Forum Culinar: Ce am mai cumparat pentru bucataria noastra - Forum Culinar

Salt la continut

• 105 Pagini +
  • « Prima
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce am mai cumparat pentru bucataria noastra

#1501 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,946
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 28 May 2013 - 01:56 PM

Ce faine sunt! Superbe! Sa le folosesti cu placere
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#1502 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 28 May 2013 - 02:07 PM

Vezi postareaCarmen L, la 28 May 2013 - 01:23 PM, a spus:

Oho Eataly ce captura :blush:

Sunt superbe, sa le stapanesti sanatoasa :lol:

Multumesc Carmen.Eu am inceput de un an sa colectionez lingurite vechi.
Problema e ca acum mi-e greu sa ma opresc doar la lingurite. :blush:

Vezi postareaalpha, la 28 May 2013 - 01:56 PM, a spus:

Ce faine sunt! Superbe! Sa le folosesti cu placere

Multumesc Alpha!Nu-mi vine sa cred ca am negociat si eu un pret in viata mea. :scratch:
Eu-s clienta ideala de obicei, inghit momeala din prima.
Doar pe castronelul cu capacel a vrut 5€.

#1503 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 28 May 2013 - 10:37 PM

fetele, cochetele, cu toatele sa folositi sanatoase, cu placere, alaturi de cei dragi achizitiile. Ce de idei dati oamenilor :toothy9; ... uite asa cheltuim noi banii pe ustensile ... :toothy6:

eu mi-am luat doua vasute de astea, cu 3 eur din hipercoop ... din cosurile cu produse la 1, 3 eur. Cred ca sunt de fonta, ca-s grele ca pamantul :crying: ... , dar nu-s sigura 100%

Azi, le-am inaugurat, cu preparate ce necesita timp supersonic de preparare (... as usual...) :
- rosioare cherry gratinate
- ficatei de pui...

super, nu se lipeste nik (nu le-am uns deloc! si nici apa sau alte lichide nu am fol) si se face degraba.
Marimea e super pt ce imi trebuia, cam cat un pachet de servetele de masa

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_05_2013/post-685-13697734732711.jpg
  • Imagine atasata: monthly_05_2013/post-685-13697734814655.jpg

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1504 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 29 May 2013 - 08:13 PM

Vezi postareaDaniella, la 28 May 2013 - 10:37 PM, a spus:

fetele, cochetele, cu toatele sa folositi sanatoase, cu placere, alaturi de cei dragi achizitiile. Ce de idei dati oamenilor =)) ... uite asa cheltuim noi banii pe ustensile ... :cheers:

eu mi-am luat doua vasute de astea, cu 3 eur din hipercoop ... din cosurile cu produse la 1, 3 eur. Cred ca sunt de fonta, ca-s grele ca pamantul :D ... , dar nu-s sigura 100%

Azi, le-am inaugurat, cu preparate ce necesita timp supersonic de preparare (... as usual...) :
- rosioare cherry gratinate
- ficatei de pui...

super, nu se lipeste nik (nu le-am uns deloc! si nici apa sau alte lichide nu am fol) si se face degraba.
Marimea e super pt ce imi trebuia, cam cat un pachet de servetele de masa

Te individiez :floare: ........ sunt superbe! :floare:
Sa le folosesti cu mare placere! :floare:

#1505 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 07 July 2013 - 05:42 PM

mi-am luat o tigaie le creuset căptușită cu email negru (black satin) în scopul de a găti fără ulei. prima incercare a fost cu fileu de pește și a eșuat lamentabil. incercarea, nu peștele. s-a lipit total. la gust a fost divin dar a trebuit să-l scot din tigaie cu harponul.
mai are cineva tigaie din asta? e vreo speranță să pot găti cărnuri ca pe grill?
altă chestie ar fi "patina" care se va dezvolta pe fundul tigăii și care cică ar fi o chestie benefică. ale voastre au patină că din pozele pe care le-am văzut pe internet arată destul de horror?

#1506 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • LocationGermany

Postat 07 July 2013 - 05:52 PM

LeCreusetele mele au email crem în interior. Nu-mi place black satin-ul deloc cum arata, deci nu am si nici nu stiu cum se comporta. Una din oale am ars-o odata cu niste vinete pe care le-am pîrlit în sensul adevarat al cuvîntului :hug: si cîndva am curatat-o fara sa vreau lasînd apa de la galustele de cartofi peste noapte. Amidonul cartofilor si-a facut jobul :hug: Totusi, aia a ramas ce-a mai sensibila, si prinde culoare rapid, dar pe mine nu ma deranjeaza. Patina adevarata nu au, ca le las dupa gatit imediat la înmuiat în apa calduta cu detergent. Le mai bag si la masina de vase, deci nu este recomandat =))

Dar da, patina e benefica. Am vazut la Jamie Oliver LC patinate, si nu se mai prindea nimic de ele.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#1507 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 July 2013 - 06:42 PM

aventura continuă. am citit că proba de no-stick se face prăjind un ou. zbîrcă și la ou, s-a lipit total. pieptul de pui nu s-a lipit dar a lăsat urme ca bigfoot. mai incerc și cu cărnuri mai grase, dar tare mi-e că o paște returnarea la magazin. de spălat s-a spălat ușor, numai cu apă și ecloth dar cu e-cloth totul se spală ușor... iaca și exemplificările in imagini.

peștele

Imagine atasata: monthly_07_2013/post-1215-1373215063364.jpg

oul la stînga și puiul la dreapta

Imagine atasata: monthly_07_2013/post-1215-13732150496553.jpg

#1508 Useril este offline   iulia nicoleta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,134

Postat 07 July 2013 - 06:54 PM

Dex, join the club ! Imagine postata
Am crezut ca numa' eu nu-s in stare sa prajesc un ou ! La mine in cratita ceramica Delimano...

#1509 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 07 July 2013 - 09:14 PM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 07 July 2013 - 06:54 PM, a spus:

Dex, join the club ! Imagine postata
Am crezut ca numa' eu nu-s in stare sa prajesc un ou ! La mine in cratita ceramica Delimano...

Si eu mi-am luat o tigaie cu ceramica maro de culoare la interior, dar înca nu mi-a trecut prin cap sa prajesc un ou. Mîine probez sa vedem ce zice. A mea e no name, zic de tigaie :hug:

Dex, dar cum ai facut, ai încins prima data vasul, apoi ai pus oul, carnea, etc? Si garanteaza ca poti praji oul fara pic de grasime, ca eu habar n-am.
Care din vase este? Baga link, ceva...

Edit

Va pun si o poza cu tigaia mea. Nu se vede bine dar e maro si are ceramica atît în interior cît si exterior. Cum spuneam, e no name si pîna la momentul de fata sînt multumita, dar nici n-am facut prea multe în ea. Imi place ca e larga. Mîine o sa prajesc ou fara ulei sa vedem daca-i convine :hug:

Imagine atasata: monthly_07_2013/post-5-13732262024042.jpg

Ce înca nu am încercat e tava/forma asta, dar abia astept. E de la Dr. Oetker, si cica e din liga profi, si promite multe.
De fapt e un set care contine un cerc fix, un fund/disc, un cerc dintr-o guma/cauciuc special si termorezistent (nu intra in contact cu continutul) care vine pus în cerc iar deasupra lui se pune fundul/discul sau forma asta cu gaura la mijloc. Nu se strînge, nu intra cumva una în cealalta... si cica nu curge nimic pe laturi =))

Ramîne de vazut =))
Pe lînga mai vedeti telul sau cum i-o spune si forme de flan din inox.

Imagine atasata: monthly_07_2013/post-5-13732265592035.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2013/post-5-137322657127.jpg

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#1510 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 July 2013 - 09:44 PM

uite-o aici

am incălzit-o la foc moderat pînă picătura de apă aruncată sfîrîia la contact. am pus carnea/peștele/oul și am prăjit fără pic de ulei. nu știu dacă garantează gătitul fără ulei, dar mie asta îmi trebuie. e posibil ca și oului cu care trebuie probată să-i trebuiască un pic de ulei ...

a doua spălare nu a mai lăsat suprafața netedă 100%, deja sunt "semne" de patină. am citit că black satin de la staub ar fi mai bun ca LC. mai sap, dar momentan dex not happy.

#1511 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 07 July 2013 - 09:58 PM

Vezi postareaDexter, la 07 July 2013 - 09:44 PM, a spus:

uite-o aici

am incălzit-o la foc moderat pînă picătura de apă aruncată sfîrîia la contact. am pus carnea/peștele/oul și am prăjit fără pic de ulei. nu știu dacă garantează gătitul fără ulei, dar mie asta îmi trebuie. e posibil ca și oului cu care trebuie probată să-i trebuiască un pic de ulei ...

a doua spălare nu a mai lăsat suprafața netedă 100%, deja sunt "semne" de patină. am citit că black satin de la staub ar fi mai bun ca LC. mai sap, dar momentan dex not happy.

Deci io cred ca nici în Staub nu faci ou fara ulei, si nici în asta. Emailul Staub e mai grob, deci vei desprinde oul doar în chiuveta sub apa :hug:
Poate dupa o patinare completa merge. M-am uitat la video ala de pe site, dar tipul a pîrlit un t-bone steak, deci ala oricum n-are probleme la prajit ca are grasime. Oul însa nu stiu unde se poate face fara grasime, în afara de teflon. Daca n-ai treaba cu teflonul, cumpara o tigaie teflonata si ai rezolvat problema.

Acu mi-am amintit. Ai citit instructiunile înainte de prima folosire?
Poate trebuia s-o coci în cuptor ( sau poate pe ochi) la temperatura înalta si cu ulei în ea, pentru a-i închide porii :hug:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#1512 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 July 2013 - 10:21 PM

da, am citit instrucțiunile, la black satin nu trebuie să faci "seasoning", numai să o clătești cu apă.
am alte tigăi non-stick, dar voiam ceva de fontă cu care să pot "grila" cărnuri felurite și să pot "termina" steakul in cuptor la 500 F. cum asta era la preț bun am zis să o iau pe asta. mai fac ceva incercări, poate pîn'la urmă ne împrietenim =))

#1513 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 07 July 2013 - 10:59 PM

Eu mi-am luat 8 vase de la Carrefour, e oferta speciala 10 lei / buc, emailate, facute la Medias, foarte frumos colorate. Ceaun, bol, tava, tigaie, ibric mare, ibric mic... de toate.

#1514 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • LocationMica's world

Postat 08 July 2013 - 04:03 AM

Vezi postareaDexter, la 07 July 2013 - 10:21 PM, a spus:

, dar voiam ceva de fontă cu care să pot "grila" cărnuri felurite și să pot "termina" steakul in cuptor la 500 F. cum asta era la preț bun am zis să o iau pe asta. mai fac ceva incercări, poate pîn'la urmă ne împrietenim =))

Eu am luat una de la Canadian Tire acum niste ani, si pot spune ca fac friptura perfecta (New York steak)chiar mai buna decat la majoritatea restaurantelor (doar la Keg pot spune ca o fac un ppic mai buna)Am dat in jur de $50 dar merita fiecare $.
O sa-i fac pozna sa o vezi.
A cat is a friend fur-ever !

#1515 Useril este offline   iulia nicoleta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,134

Postat 08 July 2013 - 07:35 AM

Vezi postareaCarmella, la 07 July 2013 - 10:59 PM, a spus:

Eu mi-am luat 8 vase de la Carrefour, e oferta speciala 10 lei / buc, emailate, facute la Medias, foarte frumos colorate. Ceaun, bol, tava, tigaie, ibric mare, ibric mic... de toate.

Stiu oferta! Cumparat ibric crem si o canita brotac in exterior crem in interior. Ma mai tenteaza o olita albastra....

#1516 Useril este offline   Elena-Ct 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 37
  • Inregistrat: 15-January 13

Postat 08 July 2013 - 02:09 PM

Vezi postareaCarmella, la 07 July 2013 - 10:59 PM, a spus:

Pune poza spre exemplificare :pupic:

#1517 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 08 July 2013 - 02:39 PM

Am prajit oul si a mers! In prima faza s-a lipit, dar cum s-a prajit s-a si dezlipit! Cool :pupic:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#1518 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 July 2013 - 06:05 PM

deci se poate! am probat și cu mușchi de vacă aseară, a ieșit foarte bun dar și vaca a lăsat o crustă arsă și urîtă și a scos o mulțime de fum, cu toate că focul era la jumate. m-am plimbat cu carnea prin toată tigaia, că "arsura" de pe fundul tigăii se lipea de carne :pupic:

uma, tigaia matale e tot smălțuită sau numai fontă?

#1519 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 08 July 2013 - 06:47 PM

Oalele mele alea verzi

Imagine atasata: monthly_07_2013/post-233-13733016381377.jpg

Mai reala e in poza asta culoarea, adica brotac, cum zicea si iulia nicoleta :pupic:

Imagine atasata: monthly_07_2013/post-233-13733016967615.jpg

Si oalele albastre, o tigaita (stinga sus), o tavita (stinga jos), un ceaunel (dreapta sus) si o oala cu fund semisferic, ca wok-ul, in care mi-am si facut niste paste cu rosii si dovlecei, nu are coada, dar mi se pare foarte utila (dreapta jos). Sint micute toate.

Imagine atasata: monthly_07_2013/post-233-13733017457807.jpg

Si o tavita cica non-aderenta, micuta si asta.

Imagine atasata: monthly_07_2013/post-233-13733020247469.jpg

#1520 Useril este offline   Piscotel 

• Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 08 July 2013 - 08:35 PM

Carmella,

Tigaie din aia emailata cu pupitzei am si eu si o folosesc cu succes de cativa ani in cuptor pentru fripturi.Sunt foarte multumita de ea.Se curata foarte bine.
Sa folosesti cu spor toate "oalele ".Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

Arata acest topic

• 105 Pagini +
  • « Prima
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Ultima »