 February 2013 - 10:24 PM, a spus:

Sa va folositi cu placere toate care v-ati innoit,adica Kiva,Maya ,Adriana si Any,daca mi-a scapat cineva,sa ma scuzati.

mersi :toothy6:

#1291 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 02 February 2013 - 12:41 PM

Vezi postareaKiva, la 01 February 2013 - 09:51 PM, a spus:

O sa ma uit de astea colorate, ti-am zis ca imi place sa imi inveseleasca bucataria. Dupa ce mi-ai spus atunci ca nu sunt bune, nici nu m-am mai uitat dupa ele, dar o sa re-investighez.
Zic ca s-au nasolit in sensul ca au inceput sa lipeasca. Tigaile sunt din inox, ea le pastreaza bine, are set de 3-4 de diverse marimi, le tine una in alta, cu separatoare de fetru sa nu se zgarie, are grija de ele. Ma rog...
Asta a ta arata bine si o sa tin cont de comentariile tale cand ma duc sa imi cumpar. Sa o stapanesti mult si bine ;)

Dupa cum stii, si eu ador coloratele prin bucatarie. De cutitele alea care am dicutat înainte, nu au supravietuit frumos. Dar eu nu le-am avut, ci o cunostinta. Eu mi-am luat anul trecut în primavara pe cel negru sa vad cum se comporta astea de la WMF, ca au si ei mai multe modele si culori. Cum mie îmi plac cutitele mici am luat acelasi model. Taie perfect si acum, si-l folosesc zilnic de mai multe ori. Nu as fi crezut ca nici macar nu se va zgîria. Arata ca nou si acum.

Cît despre tigaie, pîna in prezent sînt super multumita. Daca face nasoale, vin si anunt, dar sincer nu cred ;)

Vezi postareaEllani, la 01 February 2013 - 10:24 PM, a spus:

Eu am boala la cratite (in special la Creusete,dar nici la aia a Mayei n-as zice nu :P ) dar n-am ajuns deocamdata la nivel inalt.Folosesc chestii mai ieftine si da,nici eu nu sunt incantata de inox,mai degraba ceva teflonat cu exteriorul emailat.Amu' sa videm cand mi s-or 'lipi' si din astea pe la casa mea.Acuma se 'lipeste' ce tine de electrocasnice B)

Ellani, eu prefer sa am mai putine oale, tigai and Co, dar sa fie bune. Plus de asta, încerc sa scot si ultimele doua tigai de teflon pe care le mai am. Dar serios, nu vor sa se zgîrie. Am avut multe tefloane în cariera mea :occasion15: , dar niciuna nu m-a tinut pe mine ca cele de la Tefal.
Oalele de inox sint foarte bune, din astea am de la Berndes si sînt multumita. Am avut si din fonta teflonata pe interior, tot Berndes, au fost bune, dar cum spuneam am vrut sa scap de teflon, asa ca le-am dat. Am pastrat doar o tigaita pitica din set :D

Interior teflonat si exterior emailat, nu vad rostul. Mie mi-e important ca interiorul sa nu fie teflonat. LeCreusetele mele sint din fonta, emailate colorat la exterior si emailate bejuliu pe interior.
Cu toate ca "stilul" meu este LC, recunosc ca de exemplu asta de la Silit e pefectiunea întruchipata, daca vorbim de prelucrare. E made in Germany, de aia :toothy9; Dar e prea moderna/stilata pentru mine ca înfatisare. Mie îmi plac chestiile mai clasice.
Pretul vaselor Silit sînt la fel de piperate ca cele de la Le Creuset. Mai vreau o lecreuseta verde kiwi, dar din pacate n-o gasesc la noi. În fiecare tara vînd astia, în afara culorilor clsice, si cîte o alta paleta de culori, care difera de la tara/zona/continent ( nu stiu exact :D ). Ei, si la noi nu vor sa vînda kiwi ;)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#1292 Useril este offline   Ellani 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 02 February 2013 - 11:12 PM

Vezi postareaMaya, la 02 February 2013 - 12:41 PM, a spus:

Ellani, eu prefer sa am mai putine oale, tigai and Co, dar sa fie bune.

Apai si eu prefer si le-as lua pe toate acas' ,dar deocamdata au ars chiar si-n sens direct electrocasnicele.Si ultimul a fost cuptorul cu micro-unde pe care l-am si primit azi.

Oalele de inox sint foarte bune, din astea am de la Berndes si sînt multumita.

Am avut in vedere cum arata dupa spalat,daca nu sunt sterse 'luci',ca tot zicea Adriana de pete.Altfel,am si eu inox si le folosesc.Dar incerc fie sa lustruiesc,fie sa fac abstractie de pete daca n-am timp de asta.

Interior teflonat si exterior emailat, nu vad rostul. Mie mi-e important ca interiorul sa nu fie teflonat. LeCreusetele mele sint din fonta, emailate colorat la exterior si emailate bejuliu pe interior.

Iarasi,ma refeream la episodul 'proaspat spalat'. Eu am un set negru teflonat cu exterior tot negru.Nu stiu daca-i emailat,sau ce-o fi,dar chestia ca ramane lucioasa si fara pete chiar si dupa masina de vase.Ca sa nu mai zic ca si interiorul se spala perfect,teflon,tata,asta chiar daca stiu si eu din auzite ca n-ar fi sanatos.No' deocamdata le 'port' pe astea,caci nici loc mult n-am deocamdata si bucataria de-acum ar pali in fata Creusetelor.Am vazut pe-aici niste vase tot din fonta si la fel,emailate colorat,mai ieftine,bineinteles,dar nu stiu daca isi merita banii :floare:

Mai vreau o lecreuseta verde kiwi, dar din pacate n-o gasesc la noi. În fiecare tara vînd astia, în afara culorilor clsice, si cîte o alta paleta de culori, care difera de la tara/zona/continent ( nu stiu exact :floare: ). Ei, si la noi nu vor sa vînda kiwi :floare:

Nu doar la voi problemu' variatiei de culori.Am oservat in cazul KitchenAid-ului.Vand,inclusiv si comanda pe net, culorile standart,dar iaka un verde, albastru sau rosu metalizat n-ai sa gasesti neam!Asa ca,you're not alone :rolleyes:

#1293 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 02 February 2013 - 11:39 PM

Si mie imi plac mult vasele de inox, cele din inox put Crom Nichel 18/10 masiv, nu din cele subtirele si doar spoite in baie de otel. La mine se comporta impecabil, arata si azi ca noi si le fol din 2004. Ca si la Maya, dupa ce ies din masina de vase nu gasesti nici o pata, sau urma de apa pe ele, sunt perfect lustruite. Inainte de masina de vase, era mai greu sa le intretii, trebuiau intr-adevar lustruite, ude, dupa spalat.
LC nu am, doar cateva vase de ceramica amarata ... care-s ok.
Pana in prezent pyroflam-urile se comporta foarte bine, la fel: impecabile la curatat.

Adriana, asa-i, imi trebuie un vas mare si subtire/usor pt fiert paste. Eu fierb si altele gen fasole si tot ce trebuie fiert la foc clocotit in ala.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1294 Useril este offline   yoyo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 04 February 2013 - 12:19 AM

Vezi postareaDaniella, la 31 January 2013 - 12:06 AM, a spus:

Ce nu mai gasesc e ustensila aceea de curatat reziduuri uscate, pe care de curand a reusit doamna care imi face curat sa mi-o harcea - parcea.

Vezi ca in Lidl gasesti un dispozitiv de curatat rezidurile uscate. Parca inainte de sarbatori l-au avut.

#1295 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 04 February 2013 - 12:31 AM

asa e, am vazut oferta, dar nu am apucat sa merg atunci si apoi am intrebat si mi-au zis ca au facut retur la ce nu se vinde. Astept sa apara din nou in oferta, ... sau poate sa sun la ei la centrala sa intreb de el ...
merci :floare:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1296 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 04 February 2013 - 11:00 AM

Vezi postareaDaniella, la 04 February 2013 - 12:31 AM, a spus:

asa e, am vazut oferta, dar nu am apucat sa merg atunci si apoi am intrebat si mi-au zis ca au facut retur la ce nu se vinde. Astept sa apara din nou in oferta, ... sau poate sa sun la ei la centrala sa intreb de el ...
merci Imagine postata

Daniella nu ai Kaufland prin zona?Eu din Kaufland l-am luat pe al meu;ce-i drept,nu-l folosesc aproape deloc,dar l-am luat.
Si la Aldi am vazut saptamana trecuta,dar Aldi nu cred ca este inca in Romania,sau?

In rest ce sa mai zic,ma innebuniti cu oalele/cratitele voastre.Eu inca mai visez la vreo doua Le Creuset,dar nu acum ca oricum nu am loc in dulapuri.
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#1297 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 20 February 2013 - 07:02 PM

Azi mi-a venit comdana din Franta cu doua ustensile super practice, o penseta pentru oase de peste si, mai ales, pentru tuleiele din pui ori alte zburatoare si pe care ma lupt sa le scot :tongue3: si in sfarsit! o ustensila de separat oole , ca ma scoate din sarite sa ma umplu de albsu de ou pan' la coate. Plus niste crêpes dentelle, hihi, si o carte care sper sa fie interesanta.
Imagine atasata: monthly_02_2013/post-12-13613797183241.jpg
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1298 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992

Postat 20 February 2013 - 07:11 PM

Spor la scos tuleie, la separat oole, la citit si la halit :tongue3: . Ti-ai dat de treaba singura, cu mana ta :unsure: .

#1299 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 20 February 2013 - 08:21 PM

Guilty as charged! Sincer, mai multa treaba aveam inainte cu pasarile, cand sa le curat. Mor cand mai ales in tartita is bagate multe tuleie din alea groase bai si nu ies nici de frica! Acum sper sa mearga penseta asta, ca ea e de fapt pentru oasele de peste. Is curioasa cum e carticica. Mersi mult!

Am uitat sa pomenesc de noile mele culori in bucatarie :director: Imi place de mor sa vad culori in bucataria mea! Ma bucur ca oalele sunt usoare si perfecte pentru fiert, borsuri, supe, ciorbe, rasoale. Foarte ok!
Imagine atasata: monthly_02_2013/post-12-13613844762641.jpg
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1300 Useril este offline   iulia nicoleta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 20 February 2013 - 08:57 PM

Lapo, viata lunga creusetelor iti doresc si la cat mai multe haleli minunate-n ele!

Ce voiam sa-ti zic, e ca am si eu smecherie de aia de separat albusul de galbenus numai ca e din plastic.. mie mi se pare un mare fas... adica curge greu albusul prin gurile alea, te apuca martea-n post!

Arata acest topic

• 105 Pagini +
  • « Prima
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul