Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2400 Pagini +
  • « Prima
  • 690
  • 691
  • 692
  • 693
  • 694
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#13821 Guest_Gelutza_*

• Grup: Guests

Postat 19 February 2012 - 04:49 PM

Vezi postareastella, la 18 February 2012 - 07:31 PM, a spus:

Gelutza =)) cum zise si Daniella, si celelalte doamne, apoi "jos cu clopu'* si un mare bravo.
eu am facut un amar de chiftele la cuptor, si fratele *croseteaza sarmalutze (de carne de miel si vita )in foi de vita.
aici maine se duc unele si altele la biserica, asa ca mai apuc mai incolo sa fac ceva prajitura de cioco de dus .
pentru musafirii de maine ( mai multi si in rate ...care mai lampranz , care mai pe inserate) fac un cremes. si o ciocolatoasa.
Foxulino, am facut primul pas la tortul rta "royal" ...cumparai gavottele bre. si nature si cu cioco.

Stellina, nu am facut nimic deosebit, mi-am tinut doar o promisiune facuta parintilor nostri la un moment dat, am asa o grija mare cand sunt zile din astea sa fiu la inaltimea asteptarilor lor de acolo de sus, cum nici nu iti inchipui!
Am inteles ca si acolo la tine a fost ziua mortilor, asa ca stii ce inseamna... :toothy6:

#13822 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 19 February 2012 - 04:50 PM

Cine le are cu retetele prescurtate sa ma ajute si pe mine: vreau sa va intreb, daca topesc eu (la MO) 250 g de cioco si o amestec cu 200 g frisca lichida. E ok, ca si crema?

Apoi 250 mascarpone il amestec cu 2 linguri de miere.
Mai am piscoturi savoiardi si fulgi de migdale. Posibil s am si niste prune uscate, tb sa verific.
Cand se trezeste picea incerc ... daca ma lasa tat-su ... =))

Intre timp am mancat niste cioco buna buna perugina sfoglie cu gust de portocale =)) si mi-am ostoit pofta de dulce pt moment :toothy6: . Sper sa nu ma fac cat un butoi acum! Any? Koral? ati luat in greutate, va e mai foame din cauza de lasat de fumat? ati rontait? Ieri si azi nu am simtit tendinte bulimice, dar mai e mult pana sa fac un pic de istorie ... Ba da, ieri am avut pofta de caju, noroc ca nu aveam in casa ... cred ca faceam prapad ...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#13823 Useril este offline   Lizura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 866
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationcrywolf

Postat 19 February 2012 - 04:50 PM

Vezi postareaDaniella, la 19 February 2012 - 04:38 PM, a spus:

fetele sa va fie de bine pranzul!
vreau tort Gelaaaa!
e putin cam greu fara tigari ...ieri am avut aproape deloc pofte, desi am iesit si ispite au fost. Azi insa tot imi vine sa fumez, dar stau cuminte pe popoul meu, stiu ce am hotarat! Maine la sarviciu va fi cel mai greu. Si probabil poimaine si mai si ca-s iar cu emotiile inainte de imi vine seful, dar nu emotii de alea mari ca pana acum, ca de acum sunt toate asezate pe fagas munca, nu mai sunt evaluari si sa inspecti. Dar voi stiti deja ca eu sunt emotiva,.... nu-i nimic ... ma tratez. Any cica 21 de zile dureaza sa scapi de o obisnuinta. Deci trebuie sa ma tin bine de tot, timp de 3 saptamani!
Acum ca am spus si aici, mi-e rusine sa mai dau inapoi! Dar oricum am luat hotararea, lasand la o parte ca imi placea ... deodata am inteles ca e o meteahna urata! :toothy6:

Am chef de dulce, doamneee cred ca e nemaipomenit de bun tortul tau Gelutza! Offf ce de dulciuri imi aratati voi mie!

Bravo Daniella! E minunat ca te-ai hotarit sa nu mai fumezi! Asa o sa-i menajezi nu numai plaminii ci si tenul!
Imagine postata
Imagine postata

#13824 Guest_Gelutza_*

Postat 19 February 2012 - 04:51 PM

Vezi postareacarmaw, la 18 February 2012 - 10:25 PM, a spus:

buna seara
vesti pe necitite
miine seara in loc de 21.50 ajung la ora 01 luni ( adica dupa ora 24)
da prietenii ma ajuta si normal eu voi intelege!
va pup iarasi pe necitite!

Si noi te pupam, sa te intorci cu bine!

#13825 Guest_Gelutza_*

Postat 19 February 2012 - 04:59 PM

[quote name='moatza' date='19 February 2012 - 01:12 AM' timestamp='1329599526' post='130839']
[quote name='Eataly' date='18 February 2012 - 10:09 AM' timestamp='1329552580' post='130712']

Stella, la noi azi a fost ziua mortilor, cand s-au facut pomeni.Iote ca seamana cu ce-i la voi.

Gela, tu ma termini de cap, mai poti? zi ptr cine-ai facut atatea si-atatea! Tare esti harnica, bravo!

Carmen, ce mai conteaza cateva ore-n plus? lasa s-ajungeti cu bine!
[/quote]
Moatza, draga, se vede ca nu ai stat prea mult cu noi la han in ultimul timp, chiar imi era dor de tine...Am zis de joi, ca vineri nu cred ca am timp sa intru datorita pregatirilor pentru sambata mortilor, vad ca stii despre ce e vorba...deci nu sunt o eroaie, sunt doar un om care-si respecta promisiunile facute fata de parinti, asta e tot...si daca ai citit cu atentie, aseara am si zis ca am obosit tare de tot, dar asta e, azi am plecat la manastire ca sa fiu sigura ca ma reculeg acolo si nu ma apuc iar de ceva, dar nici acolo nu am stat linistita, dupa cum vazusi...daca stiam ca ajunge fiul meu pe meleagurile voastre iti trmiteam si tie imparteala de la mine! :toothy6:

#13826 Guest_Gelutza_*

Postat 19 February 2012 - 05:03 PM

Vezi postareaDaniella, la 19 February 2012 - 04:50 PM, a spus:

Cine le are cu retetele prescurtate sa ma ajute si pe mine: vreau sa va intreb, daca topesc eu (la MO) 250 g de cioco si o amestec cu 200 g frisca lichida. E ok, ca si crema?

Apoi 250 mascarpone il amestec cu 2 linguri de miere.
Mai am piscoturi savoiardi si fulgi de migdale. Posibil s am si niste prune uscate, tb sa verific.
Cand se trezeste picea incerc ... daca ma lasa tat-su ... =))

Intre timp am mancat niste cioco buna buna perugina sfoglie cu gust de portocale =)) si mi-am ostoit pofta de dulce pt moment :toothy6: . Sper sa nu ma fac cat un butoi acum! Any? Koral? ati luat in greutate, va e mai foame din cauza de lasat de fumat? ati rontait? Ieri si azi nu am simtit tendinte bulimice, dar mai e mult pana sa fac un pic de istorie ... Ba da, ieri am avut pofta de caju, noroc ca nu aveam in casa ... cred ca faceam prapad ...

Sa le amesteci la rece, sau cum, trebuie pusa si frisca lichida la foc dupa ce topesti ciocolata, deci impreuna si apoi dai la rececompozitia obtinuta; dupa ce s-a racit compozitia bagi mixerul si mixezi bine.Sau poate tu vrei sa amesteci ciocolata topita la MO cu frisca batuta, nu am inteles aici cum vrei tu sa faci.

#13827 Guest_Gelutza_*

Postat 19 February 2012 - 05:06 PM

Vezi postareaAngel, la 19 February 2012 - 09:01 AM, a spus:

m-a topit Bea cu freaza zbarlita si cum sta ea ca babuta pe margine... =))

eu doar in trecere, azi ma odihnesc. am facut prawns saganaki aseara, ne-a placut mult de tot si noua si la musafiri. sigur o sa repet.

trebuie sa fac snitele mai pe seara pt pachetele si as manca spanac , asa ca diseara asta mananc, cu ou in motz si gata. :toothy6:

o zi buna sa aveti, mai intru mai tarziu sa vad ce-ati mai scris

zoaza, La Multi Ani la Stefan =))

Ma bucur sa te vad si ca esti bine,ai grija de tine, esti mereu in gandul nostru !

#13828 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 19 February 2012 - 05:08 PM

Vezi postareaany_annette, la 19 February 2012 - 02:09 PM, a spus:

Eu am inteles tot, imi place poza asta, te-am admirat si cand te-ai intors de la rusi.
Arati minunat si-ti sade bine tare cu caciuli de genul asta.

:toothy6: o fi atavic, legat de numele de familie.

#13829 Guest_Gelutza_*

Postat 19 February 2012 - 05:18 PM

Vezi postarealili, la 19 February 2012 - 12:53 AM, a spus:

Buna seara fetelor.Vad ca eu sunt singura care bantui pe aici.
N-am apucat sa citesc din urma ,am intrat acum la miez de noapte sa va las o placinta cu mere pentru maine dimineata la cafea.

Bine ai facut, sufletista ce esti tu!Auzi, la miez de noapte se gandeste si la noi! :toothy6:
Sa stii ca am postat reteta la foietajul acela, mi-am indeplinit , in sfarsit, promisiunea!

Sorinaaaa, sper sa vezi si tu anuntul si sa ai curaj sa il incerci ca nu este greu deloc! =))

#13830 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992

Postat 19 February 2012 - 05:27 PM

Vezi postareastella, la 19 February 2012 - 05:08 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 19 February 2012 - 02:09 PM, a spus:

Eu am inteles tot, imi place poza asta, te-am admirat si cand te-ai intors de la rusi.
Arati minunat si-ti sade bine tare cu caciuli de genul asta.

=)) o fi atavic, legat de numele de familie.

Mai stii :toothy6: ?

#13831 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 February 2012 - 05:28 PM

Maya ma bucur sa te "vad" :toothy6: !!!

#13832 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 19 February 2012 - 05:32 PM

Iar ati scriiiiiiiiiiiiiis muuuuuult , ia s-o iau pe capraii..
Gela, asa cum au mai zis si alte doamne, bravo copii (pentru educatia data)si felicitari
tinerilor ca au ajutat oameni la nevoie, dar cu asa mama-n batatura , era de asteptat.
Si eu, la fel ca tine dau mereu de pomana pentru toti mortii, ca mama mea tare ii era frica sa nu fie nimeni sa le dea pomana,
ca eu ziceam ca prefer sa-i ajut cat sunt in viata, dar si fratele cu cumnata, si eu mereu facem pomana.
Mama noastra ne zicea mereu cand eram mici, si dadea de pomana, ca de Ovidenii , vin mortii la poarta raiului si asteapta pomana, si cei ce sunt *pomeniti* se duc veseli, si cei ce nu primesc , sunt impovarati...asa ca , vezi tu, cred ca suntem din aceeasi generatie, cu aceleasi cerinte din partea parintilor. Astazi am invitat o doamna ( de care se mai ocupa prietena mea) care nu mai are pe nimeni, sta la un azil ( dar sa stiti ca aici sunt ca o pensiune,)care va face 100 de ani in sfarsit de aprilie. incredibil ce lucida este, doar cu vederea si auzul sta mai prost, in scimb o sanatate incredibila. a fost operata de cord anul trecut =)) , se minuneaza si dr , si cred ca este un caz cunoscut in lumea medicala, mondiala, caci asa operatie la 99 ani...e incredibil.
A fost incantata sa manance bucate romanesti =)) ( ea e romanca , Zoazo e de-a ta , nascuta la Braila, si apoi la Buc de la adolescenta, pana hat ), si mai ales ne-a multumit de nshpe ori ca am invitat-o si ca e intr-o adunare de romani etc etc etc ...
in fine, m-a dat pe spate ce tonicitate, si ce coerenta are la varsta ei...

Daniella, eu am tinut luni de zile un pachet de tigari si o bricheta la indemana, pe frigider...si daca ma apuca *hachitza*, luam o tigara in mana, si ma uitam la ea, si o puneam la loc in pachet. cel mai mult mi-a lipsit "gestul" , dus tigara la gura ....unii pretind ca e o vesnica si inutila cautare a caldurii sanului matern....o teorie ca oricare alta.
Bafta iti doresc, si fii atenta la dulciuri...eu care nu mancam dulciuri inainte, am dat iama in ele, si am pus 9 kg...asa ca fii vigilenta, si daca iei desert , fa portii mici, si incearca sa eviti, frisca si mascarpone :toothy6: , mai bine o jumate de tableta de ciocolata, iti faci damblaua, *NU REGRETA * asta e cel mai important, iti faci o placere, fa-o pana la capat, si NU culpabiliza....
asa ca cioco, sau fructe, sau compoturi, dar sari peste ce e cu creme, torturi etc...aici astia au o zicala * 5 minute in gura, 6 luni pe coapse....*‎5 minutes dans la bouche et 6 mois sur les hanches!!!!*

hai ca am scrrrrrrrris si eu o groaza

#13833 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 19 February 2012 - 05:36 PM

A uitai, ia un rest de tarta ( cum zice fratello, cu scob dulce pe deasupra :toothy6: )
si daca va era dor de un norvegian ...somnoros, care se crede mic, dar de fapt e maaaaaaaaaaaare si lung =))

Fisiere atasate

#13834 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 February 2012 - 05:45 PM

Stella iau si eu o felie de tarta, ca de-acum la cat am mancat azi, nu mai are importanta :toothy6: !
Dani, am pus si eu 3 kg pe mine, dar nu stiu daca e de la tigari sau din cauza ca mananc mult.

Oricum, in primele zile, iti vine sa fumezi orice, un scaun, un robot de bucatarie, vezi numa' tigari =)) !

#13835 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 19 February 2012 - 05:48 PM

Hi hi hi! Sa stitzi ca Mitza me' o aterizat la Bacau ;)

Mnee i-am spus ca daca mai pleaca ashea sa-mi dea asa emotii o spanzur cu mana me' =))

=)) :toothy6:

#13836 Guest_Gelutza_*

Postat 19 February 2012 - 05:53 PM

Vezi postareastella, la 19 February 2012 - 05:32 PM, a spus:

Iar ati scriiiiiiiiiiiiiis muuuuuult , ia s-o iau pe capraii..
Gela, asa cum au mai zis si alte doamne, bravo copii (pentru educatia data)si felicitari
tinerilor ca au ajutat oameni la nevoie, dar cu asa mama-n batatura , era de asteptat.
Si eu, la fel ca tine dau mereu de pomana pentru toti mortii, ca mama mea tare ii era frica sa nu fie nimeni sa le dea pomana,
ca eu ziceam ca prefer sa-i ajut cat sunt in viata, dar si fratele cu cumnata, si eu mereu facem pomana.
Mama noastra ne zicea mereu cand eram mici, si dadea de pomana, ca de Ovidenii , vin mortii la poarta raiului si asteapta pomana, si cei ce sunt *pomeniti* se duc veseli, si cei ce nu primesc , sunt impovarati...asa ca , vezi tu, cred ca suntem din aceeasi generatie, cu aceleasi cerinte din partea parintilor. Astazi am invitat o doamna ( de care se mai ocupa prietena mea) care nu mai are pe nimeni, sta la un azil ( dar sa stiti ca aici sunt ca o pensiune,)care va face 100 de ani in sfarsit de aprilie. incredibil ce lucida este, doar cu vederea si auzul sta mai prost, in scimb o sanatate incredibila. a fost operata de cord anul trecut :toothy6: , se minuneaza si dr , si cred ca este un caz cunoscut in lumea medicala, mondiala, caci asa operatie la 99 ani...e incredibil.
A fost incantata sa manance bucate romanesti =)) ( ea e romanca , Zoazo e de-a ta , nascuta la Braila, si apoi la Buc de la adolescenta, pana hat ), si mai ales ne-a multumit de nshpe ori ca am invitat-o si ca e intr-o adunare de romani etc etc etc ...
in fine, m-a dat pe spate ce tonicitate, si ce coerenta are la varsta ei...

hai ca am scrrrrrrrris si eu o groaza

Mai intai iau putina tarta ca eu nu mai am nimic dulce...
Apoi mata, ce-as mai scarpina-o!
Si-apoi...daca tu zici ca ai scris mult, eu ce sa mai spun...dar asa pe caprarii reusesti mai bine sa cuprinzi totul, parerea mea...
Frumoasa poveste ne-ai zis, stella...frumos, tare frumos suna tot ce ne-ai spus!
Si eu am cunoscut multe persoane varstnice, peste 90, pline de vivacitate prin azile, le-am descoperit cu prilejul actiunilor de voluntariat, nu-ti spun ce petreceri le-am organizat unora si ce dansuri au bagat pe acolo, wowww, adevarate modele pentru mine la capitolul vivacitate!
E greu sa imi explic altceva...cum de ii rabda inima pe copii sa ii uite pe acolo pe acesti oameni si cum de ajungem noi si ei, copiii nu ajung la zilele lor...adevarate romane bazate pe intamplari reale!

#13837 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 19 February 2012 - 05:57 PM

Bub' e doctor! Consulta pe toata lumea =)) ursuletul e f .bolnavior! :toothy6: Ale' si fleblaa''.. =))

Fisier atasat  SAM_2582.JPG (66.38K)
Number of downloads: 0

#13838 Guest_Gelutza_*

Postat 19 February 2012 - 06:00 PM

Vin si eu la un consult, nenea doctorul! :toothy6:

#13839 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,583
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 February 2012 - 06:01 PM

Vezi postareabristena, la 18 February 2012 - 10:18 PM, a spus:

Adriana, l-am taiat bucati mai grosolane, i-am dat un clocot in cratita cu putina apa si sare, l-am luat cu strecuratorul-paleta si l-am "aruncat" intr-un vas de ceramica in care pusesem un fir de ulei, am presarat niste carnat sfaramat - il aveam pus in ulei cam de multisor si trebuie terminat - pus peste, pe ici pe colo, niste feliute de provola, o lingura buna de smantana, un pic de origano si dat la cuptor pana s-a topit branza. si gata.

Mersi, il incerc asa dar doar cu cirnat sa fie mai light =))

Vezi postareaany_annette, la 18 February 2012 - 11:20 PM, a spus:

Cum nu va place voua feniculul crud, eu il ador, si-apoi mai ales in salata dupa ce mancam peste e racoritor, parca "spala" tot gustul ala de peste.
L-am facut si la cina din Ajun cu portocale, masline negre si boabe de rodie, ulei ev, sare, piper.
Apoi il mancam ori crud inainte de masa pana fierb pastele sau la salata normala cu salata verde, rosii, mai pun si kiwi.

Salata cu portocale pe care am facut-o ieri chiar mi-a placut, n-avea deloc gust de fenicul =))

Vezi postareaEataly, la 19 February 2012 - 11:12 AM, a spus:

Adriana, tu pe unde ai umblat?Sper ca esti bine! ;)

Da, multumesc frumos, mereu aici. :P Grasa frumoasa si devreme acasa ;)

Vezi postareaEllani, la 19 February 2012 - 02:41 PM, a spus:

Multumesc ,Adriana! :toothy6: si eu am pus ochiul pe ele imediat ce le-am vazut.Dar,au trebuit sa mai astepte ,pana mi-a ajuns randul si la ele.
Ale tale mai tii minte daca tot erau la fel de crocante sau erau mai moi?Ma gandeam ce i-ar mai trebui la reteta (pe care am pus-o aici la cornuri moi ca puful) sa iasa o idee mai moi? ;)

Nu erau crocante pentru ca dupa reteta Angelicai se treceau prin sirop cind erau calde, tu nu le-ai trecut prin sirop?

#13840 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 19 February 2012 - 06:02 PM

Draga Gelutza, azil e impropiu spus , aici se numesc EMS /*Etablissement Médico-Social aka medicalizat.
Exista un personal infirmier, un dr care face vizite saptamanal de rutina, sau de cate ori este nevoie.
au tot felul de ateliere , au sedinte cu ergoterapeuta si zilnic au un program la care se inscriu.
Aceasta doamna nu are copii, nu mai are pe nimeni, nu mai poate sta singura, sotul ei a decedat anul trecut, dar deja s-au dus impreuna la acest EMS in urma cu 3 ani.
Nu e ceea ce noi stim sub numele de "azil" , este cum spuneam o pensiune cu personal acompaniat medical, si diverse animatii la care se inscriu.
Normal, ca sunt si oameni care au copii, nepoti, etc,dar aici cam toti isi duc *batranii* la EMS.

Arata acest topic

• 2400 Pagini +
  • « Prima
  • 690
  • 691
  • 692
  • 693
  • 694
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

16 useri citesc topicul