Forum Culinar: La hanul "Arta culinara" - Forum Culinar

Salt la continut

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1973
  • 1974
  • 1975
  • 1976
  • 1977
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La hanul "Arta culinara" Loc de intilneala virtuala,servim di tăti pentru tăţî

#39481 Useril este offline   bristena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 24 August 2016 - 10:37 AM

Vezi postareastella, la 24 August 2016 - 08:51 AM, a spus:

Buna dimineata , la noi e o saptamana varateca si frumoasa.
Sper ca nu e nimeni in zona Pescara unde a fost cutremur.
O zi faina sa avem

se pare ca e mai afectata partea rieti (amatrice, accumoli) spre terni

nu-s in zona da am neamuri
fiica dacilor

#39482 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 24 August 2016 - 11:25 AM

Vezi postareaPeter, la 18 August 2016 - 11:43 AM, a spus:

E semn rau ca nici macar Geany nu a mai intrat pe aici...( imi aduc aminte ca si Stella mai frecventa des pe aici. Dar acum parca a disparut de tot :) )

Eu ma bucur de ultima mea zi de concediu. De maine si ptr. restul celor 10 ani +++ -> la munca... :)
Am avut o vreme de vis tot concediul. Cite nu am facut. Nu pot sa ma pling. Azi am prins si o stiuca(nu aceea cu 90 cm... :) ) dar ii ajunge sefei sa manince de doua ori. Ii place pestele. Mie nu. :o
Asa ca eu maninc resturi. De maine incepe alta viata(cu sef! acum am avut-o numai pe sefa... :) )
Un WE minunat si numai bine va doresc.
Ma mir unde este Moni(Foxyy) ii duc dorul. Si privat. :)

Peter

Stella stiu ca era prin Italia intr-o vreme, fara net. La fel cum am fost si eu in Tara Galilor.. Abia am revenit pe baricade.

#39483 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,529
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 August 2016 - 11:43 AM

Vezi postareabristena, la 24 August 2016 - 10:37 AM, a spus:

Sunt bine?

#39484 Useril este offline   bristena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 24 August 2016 - 12:42 PM

Vezi postareaAdriana, la 24 August 2016 - 11:43 AM, a spus:

Sunt bine?

da, Adriana, multumesc, sunt bine, "scuturati" putin dar sunt bine

sigur as fi simtit si eu la Roma, dar sunt momentan acasa la mami meu (in Romania)
fiica dacilor

#39485 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 24 August 2016 - 12:52 PM

Vezi postareabristena, la 24 August 2016 - 12:42 PM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 24 August 2016 - 11:43 AM, a spus:

Sunt bine?

da, Adriana, multumesc, sunt bine, "scuturati" putin dar sunt bine

sigur as fi simtit si eu la Roma, dar sunt momentan acasa la mami meu (in Romania)

Bine ca sunt ok
acum am citit ca au ajuns la 38 nr de victime :)

#39486 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 24 August 2016 - 12:57 PM

Vezi postareaFoxyy, la 24 August 2016 - 11:25 AM, a spus:

Vezi postareaPeter, la 18 August 2016 - 11:43 AM, a spus:

E semn rau ca nici macar Geany nu a mai intrat pe aici...( imi aduc aminte ca si Stella mai frecventa des pe aici. Dar acum parca a disparut de tot :) )

Eu ma bucur de ultima mea zi de concediu. De maine si ptr. restul celor 10 ani +++ -> la munca... :)
Am avut o vreme de vis tot concediul. Cite nu am facut. Nu pot sa ma pling. Azi am prins si o stiuca(nu aceea cu 90 cm... :) ) dar ii ajunge sefei sa manince de doua ori. Ii place pestele. Mie nu. :o
Asa ca eu maninc resturi. De maine incepe alta viata(cu sef! acum am avut-o numai pe sefa... :) )
Un WE minunat si numai bine va doresc.
Ma mir unde este Moni(Foxyy) ii duc dorul. Si privat. :)

Peter

Stella stiu ca era prin Italia intr-o vreme, fara net. La fel cum am fost si eu in Tara Galilor.. Abia am revenit pe baricade.

Dada Stella e bine merci, a ajunsacasa, unde a avut de smuls o jungla de buruieni, de spalat maldare , sortat,in parte calcat etc...d'ale vietii gospodaresti
De vineri si pentru inca 9 luni voi presta munca mea de peste 40 ani ( fac 40 de ani de activitate orchestrala zilele astea, oficial am fost angajata de la 1 oct 1976, dar am inceput deja pe la sf de august sa cant regulat.
Hehe, la anul pe vremea asta, ma voi intoarcea lenes pe plaja, si ma voi gandi cu drag la cei ce vor munci.
In rest , toate faine,miss e la Jasper lake,dupaun pasaj la Banff, si pana acum voiajul a fost foarte fein si plin de activitati sportive, surf, plimbari in paduri, poduri suspendate, cu calul in jurul lui lake Louise etc etc...deci numai de bine, despre Canada; ce imidoresc si eu sa ajung pe acolo...dupa anul viitor, cine stie.
o zi faina la tot boborul culinaresc

#39487 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 24 August 2016 - 01:31 PM

Vezi postareazerda, la 20 August 2016 - 03:25 PM, a spus:

La multi ani pentru sarbatorit Geany, daca nu ma insel a fost si zua lui Alex asa ca urari de bine si sanatate pentru amandoi!

:) Multumesc din suflet de urari,la fel si tie! :)

#39488 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 August 2016 - 01:40 PM

Stelin' ma bucur sa te revad pe forum :) :) tare mult ne-ai lipsit!

Despre cutremur,sper ca sunt toate fetele din Italia bine,sa ne fereasca d-zeu de asa calamitate,nu stiu de ce dar asta e frica mea cea mai mare ,de cutremur !

In rest,azi au plecat si ai mei,eu doar ce am venit acasa,am gatit si pregatit de plecare,ca o sterg la munte in vizeta' la matusele din partea sotului tanti' Aurica si tanti Marioara,la Asau ,sa mergem si la mormant la bunici acolo,ca in fiecare an,sa dam de pomana,am facut poalen' brau,cu branza dulce,amestec cu branza iute si stafide,cam bronzate,aici o parte din ele ca restul deja au luat drumul(de pomana) :) sunt fierbinti inca...

Fisier atasat  SAM_4880.JPG (72.99K)
Number of downloads: 0

Pupici tuturor,ne mai vedem cand ma intorc! :)

#39489 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 24 August 2016 - 07:33 PM

Faine placinte facusi Gianino

#39490 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 August 2016 - 08:31 PM

Vezi postareastella, la 24 August 2016 - 07:33 PM, a spus:

Faine placinte facusi Gianino

:) Merci' Stelin'!

Cam africane,ca asa e cand e in graba si fac mai multe treburi in acelasi timp :) ,dar nu fura toate asa,doar astea au ramas la poznat',sheli' mai blondi' mai frumushali' le-am pus de dat :)

#39491 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 August 2016 - 12:56 PM

:) Ma reintorsei,bre'! (ca asa se zice pe acolo,tu' baiata' :) )Floricico,sper sa vezi pozele din locurile tale natale(pt. cine nu stie de acolo au fost bunicii sotului meu,nu mai sunt acum printre noi,a ramas acolo in casa batraneasca de la munte o matusa Tanti' Aurica ,are 76 de ani si un caracter pe masura :) decat sa te iei in gura cu ea,mai bine-ti bagi un batz'nu spui unde,vb. lui Capatos :o )

Aici pe ''chinet'' dupa bureti,mogaldetile alea din zare sunt Ale' si tanti Aurica,ca eu si domnu' Geany' eram cu limba pe umar in urma ne-am trantit pe iarba la o bere eu,respectiv suc mnealui,ca nu putem tine pasul cu ''tineretul'' :)

Fisier atasat  SAM_4888.JPG (76.33K)

E tare frumos,aer tare de munte,bureti nu am gasit de leac doar veverite

Fisier atasat  SAM_4891.JPG (72.14K)

Mai avem o belea,tanti' Aurica nu a avut niciodata,dar acum ne-am procopsit cu o cartita! ce e de facut?!(daca aveti sfaturi...)Ale' niveleaza musuroiul cu grebla

Fisier atasat  SAM_4896.JPG (74K)

Fisier atasat  SAM_4897.JPG (78.96K)

Domnu' Geany' strange prune de rachiu

Fisier atasat  SAM_4899.JPG (74.53K)

Baietii pregatesc de gratar(improvizat pe pamant ca nu are tanti' Aurica,''gratari' ''..asa zice ea :) )

Fisier atasat  SAM_4902.JPG (72.87K)

Ale' e vigilent pe post de pompier,sta pregatit cu pistolul de apa in caz de incendiu sa stinga focul scapat de sub control

Fisier atasat  SAM_4906.JPG (77.64K)

Fisier atasat  SAM_4908.JPG (77.34K)

Eu nu rezistez,la urma sa nu pun si fro' 2 ardei la copt ca ma stiti ca eu sunt cu deshtia'

Fisier atasat  SAM_4920.JPG (84.36K)

Ale' fugare' gainile,dar de fapt daca i le pui in fatza ii cam teama de ele,cat s-a amuzat tanti' Aurica

Fisier atasat  SAM_4942.JPG (61.35K)

Fisier atasat  SAM_4937.JPG (68.21K)

Fisier atasat  SAM_4935.JPG (65.73K)

In rest,peripetii,sa va zic asa,in prima seara cand am ajuns am scos-o pe tanti Aurica pe terasa,in centul satului la o halba de bere ,un domn,de o anumita etnie,era cu o gramada de hribi,cauta clienti,cand pleaca observ ca ii cazuse unul fain,cu palaria mare cat palma mea,si codita aia groasa,fain rau,ii zic lui domnu' Geany' sa se duca sa-l ridice..''Paii,ce facem numa' cu unul?!,ma intreaba''...eu:''la' ca vezi tu'!''...mai pe seara ajunsi acasa,l-am taiat fideluta si tras la tigaie cu putina ceapa,si am turnat pe el cateva oua batute(oua faine de tara de la gainile lui tanti' Aurica),presarat cu ceva marar proaspat tocat cules din gradina,si a iesit o omleta de numa,a doua seara,se intalneste tanti' Aurica cu o consateanca,care avea rascovi(niste bureti portocalii)i-am facut inabusiti,cu usturoi si mamaliga,si o branza iute de oi buna rau,am mancat de ne-am tavalit :o
Cam asta e,ne-am plimbat si cu trenul,m-am intors cu geanta plina de bunatati de la munte ,acum suntem obositi morti...

#39492 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 28 August 2016 - 08:51 PM

Sa va fie debine Gianino.
Buni hribii. Mie imi plac oricum, pe gratar,cu smantana, cu usturoi...etc
Eu am "gradinarit" aka strans buruieni aea alea...in continuare
Azi am facut snitele mini din piept depui, si carnati albi de vitelöagratar.
un orez sarbesc si o *turnata* cu mere,ca demult nu mai facusem

Fiimea este incantata de excursia canadiana.

#39493 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 August 2016 - 09:13 PM

Merci Stelin' =)) cat despre hribi si mie imi plac mult in orice combinatie( doar ca aici avuseram numai unul )

In rest eu imi fac planuri pe maine,asi face o ciorbita ca mai trebuie si o zeama din cand in gand',dar parca asi face si niste ardei umpluti...mai vad eu!

Seara faina tuturor! =))

#39494 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 29 August 2016 - 07:36 AM

Buna dimineata , sa avem o lui sio saptamana faina
Azi e ziuaOlgutei parca, sa ne traiasca ,La multi ani ,si sa ne arate ce minune detort a facut.
Eu azi si maine nu gatesc, e prea cald, o sa mananc "rece"(oricummiss e in vacanta ) si poate la crajma la pranz
In rest, alea alea alea si alelalte, adica buruieni cat lumea, si incepsa cada frunzele,asa ca o saam mult timp " distractie"cu stransul.
Salutari la tot hanul

#39495 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 August 2016 - 11:57 AM

La multi ani si aici ,draga Olguta =))

la noi e o zi placuta de inceput de toamna,am facut ce mi-am pus in cap(ca mie cand mi se pune pata apai e cam greu sa ma razgandesc =)) ) asa ca ciorbica de pui cu smantana si ardei umpluti,acum sunt la foc mic =))

O zi faina tuturor!

#39496 Useril este offline   stella 

• PipPipPipPip

Postat 30 August 2016 - 06:08 AM

Hello de buna dimineata la han
M-am trezit sa deschid peste tpt sa se mai racoreasca putin
ieri a fost mai inourat dar tot cald.
In rest cu repetitii,alea alea. mai am si de calcat ( no ending story)
ao zi faina tuturor

#39497 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 August 2016 - 07:44 AM

Buna dimineata! azi e trecut cu cruce neagra in calendarul ortodox sf, Alexandru,asa incat oricine poarta numele de Alexandru,Alexandra etc eu le urez La multi ani! =)) Ale' al meu inca de la inceputul lunii a incercuit pe calendarul mare ziua de 30 ,ca nu cumva sa scape ocazia =)) taica-su i-a promis o plimbare si o jucarie,eu ceva dulce,dar cum mi-e cam lene cred ca-l duc la o cofetarie si gata =)) ,dar mai e pana deseara cine stie daca nu-i fac vreo prajiturica sau un tortulet la repedea' ashea' =))

In rest la noi e vreme frumoasa,inca mai avem vacanta ,asa ca ne bucuram de ea...

O zi minunata tuturor! =))

#39498 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 August 2016 - 11:01 AM

=)) Cum va spusesem,la noi se comunica mult la ''avizier'',promisesem (Eataly) cand mai vad sa va pun sa va amuzati,''ie' multe'',dar dispare'' repede,nu apuc sa pozez,acum a pozat domnu' Geany' cu telefonul lui,asta am prins cand am plecat la chiosc la cumparaturi,cand m-am intors deja nu mai era nimic...

Fisier atasat  20160830_094045.jpg (33.15K)

#39499 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,946
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 30 August 2016 - 01:38 PM

=)) Nu-s numai anunturi, se petrec adevarate conversatii

La multi ani lui Alex! =))
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#39500 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 August 2016 - 02:11 PM

Vezi postareaalpha, la 30 August 2016 - 01:38 PM, a spus:

=)) Nu-s numai anunturi, se petrec adevarate conversatii

La multi ani lui Alex! =))

Multumim de urare! =)) ..in rest..
=)) e ceva..!!! n-ai vazut...imi pare rau ca nu pot sa le surprind pe toate ca dispar rapid...Avem pe nea' Cenusa(asa-l cheama pe uom' pe bune :P )are shaptezesiceva' de ani,si e plin de ''harnicie'',la prima ora e la usa scarii,face inventarul cine intra cine iese,el tre' sa stie tot,apoi il apuca harnicia,de ezemplu' a facut rost de la cineva de si-a facut varuiala in casa de o galetusa de var culoarea verde fistic,si l-a uns din proprie initiativa intre etajul 5 si 6,restul peretilor, unul e facut crem tot de el,la noi tot etajul 5 un fel de roz =)) deci nu conteaza,n-ai vazut asa ceva...ia o grebla si atata grebleaza in jurul blocului cand il apuca,si injura pe toata lumea,ca nu sa' face' treaba bre',daca are raca pe un vecin,unde-i tronsonul lui ala ii opreste apa din beci,ca sa-l invete minte,il stiu si cei de la asociata de intretinere ca pe un cal breaz,dar nu ai ce sa-i faci,nu ai cu cine discuta,el e :''betmen si betmen''' :o tocmai ce a taiat mingea in fata blocului la copii ,ca unde jucau ei fotbal pe spatiul verde dadea el de mancare la porumbei ,apoi se cearta cu cei ce au beci ca se consuma lumina in beci si cine o plateste(faza e ca el e non stop in beci da' in fine) si tot de ashtia'.opreste liftul cand ii tuna,ca prea se foieste lumea cu el si costa,etc,etc etc,da' cel mai mult e la avizier...eu nu am treaba cu nimeni,nu m-am certat cu nici un vecin si cu nimeni,daca ma saluta cineva bine ,raspund daca nu nu,nici nu-i cunosc decat pe cativa,domnu' Geany',el stie tot e la curent cu tot,de la el mai aflu si eu una alta :P deci concluzie ,pt. cei plictisiti,si numa sa locuiesti la mine pe scara e o intreaga telenovela,te dixtrezi' de numa' daca ai simtul umorului dezvoltat,ca daca nu ,sa ti se taie apa cand i se tuna unuia,sa ti se opreasca liftul la fel,uneori poate fi mai putin dixtractiv' =)) Da' mai citesti convorbirile de la avizier,mai auzi de la balcon,blagoslovelile de la etajul 7 la 3 sau 4 etc,macar nu te plictisesti,nu?! :P

Arata acest topic

• 2399 Pagini +
  • « Prima
  • 1973
  • 1974
  • 1975
  • 1976
  • 1977
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul