Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1467
  • 1468
  • 1469
  • 1470
  • 1471
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#29361 Useril este offline   boabe de cafea 

• Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 20 April 2013 - 09:51 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 20 April 2013 - 05:08 PM, a spus:

Vezi postareaboabe de cafea, la 20 April 2013 - 09:40 AM, a spus:

Buna dimineata!
Azi am program de vizite si administrativ. Sper sa reusesc sa termin tot ce mi-am planificat :)
Ma simt ceva mai bine dupa zilele trecute cand ajunsesem sa tremur si sa ma clatin din cauza stresului. M-am simtit neputincioasa pentru ca unii au impresia ca daca suntem romani trebuie sa fim tratati ca niste sclavi. Ei bine, am gasit solutia. Am spus cui trebuia sa spun de acest comportament inacceptabil si astept masuri. Sentimentul a fost ciudat pt ca nu am parat pe nimeni niciodata. Faptul ca am fost nevoita sa stau in pat si sa iau pastile ca sa ma calmez m-a determinat sa actionez total necaracteristic mie. Stiti cum zic baietii de cartier, nu? Decat sa planga mama mea mai bine sa planga a lor, si pe buna dreptate.
Va pup pe toate si va multumesc ca mi-ati oferit un umar (chiar daca virtual) pe care sa plang :hug:

Bobita, nu ai parat pe nimeni, iubita! Ai actionat conform dreptului tau si ai facut foarte bine, felicitari! Eu am trecut prin niste perioade infioratoare si eram pe punctul de a apela la avocat, dar organele superioare, responsabile cu apararea drepturilor mele au actionat, slava domnului! Lumea se imparte cam asa: cei ca tine, care isi vad frumos, cuminti si discret de treaba lor, si incearca sa o faca cel mai bine, cei de care te-ai lovit, ori ne-am lovit, a caror meschinatate este greu de imaginat, darmite de explicat, si jigodiile care se bucura de "stiri" de genul, si apar cu critica atunci cand tu esti la pamant.
Iti tin pumnii sa se termine perioada cat mai repede si ai grija foarte mare, caci hartuirea la job e o practica specifica societatii moderne...Fii atenta cu cine vorbesti si cui i te confesezi si nu lasa pe nimeni sa dea de pamant cu tine. Stand up for your rights! =)) Daca ai nevoie sa vorbesti cu cineva, care a trecut prin asta (si inca mai trece, dar din fericire din vara schimb orasul, hehe!) aici sunt!

Multumesc pt sustinere! =)) Sper sa se rezolve treaba asta. Sper sa se potoleasca. De stiut stiu decat cei din HR si seful meu direct si asa va si ramane pentru ca nu vreau sa fac mare caz din asta.
Teama nu-mi e de nimeni dar imi creaza disconfort si stres inutil si consider ca nu e cazul :)

#29362 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 21 April 2013 - 06:41 AM

Buna dimineata la han. :) Bobitza , cel mai important e sa fii tu bine .
O duminica frumoasa si insorita va urez, la mine cica o sa fie un picut mai putin frig :hug:, dar tot frig.
Ieri am cules urzicile de pe hotar, asa ca azi , urzici cu mamaliga, delicatesa duminicala ...fac si fripturision
la carnivori .si o tarta cu mere.
va las cate ceva de mic dejun, si va doresc multa relaxare .

Fisiere atasate

#29363 Useril este offline   boabe de cafea 

• Red Hood
  • PipPipPipPip
  • LocationRomania

Postat 21 April 2013 - 10:24 AM

:occasion15: Stella!
Sa aveti o duminica frumoasa si linistita!

#29364 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 21 April 2013 - 10:44 AM

Buna! la noi bate un vant de te ia pe sus si e gri,asa ca nu e de iesit asa cum ne propusesem :),cel mai dezamagit e bub',azi o sa le fac ,cabanos pe gratar si mici(sotul mi i-a adus :occasion15: )si o placintoaca,cu mere (ca am niste mere care se pateaza deacum,asa ca trebuie musai comisa)

Acestea fiind spuse ma bag in bucatarie,si va urez o zi frumoasa ! :drool:

#29365 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 21 April 2013 - 03:36 PM

Cre'ca ma bag si eu la o siesta.

tarta cu pere&lavanda este tare buna :occasion15:

#29366 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 21 April 2013 - 06:05 PM

Pana la urma am fost vrenica si am *tuns* ceva gard viu, ca maine trec si iau gunoiul verde :occasion15: asa ca am facut materie prima.
Se vede ca la voi e cald si frumos, si toata lumea e pe coclauri :drool:

#29367 Useril este offline   boabe de cafea 

• Red Hood
  • PipPipPipPip
  • LocationRomania

Postat 21 April 2013 - 06:31 PM

Vezi postareastella, la 21 April 2013 - 03:36 PM, a spus:

Cre'ca ma bag si eu la o siesta.

tarta cu pere&lavanda este tare buna :occasion15:

Unde-i tarta asta, Stella? Mi-ai facut o pofta.......

#29368 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 21 April 2013 - 06:34 PM

Vezi postareaboabe de cafea, la 21 April 2013 - 06:31 PM, a spus:

iaca-ta-o (?!)

Fisiere atasate

#29369 Useril este offline   boabe de cafea 

• Red Hood
  • PipPipPipPip
  • LocationRomania

Postat 21 April 2013 - 06:43 PM

Vezi postareastella, la 21 April 2013 - 06:34 PM, a spus:

Vezi postareaboabe de cafea, la 21 April 2013 - 06:31 PM, a spus:

iaca-ta-o (?!)

Ce faina e! Reteta o gasesc pe undeva? Am vazut ca exista in comert pe la noi lavanda pentru gatit. La voi e vreo diferenta intre cea pe care o folositi la gatit si cea ornamentala? :occasion15:

#29370 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 21 April 2013 - 06:56 PM

separe ca da ...dar eu am o prietena care-mi aduce mereu din provence.
Am pus cu zahar tos foarte fin intr-un borcan, ceea ce a parfumat grozav zaharul. restul e simplu de tot.
Aluat foetaj luat gata intins ( eu cumpar cu unt, ca alea cu margarina nu-mi plac ) , curatat si taiat felii perele, asezate pe aluatul intepat in prealabil cu furculitza :occasion15: ; presarat cu zahar si lavanda, si 25 min cca la cuptorul cald la 220° .

#29371 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,624
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 21 April 2013 - 06:58 PM

Din cate stiu eu, nu. Cu lavanda poti face muuuuulte creatii. O poti pune la macerat si face un sirop gros cu care poti parfuma crème brûlée, aluaturi, frisca, crema si ce iti mai trece prin cap. Este un touch foarte interesant. La fel se face si cu toporasii :occasion15: Nu, nu am inventat eu, francezii si eu am invatat de la ei.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#29372 Useril este offline   boabe de cafea 

• Red Hood
  • PipPipPipPip
  • LocationRomania

Postat 21 April 2013 - 07:01 PM

Vezi postareastella, la 21 April 2013 - 06:56 PM, a spus:

separe ca da ...dar eu am o prietena care-mi aduce mereu din provence.
Am pus cu zahar tos foarte fin intr-un borcan, ceea ce a parfumat grozav zaharul. restul e simplu de tot.
Aluat foetaj luat gata intins ( eu cumpar cu unt, ca alea cu margarina nu-mi plac ) , curatat si taiat felii perele, asezate pe aluatul intepat in prealabil cu furculitza :drool: ; presarat cu zahar si lavanda, si 25 min cca la cuptorul cald la 220° .

Multumesc! Am bagat reteta la pastrare :occasion15:

#29373 Useril este offline   boabe de cafea 

• Red Hood
  • PipPipPipPip
  • LocationRomania

Postat 21 April 2013 - 07:04 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 21 April 2013 - 06:58 PM, a spus:

Din cate stiu eu, nu. Cu lavanda poti face muuuuulte creatii. O poti pune la macerat si face un sirop gros cu care poti parfuma crème brûlée, aluaturi, frisca, crema si ce iti mai trece prin cap. Este un touch foarte interesant. La fel se face si cu toporasii :occasion15: Nu, nu am inventat eu, francezii si eu am invatat de la ei.

Laponica, am facut si eu anul asta toporasi (uita-te pe blog). Daca francezii astia nu m-ar calca asa pe bataturi as spune ca in ale gastronomiei, modei si cosmeticii au fost geniali. Acu' ma intelegeti ca am sa zic pur si simplu ca le-a trecut :) Glumesc! Nu-s toti la fel si au si merite :drool:

#29374 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 21 April 2013 - 09:49 PM

Buna seara , raport si de la mine: dupa cateva zile minunate iarasi frig de a tb sa aprindem focul.

Stella, super tarta, eu ador lavanda.Am facut si eu zahar vanilat cu aroma de lavanda si inca ceva dulciuri, cred ca le-am pus si pe aici.Ador aroma lavandei, mi-am luat sa-mi si seman, sper sa iasa.

Azi am primit de la munca niste boabe de tonka, tb sa ma invrednicesc sa vad ce fac cu ele.

Maine sper sa-i dea de cap cuptorului al meu sot ca fac cu nervii, de o luna sunt fara cuptor si vreau atatea sa fac, plus ca vine pastele si nu pot coace nimic.
As fi vrut cuptor nou ce-i drept,dar cum cel care-l am acum e varianta mare de 90 si eu vreau de 60 ca sa-l pun la nivelul meu ca sa nu ma mai aplec, tb sa mai astept ca sa schimb bucataria :thumleft: .

O noapte linistita va doresc tuturor
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#29375 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 21 April 2013 - 09:57 PM

Eu am fost in toata viata mea capabila sa pun piciorul in prag la urmatoarele: eu nu spal geamuri, eu nu dau cu aspiratorul, eu nu spal aragazul si eu nu duc gunoiul!
A mers cu primul om care avea grija sa nu-l pateze pe aragaz, a mers si cu al doilea care ii pune folie, si-o schimba singur cand e ingrozit de ea! La aspirator i-am pus in nas celui de-al doilea analizele de la alergolog, stranut de-mi mut nasul, n-are pretentii! La geamuri am o utilitate care se numeste plase de tzantzari, prin ele nu vezi pete nici in lumina, dar nici sa le vad, nu mi-ar pasa mai mult!Am spalat in copilarie, si acasa, si la scoala munca patriotica, sa-mi ajunga!
La gunoi mai mint, mai duc, acasa la mine il duc ca doar nu-l duce Pisi, dar la om, nici nu ma uit la el, nu exista! Nu m-apropii eu de tomberonul de gunoi decat fortata!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#29376 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 22 April 2013 - 06:27 AM

Buna dimineata la han; pana vine maya sa dea de baut ( La multi ani :pupic: :scratch: ) va las eu cate un mic kelkesoz

Fisiere atasate

#29377 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 22 April 2013 - 08:02 AM

Buna dimineata!

Haoolleeuu!! ce bine arata tot Steluto,si deja imi e o fuoame' la ora asta :pupic:

O felicit si eu pe Maya si aici ,de ziua ei ,''la multi ani!'' draga Maya,sa ne traiesti si sa ne incanti cu minunatiile pe care le pregatesti! :pupic:

Ma servesc si eu cu de toate ca ie' virtuale si astea nu ingrasa :pupic:

Azi cand l-am dus pe bub' la gradi' era parintele si impartasea copii,ce frumos! :pupic: bub' si-a umplut buzunarelele cu nafura si dupa cum il cunosc o crantzane pe toata pana la amiaza :pupic:

La noi e soare dar e frigut,imi iau sotosenia de manuta si mergem la cumparaturi,ii caut si lui bub' o gecuta de primavara(de blug sau ceva de genul)ca cea din toamna desi o avea suflecata la manecute,acum deja ii e scurta rau ,asa se vede cat a crescut :hug:

Meniul,la amiaza o supite cu crutoane si pe seara am niste paste scurte un fel de cochilioare si ma gandesc sa le fac cu sos de carne(ragu) asa ca asta e meniul(nu de alta dar deseara am serial :scratch: )

Acestea fiind spuse,o zi glorioasa va urez! :hug:

(Haaaiii,domnu' Geany nu te mai oglindi atata ca iesti' frumos,haidi' bre' ca ne apuca seara :pupic: )

#29378 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 22 April 2013 - 08:05 AM

Vezi postareastella, la 22 March 2013 - 06:32 PM, a spus:

heleu, si de la moa...am ajuns in fine acasa, am venit ca *amagarul mitropoliei* incarcata cu broana ( a se citi indtrumentul vieetii :pupic: viola; plus doua sacose pline cu diverse de la alimentara;
nu mai stiu daca v-am zis ca in urma controlului la oftalmolog a reesit ca am mai crescut in dioptrii :pupic: si cum ochetii au ceva ore de zbor si incep o usoara dezmembrare , m-am dus intins la optician sa comand o pereche noua , cu montura de secretara zmechera :pupic: ca sa nu zic vorba mare ca-s :pupic: fetitza....
si cum ochelarii de soare, cu corectie optica ovcors, se labartasera usor,nenea opticianul serviabil a zis ca incalzeste si le rasuceste oleac...numai ca a ramas cu o ramura de ochet in mana :pupic: asa ca volens nolens, mi-am luat alta montura ( macar am recuperat lentilele, care ele erau adaptate bine la ochioi mei, ca le facusem mai hakana)....
azi trebuia sa recuperez ambele perechi, dar cum fusese o mica problema cu una din lentile...noa mi-a facut doar pe cei de soare, dar nu erau tocmai gata blabla, drept care m-am dus juma de ora in alimentara si am iesit, cum ziceam precum magarul :hug:
ps iaca si fortitia mea acum fro doua zile, sa ma duc sa vada daca s-a mai ingalbenit :hug:

Asta da aventura! :scratch: Te duci pentru o chestie, si "rezolvi" mai multe. Buna afacere! :pupic:

#29379 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 22 April 2013 - 08:09 AM

Vezi postareaalimocanu, la 22 March 2013 - 07:06 PM, a spus:

Bonjourica la toata lumea desi intuiesc ca as putea sa spun si buna seara si tot corect ar fi:) Am venit sa va anunt ca am facut astazi primul control post operator, ma vindec bine, durerile prezente sunt normale, acum am trecut la "dorinta de a ma scarpina" in cerul gurii , ma scoate din minti mancarimea aia:) Firele au inceput sa se topeasca sau ma rog... sa dispara, nu exista semne de coagulare aiurea, inca exista risc de hemoragie, dar mi-a dat voie sa ma intorc luni la munca.
De-acum tot raul spre bine.
La mine de doua zile e primavara primavara, caisul si migdalul au inflorit, narcisele la fel, ba si viorelele, am observat ca ies si frunzele lacramioarelor, lalelele preconizez eu ca in 2 saptamani dau in floare... so, numai motive de bucurie. Va pup.

Sper ca te-ai refacut rapid si ai scapat de toate problemutele! :scratch:

#29380 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 22 April 2013 - 08:30 AM

Vezi postarearalesu, la 22 March 2013 - 07:37 PM, a spus:

LA noi a nins saptamana asta, mai precis marti.. a pus-o de 40 cm iar!

Tin minte ca acu' vreo 15 - 16 ani, de Paste, a nins (sanatos) la jumatatea lui aprilie. Am fost singurii care am reusit sa urcam un deal din padurea de langa Roman, venind dinspre Suceava. Abia a doua zi au reusit restul omuletilor sa treaca de padure, dupa ce s-a mai domolit gerul si-au venit si niste baieti cu sare si pietris.
Anul asta am crezut ca innebunesc, cand auzeam (peste tot) cum se mira omuletii ca ninge in tara la sfarsitul lui martie. Bre, da' se poate si la jumatea lu' aprilie, care-i problema???? :scratch:

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1467
  • 1468
  • 1469
  • 1470
  • 1471
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

9 useri citesc topicul