Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2400 Pagini +
  • « Prima
  • 563
  • 564
  • 565
  • 566
  • 567
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#11281 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,781
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 26 January 2012 - 12:05 PM

Vezi postareaDaniella, la 26 January 2012 - 10:33 AM, a spus:

Hello :hello: ! Am venit sa va spun ca sunt ok.

hello, hello Imagine postata

Vezi postareaany_annette, la 26 January 2012 - 11:48 AM, a spus:

Izuk, eu nu inteleg o treaba. Nu puteti merge toti trei la restaurant la petrecere? De ce trebuie sa lasi neaparat fata acasa?
Cum e organizata petrecerea asta? E o petrecere cu dans sau cina?
Daca e o cina nu vad ce si cine te impiedica sa luati fata cu voi.
any, eu am un copil cuminte cu care am putut sa merge peste tot, fara nici o problema ca ar deranja pe cei din jur. si chiar si asa au fost locuri in care cei de la masa alaturata s-au mutat mai departe cand au vazut ca ne-am asezat cu copilul acolo... de ce spun asta? ca sa se inteleaga ca adultii atunci cand se intalnesc intre ei nu vor neaparat sa aiba si copii in preajma. vor sa se simta bine intre ei. asa sunt unii oameni. nu zic ca e bine, doamne fereste, dar asta e. si cu cat acceptam ca nu toti oamenii sunt la fel cu atat intelegem mai bine anumite lucruri/intamplari si ne este mai usor sa trecem peste/de ele. totdeauna, intr-o problema, trebuie privita si "cealalta fata"!

#11282 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 26 January 2012 - 12:06 PM

Vezi postareaany_annette, la 26 January 2012 - 11:58 AM, a spus:

Vezi postareasorinadaniela, la 26 January 2012 - 11:51 AM, a spus:

Izuk, si aici e la fel. Eu am ramas surprinsa cand m-am lovit de acest mod de gandire. Hai, mai zici la o zi de nastere, da' eu am vazut si la o nunta chestia asta. Fiecare si-a invitat colegii de la munca, da' exclusiv colegii, nu familia. Nu-i intereseaza daca ai sau familie, plus/minus copii. Asa gandesc...

Sorina la mine nu-i asa, se invita colegii la nunti si vin cu sotiile si chiar cu copiii.
La mine la nunta de exemplu ne-am intrebat prietenii si tot restul invitatilor care au copii cati vor fi, ca sa stim cu siguranta, pentru ca copiii au avut un meniu pentru copii.
Nu se exista aici sa lasi copilul acasa pentru ca iti impune cineva. Daca vrei tu si ai cu cine sa-l lasi, da.
Dar de rest copii se duc peste tot.

Iar eu nu m-as duce-n veci la o nunta fara sotul meu sau el fara mine. Invitatia se da familiei.
Daca nu, salutare taica si noroc, ca doar n-avem 16 ani si mergem la bairame.

Perfect de acord cu tine cand este vorba de prieteni, dar daca e vorba de colegi de munca astea sunt datele tehnice. Si atunci cand te invita seful la nunta lui sunt curioasa ce i-ai spune... Nu am fost pusa in situatia asta niciodata (nunta), dar am fost obligata de colegii de munca sa merg la ziua patronului. Mi-au facut capul calendar pana am zis DA, ca nu mai aveam liniste cu ei. Nici unul nu era acolo de placere. Eu am fost singura care am deschis gura si am zis NU... si am gresit, ca m-au auzit. M-au luat pe sus de la munca si m-au dus la restaurant.
In schimb, mi-a facut placere sa merg la o cina cu colegii de la vechia munca, fara soti, fara copii... doamne, ce ne-am mai destins. Am mancat o pizza si am ras ca nebunii. Mi-e dor de de colectivul acela...
Sorina

#11283 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 26 January 2012 - 12:06 PM

Eu nu ma enervez , sunt doar dezamagita . Uite cum vad eu treaba , putea sa spuna altfel "e o petrecere mai barbateasca , cu bautura si alte cele ce deriva din asta " si sa lase la latitudinea noastra daca vrem sa venim amandoi , cu un copil de 3 ani jumatate . EU sa aleg daca imi iau copilul , daca merg si eu sau nu . Normal , nu m-as fi dus cu fata dupa mine, dar asta trebuia sa fie alegerea mea .

#11284 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 January 2012 - 12:09 PM

Vezi postareaboni, la 26 January 2012 - 12:05 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 26 January 2012 - 11:48 AM, a spus:

Izuk, eu nu inteleg o treaba. Nu puteti merge toti trei la restaurant la petrecere? De ce trebuie sa lasi neaparat fata acasa?
Cum e organizata petrecerea asta? E o petrecere cu dans sau cina?
Daca e o cina nu vad ce si cine te impiedica sa luati fata cu voi.
any, eu am un copil cuminte cu care am putut sa merge peste tot, fara nici o problema ca ar deranja pe cei din jur. si chiar si asa au fost locuri in care cei de la masa alaturata s-au mutat mai departe cand au vazut ca ne-am asezat cu copilul acolo... de ce spun asta? ca sa se inteleaga ca adultii atunci cand se intalnesc intre ei nu vor neaparat sa aiba si copii in preajma. vor sa se simta bine intre ei. asa sunt unii oameni. nu zic ca e bine, doamne fereste, dar asta e. si cu cat acceptam ca nu toti oamenii sunt la fel cu atat intelegem mai bine anumite lucruri/intamplari si ne este mai usor sa trecem peste/de ele. totdeauna, intr-o problema, trebuie privita si "cealalta fata"!

Pai asta e problema lor nu a ta, ca se aseaza la alta masa.
Din cauza lui x care nu vrea sa aiba copii in preajma, y trebuie sa-si lase copilul acasa eventual cu un strain?
Hai sa fim seriosi.

#11285 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationSibiu

Postat 26 January 2012 - 12:11 PM

Vezi postareaizuk, la 26 January 2012 - 12:06 PM, a spus:

Uite cum vad eu treaba , putea sa spuna altfel "e o petrecere mai barbateasca , cu bautura si alte cele ce deriva din asta " si sa lase la latitudinea noastra daca vrem sa venim amandoi , cu un copil de 3 ani jumatate . EU sa aleg daca imi iau copilul , daca merg si eu sau nu . Normal , nu m-as fi dus cu fata dupa mine, dar asta trebuia sa fie alegerea mea .

izuk, gresesti! iar privesti doar din puctul tau de vedere. omul organizeaza o petrecere care trebuie sa iasa bine. daca lasa la altitudinea ta ce faci cu copilul, si apari cu el acolo (el tu te cunoaste, nu stie exact ce hotarasti) se duce naibi petrecerea din punctul lui de vedere. intelegi ce vreau sa spun?

Vezi postareaany_annette, la 26 January 2012 - 12:09 PM, a spus:

Pai asta e problema lor nu a ta, ca se aseaza la alta masa.
Din cauza lui x care nu vrea sa aiba copii in preajma, y trebuie sa-si lase copilul acasa eventual cu un strain?
Hai sa fim seriosi.
pai e petrecerea lui x, si vrea sa iasa bine.

cred ca ma opresc acum ca pe urma ziceti ca tin cu ursu. doar vreau sa va fac sa vedeti si "partea cealalta" si sa va fie mai usor sa digerati anumite chestii.
Imagine postata

#11286 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 January 2012 - 12:13 PM

Nuu , Boni , nu spun ca tii cu ursul! Spui ceea ce gandesti , multumesc pt asta .

#11287 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationSibiu

Postat 26 January 2012 - 12:15 PM

Vezi postareaizuk, la 26 January 2012 - 12:13 PM, a spus:

Nuu , Boni , nu spun ca tii cu ursul! Spui ceea ce gandesti , multumesc pt asta .

nuuuuuuu, eu nu gandesc asa, doamne fereste :hello:
eu doar am invatat, in timp, ca daca incerci sa vezi/intelegi toate aspectele iti e mai usor sa treci peste cele mai neplacute pentru tine.

#11288 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 January 2012 - 12:15 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 26 January 2012 - 12:06 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 26 January 2012 - 11:58 AM, a spus:

Vezi postareasorinadaniela, la 26 January 2012 - 11:51 AM, a spus:

Izuk, si aici e la fel. Eu am ramas surprinsa cand m-am lovit de acest mod de gandire. Hai, mai zici la o zi de nastere, da' eu am vazut si la o nunta chestia asta. Fiecare si-a invitat colegii de la munca, da' exclusiv colegii, nu familia. Nu-i intereseaza daca ai sau familie, plus/minus copii. Asa gandesc...

Sorina la mine nu-i asa, se invita colegii la nunti si vin cu sotiile si chiar cu copiii.
La mine la nunta de exemplu ne-am intrebat prietenii si tot restul invitatilor care au copii cati vor fi, ca sa stim cu siguranta, pentru ca copiii au avut un meniu pentru copii.
Nu se exista aici sa lasi copilul acasa pentru ca iti impune cineva. Daca vrei tu si ai cu cine sa-l lasi, da.
Dar de rest copii se duc peste tot.

Iar eu nu m-as duce-n veci la o nunta fara sotul meu sau el fara mine. Invitatia se da familiei.
Daca nu, salutare taica si noroc, ca doar n-avem 16 ani si mergem la bairame.

Perfect de acord cu tine cand este vorba de prieteni, dar daca e vorba de colegi de munca astea sunt datele tehnice. Si atunci cand te invita seful la nunta lui sunt curioasa ce i-ai spune... Nu am fost pusa in situatia asta niciodata (nunta), dar am fost obligata de colegii de munca sa merg la ziua patronului. Mi-au facut capul calendar pana am zis DA, ca nu mai aveam liniste cu ei. Nici unul nu era acolo de placere. Eu am fost singura care am deschis gura si am zis NU... si am gresit, ca m-au auzit. M-au luat pe sus de la munca si m-au dus la restaurant.
In schimb, mi-a facut placere sa merg la o cina cu colegii de la vechia munca, fara soti, fara copii... doamne, ce ne-am mai destins. Am mancat o pizza si am ras ca nebunii. Mi-e dor de de colectivul acela...

Sorina eu am intrebat prietenii si toti invitatii. Iar colegilor le-am dat invitatii si pe invitatie se scrie familia x .
Numai daca esti batut in cap, inviti doar persoana respectiva singura, stiind ca e maritata sau insurat.

Cand e vorba de petreceri unde merg strict barbatii (ca si al meu mai face, iau cate un berbecut, merg la tara si-l gatesc ei acolo) sau doar colegii si se precizeaza chestia asta, deci o iesire cu colegii e alta chestie.

#11289 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 January 2012 - 12:18 PM

Eu ma lovesc pentru prima data de genul asta de conceptii . In cercul nostru de prieteni , acasa , nu se proceda asa .

#11290 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 January 2012 - 12:19 PM

Vreau doar sa va amintesc ca vorbim de prezenta unui copil.

Nu e comparatie, e doar un exemplu asa, In Italia daca apari la un restaurant cu un catel, ii aduc imediat castronelul cu apa si eventual ceva de rontait. Recunosc ca nu peste tot, dar acolo unde o fac, tot respectul.

#11291 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 26 January 2012 - 12:36 PM

Sincer, cand eram noi mici, si ai mei plecau la ziua unui amic, coleg, sef, nici nu se punea problema sa ne ia! Cand eram mici ne lasa cu bunica sau ne debarca la matusa, asta pana am facut eu vreo 5 ani si frati-miu avea 10, deci ne lasa unul cu altul!
Dar petrecerile pentru adulti sunt pentru adulti, nu ma refer aici la nunti, botezuri, etc., ca acolo ne duceau mai mult cu forta ca noi nu aveam chef, deci petreceri onomastice, aniversari!

Era chiar o vorba in cercul lor: in seara asta fara pitici!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#11292 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 26 January 2012 - 12:37 PM

Vezi postareaany_annette, la 26 January 2012 - 12:19 PM, a spus:

Nu e comparatie, e doar un exemplu asa, In Italia daca apari la un restaurant cu un catel, ii aduc imediat castronelul cu apa si eventual ceva de rontait. Recunosc ca nu peste tot, dar acolo unde o fac, tot respectul.

In Romania este interzis sa intri cu un animal de companie in restaurant, cofetarie, unitati de alimentatie publica. Te lasa vara la terasa, atat.

#11293 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 January 2012 - 12:48 PM

Vezi postareazerda, la 26 January 2012 - 12:36 PM, a spus:

Sincer, cand eram noi mici, si ai mei plecau la ziua unui amic, coleg, sef, nici nu se punea problema sa ne ia! Cand eram mici ne lasa cu bunica sau ne debarca la matusa, asta pana am facut eu vreo 5 ani si frati-miu avea 10, deci ne lasa unul cu altul!
Dar petrecerile pentru adulti sunt pentru adulti, nu ma refer aici la nunti, botezuri, etc., ca acolo ne duceau mai mult cu forta ca noi nu aveam chef, deci petreceri onomastice, aniversari!

Era chiar o vorba in cercul lor: in seara asta fara pitici!

Pe mine ma luau si nu ma luau cu ei. Dar cand ramaneam acasa ii ziceam mamei sa-mi aduca ceva bun:un fursec, o prajiturica :D .

Vezi postareazerda, la 26 January 2012 - 12:37 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 26 January 2012 - 12:19 PM, a spus:

In Romania este interzis sa intri cu un animal de companie in restaurant, cofetarie, unitati de alimentatie publica. Te lasa vara la terasa, atat.

Dar inca se mai fumeaza in restaurante.
Nu, nu-mi dau aere acum ca m-am lasat de fumat :hello: , dar vreau sa zic ca si inainte cand ne nimeream intr-un loc unde se fuma nu ne aprindeam tigarile pentru ca ne gandeam noi ca ar putea deranja pe cine nu fumeaza.

#11294 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 26 January 2012 - 01:13 PM

Eu sunt relaxata, ca n-am fumat niciodata, ce ma deranjeaza cand merg cu amicii prin cluburi si 2 zile am ochii de soarece de laborator. Altfel, este pus afis mare la intrare :in acest local se fumeaza, cine nu vrea se duce la un local care are loc pentru nefumatori. In cazul meu, nefumatoare, ar insemna sa ma duc singura la restaurant, pizzerie etc. toti in jurul meu sunt fumatori, cu o singura exceptie, dar cu el nu ma pot duce ca are o prietena ffff geloasa! :hello:

#11295 Useril este offline   Myra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 165
  • Inregistrat: 23-March 11

Postat 26 January 2012 - 03:27 PM

Tip-til, tip-til, hop si eu la han. Sa stiti ca intru des p-aici, numai ca nu postez. De data asta insa dau un vin cald.
Fisier atasat  vin-chaud-cannelle.jpg (103.93K)
Number of downloads: 0

Vezi postareaizuk, la 26 January 2012 - 11:45 AM, a spus:

Multumesc pentru sfaturi . Eu sunt impulsiva , de multe ori actionez fara sa gandesc , de aia vreau sa aud pareri de la persoane fara nici o implicare sentimentala .

Eu incerc sa ma pun in locul tau si ma gandesc ca nu faptul ca vrea sa mearga fara tine e problema, ci faptul ca nu s-a consultat cu tine. Daca te-ar fi intrebat cum sa faceti si l-ai fi vazut ca se straduieste sa gaseasca o solutie, nu i-ai fi zis tu direct "cumpara-i o sticla de nu stiu ce si du-te, ca eu oricum nu vreau sa merg"?
Daca mi-am imaginat bine, mi se pare mai important sa-i zici ca te-a deranjat, decat sa cauti solutii de mers impreuna la petrecere.

Nu cred ca esti impulsiva daca ai apucat sa scrii aici inainte sa-i faci lui un scandal monstru (eu asa as fi facut :D , si nici nu-s impulsiva, sunt doar extrovertita. :hello: )

#11296 Useril este offline   milena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 831
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationCanada

Postat 26 January 2012 - 03:29 PM

Boni,totaL de acord cu tine , in tot ce ai spus despre situatia lui izuk.

Izuk, incearca, cum au spus fetele, sa gasesti pe cineva, sa vina inainte de 25 februarie, sa se obisnuiasca cu Iza.

Te sfatuiesc sa mergi la petrecere, cred ca ai nevoie sa iesi intre adulti, dar, cum a zis si Boni, trebuie sa ai o discutie (fara scandal) cu sotul.
Never fake yourself to look perfect, because perfection is never real, and reality is never perfect

#11297 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 January 2012 - 03:47 PM

Vezi postareaMyra, la 26 January 2012 - 03:27 PM, a spus:

Eu incerc sa ma pun in locul tau si ma gandesc ca nu faptul ca vrea sa mearga fara tine e problema, ci faptul ca nu s-a consultat cu tine. Daca te-ar fi intrebat cum sa faceti si l-ai fi vazut ca se straduieste sa gaseasca o solutie, nu i-ai fi zis tu direct "cumpara-i o sticla de nu stiu ce si du-te, ca eu oricum nu vreau sa merg"?
Daca mi-am imaginat bine, mi se pare mai important sa-i zici ca te-a deranjat, decat sa cauti solutii de mers impreuna la petrecere.

