Forum Culinar: supa chinezeasca - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

supa chinezeasca habar n-am cum se numeste

#1 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 09 November 2010 - 11:26 PM

Deci, pentru amatorii de mancare asiatica si nu numai, e vorba de o supa chinezeasca (cred!) de legume.


2 cepe verzi, sau 2 cepe micute, 6 ciuperci champinion, 1/2 ardei verde gras, 1/2 ardei rosu gras
1 morcov, 1/2 varza mijlocie, 3-4 fruze telina (eu 1 tulpina), 2 linguri ulei, 1 lingurita gimbir ras proaspat sau 1/2 lingurita praf, 1 catel usturoi zdrobit, 1 pahar incoltituri (eu nu)
Pentru sos
1/2 pahare supa legume, 2 linguri sos soia, 1 lingura vin alb (eu pas), 1/2 lingurita zahar, sare, piper

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-341-128933780622.jpg
Se taie cepele verzi in bucati de cca. 4 cm, iar cepele obisnuite in sferturi. Se taie ardei si ciupercile in
feliute. Morcovul se taie in felii subtiri, iar feliie in chibrite. Telina am taiat-o bucatele mici. Varza se taie in felii subtiri. Se incinge o tigaie se pune uleiul si apoi gimbirul si usturoiul. Se prajesc un minut, se adauga ceapa, morcovul, ardei si telina, amestecam un minut.

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-341-128933781809.jpg

Se adauga varza si ciupercile (incoltiturile). Se tine pe foc cateva minute, pana toate legumele sunt al-dente.

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-341-128933783168.jpg

Intr-un vas se amesteca ingredientele pentru sos si se adauga peste legume, amestecind continu. Cand clocoteste este gata.

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-341-128933784404.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#2 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 10 November 2010 - 08:18 PM

Bravo Aura arata super,dar eu tot la dulceata ta de ceapa mi-e gandul ca am ramas fixata acolo,si mie cand mi se fixeaza ceva pe ''cretina'' e jale... :hungry:

#3 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 10 November 2010 - 10:40 PM

Vezi postareaGeany, la 10 November 2010 - 08:18 PM, a spus:

Bravo Aura arata super,dar eu tot la dulceata ta de ceapa mi-e gandul ca am ramas fixata acolo,si mie cand mi se fixeaza ceva pe ''cretina'' e jale... :hungry:


merci geany. Faza e ca eu am inceput deja sa caut retete pentru post :pupic: si supa asta fierbinte e numai buna intr-o zi friguroasa de iarna. Mie imi place sa o mananc cu orez ca sa fie mai satioasa.
...Iar la dulceata sa stii ca inca astept feedbackul. =))
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#4 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 10 November 2010 - 10:46 PM

Chiar pun si eu o intrebare super lipsita de bun simtz(sa nu zic nesim...)e deja post?!! :hungry:

#5 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 11 November 2010 - 01:42 AM

Vezi postareaGeany, la 10 November 2010 - 10:46 PM, a spus:

Chiar pun si eu o intrebare super lipsita de bun simtz(sa nu zic nesim...)e deja post?!! :hungry:

incepe pe 15 luna asta.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi