Ce am mai cumparat pentru bucataria noastra
Postat 28 May 2013 - 01:56 PM

Postat 28 May 2013 - 02:07 PM
Carmen L, la 28 May 2013 - 01:23 PM, a spus:

Sunt superbe, sa le stapanesti sanatoasa

Multumesc Carmen.Eu am inceput de un an sa colectionez lingurite vechi.
Problema e ca acum mi-e greu sa ma opresc doar la lingurite.

alpha, la 28 May 2013 - 01:56 PM, a spus:
Multumesc Alpha!Nu-mi vine sa cred ca am negociat si eu un pret in viata mea.

Eu-s clienta ideala de obicei, inghit momeala din prima.
Doar pe castronelul cu capacel a vrut 5€.
Postat 28 May 2013 - 10:37 PM

eu mi-am luat doua vasute de astea, cu 3 eur din hipercoop ... din cosurile cu produse la 1, 3 eur. Cred ca sunt de fonta, ca-s grele ca pamantul

Azi, le-am inaugurat, cu preparate ce necesita timp supersonic de preparare (... as usual...) :
- rosioare cherry gratinate
- ficatei de pui...
super, nu se lipeste nik (nu le-am uns deloc! si nici apa sau alte lichide nu am fol) si se face degraba.
Marimea e super pt ce imi trebuia, cam cat un pachet de servetele de masa
Imagini atasate
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 29 May 2013 - 08:13 PM
Daniella, la 28 May 2013 - 10:37 PM, a spus:

eu mi-am luat doua vasute de astea, cu 3 eur din hipercoop ... din cosurile cu produse la 1, 3 eur. Cred ca sunt de fonta, ca-s grele ca pamantul

Azi, le-am inaugurat, cu preparate ce necesita timp supersonic de preparare (... as usual...) :
- rosioare cherry gratinate
- ficatei de pui...
super, nu se lipeste nik (nu le-am uns deloc! si nici apa sau alte lichide nu am fol) si se face degraba.
Marimea e super pt ce imi trebuia, cam cat un pachet de servetele de masa
Te individiez

Sa le folosesti cu mare placere!

Postat 07 July 2013 - 05:42 PM
mai are cineva tigaie din asta? e vreo speranță să pot găti cărnuri ca pe grill?
altă chestie ar fi "patina" care se va dezvolta pe fundul tigăii și care cică ar fi o chestie benefică. ale voastre au patină că din pozele pe care le-am văzut pe internet arată destul de horror?
Postat 07 July 2013 - 05:52 PM

Dar da, patina e benefica. Am vazut la Jamie Oliver LC patinate, si nu se mai prindea nimic de ele.
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
Postat 07 July 2013 - 06:42 PM
peștele

oul la stînga și puiul la dreapta

Postat 07 July 2013 - 06:54 PM

Am crezut ca numa' eu nu-s in stare sa prajesc un ou ! La mine in cratita ceramica Delimano...
Postat 07 July 2013 - 09:14 PM
iulia nicoleta, la 07 July 2013 - 06:54 PM, a spus:

Am crezut ca numa' eu nu-s in stare sa prajesc un ou ! La mine in cratita ceramica Delimano...
Si eu mi-am luat o tigaie cu ceramica maro de culoare la interior, dar înca nu mi-a trecut prin cap sa prajesc un ou. Mîine probez sa vedem ce zice. A mea e no name, zic de tigaie

Dex, dar cum ai facut, ai încins prima data vasul, apoi ai pus oul, carnea, etc? Si garanteaza ca poti praji oul fara pic de grasime, ca eu habar n-am.
Care din vase este? Baga link, ceva...
Edit
Va pun si o poza cu tigaia mea. Nu se vede bine dar e maro si are ceramica atît în interior cît si exterior. Cum spuneam, e no name si pîna la momentul de fata sînt multumita, dar nici n-am facut prea multe în ea. Imi place ca e larga. Mîine o sa prajesc ou fara ulei sa vedem daca-i convine

Ce înca nu am încercat e tava/forma asta, dar abia astept. E de la Dr. Oetker, si cica e din liga profi, si promite multe.
De fapt e un set care contine un cerc fix, un fund/disc, un cerc dintr-o guma/cauciuc special si termorezistent (nu intra in contact cu continutul) care vine pus în cerc iar deasupra lui se pune fundul/discul sau forma asta cu gaura la mijloc. Nu se strînge, nu intra cumva una în cealalta... si cica nu curge nimic pe laturi

Ramîne de vazut

Pe lînga mai vedeti telul sau cum i-o spune si forme de flan din inox.

-D'ale pisicilor-☀
― Jorge Luis Borges
Postat 07 July 2013 - 09:44 PM
am incălzit-o la foc moderat pînă picătura de apă aruncată sfîrîia la contact. am pus carnea/peștele/oul și am prăjit fără pic de ulei. nu știu dacă garantează gătitul fără ulei, dar mie asta îmi trebuie. e posibil ca și oului cu care trebuie probată să-i trebuiască un pic de ulei ...
a doua spălare nu a mai lăsat suprafața netedă 100%, deja sunt "semne" de patină. am citit că black satin de la staub ar fi mai bun ca LC. mai sap, dar momentan dex not happy.
Postat 07 July 2013 - 09:58 PM
Dexter, la 07 July 2013 - 09:44 PM, a spus:
am incălzit-o la foc moderat pînă picătura de apă aruncată sfîrîia la contact. am pus carnea/peștele/oul și am prăjit fără pic de ulei. nu știu dacă garantează gătitul fără ulei, dar mie asta îmi trebuie. e posibil ca și oului cu care trebuie probată să-i trebuiască un pic de ulei ...
a doua spălare nu a mai lăsat suprafața netedă 100%, deja sunt "semne" de patină. am citit că black satin de la staub ar fi mai bun ca LC. mai sap, dar momentan dex not happy.
Deci io cred ca nici în Staub nu faci ou fara ulei, si nici în asta. Emailul Staub e mai grob, deci vei desprinde oul doar în chiuveta sub apa

Poate dupa o patinare completa merge. M-am uitat la video ala de pe site, dar tipul a pîrlit un t-bone steak, deci ala oricum n-are probleme la prajit ca are grasime. Oul însa nu stiu unde se poate face fara grasime, în afara de teflon. Daca n-ai treaba cu teflonul, cumpara o tigaie teflonata si ai rezolvat problema.
Acu mi-am amintit. Ai citit instructiunile înainte de prima folosire?
Poate trebuia s-o coci în cuptor ( sau poate pe ochi) la temperatura înalta si cu ulei în ea, pentru a-i închide porii

-D'ale pisicilor-☀
― Jorge Luis Borges
Postat 07 July 2013 - 10:21 PM
am alte tigăi non-stick, dar voiam ceva de fontă cu care să pot "grila" cărnuri felurite și să pot "termina" steakul in cuptor la 500 F. cum asta era la preț bun am zis să o iau pe asta. mai fac ceva incercări, poate pîn'la urmă ne împrietenim

Postat 07 July 2013 - 10:59 PM
Postat 08 July 2013 - 04:03 AM
Dexter, la 07 July 2013 - 10:21 PM, a spus:

Eu am luat una de la Canadian Tire acum niste ani, si pot spune ca fac friptura perfecta (New York steak)chiar mai buna decat la majoritatea restaurantelor (doar la Keg pot spune ca o fac un ppic mai buna)Am dat in jur de $50 dar merita fiecare $.
O sa-i fac pozna sa o vezi.
Postat 08 July 2013 - 07:35 AM
Carmella, la 07 July 2013 - 10:59 PM, a spus:
Stiu oferta! Cumparat ibric crem si o canita brotac in exterior crem in interior. Ma mai tenteaza o olita albastra....
Postat 08 July 2013 - 02:39 PM

-D'ale pisicilor-☀
― Jorge Luis Borges
Postat 08 July 2013 - 06:05 PM

uma, tigaia matale e tot smălțuită sau numai fontă?
Postat 08 July 2013 - 06:47 PM

Mai reala e in poza asta culoarea, adica brotac, cum zicea si iulia nicoleta

Si oalele albastre, o tigaita (stinga sus), o tavita (stinga jos), un ceaunel (dreapta sus) si o oala cu fund semisferic, ca wok-ul, in care mi-am si facut niste paste cu rosii si dovlecei, nu are coada, dar mi se pare foarte utila (dreapta jos). Sint micute toate.

Si o tavita cica non-aderenta, micuta si asta.

Postat 08 July 2013 - 08:35 PM
Tigaie din aia emailata cu pupitzei am si eu si o folosesc cu succes de cativa ani in cuptor pentru fripturi.Sunt foarte multumita de ea.Se curata foarte bine.
Sa folosesti cu spor toate "oalele ".

http://povesticulinare.blogspot.com/