Nu cred ca esti impulsiva daca ai apucat sa scrii aici inainte sa-i faci lui un scandal monstru (eu asa as fi facut :D , si nici nu-s impulsiva, sunt doar extrovertita. :hello: )

Este cam asa cum spui tu . Iar daca acum nu am reactionat "agresiv" din prima , este pentru ca sunt satula de certuri , care oricum nu rezolva problema . O sa ii spun ce am de spus , dar nu chiar acum , las sa treaca ceva timp , pentru a-i putea spune totul cu calm , cu vorba buna .
Se va duce singur , asta e hotararea pe care am luat-o . De fapt , invitatia i-a fost facuta lui , abia apoi s-a mentionat si persoana mea ( "esti invitat" "pentru ca apoi sa spuna "bineinteles ca puteti veni amandoi ...")
Chiar daca unele ma veti "condamna" pentru gest , stiu ca nu voi regreta . Nu am sa ma dau peste cap sa caut pe "cineva" sa stea cu copilul meu in timp ce eu se presupune ca m-as distra ( stiu sigur ca nu ar fi asa , as sta mereu cu ochii pe telefon si cu gandul la copil ) .
Nu am de unde sa scot pe cineva care sa fie dispus sa vina aproape zilnic la mine , sa stea cu fata . Oricum , nu ar face-o nimeni pe gratis ,iar al meu sot nu va fi dispus sa plateasca acest serviciu, stiu asta sigur . Aicic serviciile costa. Nu ca-n Romania , gasesti o tanti cu pensie mica , ce vrea sa-si completeze veniturile cu cativa banuti .Nu as apela la oricine de pe strada .

#11298 Useril este offline   milena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 831
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationCanada

Postat 26 January 2012 - 03:55 PM

Izuk, nu cred ca cineva te va condamna. Ai luat hotararea care e cea mai buna pentru tine.
Never fake yourself to look perfect, because perfection is never real, and reality is never perfect

#11299 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 26 January 2012 - 04:02 PM

Izuk, o simpla remarca: e posibil ca fetita ta sa fie speriata de atatea schimbari in scurt timp. Isi doreste sa aiba un loc stabil, dar voi va cam plimbati prin lume cu ea si poate e un pic bulversata.
Ziceai ca in Romania, ai fost plecata in oras si a ramas cu bunica, iar la intoarcere ai gasit-o plangand. Eu cred ca inca nu era (re-)familiarizata cu locul.
Sa ma explic: sor-mea, din cand in cand, mai are varii drumuri / plecari si nu-l poate lua pe baiat cu ea. Asa ca raman eu de straja. Daca il aduc la mine acasa, copilul e destul de mofturos, nervos, suparacios, plangacios.... zi-i cum vrei. Tot timpul ma intreaba cand vine maica-sa, incepe sa si planga, zice ca vrea la mami si sa ne ducem la ea. Cu greu ma pot intelege cu el.
Daca, in schimb, ramane acasa (adica merg eu la sor-mea si stau cu el), e altfel. Vesel, linistit, e mai relaxat.... Nu ma bate la cap cu "unde-i mami" chiar la fiecare 5 minute. O data la 2-3 ore tot intreaba, da' asa.... de control. :D Si el tot 3 ani jumate are, exact ca fetita ta.
Oricum, tu vei lua cea mai buna decizie pentru tine, sunt sigura! :hello:

#11300 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 26 January 2012 - 04:11 PM

Izuk, eu zic sa vorbesti cu sotul. Eu tot timpu vorbesc daca ma supara ceva, eu nu pot sa tin. De exemplu sotul meu nu se duce niciodata fara mine,si au fost multe petreceri ale firmei lui, daca nu avea cine sta copii nu am fost si gata. Si nu mai zic cate conferinte a avut si apoi au fost ceva petreceri seara si nu s-a dus , si trebuia sa se duca ca erau multi clienti de ai lui prezenti...etc dar el tot timpu a zis ca trebuie sa petreaca cu familia si sa-mi mai dea mie -un pic de timp liber.
Eu zic sa vorbesti cu el si sa-i zici ca te deranjeaza ca nu te intreaba pe tine prima data, ar trebui sa hotarati amandoi unde se duce el si ce trebuie sa faca ,ca sunteti 2 ,nu numai unul - asa consider eu. Ca apoi o sa se obisnuiasca cu stilul asta, de a hotara singur si apoi va fi super greu sa-l aduci pe pamant'

te pup si sa ai grija de tine!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

Arata acest topic

• 2400 Pagini +
  • « Prima
  • 563
  • 564
  • 565
  • 566
  • 567
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul