Chiftele de naut (falafel) eu iau gata preparate de la Mega Image, se adauga doar apa si se lasa la inmuiat 15 minute, apoi se prajesc. Mie imi plac de nu mai pot, au un amestec de condimente imbatabil. Si pasta de naut o iau gata facuta, mai adaug citiva catei de usturoi, ulei de masline si zeama de lamiie, apoi presar patrunjel tocat. La fel si babaganoush, care e pasta de vinete coapte.
Eu nu tin post, dar m-am obisnuit sa disociez pe zile alimentele, am observat ca-mi prieste la greutate chestia asta, asa ca o zi din 4 maninc produse animale (carne, lactate, oua) combinate cu u nele legume, apoi 3 zile nimic animal, deci e un fel de post

Printre felurile vegetale se numara:
- cartofi (prajiti, piure, natur, la cuptor cu usturoi, tocane fara carne, salata orientala fara ou, "gulas" doar din morcovi si cartofi cu multe condimente, salata "boeuf" din cartofi, morcovi, castraveti murati, puteti pune si mazare dar mie nu-mi place si maioneza facuta din mustar si ulei, supe de legume cu crutoane din piine
- orez- cu ciuperci sau alte legume, paste din orez tot cu legume; am facut sushi numai din orez si legume divers colorate- castravete, ardei rosu, morcov, a fost foarte apreciat
- fasole - ciorba, scazuta, "batuta" cu sos de ceapa prajita si bulion
- linte - supa
- naut- chiftele sau pasta (ca mai sus)
- vinete, salata, mincare de vinete, vinete cu umpluturi (usturoi, alte legume)
- ardei in orice combinatie posibila
- Varza, conopida si altele ca ele... orice iti trece prin cap de facut, varza calita cu mamaliga, de exemplu
- Legume la gratar- chiar frigarui vegetale din ceapa, rosie, dovlecel, vinata, ardei, ciuperci
- Paste fara ou, facute cu sos de rosii, ulei de masline etc (eu imi fac exclusiv din paste integrale)
- Pizza cu ulei de masline, rosii crude, presarate dupoa coacerea blatului si busuioc
- Avocado, se poate face guacamole si poate fi servit cu chipsuri de malai, e 100% vegetal, am vazut maioneza facuta din avocado aici pe forum
- Spanac si alte verdeturi, stevie, loboda- desi ultimele doua nu stiu daca se gasesc acum- mincate cu mamaliga
- Ciuperci - tocana, ciulama (tot cu mamaliga)
Peste orice salata (combinatii nesfirsite) poti sa pui pentru imbogatire nuci, alune, migdale intregi sau maruntite, fructe uscate, sucuri de fructe. Eu imi fac in ziua de "vitamine" care inseamna numai vegetale crude, negatite, o salata din rucola, avocado, felii de mar rosu dulce, citeva nuci tocate cu cutitul si in loc de orice alt dresing ii pun zeama de la o portocala. Si asta e unul dintre felurile mele de mincare favorite
- deserturi: gemuri si dulceturi pe piine, halvaua stiu ca e preferata de cei ce tin post pentru ca e dulce si satioasa, mai ales mincata cu piine (asa cum fac eu)
- eu imi fac clatite din tarite cu apa minerala si le maninc cu magiun de Topoloveni, nu e musai sa le faceti exclusiv din tarite si nici macar din faina integrala, din faina alba se fac chiar mai bine, dar eu nu mai gasesc nici un pic de gust in faina alba dupa experienta de ani de faina integrala + tarite
Cu siguranta am uitat o multime de alte preparate pe care le fac in mod curent, o sa revin de cite ori imi aduc aminte de ceva. Eu zic ca atunci cind nu mai stii ce sa faci de mincare, o vizita prin piata te va salva cu siguranta
Uite, chiar acum la final mi-am adus aminte de o mincare de prune uscate sau afumate, cu sos de zahar ars simplu sau cu orez, deci lista mincarurilor de post e infinita