Postat 24 July 2013 - 04:37 PM
Liz, am fost noi acum 4 ani. Am plecat insa dimineata din zona Targu Jiu, unde am poposit peste noapte, cred ca ne-am intalnit pe la orele 8 A.m., in vama la Drobeta cu ceilalti prieteni, care si ei au inoptat in zona Cazanele undeva. Apoi, nu mai tin minte precis orele, dar am ajuns in Split spre seara (am mai prins vreo 2 ore de lumina, pe cat imi aduc aminte. Cel mai simplu introduci ruta pe GPS sau pe net: Viamichelin ori google maps si-ti da nr. km si timp estimat al drumului (Exclusiv opriri), chiar si costul, conducand cu viteza legala tot drumul, daca ar fi sa nu faci nici o pauza. Am dat eu o cautare pe viamichelin si afiseaza Bucuresti - Split: 1,388 km- about 14 hours 52 mins, dintre care circa 1.000 in afara tarii (maj in Serbia parca si apoi Croatia). Tine cont ca asta ar inemna 15 ore, condus cu viteza legala aferenta drumului respectiv, fara opriri. Eu nu cred ca e de facut dintr-o bucata, mai ales ca pana iesi de la noi te mananca sfintii, ca ai doar 90 km autostrada si apoi drum national prin comune, cu o banda pe sens. Nu mai tin minte sigur, dar apoi in Serbia mai ai vreo 50-60 km (drum anevoios pe clisura Dunarii) dupa care intri pe autostrada si ai autostrada pana la Split ...asta daca retin bine, ca nu am timp acum sa studiez... Croatii au infrastructura foarte buna. Noi am stat 2 saptamani si am facut toata coasta de sus din Nord, de la Tucepi, pana la Opatia + 2 dintre cele mai frumoase parcuri naturale. Este frumoasa Croatia, merita vazuta macar o data, dar este foarte scump, iar sistemul lor de turism destul de ciudat din punct de vedere al cazarilor ... dupa gustul nostru, sau mai bine zis dupa ce am gasit noi, fara rezervari in full sezon ... . O masa de peste este la fel de costisitoare ca si in nord vestul Italiei, cazarea tot pe acolo. Sper ca aveti rezervari facute (nu cum am plecat noi in cautarea aventurii cu nimic aranjat...), pentru ca sistemul lor de turism sufera de lipsa hotelurilor, iar la apartments posibil sa nu mai gasiti fara rezervare prealabila. Noua ne-au placut zona Makarska/Sibenik (Coasta de la Split pana sus in Nord e splendida, adica zona denumita Makarska pe cat imi amintesc); Split+excursii de o zi pe fiecare insula (Hvar, Brac, Bol) de aici, Opatija e splendida (cu insula Krk), parcurile naturale din patrimoniul mondial Unesco sunt superbe: Plitvice si Krka - de neratat (Krka chiar mai frumos). Nu te astepta la plaje generoase, nici la nisip sau apa marii calda, ci dimpotriva. Pantofii de apa sunt un MUST. Aglomeratie maxima in august si caldura insuportabila pentru vizitat/plimbari. Cel mai fain credem noi ca ar fi o excursie pe coasta cu vaporasul (o corabie medie) din Split (sunt de 5 zile o saptamana, pe vremea aia erau in jur de eur/sapt/pers cu mesele incluse, acum cu crizomania probabil au mai scazut preturile). Daca vom reveni vom incerca aceasta experienta. Succes si abia astept impresiile! Bris, moama, doar atat mananci tu / zi !??? Esti trasa prin inel inseamna! N-ai nevoie de nici o dieta, prin urmare! As slabi cel putin 1 kg pe sapt, sa mananc 2 mese de salata si 1 de apa/cafea sau o felie de pizza in bianco/kebab.
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!