Forum Culinar: Gulas, guylas, goulash, gulyásleves - Forum Culinar

Salt la continut

  • 4 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Gulas, guylas, goulash, gulyásleves Diverse retete

#61 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 08 March 2013 - 02:40 PM

Pana vine Iulia, iti spun eu cum le fac: bat un ou cu sare si apoi adaug treptat cata faina intra pana cand poti lasa cu furculita semn in compozitie daca o tragi.Si apoi le pun in oala cu lingurita umeda.
Am citit ca unii pun si gris, dar eu le fac doar cu faina, ca asa am mancat la unguri.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#62 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 08 March 2013 - 04:10 PM

Multumesc, Ioana! Asa o sa le prestez, nu am mai facut niciodata.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#63 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 08 March 2013 - 10:08 PM

Lapo, eu le fac la recomandarea lui Pitt, dupa o reteta de-a Otiliei Geomy,parca.


Compozitia e asa:
-2 oua, 4 linguri de smantana , un praf de sare si faina alba pana cand curge in panglica, asa.( mai groasa decat la clatite).

Eu le fierb in oala separata cu apa. Daca se desface mai adaug faina, daca is prea tari mai pun smantana.
Ies foarte bune.
Daca faci portii mici injumatateste cantitatile.

#64 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 10 March 2013 - 12:24 PM

Am tot ce trebuie, multumesc mult! Ma duc sa tai o shiapî.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#65 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 09 October 2014 - 10:29 AM

Sa aducem in atentie acest subiect. Pai pe vremea asta, de dimineata zici ca vine viscolul, poate la pranz sa fie ceva mai bine, tare merge un gulas!
Minunea s-a pornit ca domnul a zis ca parca ar manca carne de vita! Eu am facut ochii mari zic, bine, dar cum??
Pai ce propui, am insirat eu niste propuneri si mi-au auzit urechile gulas!

Eheheee fetii mosului de cand n-am mai facut eu un gulas....
Si l-am facut simplu de simplu, mai simplu nici ca se poate: am calit ceapa cu ardeiul gras taiat mic( ca sunt unii care nu-l suporta fasiute) dupa aceea am pus peste carnea de vita taiata patratele cat o minge de ping-pong cam un 1.5 cm diametru, cand s-a albit am pus boiaua aia dulce cam de doua ori mai multa decat aia iute, sare, un strop de usturoi, chimen zdrobit cu cutitul si piper ad libitum! Apoi am adaugat apa cat sa acopere carnea si am asteptat, si am mai adaugat apa, iar a scazut, n-am mai adaugat apa, ci suc de la niste ardei capia pusi la conservat.

Cand ilustra carne de vitel s-a decis sa nu mai fie vaca, am pus cartofii plus inca niste apa si i-am fiert pana s-au fiert, deci 20 de minute.
As fi facut si galuste dar mi s-a intamplat o data sa mananc eu toate galustele, ca regatenii mei nu pun gura pe asa ceva, deci eu n-am pus gura pe gulas :) ca pe ala l-au mancat tot =))

In alta ordine de idei, s-a servit cu polonicul si cu incredere!

P.S. eu nu suport zarzavatul in mancare, la salata merg: morcovi, telina, radacina de patrunjel, pastarnac si nu le folosesc decat daca este necesar cum ar fi la supa sau ciorba si atunci le tai cat de mic pot. Oricum reteta mea de gulas nu comporta astfel de blestematii si e luata din Gundel's hungarian cookbook, singurul lucru care mi-a lipsit a fost untura si singurul lucru pe care nu l-am adaugat au fost rosiile, ca mai am inca ultimele rosii bune, alea merg la salata.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

Arata acest topic


  • 4 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi