Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2397 Pagini +
  • « Prima
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#2641 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 23 April 2011 - 11:34 AM

Pup,pup puppp!!! :)

:pupic:

Fisier atasat  SAM_2143.JPG (59K)
Number of downloads: 0

#2642 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 23 April 2011 - 06:56 PM

woaaaw Geany ce mic dejun grozav de Paste! Ti-a iesit tare frumos drobul si pasca si cozonocul si in branzica aia m-as infinge, e de-aia care-mi place!
Cum merg pregatirile dragele mele?
La suflet sper sa am timp sa am timp in seara asta...ca pana acum doar alergatura ... !
Toate au iesit dupa cum va doreati?

Fisiere atasate

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#2643 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 April 2011 - 07:16 PM

Dani eu mi-am propus ca alor mei cand le e pofta sa le dau pt. ca mi s-a intamplat sa-i retin si apoi tot am fost invitati prin alte parti si s-au saturat si nu s-a mai mancat mancarea,ca pofta e mare... dupaia :occasion14:

Maine mergem la masa la parinti,poimaine iesim la mormant sa dam de pomana la bunici si sa le aprindem o lumanare si candela,cu tot fameleonu'dupaia ne oprim la matusa si la unchiul ca ne asteapta la masa,mai trebuie sa ajungem si pe la prieteni si la tara,asa ca...Mancarea mai mult o sa o impart ,ca nu ma duc eu cu mana goala,deja azi i-am dus mamei de toate,si am ajutat-o si pe ea la sarmalute.

Cam asta e... :floare:

#2644 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 23 April 2011 - 07:22 PM

Brava Geany. sa va fie di ghini :occasion14: , faine bucate facusi.

#2645 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 April 2011 - 07:32 PM

Sarumana Stelina,le-am facut mare drag,pt. ca imi place mult sa bucataresc,desi imi place sa ma si plang (vaii cum muncesc eu :floare: ,vaii cum ma sacrifichez eu) :occasion14: ..si destia...dar asta sa i-o spun io' lu' mutu' di la nationala,ca-mi placi' di numa...hi hi hi! eu cand nu bucataresc parca-s legata de maini si de picioare,da' sa nu ma spuneti lu sotoshenia...eiii!! parca el nu stie... :floare: :)

#2646 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,611
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 23 April 2011 - 07:53 PM

Vezi postareaGeany, la 22 April 2011 - 07:16 PM, a spus:

Merci Anuta',Stelina,paii se poate cum sa nu ma gandesc la voi,ca numai de voi vb. si oricum faceti parte din familia mea ... :occasion14:

Hi hi hi! Ma gandesc daca o vedea Lponel sarmalele si ceapa verde... :floare:

Da, pai ce sa zic, ce sa zic decat, bravo mai omule!!! :floare: Macar asa sa ma servesc!

Si acu ferea, ca viu cu berea pentru Geany: iaca ce gasii in frigider: una cu grepfruit si una sadea, de la Krombacher, rrrrrrece si buuunaaa. Azi or fost 30°C aici.

Fisier atasat  geany.jpg (154.72K)
Number of downloads: 2
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#2647 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 April 2011 - 07:58 PM

Pa' deastea,n-am mai beut :occasion14: da' na omu' pana nu incearca nu stie,si apoi daca-i de la tine... :floare: :)

Ce mi-e ciuda ca multe din retetele mele sunt facute cu camera veche ,tare mi-asi fi dorit sa fie ''bozele'' cu camera asta noua,la care tin ca la ochii din cap :floare:

#2648 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,611
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 23 April 2011 - 08:05 PM

Lasa mama, ca doar n-oi avea tu timp sa repeti retetele? Sper sa fii multumita de ea si sa iti ajute :occasion14:

Si aia cu grepfruit e mbuuuna. Nici eu pana sa ajung in Germania nu am stiut ca se poate bea asa. Aici gasesti cu toate aromele, cu limette, cu lamaie cu etc.

Tu poti sa faci acasa cu Sprite, Fanta ori Cola. Cu Cola aici se numeste Neger, cu Fanta se numeste Alster ori cu Sprite -preferata mea - cu Sprite. Amesteci berea normala cu una din bauturile astea racoritoare, in ce cantitati vrei tu, dupa gust. LA un gratar si cu multe sosuri e stii cum? Nu te mai opresti!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#2649 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 April 2011 - 08:07 PM

Geany, pentru de-alde ca noi, care nu tin postul, nu vad de ce nu am manca atunci cand sunt calde si proaspete.
Pe noi mama ne tinea pana la masa fix de Craciun si de Paste in familie. Nu dadea nik inainte :D Zicea ca daca mancam toata saptamana de Paste/Craciun nu mai avem pofta :)
Dar eu am mancat azi drob de miel si pasca. :occasion14: de la mamica lui tati. Iuhuuu ce bune :floare: . Am mai mancat si un bors de peste. Acu ma gandesc daca sa ma sacrifichez cu dovlecelul cu carnita si parmezan neatins de fiica-mea azi! :floare:

#2650 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 April 2011 - 08:13 PM

Laponel,chiar nu am mai auzit de bere cu suc de fructe,poate doar vin,iar la gratar da chiar nu am facut sos...Hmmm!! :floare: Ma pui pi' ganduri'... :occasion14:

Dani' noi sa fim sanatosi si voiosi ca belele curg,chiar ma gandeam la sarbatorile de copila si nu mai e acelasi lucru parca,lumea e mai rea e stresata e criza...sau poate nu mai suntem noi copii ...nu stiu... :floare:

#2651 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 April 2011 - 08:18 PM

Adicatelea vrei sa spui ca nu ti.a mai luat mamuca straie noi de Paste? :occasion14:
Apoi cum serbati cand erai copila? :floare: Tu mai ai o sora, nu?

#2652 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 April 2011 - 05:57 AM

Nu,Dani' ma refeream la atmosfera de sarbatoare care era atunci,si la lume in general...

Da mai am o sora in Italia ,e casatorita si am un nepotel,ne vedem pe camera web,si vb. la telefon,vor veni la vara in tara :occasion14:

Paste fericit tuturor,si pace in inimi mai ales!

Azi mergem la masa la parinti sa ciocnim oua(eu cu tata ne vom imbuiba cu salata de oua cu cozonac ,spre disperarea mamii ca apoi nu mai mancam mancare :floare: :floare: ,e inevitabil se intampla in fiecare an),apoi poate iesim putin cu totii la o plimbare ,ca-i tare frumos afara . :)

#2653 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 April 2011 - 06:05 AM

Credeam ca voi fi prima, dar mi-ai luat-o inainte!
Hristos a inviat!

si ousoarele, drobul de miel cu oua de prepelita si pasca toate primite de la mama soacra :occasion14:

Fisiere atasate

#2654 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 April 2011 - 06:08 AM

si noi mergem astazi la ai mei
iar maine vine famelionul de ambele parti si cu familiile frate (meu) sora (tati) la noi, asa ca va invit pe toti la mine la masa. Trebuie sa fac multe chestii simple (de facut pe loc), dar fatoase, care iau ochii, de efect :floare: Daca mai aveti idei, am nevoie :occasion14:

Fisiere atasate

#2655 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 April 2011 - 06:18 AM

Adevarat a inviat Dani'.

Paii la aranjamente trebuie sa pastrezi tema ,paste si primavara asa ca poti cresta ridichile in asa fel incat sa dea impresia de petale si le pui cu capul in jos in apa cu ghiata (sau macar apa rece) astfel ca ele se infloresc,drobul il poti aseza pe frunze de salata verde ca sa faca contrast ,daca nu fa acelasi lucru din rosie(cojesti coaja ca la un mar si o asezi sub forma de trandafir,ma rog in rest nu stiu de ce ingrediente dispui ca sa te ajut..) :occasion14:

#2656 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 April 2011 - 07:11 AM

cu rosiile stiu cum se fac petalele, ca am mai facut, dar acum nu am cu ce le umple... (de fapt o sa verific in frigi daca nu am o crema de branza)
cu ridichi nu stiu, dar nici ridichi nu am, am uitat sa iau din piata. Explica-mi ca poate fac rost de ridichi azi-maine.

fac cum am spus:
Aperitiv:
  • - mozzarelline cu pomodorini pe pat de salata, stropie cu ulei EV si piper negru proaspat rasnit
  • - somonel am si marinat si afumat (astora nu stiu ce sa le fac, cred ca doar o sa le asez pe ruccola) Daca am crema de branza in frigi fac si cativa trandafiri de somon pe felii de castravete.
  • - platouri de branzeturi 1 sau 2 ca am multe, acompaniate cu struguri rosii si nuci
  • - platou de mezeluri (Astuia nu stiu ce ornament sau companie sa-i gasesc)
  • - ouale colorate, castraveti, ceaap verde, rosii
    Am si borcanul ala de ciupercute (de la tara, care nu stiu in ce e), cum ziceai sa-l fac?

Felul principal:
Friptura de miel la cuptor si gratar (ceafa de porc, scaricica, poate si mici, depinde ce gasim maine mai proaspat) acompaniate de salata asortata. Nu stiu daca fac si ceva garnitura (As avea cartofi noi de supermarket si jumatate de kg de ciupercute albe).

Desert: O sa fac tiramissu si paharele tricolore (cu mango, ananas si banana), daca am timp pe seara. Sau daca nu am timp trantesc o salata de fructe, nu stiu exact ... cum or fi treburile diseara (ca venim si "obositi" de la mama).

Bauturi: martini/cinzano/Amaretto, bere, vin, sampanie, sucuri.

Oricum lumile (in afara de mama si tata mei) vin de pe unde sunt plecati pe la 3-4, deci am timp si maine dimi.
Tre sa mai bag iar un pic de ordine, ca mereu se gaseste ceva nelalocul sau.

Nu vreau sa fac mai multe, ca lumea vine ghiftuita de la Paste si nu vreau sa-mi ramana o gramada de mancare, ca la mine nu are cine sa ma ajute sa o terminam. :occasion14:

#2657 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 April 2011 - 07:21 AM

Motarelinele si rosioare chery,merg puse pe betisoare de frigaruie intercalate cu frunza de busuioc verde daca ai,sau infipre intr-un colt de paine pe scobitori ,faci ca un arici,sau intr-o portocala gref mai mare caruia ii tai un pic fundul ca sa stea in picioare,o poti inveli in folie de aluminiu ca sa nu se vada urat si infingi alternand rosioare si mozarelina sa se vada bine,daca ai oua ,la platoul cu salamuri,poti pune maslinute,daca e prosuto crudo ca stiu ca tie iti place merg servite cu frigarui de fructe,somonul afumat poti sa-l pui pe feliuta de paine prajita unsa cu unt...Cam asta imi vine acum in minte.Mac sa iau o ridiche sa-ti arat cum e cu ridichea. :occasion14:

#2658 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715

Postat 24 April 2011 - 07:43 AM

Buna dimineata la doamnele harnicute . Hristos a inviat, Paste fericit la toti.
Daniella daca ai prosciutto crudo mai merge infasurat pe grisine.
dar eu zic sa lasi totul asa simplu pe platouri, tocmai ca e dupa ziua de Paste unde toti
se ghiftuiesc. din experienta iti zic , ca mereu dispare tot ce e salata de fructe , ananas simplu etc.
Eu te sfatuiesc sa anunti meniul din start, caci sunt 2 posibilitati: ori se ghiftuiesc cu antreuri si ramai cu friptura,
ori ciugulesc antreuri si se ghiftuiesc cu gratare :occasion14:
la mine ieri au ramas ruladele; nu-i nimic o parte vin azi devreme la 12 , si le reciclez :floare: , apoi la 14h eu plec spre munte .
o zi faina si insorita sa aveti cu totii.

Fisiere atasate

#2659 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 April 2011 - 08:06 AM

Adevarat a inviat Stelina,paste fericit :-*

#2660 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 April 2011 - 08:13 AM

Uite Dani' cum e cu ridichea,cu un cutit mic si bine ascutit(daca nu ai merge cu un cuter)Crestezi ridichea sa ii faci petale asa,

Fisier atasat  SAM_2145.JPG (51.25K)

In vf. ii tai capacul si faci crestaturi sub forma de cruce (ca atunci cand faci pt x si 0 :-* )

Fisier atasat  SAM_2149.JPG (61.4K)

Pui in apa rece ,preferabil cu cuburi de ghiata si le lasi vreo 20 de min.

Fisier atasat  SAM_2151.JPG (62.7K)
Number of downloads: 1

Dupa un timp.

Fisier atasat  SAM_2152.JPG (66.91K)

Se lasa sa se zvante,eu am mai introdus acum pe ici pe colo lama de la cutit pe aceleasi crestaturi ca sa le ajut sa se desfaca mai bine,si gata decorul.

Fisier atasat  SAM_2153.JPG (49.79K)

E simplu zau asa ,trebuie cand ai timp sa te joci cu una ca sa-ti dai seama ,despre ce e vb.Cand crestezi pt. petale trebuie sa intercalezi al doilea rand de petale ca sa dai forma frumoasa de flaoare.

Am vazut la restaurant in Italia,si dupa un timp,la tv, la prova del cuoco'' :-*

Arata acest topic

• 2397 Pagini +
  • « Prima
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

8 useri citesc topicul