La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî
Postat 05 July 2016 - 05:39 PM

Postat 10 July 2016 - 09:29 PM

Mai deschidem tolba cu povesti?!

O sa va intrebati ce-mi veni!...iaca ma lovii de articolul aista' si ma pali amocu' http://www.desteptar...ul-de-altadata/

Dupa cum v-ati prins probabil deja, e vb. despre orasul meu natal,si despre copilaria mea,f. frumoasa de altfel...
Ma plimb in gand prin centru asa cum era el si mi-l amintesc de parca ar fi fost ieri asa...
Cinematograful Muncitorul

Number of downloads: 0
(acum e inchis ca toate cinematografele din oras de altfel,acum toata lumea merge la moll la cinema)imi amintesc,ca vindeam sticle sa-mi iau bilet si toate filmele le vedeam (ca mai erau si alte cinematografe,urmaream la noi la piata sud pe panou ce filme se rulau in saptamana respectiva si care nu-l vazusem,al meu era,imi mai dadea si bunica bani de bilet)era cate o coada si o inghesuiala cateodata la cate un film nou,mamamia,mai stateam si in picioare daca nu mai erau locuri)...Observ din poza ca inca mai erau scrise numele magazinelor ,in cazul de fata al cinematografului,cu neon luminos(desi si aici e aprins doar pe jumatate),mai apoi au fost interzise neoanele,ca trebuia facuta economie la electricitate ....
Peste drum de acest cinematograf era magazinul spicul,o alimentara cu autoservire si panificatie,mereu ma trimitea bunica ,care locuia in parc (

Ma plimb imaginar mai departe si dau de magazinul meu preferat ''punguta cu doi bani''

Era un magazin magic,vb. autorului articolului de cate ori am stat lipita cu nasul de geam,nu m-asi mai fi dezlipit...dar mama mereu ne cumpara cele mai frumoase jucarii si papusi,ca mama e topita dupa asa ceva,aveam acasa sacul cu jucarii mereu plin desi eram stricacioasa,tare le mai stricam ,ca imi chemam vecinele sa ne jucam ,mai caram si pe afara si le stricam,dar mama imi lua mereu altele noi...Am si acum globuri f. frumoase din copilarie pe care mi le-am luat eu de la punguta.
O poza veche din parc

Imi amintesc de parca ar fi fost ieri imaginea asta iarna,pe acolo pe aleea care se vede in fatza ne ducea tata cu sania sa ne lase la bunica(care locuia in parc cum v-am zis

Asa erau fix felinarele alea,primavara roiau carabusii seara in jurul lor ...Eu nu am mai vazut asa carabusi demult si licuricii care erau seara la bunica,nu mai sunt demult...O fi din cauza poluarii,ca pe atunci abea erau cateva dacii amarate, acum...
Si ajung la mine acasa unde m-am nascut si am crescut eu la etajul 6 si e fix blocul din poza articolului la Tic-tac

Acum e paragina,normal..

Mai era acolo un coafor unde se mai ducea mama sa se coafeze pt. cate o ocazie(isi facea coc coniefrensis )desi mama mereu a stiut sa se coafeze singura f. frumos,si acum mama mea e mereu cu coc,numa cand doarme e pe bigudele

Bineinteles ca acum nu mai e nici poveste din asa ceva,unde ati vazut in poza acei copaci ce adaposteau aceste magazinase acum s-a construit in prostie,blocuri ,e si mc donalds'etc ..o poza dar facuta in sensul invers fata de prima poza,deci prima e facuta cu blocul turn din sensul cum te duci spre centru asta recenta e facut de cum vii dinspre centru,dar se vede clar schimbarea...

Eii cam asta fu'! m-am plimbat imaginar prin orasul copilariei mele,si tare frumos a mai fost!
Postat 11 July 2016 - 06:51 PM

si-mi mai amintesc gara si-un magazin de jucarii de peste drum de gara, de-acolo mi-a luat bunica un set de pahare de sampanie, roz, de jucarie bineinteles, aveau si tava chiar.
si magazinul ala mare din centru, nu mai stiu cum se chema, alaturi era un hotel.
n-am mai fost de-un car de ani, doar am trecut pasager prin Bacau.
Postat 11 July 2016 - 07:15 PM

Luceafarul se numea magazinul,apoi l-au privatizat pana l-au inchis de tot

Postat 11 July 2016 - 07:23 PM
esti scriitoarea noastra cea mai cea!!
Postat 11 July 2016 - 07:27 PM
Geany, la 11 July 2016 - 07:15 PM, a spus:
daa, piticot am avut si noi vreo doua
am vazut un joc cu shtampile''mmooaammmaammmiiiaa''!!! atata am urlat dupa jocul ala ca au facut toti cheta sa mi-l ia ca era scump

se numea posta copiilor, ce mi=a mai placut. scriam scrisori prietenilor pe care mi-i facusem in tabara si nu mai puneam timbre, stampilam cu stampila ceea si scriam pe plic, in locul timbrului, copiii nu platesc timbru.
pana cand un amic pe care mi-l facusem in Braila, mi-a trimis in plic 10lei de-aia vechi, sa am bani de timbre, ca-n loc de 55 de bani cat costa timbrul, il punea postasul sa plateasca 2,80 lei, adica de 5 ori mai mult, daca voia sa nu faca retur la scrisoare

asa ce m-a jignit, ca nu i-am mai scris, iar de banii aia am fost cu Flori- o prietena din vecini- la cofetarie

Postat 11 July 2016 - 07:32 PM
moatza, la 11 July 2016 - 07:27 PM, a spus:
am vazut un joc cu shtampile''mmooaammmaammmiiiaa''!!! atata am urlat dupa jocul ala ca au facut toti cheta sa mi-l ia ca era scump

se numea posta copiilor, ce mi=a mai placut. scriam scrisori prietenilor pe care mi-i facusem in tabara si nu mai puneam timbre, stampilam cu stampila ceea si scriam pe plic, in locul timbrului, copiii nu platesc timbru.
pana cand un amic pe care mi-l facusem in Braila, mi-a trimis in plic 10lei de-aia vechi, sa am bani de timbre, ca-n loc de 55 de bani cat costa timbrul, il punea postasul sa plateasca 2,80 lei, adica de 5 ori mai mult, daca voia sa nu faca retur la scrisoare

asa ce m-a jignit, ca nu i-am mai scris, iar de banii aia am fost cu Flori- o prietena din vecini- la cofetarie

Postat 11 July 2016 - 07:35 PM
Geany, la 11 July 2016 - 07:32 PM, a spus:
moatza, la 11 July 2016 - 07:27 PM, a spus:

eh, cu timpul m-am mai inteleptit

Postat 11 July 2016 - 07:40 PM

Postat 19 July 2016 - 12:37 PM

Sa vina lautarii, sa cante muzica, sa curga vinul, sa vina gagicele...

Vreme frumoasa la noi. Sefa la lucru. Mai bunicule...mai

Ma duc sa tin siesta.

Peter

Postat 19 July 2016 - 12:54 PM

Poate o comit maine

Postat 19 July 2016 - 02:09 PM
Cam cum e la Peter, la fel si la mine.. Soare, fara pic de nori pe cer, 30 de grade..... si io-s infundata la birou, asa ca nema umbrela. Asta-i treaba?????

In rest, nimic nou. Casa, munca, gradinarit.... si cam atat.
Spor la treburi tuturor si s-aveti si vreme buna!

Postat 19 July 2016 - 02:44 PM
Geany ce frumos povestesti

va pup din mers si sper sa mai trec pe aici.
Postat 23 July 2016 - 12:49 PM
Azi am vrut sa mergem la Garmisch la drumetie. Si drumetie faina di tet...
Eu am spus ca pe la pranz sau pe la vreo 14:00 ceasul o sa ploaua.
Brigitte a spus ca sunt deja prea speriat de anunturile astea..nu a vrut sa spuna ca am inbatrinit

Si tot ea a spus ca nu o sa ploua.
Si uita ca nu prea arata a ploaie acolo asa si eu am picat de fraier.
Bine ca am facut ciorba de perisoare sa aveam ce manca.
Ma supar rau de tot pe prognozele astea neprofesioniste!

Peter

Postat 23 July 2016 - 09:15 PM
Postat 23 July 2016 - 09:59 PM

Sa va povestesc,ezista' 2 variante,1- varianta scurta:''E clar ,ai mei parinti s-or tzacnit la batranetzi' '' ...2- varianta mai lunga : ''rezulta ca decand le-am luat in dormitor tv. plasma, ca al vechi decedase iremediabil(ca fusese la doctor de mai multe ori si am zis halt nu se mai poate ca tot milionul si jumate,milionul si jumate tot la cateva luni nu se merita)pff!! ce credeti ca au fost multumiti?! mnee!!au ajuns sa se certe la cutite,da' ca doua babe de alea nebune,pe tv.,ca doar aveau unul in sufragerie da de tip vechi care mergea f. bine de altfel si asta nou acum in dormitor..Le-am zis ,ganditi-va ca sunt persoane care impart un singur tv. si nu fac atata balamuc,voi sunteti caz fericit ca am plecat fiecare la casele noastre,in loc sa stati singurei in ditai casa ,linistiti la locul vostru,nexam,voi ati ajuns mai rau ca Tom si Jery,doamne' feri ,ca nu-si vorbesc cu zilele de la parnaia de tv. ca fiecare vrea la ala acu'

Jumate am facut-o cu branza de vaci si stafide(parca e diplomat si la gust f. f. buna)

Jumate e cu mere

Poze urate acum pe ceas de seara ,ce spun eu? pe ceas de noapte..

Va las ca e coada la calculator ,da va mai zic eu cate ceva cand oi mai avea loc...scuzati greselile,le-oi mai corecta eu..