Ce am mai cumparat pentru bucataria noastra
#662
Postat 27 June 2011 - 11:37 AM
sa le folosesti sanatoasa!
#663
Postat 27 June 2011 - 11:53 AM

#664
Postat 27 June 2011 - 12:20 PM
boabe de cafea, la 26 June 2011 - 08:05 PM, a spus:
Aveau foarte multe modele si culori. Aproape ca nu m-am putut hotari ce sa iau.
Au costat aprox. 80 de Ron toate.
Superbe.

Angel, la 27 June 2011 - 11:53 AM, a spus:

Angel la noi e riscant cu transportul peste mari si tari, riscam sa se sparga. Apoi la tine mai este si carantina...chiar asa...de ce ar pune vasele astea ceramice sa stea in carantina??

#665
Postat 27 June 2011 - 12:25 PM

nu pot sa iau nici lemn fara sa-l declar, sa-l tateze sa vada ei daca nu e vreo gaza ascunsa in lemn si le strica ecosistemul. e bine oricum ca, fiind izolati, tin la asta. doar protejeaza pe toata lumea.
nu ma plang dar ce mi-ar fi placut sa am si eu niste chestii.

#666
Postat 27 June 2011 - 04:02 PM
Angel, la 27 June 2011 - 12:25 PM, a spus:

nu pot sa iau nici lemn fara sa-l declar, sa-l tateze sa vada ei daca nu e vreo gaza ascunsa in lemn si le strica ecosistemul. e bine oricum ca, fiind izolati, tin la asta. doar protejeaza pe toata lumea.
nu ma plang dar ce mi-ar fi placut sa am si eu niste chestii.

Ahaa. Am pricipit cum sta treaba, totusi ma gandeam ca lutul/ceramica is scutite de carantina. Anticipez cu placere cand oi avea canile cu farfurioare cum o sa le invit pe gagicile de la asociatia unde fac voluntariat la ceai. Ceai si aperitive servite in cani si strachini romanesti!

#667
Postat 27 June 2011 - 07:12 PM

Ma bucur mult ca va plac. Eu m-am indragostit de ele.
Din cele care au capac erau si ovale, si cu flori, cocosi, copaci, etc.
Ce mi-a placut mult de tot a fost un ghiveci in forma de ceasca, pictat, cu tot cu farfurioara. Din pacate era singurul si cineva il ciobise


#668
Postat 27 June 2011 - 09:27 PM
Sa ai grija cand le pui in cuptor...pentru ca sunt sensibile la temperatura mare. Ultima data am pus oala la o temperatura cam mare a inceput sa-i sara din loc in loc smaltul.
Exista un intreg procedeu ce trebuie sa-l urmaresti inainte de fiecare folosire si sa "botezi" oala inainte de prima folosire.
Uite aici cateva detalii gasite pe internet pentru oala de lut:
http://www.cevabun.r...pentru-sarmale/
#669
Postat 27 June 2011 - 10:09 PM
yoyo, la 27 June 2011 - 09:27 PM, a spus:
Sa ai grija cand le pui in cuptor...pentru ca sunt sensibile la temperatura mare. Ultima data am pus oala la o temperatura cam mare a inceput sa-i sara din loc in loc smaltul.
Exista un intreg procedeu ce trebuie sa-l urmaresti inainte de fiecare folosire si sa "botezi" oala inainte de prima folosire.
Uite aici cateva detalii gasite pe internet pentru oala de lut:
http://www.cevabun.r...pentru-sarmale/


#670
Postat 29 June 2011 - 03:02 PM
yoyo, la 27 June 2011 - 09:27 PM, a spus:
Sa ai grija cand le pui in cuptor...pentru ca sunt sensibile la temperatura mare. Ultima data am pus oala la o temperatura cam mare a inceput sa-i sara din loc in loc smaltul.
Exista un intreg procedeu ce trebuie sa-l urmaresti inainte de fiecare folosire si sa "botezi" oala inainte de prima folosire.
Uite aici cateva detalii gasite pe internet pentru oala de lut:
http://www.cevabun.r...pentru-sarmale/
Foarte interesant si bine de stiut! Mersi de link Yoyo!

#671
Postat 29 June 2011 - 08:27 PM

Pozele sunt oribile. Acumulatorii si-au dat duhul imediat ce am terminat de facut primele poze.
Cand o veni si randul aparatului astuia sa-si faca treaba habar nu am! Poate dupa racletta si oala de fondue



#672
Postat 29 June 2011 - 08:54 PM

#673
Postat 29 June 2011 - 09:03 PM


#674
Postat 29 June 2011 - 09:31 PM
#675
Postat 29 June 2011 - 09:39 PM
La-Chef-A, la 29 June 2011 - 09:03 PM, a spus:

Vaiiii, ce frumos e!!!

Eu mai am o oala de lut nesmaltuita si nu i-am aplicat procedeul decat o singura data. In rest am pus-o intr-o oala mult mai mare cu apa, timp de 1/2 ora dupa care am umplut-o cu sarmale sau diverse chestii si am bagat-o in cuptorul rece si am aprins focul. S-au incalzit impreuna. Nu am avut probleme. Mancarea s-a facut repede si a iesit tare gustoasa.
Acum, daca vrei sa iasa ca la restaurant, poti face de fiecare data asa cum scrie in articol, cu vin si condimente.
#676
Postat 29 June 2011 - 10:20 PM
boabe de cafea, la 26 June 2011 - 07:45 PM, a spus:
Ioi ce faine-s !
Ce culori ,ce combinatii !
Au iesit putin din culorile si modelele traditionale,dar a iesit ceva frumos.
Sa le folosesti sanatoasa.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#677
Postat 30 June 2011 - 09:49 AM
Piscotel, la 29 June 2011 - 10:20 PM, a spus:
boabe de cafea, la 26 June 2011 - 07:45 PM, a spus:
Ioi ce faine-s !
Ce culori ,ce combinatii !
Au iesit putin din culorile si modelele traditionale,dar a iesit ceva frumos.
Sa le folosesti sanatoasa.

Da, intr-adevar sunt un pic mai comerciale insa e cu mult mai bine decat era acum catva timp. Macar motivele se apropie cat de cat de ceea ce erau mai demult. Aveau si tradtitionale get beget dar astea mi-au placut mie in mod deosebit

#678
Postat 30 June 2011 - 10:02 AM
#679
Postat 30 June 2011 - 02:49 PM

Eu mi-am adus cu mie 3 strachini,dar imi plac la nebunie ulcicile,imi aduce aminte de cele ale bunicii in care punea lapte la prins.
Sa le folosesti cu placere.Cat de aparatul pt gogosi sa sti ca e bun, e firma proprie a lidl Lidl,eu am de la ei aparatul pt waffe si o plita cu inductie.La cat mai multe gogsi dietetice

La-chef, ce culoare frumoasa are vasul, m-am indragostit, ador verdele.
Anema, nu-s in Bucresti,dar ce am vazut pe net ar avea un magazin prin Rahova,acum nu stiu daca sunt mai multe.
#680
Postat 30 June 2011 - 03:15 PM
La-Chef-A, la 29 June 2011 - 09:03 PM, a spus:


Cît de frumoas poate fi vasul asta!Cît e de mare?
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges