Ma reintorsei,bre'! (ca asa se zice pe acolo,tu' baiata'

)Floricico,sper sa vezi pozele din locurile tale natale(pt. cine nu stie de acolo au fost bunicii sotului meu,nu mai sunt acum printre noi,a ramas acolo in casa batraneasca de la munte o matusa Tanti' Aurica ,are 76 de ani si un caracter pe masura

decat sa te iei in gura cu ea,mai bine-ti bagi un batz'nu spui unde,vb. lui Capatos

)
Aici pe ''chinet'' dupa bureti,mogaldetile alea din zare sunt Ale' si tanti Aurica,ca eu si domnu' Geany' eram cu limba pe umar in urma ne-am trantit pe iarba la o bere eu,respectiv suc mnealui,ca nu putem tine pasul cu ''tineretul''
SAM_4888.JPG (76.33K)
Number of downloads: 0
E tare frumos,aer tare de munte,bureti nu am gasit de leac doar veverite
SAM_4891.JPG (72.14K)
Mai avem o belea,tanti' Aurica nu a avut niciodata,dar acum ne-am procopsit cu o cartita! ce e de facut?!(daca aveti sfaturi...)Ale' niveleaza musuroiul cu grebla
SAM_4896.JPG (74K)
SAM_4897.JPG (78.96K)
Domnu' Geany' strange prune de rachiu
SAM_4899.JPG (74.53K)
Baietii pregatesc de gratar(improvizat pe pamant ca nu are tanti' Aurica,''gratari' ''..asa zice ea

)
SAM_4902.JPG (72.87K)
Ale' e vigilent pe post de pompier,sta pregatit cu pistolul de apa in caz de incendiu sa stinga focul scapat de sub control
SAM_4906.JPG (77.64K)
SAM_4908.JPG (77.34K)
Eu nu rezistez,la urma sa nu pun si fro' 2 ardei la copt ca ma stiti ca eu sunt cu deshtia'
SAM_4920.JPG (84.36K)
Ale' fugare' gainile,dar de fapt daca i le pui in fatza ii cam teama de ele,cat s-a amuzat tanti' Aurica
SAM_4942.JPG (61.35K)
SAM_4937.JPG (68.21K)
SAM_4935.JPG (65.73K)
In rest,peripetii,sa va zic asa,in prima seara cand am ajuns am scos-o pe tanti Aurica pe terasa,in centul satului la o halba de bere ,un domn,de o anumita etnie,era cu o gramada de hribi,cauta clienti,cand pleaca observ ca ii cazuse unul fain,cu palaria mare cat palma mea,si codita aia groasa,fain rau,ii zic lui domnu' Geany' sa se duca sa-l ridice..''Paii,ce facem numa' cu unul?!,ma intreaba''...eu:''la' ca vezi tu'!''...mai pe seara ajunsi acasa,l-am taiat fideluta si tras la tigaie cu putina ceapa,si am turnat pe el cateva oua batute(oua faine de tara de la gainile lui tanti' Aurica),presarat cu ceva marar proaspat tocat cules din gradina,si a iesit o omleta de numa,a doua seara,se intalneste tanti' Aurica cu o consateanca,care avea rascovi(niste bureti portocalii)i-am facut inabusiti,cu usturoi si mamaliga,si o branza iute de oi buna rau,am mancat de ne-am tavalit
Cam asta e,ne-am plimbat si cu trenul,m-am intors cu geanta plina de bunatati de la munte ,acum suntem obositi morti...