La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî
Postat 19 March 2015 - 09:27 AM
Postat 19 March 2015 - 09:31 AM
Dar e amuzanta, i-as lua cadou cuiva care se distreaza storcind dozele de bere de aluminiu!

Postat 19 March 2015 - 09:55 AM
zerda, la 19 March 2015 - 09:18 AM, a spus:
Stella chestia aia verde prazuliu cum functioneaza?? are o sita?? si la ce foloseste toarta?
Pardon Ioana, acum am vazut...tortita are un "dopusor" la capat si il pui ca sa stopezi sa curga din suc

Ps, acum vazui si comentariul avizat al Adrianei...deci da.
Postat 19 March 2015 - 11:36 AM

Postat 19 March 2015 - 01:55 PM
Read more at:
http://www.perfecte....-dimineata.html
http://www.andreeara...iwtUUp5Y2QTC.99
http://www.getfit.ro...-cu-lamaie.html
Motzulin, din cate stiu si eu, lamaia desi pare acida, de fapt in contact cu sucul gastric este alcalina. Sucul de lamaie diluat in apa (calduta) este un antiacid redutabil. In plus, el ajuta stomacul sa poata tolera mai multe alimente crude. A trecut un an si jumatate de cand ma tot documentez si nu imi mai inspira incredere sfatul medicilor alopati... , aproape in nici o privinta (exclus fracturi, chirurgie post traumatica etc). Totul e industrie medico-farmaceutica care trebuie sa stoarca bani f multi de la pacienti, in orice mod..., inclusiv vaccinurile de care pomenea Iulia. Stiu ca pare o idee extrema, dar azi pt mine a devenit o opinie normala, cea de reintoarcere la obiceiuri si remedii din natura. Joc in continuare rolul observatorului, incerc sa nu judec/critic, sa nu am a atasez de nici o idee/program si pe zi ce trece aceasta opinie privitor la industra medico-farmaceutica, precum si chimica mi se intareste. Nu cred teoriile nici de o parte, nici de alta, retin si aplic decat ce simt eu ca este corect, citind mult, din multe/diverse surse cat mai bine documentate, opinii etc. Din punct de vedere al documentarii si cititului internetul este un instrument extraordinar, dar trebuie multa rabdare, timp sa citesti mult si sa verifici inclusiv documentatia baza.
Dex, Eu storc lamaia cu storcatorul de citrice electric

asta e storcatorul meu de care sunt super multumita: http://www.vexio.ro/...erm=MPZ9%2C+Alb
de black friday e si mai ieftin
Adriana, Vitamina C, vitaminele in general, se oxideaza repede (de la lumina si aer). Sucurile/smootie fresh de fructe si legume se recomanda sa fie consumate in primele 10 minute dupa stoarcere, max 30 min. Apoi pot fi consumate, tinute la frigider, dar nu mai au acelasi aport de vitamine ... practic e non sens nutitional sa maruntesti extra peste ce consumi.
Oxidarea e valabila cam pt orice aliment pe care il macinam: carne, cereale, fructe, legume, branzeturi etc. De aceea folosim folia alimentara pt a stopa oxidarea (si contaminarea, mirosuri etc), vidarea sau alte metode, sau maruntim doar cat ne este necesar la un consum. Da, stiu, e incomod de multe ori.

Verber, fata draga, mi-ai ridicat sucurile gastrice in creier ... cu urzicile ... LOL! Asa ca marti, cand ne-ai tot "avertizat" , am reusit sa ajung pe lumina si am dat iama in piata ... of course ca o duda ... am luat o turma de urzici. Merci de impulsionare!!!
Am curatat / spalat / oparit 3 ore la ele si mi-a iesit o cratita maricica (am luat 2 pungi de alea mici cum vand ei produsele in piata, adica 8 gramajoare . Eu sunt singura consumatoare of course, dar azi la pranz le-am dovedit. Am incercat sa pacalesc picea spunandu-i ca e rizotto cu spanac (preferatul ei) nici nu a vrut sa guste: a zis asa ceva sa mananci tu! o fi de la miros? sau ca i se pusese pata ca vrea paste cu pesto si nimic altceva? pana la urma a gustat, dar a zis ca nu ii plac.
Am luat si leurda si am facut pesto. Mi-a iesit mult mai ustoruiat decat cel de anul trecut

Azi fac stevie (6 legaturici) cu (2) untisor, luate deja. Imi pare rau ca nu am marar si ceapa/usturoi verde... n-am batut toata piata ca era un vant rece de ne-a inghetat pe mine si pe picea.
Maine cred ca ma duc iar in piata dupa loboda sa fac ciorbita roz in WE, cu toate aromele de primavara ... macar asa sa simt ca a venit primavara calendaristic vorbind ...

Piata Minis, care mi-e mie aproape, e scumpa ... o galagie.

Dimineata rasarise soarele ...am iesit la mangaiat pe la 9 jum. Nu a durat mult, acum noros si racoros.
Si mie mi-a scazut imunitatea, am dat in diverse, pt ca picea imi aduce cu stoicism si imi ofera cu generozitate, aproape zilnic, noi tulpini de la gradi, dar nu am ajuns la antibiotic nici una nici alta in aceasta iarna si nu am fost racite decat pana la nivel de robinet la nas. Multumesc ca suntem bine si puternice deocamdata!
Sanatate maxima si voua si alor vostri!!
Siiii .... , sa vina primavara cu pomi infloriti si caldura!
Sa aveti in continuare o zi frumoasa si o seara speciala, plina de magie!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 19 March 2015 - 02:29 PM
Postat 19 March 2015 - 03:47 PM
Postat 19 March 2015 - 04:29 PM
stella, la 19 March 2015 - 03:47 PM, a spus:
Aha, deci congelezi si parmezanul. Inseamna ca asa am facut si eu anul trecut (pt ca retin ca te-am intrebat pe tine inainte cum prepari tu pesto) si parmezanul ala ii taie din iuteala. O sa incerc si asa. Cu siguranta o sa adaug si o mana de spanac la leurda! Tu aprox ce proportii folosesti ulei/samburi de pin/verdeata/parmezan? Si picea era addicted, si noi adaugam si razuit parmezan extra. Dar acum cand l-am facut pe asta era itnr-adevar f usturoiat si a zis ca nu-i place, ca nu-i ca ala. Copilul are dreptate! Deci tb sa indrept pesto-ul.

Postat 19 March 2015 - 05:06 PM

http://www.youtube.c...h?v=IqrMDbKXD-4
Deci acum la noi ninge ca in povesti(iar

Number of downloads: 0
Postat 19 March 2015 - 05:41 PM
Geany, la 19 March 2015 - 05:06 PM, a spus:

buey Giani, ce povesti stii tu in care sa ninga ca la tine pe geam? ca io-n afara de aia cu fetita cu chibrituri nu stiu, iar aia m-a depresat, asa ca n-am halit-o. scuzati limbaju', dar pe mine ma nervozeaza maxim facaturile, ori ninge, ori sa ma lase, nene! numai flescaraie!
altfel, mi-am refacut si eu pesto-ul cu leurda, da' de congelat nu m-a entuziasmat. anul asta am descoperit si eu pusul parmezanului in momentul servirii si mi se pare mai ok asa. iar semintele de pin chiar ca mi s-au parut prea scumpe, asa ca am folosit nuca buna. scumpa si aia, nik de zis!
a! ce-mi place maxim la piata e c-au aparut la greu ouale de taran. am cam dus lipsa iarna asta.
mi-am luat cana cu apa plata cu lamaie langa mine, calduta chiar mi se pare un deliciu (mancai cam sarat la birou). iar dimineata imi iau tratamentul de cronici c-o cana buna de zeama acra, mie-mi prieste la fix!
Postat 19 March 2015 - 07:54 PM

Maii!! cert e ca mie cel putin, cred ca tot de la mama mi se trage,cand ningea asa cu fulgi mari ,mereu ne spunea ca afara ninge ca-n povesti.O fi o expresie sau habar n-am de unde i se trage.Cert e ca ningea cu fulgi mari si pufosi,nu lapovita nu nimic,ce sa mai?! la mine nigea ca-n povesti bre!...

P.S Mi-am amintit de unde o stiam pe asta cu ninge ca-n povesti,poate in fetita cu chibriturile ,craiasa zapeii etc la Mircea Badea in gura presei http://www.antena3.r...-ea-148088.html...ca ma bantuia nu stiam unde mai auzisem discutia..
Postat 20 March 2015 - 12:25 AM

Ieri in schimb - alta mancare de peste! Normal ca dupa curs (care biensur ca s-a terminat cu o ora mai devreme, nu ca azi, cand s-a terminat cu o ora jumate mai repede!

Acum va spun somnic pufos

Postat 20 March 2015 - 08:22 AM
Marti voi avea zugravit in bucatarie si holuri, incerc sa nu ma gandesc pana vine omul cu galeata si trafaletul ca m-apuca de dorul de fugit peste campii daca realizez ce inseamna operatiunea!
Postat 20 March 2015 - 08:23 AM
O zi faina la tulemond.
Foxulino, faine veveritele tale.

Azi e ziua lui fratello. sa-mi traiasca

Fisiere atasate
-
deserts.JPG (1.88MB)
Number of downloads: 0 -
champagne 2.jpg (46.84K)
Postat 20 March 2015 - 08:25 AM

Postat 20 March 2015 - 09:55 AM

Moatza, anul trecut si eu am facut pesto cu seminte de floarea soarelui crude pe care le-am rumenti si a fost minunat gustul. Anul asta am pus pin, pt ca tot stransesem 3 pungulite desfacute, din care presaram un pic la humus, din an in paste cand fac ... asa ca tindeam sa le las sa expire, ... asa ca am scapat de ele. Tura urmatoare nu mai fac cu pin, ca nici eu nu iau asa o cantitate mare (o sa iau cand ajung la macelaria turcului o cutiuta micuta ... sa am doar asa ... pt odecor la o salatica, piureuri, humus... farafastacuri). Pt urmatorul pesto de leurda, am seminte de dovleac si dovleac cu floare crude amestecate ... pe astea le voi praji si folosi. Tie ti-a iesit hiperusturoiat moatzo? Dar sa vad cand apuc ca maine mi-am propus doua vizite ...deci se duce ziua ...
Geany, nu stii cum e cu craiasa zapezii, vezi daca ai baiat, nu stii cum e cu Elsa!

Stella, sanatate si liniste fratelui, iar voi sa va bucurati in continuare de deliciile si ajutorul lui cat mai des si mult! a venit cu masina in Puglia anul trecut, ca nu mi-ai mai zis?
o zi minunata! aici e soare bland si frigut....
Va doresc UN WEEKEND SPECIAL, dragele mele si dragii mei !

Postat 20 March 2015 - 10:59 AM
stella, la 20 March 2015 - 08:23 AM, a spus:
O zi faina la tulemond.
Foxulino, faine veveritele tale.

Azi e ziua lui fratello. sa-mi traiasca

Sa-ti traieasca fratiorul, Stellin! Sa fie sanatos si-n putere, sa croseteze sarmale!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
Postat 20 March 2015 - 11:03 AM

Postat 20 March 2015 - 11:26 AM
Daniella, la 20 March 2015 - 11:03 AM, a spus:

Dani, am vazut ca sunt, dar nu m-a interesat pretul! Al meu nu vrea sa pasca si doar pentru mine nu iau decat stevie!
Am vazut si leurda: 1 leu legatura, dar cam subtirica! Spanac si stevie n-am vazut.Doar urzici si leurda, dar aici, in Bolintin.In Bucuresti eu ajung cand se-nchide piata si nu stiu sa-ti zic!
Regret!
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
Postat 20 March 2015 - 11:48 AM