Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1894
  • 1895
  • 1896
  • 1897
  • 1898
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#37901 Useril este offline   Peter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 28 June 2015 - 05:24 AM

Vezi postareaDaniella, la 27 June 2015 - 10:24 PM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 26 June 2015 - 11:25 AM, a spus:

Dana, aia e o reteta antica, de peste 10 ani de pe culinar, apoi copiata pe blog...acum vreo 8 ani :))

Maya, multumesc :) !
Deocamdata, am executat-o pe cea "antica), cu mici personalizari (am inlocuit ceapa cu praz+ceapa verde; gouda cu parmezan ras, iar pulpa de zucchini nu am prajit-o doar am grillat-o; de asemenea am stins carnea cu un "gat" de vin rosu). Au iesit exceptionali, ca dovada ca in interval de 3 zile am facut repetir

Daniella, sa va fie de bine. Stie Peter ce e bun. Multe retete clasice(antice) sunt probate, reusite si tare gustoase. De ce sa nu le facem?
Chiar daca sunt de la culinar(Maya). :) :)

Noi azi in drumetie. Pe valea "Vils"-ului la Pfronten.

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#37902 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 28 June 2015 - 09:06 AM

Multumesc, Peter :) Mare dreptate ai avut. :) nici nu terminasem bine prima tura, ca am decis sa o fac pe a doua.
Vreau cu voi pe "valea de vis". Sa pui foto. O zi frumoasa activilor! :)

Ieri dimi am fost cu picea la un atelier de tablouri nasturite (din nasturei). O vizita la o colega de atelier. In parc (vreo 3h) cu bicicletele. Apoi musafiri cu atelier de playdought cu o colega a lui Bea. Apoi iar parculet 2h. Intre timp am spalat si intins doar 2 masini si am facut dovlecei si ardei umpluti.
Azi mic dejun: "omuleta" cu cacciocavalo si salata de rosii, made by Daddy. Relax pana la pranz..., poate si o tura cu bici. La 14:30 Gratar de peste la curte la cumnatei. Daca ne intoarcem mai devreme de ora baitei, mai facem inca o tura cu bici.

Drum bun si vacanta placuta zoazo. Relax si liniste in suflet, pt ca oricum vacarmul mental nu schimba situatia si nici nu foloseste la nimic. In schimb linistea aduce claritate. E mai simplu decat crezi: da drumul grijilor, temerilor, negativitatilor si sa stii sigur ca ai trecut de hop, pt ca cineva acolo sus te iubeste si are grija de tine in orice situatie. Nu vreau sa aud ca ti ai petrecut o saptamana de concediu cu stresul in coltul mintii! Hai relax, stiu ca poti!

O zi minunata tuturor hangiilor.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#37903 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 28 June 2015 - 09:18 AM

Hello, cu toata duminica si chiar fara permisia BOR-ului voi calca, caci am un Ceahlau, si musai sa scot din el camasile si panntalonii lui musiu sotz, ca pleaca spre seara.
Restul de ceahlau pe maine. Dana, frumos program aveti. Peter&Gitte plimbareala frumoasa.
Duminica placuta tuturor. :)

#37904 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 28 June 2015 - 11:13 AM

Da Dani sunt in vacanta in tara!

Stella spor la escaladat Ceahlaul!

#37905 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 28 June 2015 - 11:37 AM

Hello!!!!

In sfarsit am reusit sa intru pe aici, avem un nou calculator (de fapt am shimbat doar unitatea)!!!!
Am simtit ca v-a fost dor de mine....si mie de voi!!!!!!! Am vorbit mai tot timpul cu Zoazo si cu Zerda. Nu am reusit insa sa o mai sun pe Zoazo dupa examen, dar asa cum o cunosc, sigur a facut treaba buna!

Eu, cum v-a spus si Zerda am avut ghinion ca nu mi-au pus ghipsul corect si a trebuit dupa 4 zile cu anestezie locala sa-mi puna la loc osul deplasat intre timp, din culpa lor. Nu va spun ce scandal am facut in spital, nu au vrut sa-si recunoasca greseala, dupa 2 ore si dupa ce am gasit pe profesor (il cunostea cumnatul meu) s-au hotarat sa-mi puna osul la loc si un alt ghips...durerea insa a fost cumplita! Le-am facut si sesizare la Colegiul medicilor, nu stiu daca se rezolva ceva....numai de doctori sa nu ai parte!

In rest ma descurc cum se poate descurca cineva cu o mana, ma ajuta mult baietii mei, mi-a sarit in ajutor si socrela. Mai am de stat 30 de zile si dupa aceea trebuie sa fac kinetoterapie. Mi-au dat CM, m-am plictisit acasa, noroc ca de vineri am inceput un curs prin sindicat, Administrator de imobile, poate cine stie dupa aceea ma reprofilez, numai ca cursul tine 4 luni, am de invatat, nu gluma!

Asta noapte am visat si pe mama si pe tata, erau asa de fericiti si de tineri! M-am trezit asa cu visul si m-am gandit ca s-au intalnit si sunt din nou impreuna....dar mie imi lipsesc si imi este tare dor de ei!!!!! Am avut niste parinti minunati, fara ei nu as fi fost ce sunt astazi,,,,ii voi iubi vesnic!!!!!

AA, am inceput sa umblu sa deschid succesiunea si caut un notar care sa nu imi ia asa de multi bani, astept luni un raspuns si un pret, evident. Mi-a verificat actele, le-am in regula, macar dupa astea nu mai am de umblat. Voi aveti idee cam cat percepe notarul/taxa notariala?

Va pup pe toate, va imbratisez cu dragoste, va doresc multa sanatate si...va iubesc!!!!!

O sa ma straduiesc sa intru mai des de aici incolo...
GEORGIA

#37906 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 28 June 2015 - 12:08 PM

Noi cred ca am platit vreo 15 milioane de lei vechi (1500 roni)la notar pt. succesiune daca nu ma insel...pt. dupa socrella era gratuita ca am facut imediat dupa deces ,dar dupa socrul meu nu fusese facuta asa ca dubla succesiune,noi am mai avut de facut si altele certificat energetic,cadastru etc,alea alte cheltuieli separat.

#37907 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 28 June 2015 - 01:12 PM

Giorgi, multa sanatate si numai bine. Cred ca in bucuresti preturile sunt mai piparate, depinde si de sector. Poate zerda cunoaste mai bine.

#37908 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 June 2015 - 01:42 PM

Daa!! asa e ,preturile difera mult si de la zona la zona si in functie de caz ,sunt multe...

Multa sanatate Giorgi' si bafta,tare ma bucur sa te revad :)

#37909 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 June 2015 - 09:18 PM

Vezi postareaEataly, la 28 June 2015 - 11:13 AM, a spus:

Da Dani sunt in vacanta in tara!

Vacanta placuta, Lili! Sa ne spui daca mai (re)descoperi locuri noi si frumoase.

Stella, sper ca ai dovedit Ceahlaul!
Giorgi, sanatate multa!
Vacanta placuta copiilor si adultilor care intra in concediu.
Cu Bub, ce ganduri aveti de vacanta...?

#37910 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 June 2015 - 09:42 PM

Vezi postareaDaniella, la 28 June 2015 - 09:18 PM, a spus:

Cu Bub, ce ganduri aveti de vacanta...?

Din pacate nimic deosebit Dany :105: din cauza de probleme ''tehnice''(de care-ti povestisem pe p.m)si apropo' nu se mai chiama bub' spune poporul,pt. ca e mare ,acum e Ale' :105:
Iesim in fiecare zi la cumparaturi,la leagane,daca sunt copii afara mai sta la joaca supravegheat ori de mine ori de domnul Geany',in rest colorat desenat,desene animate,calculatorici si avem si caiet de vacanta pt. teme asa ca trebuie sa incepem si de citit ca altfel uitam .
Nu stam chiar pe roze,dar or trece toate :hug:
Vacanta placuta si lui Bea' si tuturor!

#37911 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • LocationGermany

Postat 28 June 2015 - 10:18 PM

Vezi postareaPeter, la 28 June 2015 - 05:24 AM, a spus:

Daniella, sa va fie de bine. Stie Peter ce e bun. Multe retete clasice(antice) sunt probate, reusite si tare gustoase. De ce sa nu le facem?
Chiar daca sunt de la culinar(Maya). :P :105:

Peter

Le facem, dara! Dar eu stiu ca Daniela cauta ceva mai usor din punct de vedere caloric, fara prajeli, usw... De aia aminteam de antichitati :P

Dana, ma bucur ca v-au placut. Mie îmi plac dovleceii sub orice forma, gatiti oricum....chiar si cruzi :hug: Un pic marinati, din cei tinerei :105:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#37912 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 28 June 2015 - 11:15 PM

Maya, am mancat de cateva ori mici dovlecei ( foarte proaspeti si fragezi) o crestatura tip "santz" umpluta cu tapenade de masline....o bunatate.
si cei umpluti ( fierti foarte "al dente" ) . Umplutura este din interiorul dovlecelului, parmezan ras, pesmet , oua, putin usturoi, patrunjel, sare , piper. cate o lingura d sos de rosii "on the top", parmezan ras si gratinati...

#37913 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Postari: 14,143

Postat 28 June 2015 - 11:25 PM

Buna seara!
Imi cam faceti pofta de dovlecei, n-am mai mancat unii buni de mult timp. :P
Nu prea apuc sa scriu, dar va citesc. Trec orele si zilele, ceva de speriat. Mai sunt 2 zile si se termina o jumatate de an, care, sincera sa fiu, n-am idee cand si unde s-a dus!!!!! Parca saptamana trecuta faceam Revelionul la munte, la -20 de grade..... :105:
Azi am fost harnica tare, inca de dimineata. Am facut dulceata de capsuni, am facut si niste cumparaturi, apoi iar mancare, film, plimbat prin oras - acum ar fi cazul sa trec la nani, fac ochisori in mai putin de 7 ore!!! :P Greu cu munca, lunea. Dar, poate reusesc sa ma fofilez din cand in cand si sa mai lucrez de-acasa. :hug:
Gata, fug la nani, deja imi pica ochii-n gura, desi afara inca e lumina! :105:
O saptamana cat mai usoara va doresc! :P

#37914 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 29 June 2015 - 05:43 AM

Neatza la han. Foxule ce harnica ai fost. Sa ma laud ca am dovedit Ceahlaii :105: moama tot nu-mi vinr a crede, basca am gradinarit la greu
de fapt salahorit si scos de dupa si de sub gardulviu frunzele cazute...ca se usuca si asa raman, nu se transforma in compost :105: ;
deci mnca de chinez batran c o mica greblutza de "mana" cu dimensiuni ca pt copii , am deplasat, greblat si strans 5 saci de 110 litri, aka sacii cei mai mati.
Azi de alergat, de facut alea alea si alelalte prin urbe .
O luni si o saptamana cat mai frumoasa; Caldura mare la noi si de miercuri canicula... :hug:

#37915 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,872
  • LocationFRO

Postat 29 June 2015 - 06:19 AM

neatza si de la mine
Si eu am facut bataturi la gardul viu....dar asta e....
de marti ,miercuri gata transa la greu...cica vine vara
azi bagam un resto si de miine mergem la "tara"
si pt ca am zis cuvintul magic......ouff iar am probleme cu chiriasul evreu care nu si plateste nimic si eu sunt banca lui.
sa vedem
Stella si eu gatesc dovleci cum ai scris tu dar ii albesc inainte si apoi umpluti...gata la cuptor!
va pup si va urez o saptamina frumoasa!

#37916 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 June 2015 - 12:31 PM

Vezi postareaMaya, la 28 June 2015 - 10:18 PM, a spus:

Le facem, dara! Dar eu stiu ca Daniela cauta ceva mai usor din punct de vedere caloric, fara prajeli, usw... De aia aminteam de antichitati :105:
Dana, ma bucur ca v-au placut. Mie îmi plac dovleceii sub orice forma, gatiti oricum....chiar si cruzi :P Un pic marinati, din cei tinerei :P

pai taman, ca am scos prajeala, am grillat pulpa de dovlecel. Am vazut ca in noua reteta ii pui direct cruzi oleak pe foc, cand e sosul de carne pe gata ... . Asa am sa procedez data urmatoare, ca sa mai murdaresc o tava. Sunt ferm convinsa ca prajelile naduc un plus la bunatatea gustului final, echilibrul e in ingrediente proaspete si condimentul just. Deci, e bine cu pulpa cruda ... cu cat mai putine vase murdarite, cu atat mai rapid ...:hug:

Am procedat cu sparanghelul alb, ieri pe gratar de lemne. Nu mi-a placut la fel de mult ca si cel verde, pt ca desi l-am jupuit cu curatatorul de cartofi, tot a ramas o coaja tare la final ... Probabil nu au fost suficient de tineri. Mai incerc la anul ... :105:

In schimb dovlecei si zucchini la gratar, felii lungi unse cu mazglavais evo+sare+usturoi imi plac la maxim! as manca un vagon :P

Bea nu vroia sa plece la gradi, vroia sa ne plimbam cu bicicletele! la fel ieri seara la 9 jum cand am venit de la tara, ii ardea de o tura cu bici ... :P Deci am companie in vara asta B)
Ieri era sa-mi ploua iar rufele spalate sambata ..., dar am scapat de data asta in extremis ...

Ale', distractie maxima si sa dea DD sa-ti placa sa faci si teme de vacanta sau ba ...

Foxule, activa esti draga ... nu ma pot tine dupa tine si dupa Stella ...cat haladuiti/trebaluiti B) Vivat fetele active!

O saptamana de vara minunata tuturor!

#37917 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • LocationDE

Postat 29 June 2015 - 10:31 PM

Vezi postareaDaniella, la 25 June 2015 - 11:37 AM, a spus:

Draga zoazo, nu ne dezamagesti orice intamplare ar aparea in viata ta! tu esti tu si noi pentru tine te iubim, nu pentru performante ori alte zapaceli! sa fie cu bine! pupam fata si de acum succes la oral!

e bine feciorul, geany?

aseara am stat cu fiica-mea in parc pana la 11 jum, desi azi mergeam la gradi/serviciu ... :105: Deci, la noi o zi somnoroasa ... Norii se aduna si se risipesc ... Vreau sa merg in parc cu trotineta azi, deci poa' sa ploua, dar nu cand ies eu. Cu rufele am izbandit, 2 zile cu soare, au fost suficiente sa le spal si sa le usuc pe toate. vineri si sambata o iau de la cap, cu cele de saptamana asta :hug:
Sa aveti o zi senina cu soare in suflet!
I love you all :105:

Wow, Daniella, eu pe Elena o culc la 8:00....rareori întârziere 15 min.....
Cam la 7:30 urcam la nani , dus, spălat pe dintzi , poveste.....la 8 e întinsă in pat.

Am ținut-o o data mai mult, nu știu de ce...si pe la 8:30 trăgea de mine sa mergem sus......

La sparanghel , Daniella, nu e vb de tinerete ci de prospețime. Eu ii iau direct de la Țărani a doua zi după ce-l scot si e fraged. Am mai patit si am luat si eu mai vechi si era batos.

#37918 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Postari: 14,143

Postat 01 July 2015 - 07:47 AM

Buna dimineata. Intr-un final, a venit caldura. Chiar daca pentru scurt timp. Ieri au fost 30 - 31 de grade, iar azi, la ora 6 erau 20. Cica ajunge iar termometrul la 31 de grade! De maine - inapoi la 23 - 25.
Mi-s cam obosita, trezitul de dimineata (la 5 juma') nu-i o chestie prea grozava, dar poate lucrez de acasa vineri. Asta insemnand ca fac ochisori pe la 7. Boierie curata, nu altceva! :toothy9;
Va doresc spor in toate! :thumleft:

#37919 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Postari: 8,680
  • LocationTorino

Postat 02 July 2015 - 03:51 PM

Sa va zic cum s-a terminat povestea cu painea contaminata.
Au venit pana acasa si au luat painica.Eu am pastrat tot, si felia cu bucatica de metal, tot.
Au zis ca e totul mecanizat si probabil unedeva pe banda s-a ivit problema.
Si-au cerut miiiiiii de scuze, ne-au adus 4 paini.

Daca se intampla si voua pastrati produsul si neaparat inelul de metal sau ambalajul unde scrie data si codul lotului respectiv .Asa reusesc sa ajunga acolo unde s-a produs gresala.

#37920 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 03 July 2015 - 02:26 AM

Probabil ca ati vazut si voi circuland pe Internet poze cu hamburgerii de la McDonalds, care s-au pastrat fara sa mucegaiasca dupa luni sau ani de zile.
Daca inca nu credeti ca e posibil, eu nu mai am nicio indolala ca nu e mit. Nu am experimentat cu hamburgerii, ci cu propriile mele "creatii" (de fapt nu eu, un coleg). Nu stiu daca va aduceti aminte de cupcakes cu care am participat la concursul de Craciun, cu braduti. Ei bine, aveau inauntru o crema cu branza Philadelphia si cranberries, iar deasupra o crema de unt cu Philadelphia si frisca. I-am dus la serviciu. Azi vine colegul si-mi arata un cupcake inact :blackeye: ! Nu am poza, trebuie sa ma credeti pe cuvant! Daca il mai are poate ii fac maine o poza. Ma gandesc ca la mine in casa s-ar fi stricat de mult, ca nu am aer conditionat, dar acolo in aerul ala uscat pur si simplu s-a "mumificat" :occasion14: . Poza de mai jos e de la Craciun, sa stiti despre ce vorbesc.

Fisiere atasate

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1894
  • 1895
  • 1896
  • 1897
  • 1898
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic