Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1971
  • 1972
  • 1973
  • 1974
  • 1975
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#39441 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 05 July 2016 - 05:39 PM

Pff! daa!! la mine aia e racoare,acum sunt 28,2,dar asta din cauza ca s-a racorit afara apoi ne urcam iar la 30 =)) toate geamurile sunt spre est,daca nu bate vantul dinspre acolo ,caput nu mai intra nici o briza in casa,desi bate soarele doar dimineata tot caldura mare e,emana peretii si seara de parca ar fi calorifere,iarna e f. calduros dar vara e nashpa!

#39442 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 July 2016 - 09:29 PM

Ce mai faceti?! :)

Mai deschidem tolba cu povesti?! :D

O sa va intrebati ce-mi veni!...iaca ma lovii de articolul aista' si ma pali amocu' http://www.desteptar...ul-de-altadata/ :sad1:

Dupa cum v-ati prins probabil deja, e vb. despre orasul meu natal,si despre copilaria mea,f. frumoasa de altfel...

Ma plimb in gand prin centru asa cum era el si mi-l amintesc de parca ar fi fost ieri asa...
Cinematograful Muncitorul

Fisier atasat  Muncitorul-640x554.jpg (31.46K)
Number of downloads: 0

(acum e inchis ca toate cinematografele din oras de altfel,acum toata lumea merge la moll la cinema)imi amintesc,ca vindeam sticle sa-mi iau bilet si toate filmele le vedeam (ca mai erau si alte cinematografe,urmaream la noi la piata sud pe panou ce filme se rulau in saptamana respectiva si care nu-l vazusem,al meu era,imi mai dadea si bunica bani de bilet)era cate o coada si o inghesuiala cateodata la cate un film nou,mamamia,mai stateam si in picioare daca nu mai erau locuri)...Observ din poza ca inca mai erau scrise numele magazinelor ,in cazul de fata al cinematografului,cu neon luminos(desi si aici e aprins doar pe jumatate),mai apoi au fost interzise neoanele,ca trebuia facuta economie la electricitate ....
Peste drum de acest cinematograf era magazinul spicul,o alimentara cu autoservire si panificatie,mereu ma trimitea bunica ,care locuia in parc ( =)) cum suna!!..locuia la un bloc din parc,nu pe vreo banca sau ceva de genul)si cum era aproape ,ma trimitea acolo dupa paine si-mi luam si un baton... :rolleyes: nu mai sunt acum batoane ca acelea...

Ma plimb imaginar mai departe si dau de magazinul meu preferat ''punguta cu doi bani''

Fisier atasat  punguta-640x426.jpg (22.71K)

Era un magazin magic,vb. autorului articolului de cate ori am stat lipita cu nasul de geam,nu m-asi mai fi dezlipit...dar mama mereu ne cumpara cele mai frumoase jucarii si papusi,ca mama e topita dupa asa ceva,aveam acasa sacul cu jucarii mereu plin desi eram stricacioasa,tare le mai stricam ,ca imi chemam vecinele sa ne jucam ,mai caram si pe afara si le stricam,dar mama imi lua mereu altele noi...Am si acum globuri f. frumoase din copilarie pe care mi le-am luat eu de la punguta.

O poza veche din parc

Fisier atasat  Parcul-Libertatii-640x527.jpg (49.69K)

Imi amintesc de parca ar fi fost ieri imaginea asta iarna,pe acolo pe aleea care se vede in fatza ne ducea tata cu sania sa ne lase la bunica(care locuia in parc cum v-am zis =)) )si mama ne infofolea in berta bunicii(o patura groasa cu franjuri impletite)dar degeaba ne infofolea ea ca sa nu ne fie frig pe sanie pe drum ca tata avea placerea lui sa alerge tragand sania pe aleea aceea si sa smunceasca brusc de sanie sa ne tavalim in zapada,mie imi placea de numa dar sor-mea mai mica o gura urla pana la bunica ,shapai' atata-l certau si mama si bunica dar degeaba ca el mereu tot asa ne facea,era placerea lui...
Asa erau fix felinarele alea,primavara roiau carabusii seara in jurul lor ...Eu nu am mai vazut asa carabusi demult si licuricii care erau seara la bunica,nu mai sunt demult...O fi din cauza poluarii,ca pe atunci abea erau cateva dacii amarate, acum...

Si ajung la mine acasa unde m-am nascut si am crescut eu la etajul 6 si e fix blocul din poza articolului la Tic-tac

Fisier atasat  Tic-Tac-640x386.jpg (49.58K)

=)) mare lucru daca ala din fata blocului nu oi fi eu ca numa afara stateam =)) (Glumesc!)...peste drum dupa cum se povesteste in articolul era un magazin cu cafea(nu se vad in poza magazinele de acei copaci),imi luam de acolo de 1 leu bomboane,erau tot felul in borcane de sticla si le cantarea vanzatoarea pe cantarul cu ac.Mamii ii placeau dropsurile amandina care erau tavalite prin cacao,bunicii ii placeau cele cu menta,sau cele asortate galbene cu rosii,mie un fel cu miere ca parca erau margele de chihlimbar,mai era acolo o ciocolatica Ialomicioara se numea care-mi placea mie mult(semana cu ciocolatica fagaras care mai e si acuma si e la fel de buna si aceea),tot acolo erau pufuleti glazurati cu ciocolata(era o punga din celofan transparenta cu desene albastre sub forma de fulg de zapada)avea si crevetii ,acele cipsuri care trebuiau prajite in ulei,alaturi era o alimentara cu autoservire,cu cosurile alea cu schelet din sarma si impletite cu fasii de plastic colorate(tot eu luam pe cartela zahar,ulei la ratzie),acolo in spate se faceau cozi imense cand se aduceau portocale,sau cacao de exemplu sau etc,si cand vedea mama de la geam ca se face coada,ma trimitea cu bani la mine,nu conta ce se dadea trebuia sa stau si sa iau,nici cantitatea nu conta ca oricum se dadea doar o anumita ratie ,thiii!!!! si ce coada era dar nu trecea nimeni sa se bage in fatza,parca era un altfel de bun simt...Aici o poza recenta cu spatele fostei alimentari unde mi-am petrecute ore si ore nenumarate in soare sau frig in zapada :)
Acum e paragina,normal..

Fisier atasat  978x0.jpg (29.89K)

Mai era acolo un coafor unde se mai ducea mama sa se coafeze pt. cate o ocazie(isi facea coc coniefrensis )desi mama mereu a stiut sa se coafeze singura f. frumos,si acum mama mea e mereu cu coc,numa cand doarme e pe bigudele =))

Bineinteles ca acum nu mai e nici poveste din asa ceva,unde ati vazut in poza acei copaci ce adaposteau aceste magazinase acum s-a construit in prostie,blocuri ,e si mc donalds'etc ..o poza dar facuta in sensul invers fata de prima poza,deci prima e facuta cu blocul turn din sensul cum te duci spre centru asta recenta e facut de cum vii dinspre centru,dar se vede clar schimbarea...

Fisier atasat  12825304_1690228957923484_1219638130_n.jpg (33.25K)

Eii cam asta fu'! m-am plimbat imaginar prin orasul copilariei mele,si tare frumos a mai fost!

#39443 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 11 July 2016 - 06:51 PM

Giani, eu mai am inca o matusa care locuieste in Bacau, tot in parc. Mi-amintesc c-asa-i zicea, cu toate ca blocul ei e pe Aleea Parcului Libertatii, zic bine - nu stiu semnele deloc de pe tastatura asta a omului, care-o fi semnul intrebarii :rolleyes:
si-mi mai amintesc gara si-un magazin de jucarii de peste drum de gara, de-acolo mi-a luat bunica un set de pahare de sampanie, roz, de jucarie bineinteles, aveau si tava chiar.
si magazinul ala mare din centru, nu mai stiu cum se chema, alaturi era un hotel.
n-am mai fost de-un car de ani, doar am trecut pasager prin Bacau.

#39444 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 July 2016 - 07:15 PM

=)) Da Moatzo' asa se numea!cat am mai escaladat corcodusii din jurul teatrului de vara,ca toate vacantele mi le petreceam la bunica,ca ai mei munceau nu avea cine sta cu noi...La mine e culmea ca aveam o bunica care statea in parc si una la gara ,asa spus la repedea' pare ca provin dintr-o familie de aurolaci,una-n parc si una-n gara =)) dar chiar la blocul de la gara statea si acum a ramas matusa Marlena acolo.Despre libraria aceea,am multe amintiri,ca mereu voiam cate ceva de pe acolo,ba cate un bloc de desen cu acoarele sau carioci,si piticot era favoritul meu dar mereu pierdeam pioanele si zarurile asa ca mereu imi trebuia unul nou ,la cate mi-am luat si acum stiu ca ,costa 6 lei si 15 bani =)) ,pacalici,maroco ,titirobil etc,sau o data am vazut un joc cu shtampile''mmooaammmaammmiiiaa''!!! atata am urlat dupa jocul ala ca au facut toti cheta sa mi-l ia ca era scump =)) si alta amintire e ca m-am dus cu clasa in excursie la Bucuresti si soramea mai mica a ramas bocind acasa ca voia si ea in excursie ,eu =)) o intaratam si mai mult ii spuneam ca e cashpica' si nu are ce cauta cu cei mari de teapa mea :rolleyes: si mi-a dat mama bani la mine sa iau ceva din excursie si pt. sora-mea sa-i aduc deacolo...eu normal ca ciu-ciu sa-i iau ceva de la Bucuresti am cheltuit banii pe prostii si cand m-am intors m-am oprit la libraria din gara de la Bacau sa-i iau ceva''ieftineala'',si i-am luat de acolo un pinguin (ala din desene ciliwilly parca-l chema sau ceva de genul )era din plastic ,ca o aplica ce se putea pune pe perete,si i l-a pus mama in baie..mmooaammmaa!!! ce mai statea sor-mea in baie si numa pe ala-l fixa ca i l-am adus eu de la Bucuresti...atata mai rad cu mama si acum cand ne amintim ca eu nu-i luasem nik de la Bucuresti era fix din gara de la Bacau,acum il am eu pe perete in baie ca mi-e drag :)

Luceafarul se numea magazinul,apoi l-au privatizat pana l-au inchis de tot :sad1:

#39445 Useril este offline   verber 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,872
  • LocationFRO

Postat 11 July 2016 - 07:23 PM

Geanino imi place cum iti descrii amintirile.....frumos ,nostalgic...fu!
esti scriitoarea noastra cea mai cea!!

#39446 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 11 July 2016 - 07:27 PM

Vezi postareaGeany, la 11 July 2016 - 07:15 PM, a spus:

si piticot era favoritul meu

daa, piticot am avut si noi vreo doua

am vazut un joc cu shtampile''mmooaammmaammmiiiaa''!!! atata am urlat dupa jocul ala ca au facut toti cheta sa mi-l ia ca era scump :sad1:

se numea posta copiilor, ce mi=a mai placut. scriam scrisori prietenilor pe care mi-i facusem in tabara si nu mai puneam timbre, stampilam cu stampila ceea si scriam pe plic, in locul timbrului, copiii nu platesc timbru.
pana cand un amic pe care mi-l facusem in Braila, mi-a trimis in plic 10lei de-aia vechi, sa am bani de timbre, ca-n loc de 55 de bani cat costa timbrul, il punea postasul sa plateasca 2,80 lei, adica de 5 ori mai mult, daca voia sa nu faca retur la scrisoare :rolleyes:
asa ce m-a jignit, ca nu i-am mai scris, iar de banii aia am fost cu Flori- o prietena din vecini- la cofetarie =))

#39447 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 July 2016 - 07:31 PM

Vezi postareaverber, la 11 July 2016 - 07:23 PM, a spus:

Geanino imi place cum iti descrii amintirile.....frumos ,nostalgic...fu!
esti scriitoarea noastra cea mai cea!!

Paii! nu pot decat sa ma bucur daca v-am incantat si pe voi :rolleyes:
Eu am vazut articolul si m-am teleportat brusc :sad1:

#39448 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 July 2016 - 07:32 PM

Vezi postareamoatza, la 11 July 2016 - 07:27 PM, a spus:

am vazut un joc cu shtampile''mmooaammmaammmiiiaa''!!! atata am urlat dupa jocul ala ca au facut toti cheta sa mi-l ia ca era scump :sad1:

se numea posta copiilor, ce mi=a mai placut. scriam scrisori prietenilor pe care mi-i facusem in tabara si nu mai puneam timbre, stampilam cu stampila ceea si scriam pe plic, in locul timbrului, copiii nu platesc timbru.
pana cand un amic pe care mi-l facusem in Braila, mi-a trimis in plic 10lei de-aia vechi, sa am bani de timbre, ca-n loc de 55 de bani cat costa timbrul, il punea postasul sa plateasca 2,80 lei, adica de 5 ori mai mult, daca voia sa nu faca retur la scrisoare :rolleyes:
asa ce m-a jignit, ca nu i-am mai scris, iar de banii aia am fost cu Flori- o prietena din vecini- la cofetarie =))

=)) Moatzo da orgolioasa ai mai fost de mica! =))

#39449 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 11 July 2016 - 07:35 PM

Vezi postareaGeany, la 11 July 2016 - 07:32 PM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 11 July 2016 - 07:27 PM, a spus:

am vazut un joc cu shtampile''mmooaammmaammmiiiaa''!!! atata am urlat dupa jocul ala ca au facut toti cheta sa mi-l ia ca era scump =))

pana cand un amic pe care mi-l facusem in Braila, mi-a trimis in plic 10lei de-aia vechi, sa am bani de timbre, ca-n loc de 55 de bani cat costa timbrul, il punea postasul sa plateasca 2,80 lei, adica de 5 ori mai mult, daca voia sa nu faca retur la scrisoare :sad1:

=)) Moatzo da orgolioasa ai mai fost de mica! =))

eh, cu timpul m-am mai inteleptit :rolleyes:

#39450 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 July 2016 - 07:40 PM

Paii!! nu,ca o spusesem in sensul bun ,mi-a placut reactia pe care ai avut-o tu atunci copil fiind :rolleyes:

#39451 Useril este offline   Peter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 19 July 2016 - 12:37 PM

Fisier atasat  DSC05893.jpg (194.2K)

Sa vina lautarii, sa cante muzica, sa curga vinul, sa vina gagicele... :headbang:

Vreme frumoasa la noi. Sefa la lucru. Mai bunicule...mai :thumleft:

Ma duc sa tin siesta. :violent6:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#39452 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 July 2016 - 12:45 PM

Ha ha ha! esti ''home alone'' Pet'?! Partyy!!!... :thumleft:

http://www.youtube.c...h?v=XsYJyVEUaC4

:violent6: :headbang:

#39453 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 July 2016 - 12:54 PM

Ma bantuie sa fac o tocana ceva cu cuburi de carne cu sos asa(poze de pe net)

Fisier atasat  p-beef-stew_1557505c.jpg (19.2K)

Fisier atasat  bocconcini-di-maiale-e-polenta-8.jpg (96.44K)

Fisier atasat  Polenta-e-spezzatino-misto1.jpg (37.92K)

Poate o comit maine :thumleft:

#39454 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143

Postat 19 July 2016 - 02:09 PM

'Mna ziua!
Cam cum e la Peter, la fel si la mine.. Soare, fara pic de nori pe cer, 30 de grade..... si io-s infundata la birou, asa ca nema umbrela. Asta-i treaba????? :thumleft:
In rest, nimic nou. Casa, munca, gradinarit.... si cam atat.
Spor la treburi tuturor si s-aveti si vreme buna! :violent6:

#39455 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 19 July 2016 - 02:44 PM

Buna ziua!
Geany ce frumos povestesti :thumleft:

va pup din mers si sper sa mai trec pe aici.

#39456 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 July 2016 - 03:08 PM

Ma bucur sa te revad Anutz' pupam bebelul :headbang: :tongue3: :thumleft: :violent6:

#39457 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 19 July 2016 - 04:11 PM

Multumim de pupaturi Geanino :thumleft: :violent6: :headbang:

#39458 Useril este offline   Peter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,224

Postat 23 July 2016 - 12:49 PM

Ma enervez(stiu..trebuia sa scriu in alta parte)
Azi am vrut sa mergem la Garmisch la drumetie. Si drumetie faina di tet...
Eu am spus ca pe la pranz sau pe la vreo 14:00 ceasul o sa ploaua.
Brigitte a spus ca sunt deja prea speriat de anunturile astea..nu a vrut sa spuna ca am inbatrinit :tongue3:
Si tot ea a spus ca nu o sa ploua.
Si uita ca nu prea arata a ploaie acolo asa si eu am picat de fraier.
Bine ca am facut ciorba de perisoare sa aveam ce manca.

Ma supar rau de tot pe prognozele astea neprofesioniste! :floare:

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#39459 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,529
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 July 2016 - 09:15 PM

Vezi postareaPeter, la 23 July 2016 - 12:49 PM, a spus:

Ma supar rau de tot pe prognozele astea neprofesioniste! :tongue3:

Peter

Din pacate e tot mai plin de neprofesionisti peste tot :floare:

#39460 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 July 2016 - 09:59 PM

Seara buna!..Ufff!! oameni buni ,stati un pic sa-mi trag sufletul ca acum m-am adunat de pe drumuri! :tongue3:
Sa va povestesc,ezista' 2 variante,1- varianta scurta:''E clar ,ai mei parinti s-or tzacnit la batranetzi' '' ...2- varianta mai lunga : ''rezulta ca decand le-am luat in dormitor tv. plasma, ca al vechi decedase iremediabil(ca fusese la doctor de mai multe ori si am zis halt nu se mai poate ca tot milionul si jumate,milionul si jumate tot la cateva luni nu se merita)pff!! ce credeti ca au fost multumiti?! mnee!!au ajuns sa se certe la cutite,da' ca doua babe de alea nebune,pe tv.,ca doar aveau unul in sufragerie da de tip vechi care mergea f. bine de altfel si asta nou acum in dormitor..Le-am zis ,ganditi-va ca sunt persoane care impart un singur tv. si nu fac atata balamuc,voi sunteti caz fericit ca am plecat fiecare la casele noastre,in loc sa stati singurei in ditai casa ,linistiti la locul vostru,nexam,voi ati ajuns mai rau ca Tom si Jery,doamne' feri ,ca nu-si vorbesc cu zilele de la parnaia de tv. ca fiecare vrea la ala acu' :floare: :floare: asa ca decat sa se ajunga doamne' feri la frun' divort la varsta asta :P le-am luat si in sufragerie unul nou!! eii !!alta viata acu'!tata e fericit la stirile lui,mama dincolo la telenovicile ei ,dar azi cand chiar s-a hotarat ca nu se mai poate si nu se mai poate,ca eu doar numa ce ma intorsesem de la ei,si m-am apucat si eu ca uomu',ca parca ce poa' sa faca uomu' pe canicula?! decat sa dea drumul la cuptor si sa faca placinte si la oala cu presiune sa fiarba porumb?! :P 50 de grade + in bucatarie...inchid tot il iau de aripa pe domnu' Geany si pe Ale',urcam in taxi,o umflam pe drum si pe cocoana' si derect la magazin,..''Cocoana!!! asta se incadreaza in suma care o ai,are diagonala de 80(ca amandoi cica nu mai vad scrisu' deacolo era harmalaia)..il vrei?!..da!!..batem palma!!''hai umfla-l si acasa si sa nu va mai aud ca va zbarg!!!'' :P Li l-a programat domnu' Geany,l-a ghighilit o su' de ani si ala,rezulta ca placinta mea a iesit ceva mai blonda decat voiam eu ca a trebuit sa sting ,da f. buna!!

Jumate am facut-o cu branza de vaci si stafide(parca e diplomat si la gust f. f. buna)

Fisier atasat  SAM_4807.JPG (35.67K)

Fisier atasat  SAM_4808.JPG (35.5K)

Jumate e cu mere

Fisier atasat  SAM_4810.JPG (35.69K)

Poze urate acum pe ceas de seara ,ce spun eu? pe ceas de noapte..

Fisier atasat  SAM_4812.JPG (44.57K)

Va las ca e coada la calculator ,da va mai zic eu cate ceva cand oi mai avea loc...scuzati greselile,le-oi mai corecta eu..

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1971
  • 1972
  • 1973
  • 1974
  • 1975
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul