Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1745
  • 1746
  • 1747
  • 1748
  • 1749
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#34921 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 14 March 2014 - 11:42 AM

Buna! primavara ,cald si frumos si la noi 13 grade acum dar se vor face 17 sau chiar mai mult la soare.Am venit transpirata toata de la cumparaciuni',cu sacosele rupte ca am cumparat ridichi salata verde ceapa verde,portocale la saculet ieftine ,cartofi etc...Pe seara fac paste cu ragu(sos cu carne si acum la amiaza mamaliga cu branza si smantana)
Cam asta e o zi faina tuturor,fug dupa bubulet' :appl:

#34922 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 14 March 2014 - 12:53 PM

Hello!!! si de la mine!

Incepand de astazi iar nu mai am director, sa speram ca nu mai stau nici peste program si sa fac "munca patriotica", deja mi se acrise si iar m-a luat oboseala. Dar totodata imi este teama sa nu fi plecat un nebun si sa vina unul si mai nebun...

Printre picaturi am fost si cu Alex la tot felul de controale. Computerul tomograf a iesit OK!, pentru microabe a luat tratament, de la care s-a cam deranjat la burta, in fine, cu putin regim l-am dres.
Medicul alergolog i-a dat niste picaturi pentru nas special pentru rinita alergica. Vrea sa-i faca si teste sa vada la ce este exact alergic, dar momentan nu sunt finante, asa ca....
Medicul de recuperare medicala l-a gasit cu cifoscolioza de gr.III si platfus de gr.IV, ceea ce nu este bine, din acesta cauza are si dureri destul de mari de spate si de picioare. Acum cat este in crestere se mai poate face ceva. Cauze, sunt multe, cresterea brusca in inaltime, pozitie proasta pe scaun, purtarea ghiozdanului cu prea multa greutate si nu intotdeauna pe tot spatele ci doar pe un umar, mostenire genetica - mai ales la platfus, pentru care cat a fost mic a purtat incaltaminte cu talonete, dar se pare ca nu a ajutat. Consecintele vor fi peste ani, daca nu facem macar acum ceva. Trebuie sa poarte corset special care il vindeca, vorba doctorului, 50% si gimnastica speciala, tot 50%. Asa ca timp de o luna face dimineata kinetoterapie, fizioterapie si masaj. Pentru platfus in afara de masaj ii trebuie obligatoriu si talonete, am inteles ca acum sunt altfel, le poti muta in orice incaltaminte. Ce i-ar mai face bine ar fi inotul, sa vedem cum putem sa-i facem un abonament.
Cel mai greu este ca corsetul, talonetele sunt in jur de 500 de lei, destul de mult pentru salariile noastre. Nu sunt gratuite, chiar daca este copil inca. In schimb tot setul de analize, tomografia si recuperarea medicala se fac cu decontare prin Casa de Sanatate, macar atat...

Nici cu mamitza nu este prea bine, analizele au iesit proaste, glicemia prea mare, colesterolul si trigliceridele la fel si cel mai greu este ca nu ma mai inteleg cu ea, nu mai vrea sa ia nici un tratament, nu vrea sa tina nici un fel de regim, ca ea s-a saturat de viata si mie imi este foarte greu...si cu ea si cu problemele lui Alex. (si cu Domnul Giorgi care in ultima vreme nu prea si-a gasit de munca...)

V-am spus toate astea ca la cele mai bune prietene, cum va consider eu si pentru ca simt nevoia sa-mi usurez sufletul.

Va multumesc ca ma ascultati, ca ma intelegeti si ca intotdeauna imi spuneti o vorba buna! Si pentru asta VA IUBESC!

Va imbratisez si va sarut dulce!!!!!!
GEORGIA

#34923 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,872
  • LocationFRO

Postat 14 March 2014 - 01:43 PM

Giorgi iubire curaj o sa treaca perioada asta o sa vezi!
hai un pup de la mine
:appl:

#34924 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 14 March 2014 - 02:43 PM

Of, Giorgi, numai belele... :appl:
Sa se duca pe apa sambetei belelele astea, ca si eu m-am cam saturat de ele.
Te pup dulce si nu te preocupa, spune-ne ce te doare, macar cu "umarul" sa te putem ajuta.

Am venit de la PapTest si acum ma duc in pat sa ma hodinesc.
Sorina

#34925 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,598
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 14 March 2014 - 06:51 PM

Giorgiana, asa e viata asta cu suisuri si coborasuri. Ia si tu partea buna a lucrurilor, ai o familie fruoasa si iubitoare la care sa vii seara acasa, chiar daca vii cateva ore mai tarziu decat ar trebui sa vii in mod normal din cauza unor sefi aberanti, cand nu mai poti si nu mai ai timp, ai pe cineva care sa faca pentru tine si sa te ajute..... Si da, ne ai pe noi aici sa ne ascultam si sa ne spunem cate o vorba buna.
brain loading....please wait....

#34926 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 14 March 2014 - 07:05 PM

Giorgi, sanatate juniorului si mamitzei, bafta jumatatii la joburi, si tie mult curaj , sa le poti duce pe toate la un final bun, sau cum ar zice Moatza,
un final glorios.

#34927 Useril este offline   Bulinuta 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 30
  • LocationBucuresti

Postat 14 March 2014 - 08:31 PM

Buna, fetele!

Stiu ca nu sunt membru activ pe forum, dar acum ma impinge de la spate o dorinta puternica: sa-l fac bine pe fiu-miu cel mic!

Povestea incepe cam asa: pustiulica de 5 ani jumatate are imunodeficit de limfocite T supressor. Din aceasta cauza, prinde toate virusurile posibile! Amigdalele se suprainfecteaza si apare necesitatea antibioticului. Nu va spun cate am patimit anul trecut!! In 2014 a luat deja 3 serii de antibiotice....:appl:

Am ajuns astazi la un bun pediatru, priceput la imunitate. Ne-a recomandat Ribomunyl si un medicament care se gaseste doar in Germania si Italia. Numele lui: THYM-UVOCAL PLUS. Contine un extract din timus bovin, care stimuleaza imunitatea. Se pare ca merge foarte bine la copiii cu astfel de probleme.

Insa acum apare o problema: nu am pe nimeni care sa-mi trimita medicamentul. As avea nevoie pentru inceput de 1 cutie de 90 capsule. Se pare ca ajunge pentru 6 luni. Tratamentul dureaza 2 ani, dar nu stiu sigur daca va lua acest medicament pe toata perioada. Vom vedea.

Puteti sa va interesati in farmacii: ce pret are cutia, daca este nevoie de reteta (am reteta de la medic; am inteles ca este recunoscuta si acceptata de straini)? M-ati ajuta extrem de mult.
Dupa ce primesc cutia, voi suna medicul sa vad cum i le voi administra.

Va multumesc mult pentru orice ajutor!
Bulinuta.

P.S.
Adriana, uite poza cu medicamentul. Asa apare in Germania. Pentru Italia n-am cautat.
Poze Thymuvocal

#34928 Useril este offline   milena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 831
  • LocationCanada

Postat 14 March 2014 - 09:12 PM

Draga bulinuta, imi pare bine sa te "revad", dar imi pare rau de vestile care le ai.
Multa sanatate celui mic.
Sunt sigura ca fetele din Germania si Iatalia vor fi pe receptie.
Never fake yourself to look perfect, because perfection is never real, and reality is never perfect

#34929 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 15 March 2014 - 12:17 AM

Bulinuta, multa sanatate mezinului, si sper sa se rezolve rapid cu medicamentele.

#34930 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 15 March 2014 - 07:52 AM

Hello...azi ca e sambata , singurul moment unde ma puteam programa la coiffeur....el putea doar la 8h15...deci...pe cai.

#34931 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,872
  • LocationFRO

Postat 15 March 2014 - 09:34 AM

neatza...si eu merg pe urmele Stelutzei....azi miine distractie poate o vizita scurta in uk sa vedem
Naspa ca nu e soare
pup preferential GEANINA azi!! :occasion14: :occasion15:

#34932 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652

Postat 15 March 2014 - 10:09 AM

Vezi postareaverber, la 15 March 2014 - 09:34 AM, a spus:

neatza...si eu merg pe urmele Stelutzei....azi miine distractie poate o vizita scurta in uk sa vedem
Naspa ca nu e soare
pup preferential GEANINA azi!! :occasion14: :occasion15:

Merci! la fel si tie :-* La multi ani!
Soare si frumos la noi ,o adevarata zi de primavara! :hug: domnu' Geany' e de scarbici' azi :( ...Eii!! motiv tocma' bun sa mai sarbatoresc o data si maine :lol:
Azi o scot pe shefa'(mamitza')in oras,o sa cascam gura la vitrine cum ii place ei,si o sa servim in oras,mici sau pizza bere deshtia :-*

O zi faina tuturor! :-*

#34933 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 15 March 2014 - 01:17 PM

Salutare!
Pai de ziua a doua Artiste asa faine, cum poate fi vremea? Faina, evident!Imagine postata
La multi ani, fetele mele dragi: Verberuta si Geanny! Sa fiti sanatoase si fericite!Imagine postataImagine postataImagine postata
Giorgiutz, ma doare sufletul cand citesc ce scrii tu aici.Macar de-as putea sa te imbretisez, dar si pentru asta sunt departe. Dar...om rezolva-o noi cumva si p-asta cu Alex! Cu celelalte doua...chiar nu pot!
Bulinuto, ooooff, si de Printz ma doare sufletul! Poate te-or putea ajuta fetele din Germania sau Italia!
Stellinaaa, mai poti, bre? Imagine postata
Eu sunt foarte bine, merg nesprijinita pe-aici, prin casa si prin curte.Luni m-as incumeta pe la piata, asta daca nu ma duc la o prietena.
Azi astept alta prietena in vizita si de-asta am facut fursecurile Giorgianei.Au iesit bune si frumoase, dar nu le mai pozez, ca pe telefonul meu ies nasoale si-i pacat!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#34934 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 15 March 2014 - 02:03 PM

LA MULTI ANI sarbatoritelor.

Giorgi , o imbratisare calda si-un pupic , sa-ti dea Dumnezeu putere si sanatate.

Zoazorel , vad ca faci progrese si ma bucur. :occasion15:

#34935 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,535
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 March 2014 - 08:33 PM

Din pacate n-am facut nici o brinza :occasion15:
Asa cum ne gindeam aseara denumirea pe care ai scris-o tu aici nu exista, deci cred ca ala e numele nemtesc.
Principiul activ (daca asa ii zice si pe romaneste) in italiana ar putea fi intr-adevar Leucotrofina dar nu se mai comercializeaza aici.
Daca nu reusesti in nici un fel nimic mi-a zis tipa ca exista ceva pe baza de colostru de vaca, probabil nu e asa de puternic ca asta, e la liber deci nu trebuie reteta. E un fitoterapic daca am inteles bine, o fi ca Imunomixul pe care il iau eu toata iarna cred.

#34936 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip

Postat 15 March 2014 - 08:47 PM

Da, Adriana, ai dreptate, e denumirea nemteasca!
Bulinuto, ia vezi, ca cred ca poti s-o comanzi si online: https://www.google.r...plus+90+kapseln
Imagine postata dorina! asa-i, fac progrese vizibile!
Ia, haideti la pupat! Imagine postata

#34937 Useril este offline   Bulinuta 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 15 March 2014 - 08:50 PM

Adriana, am tot sunat azi la medic, dar nu mi-a raspuns. Poate maine am noroc.
Mi-a zis varianta in germana; mai mult ca sigur stie si varianta italiana.
Medicul n-are mobil (da, mai exista si asa ceva!! :(), iar acasa nu raspunde nimeni. O fi plecat din Bucuresti.
Multumesc mult pentru tot! :-* :-* :-*

Zoazo, sanatate multa si tie! :lol:
Tu crezi ca inteleg vreo boaba nemteste??? :occasion14:

Stella, m-am cam saturat, sincera sa fiu, de racelile lui. Parca am inceput sa vad virusurile lovindu-l in plin! Luni mergem la gradi. Sa speram ca va fi bine! Trebuie!! :occasion15:

Milena, bine te-am "reintalnit"! :hug:

#34938 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 15 March 2014 - 08:57 PM

Bulinuta, nu stiu daca este exact acelasi medicament ,dar pe piata romaneasca exista Thymus Plus Caps de la firma Solaray , se gaseste in farmacii.

#34939 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip

Postat 15 March 2014 - 09:20 PM

Vezi postareaBulinuta, la 15 March 2014 - 08:50 PM, a spus:

Zoazo, sanatate multa si tie! :occasion14:
Tu crezi ca inteleg vreo boaba nemteste??? :occasion15:

Iaca si-n romana: http://translate.goo...280%26bih%3D674

Si prospectul la ce-a zis Dorina: http://medicamente.r...caps-60-capsule
Ar parea ca-i acelesi lucru.
https://www.google.r..._sm=93&ie=UTF-8

#34940 Useril este offline   Bulinuta 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 15 March 2014 - 09:21 PM

Phoenix, nu stiam de produsul asta. Incerc sa gasesc un prospect pentru medicamentul nemtesc si sa fac o comparatie. Asta pana maine cand sper sa dau de medic si sa-l intreb.
O info buna! Merci!

Am impresia ca nu sunt acelasi lucru. Asta de la Solaray are mai multe in el: extracte de splina, de limfa...
Intreb medicul oricum.
Merci

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1745
  • 1746
  • 1747
  • 1748
  • 1749
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou